- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
válasz
Teasers #88393 üzenetére
Itt vettem, most még olcsóbb is.
Nem tapasztaltam akadást igaz én nem 50-60 gigás filmeket nézek, hanem 1-2 gigásokat viszont azokból sokat és sokszor belepörgetek.
Felvételnél is teljesen jó csak annyi, hogy amikor az ugren usb hub-ra dugtam kifogásolta a tv, így közvetlen kellett rádugni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Teasers #80866 üzenetére
Az Y USB kábelt arra találták ki, hogy áthidalják az USB portok tápellátási limitációját. Egy átlagos USB 2.0 port 5V-on 500mA-t tud kiadni, ami bőven elég egy egérhez, billentyűzethez, pendrive-hoz, de mondjuk egy külső HDD-hez, vagy ODD-hez már nem mindig.
Van olyan megoldás, hogy külön 230V-os tápot adnak a magasabb energiaigényű USB eszközöknek és csak az adatforgalom zajlik a porton.
Az Y kábel arra jó, hogy 2x annyi energiát kapsz, mert két portba dugod. A kábel "egyes" vége megy a HDD-be, a dupla vége meg két külön USB portba. A kábel úgy van elkészítve, hogy a dupla végén a főkábel energiát és adatot is továbbít, a másodkábel meg csak energiát, tehát abból a portból csak energiát lop, de nincs dupla USB kapcsolat.
Ha kevés energiát kap egy USB-s HDD, ODD akkor bizonytalanul, vagy lassan működhet, vagy talán fel sem ismeri a gép az eszközt.
A te USB 3.0-ás HDD-den azért nincs gyárilag dupla kábel, mert alapból USB 3.0-nak tervezték és az sokkal több energiát tud kiadni egy porton keresztül is.
Persze ez csak egy tipp, mert nem tudom, hogy a TV-d USB portja hány mA-es és azt sem hogy a HDD-dnek mennyi kell.
Olcsóbb venni egy 1000Ft-os Y kábelt, mint egy másik HDD-t. Az viszony fontos, hogy USB 3.0-ás kábel legyen, mert annak a szóló végén más fajta csatlakozó van. Ha boltban veszed, akkor mutasd meg ott, hogy mihez kell.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Teasers #80858 üzenetére
Épp az a lényeg, hogy elvileg nem a HDD-nek kellene gondnak lennie. Nekem is van ADATA-s külső 2,5-es HDD-m és villámgyors. Persze USB 2.0-es portban már nem annyira, de bőven tudnia kellene azt a sebességet, amennyi akár egy 4k-s felbontású video lejátszásához kell. Ha veszel egy másik HDD-t, akkor könnyen lehet hogy semmivel sem jutsz előrébb.
Egy bizonyos fájl esetén akadozik a lejátszás, vagy mindegyikkel? Tesztelni kellene többféle FHD videoval.
Ha az USB port nem tud elég áramot adni és a TV-n van 2db USB port, akkor megoldás lehet egy USB 3.0-ás Y kábel és mindkét portba bedugni.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Teasers #80853 üzenetére
Ha jól látom, ez egy USB 3.0-ás HDD, szóval nem valószínű, hogy akár 4k-s videok esetén is gyenge láncszem lenne.
Ami talán okozhatja a szaggatást, ha a video kódolása valami olyan, amit nem szeret a TV, vagy esetleg a HDD nem kap elég tápot. Sajnos nem találtam meg a neten se a külső HDD teljesítményigényét, sem a TV USB portjának kimeneti teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest