- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
blakey #91612 üzenetére
Nézd, nem vagyok jogász, lehet tévedek, de a dolgok nem mindig úgy működnek, hogy "nem veszem" át.
Ha valami le van szabályozva azt be kell tartani, és az üzletszabályzat nem egyenértékű egy jogi szabályozással.Mindamellett, értem az álláspontod, és ez a 14 napos elállás tényleg szívás tud lenni egy becsületes kereskedőnél. Beszéltem már én is üzletvezetővel, aki mondta, hogy sajnos előfordul, hogy valaki a 2 hetes nyaralásra elviszi az fotós cuccot, majd visszaküldi, hogy még se kell.
Ugyanakkor a becsületes vásárlóval is kiszúrás, mikor egy használt, visszacsomagolt terméket vesz, új áron.
Nehéz igazságot tenni.A 60-napos visszavételt nem olvastam figyelmesen, bocsánat! Az már bolti akció, ott mondjuk nem lehet ebbe belekötni.
-
Throme
veterán
válasz
blakey #91601 üzenetére
Én úgy tudom fogyasztóvédelmi jogszabály szerint nem kötelező a termék csomagolását is prezentálni.
(most nem tudok paragrafust linkelni)1-2 éve egy riport is volt erről, hogy emberünktől kérték a csomagolást, mikor 14 napon belül visszavitte a tévéjét. Fogyasztóvédelemhez fordult emberünk és mégiscsak sikerült kicserélni a boltnak a tévéjét....
Tudom, mindenhol leírják, hogy csak csomagolással együtt él a csere vagy szerződéstől elállás, de ez nyilván azért, hogy legyen mibe visszacsomagolni, és újra eladni....szerk:
[link] (itt lehett csemegézni a megtévesztések/félrevezetések tárházából)
"Eredeti csomagolás, doboz meglétének megkövetelése igényérvényesítéskor
Találkozhatunk olyan műszaki cikket árusító üzletekkel, ahol - jogellenesen - arról tájékoztatják a fogyasztókat, hogy a műszaki termékre vonatkozóan minőségi kifogást csak az eredeti dobozban történő visszavitel esetén fogadnak. "
-
Partizan182
senior tag
válasz
blakey #91601 üzenetére
Mondjuk inkább úgy hogy te kihúztad a golden ticketet, fentinél láttam már sokkal komolyabb inhomogenitást, semmi sem garantálja hogy a cserekészülék jobb lesz.
@pavtib a "felhő" meg az "undorító" hivatalos neve natív ips feketeszint. Tegyél be mögé egy lámpát, az kicsit segít nem észrevenni ezeket. Rdr2-t meg semmiképp se hdrben játsz mert el van cseszve az implementáció.
-
Partizan182
senior tag
válasz
blakey #91552 üzenetére
Qled is megtévesztő persze, de abban legalább technikailag van kvantumpötty meg led is. Ebben meg se nano-részecske, se semmilyen cella nincs.
"Ambilight hatására nem azt látom amivalójában a képen van hanem amit a környezet biztosít számomra"
Ezt látod nem tudom értelmezni de biztos
A filmanyagokat nem teljes sötétségre masterelik, hanem ~2 candela (gyergyányi, lehet hogy a mérőszám itt más) ambient fény mellé. a 100% módszer hogy ne interaktáljon a képpel (becsillanás, kontraszt-mosás) ha berakod a tv mögé
-
Partizan182
senior tag
válasz
blakey #91548 üzenetére
A parasztvakítás az, hogy Nano-cell- nek hívják miközben csak egy egyszerû fényelnyelô festékrétegrôl van szó.
Sima D65 fehér ambilight hasznos nagyon, pláne HDR mellé, mondjuk én egy 2000 ft-os meleg fényû olvasolólámpával helyettesítettem, ugyanúgy pihenteti a szemet.
-
nyalifali
aktív tag
válasz
blakey #91516 üzenetére
2.4G-t szerintem hagyjuk.
Használják inkább a vakond riasztók/mikrók/bébi csőszök/Quadrocopterek/stb.
5G:
Szívesen fogadom a visszajelzésedet ezzel kapcsolatban, építő jellegű lehet.
HGW software nightly-builds verziókat is tesztelek a végső kijátszás előtt, minden platformon.
Segíts kérlek egy konkrét tipus/software verzióval, had ellenőrizzem, hogy nálunk minden rendben.
kösz -
Kiskutya
veterán
-
MaxxDamage
félisten
válasz
blakey #91303 üzenetére
Ez esetben azt mondod, hogy én (PC-n) 3840x2160 felbontásra állítva a 60Hz amit be tudok állítani (max.) -beállítható a 4096x2160 is 60Hz-re- az valójában 100Hz-n jelenik meg magán a TV-n? (mert ügye 100Hz-s panel van a TV-be)
Ezt mivel lehetne kimérni, hogy úgy van, vagy mégsem? /kételkedek benne/ -
MaxxDamage
félisten
-
deadlift
csendes tag
válasz
blakey #91114 üzenetére
Köszi a választ!
Itteni hozzászólások alapján állítgattam,kikapcsoltam LD-t mindent és javult is valamit a dolog,de azért még mindig zavaró.
42LB650-t váltott és azon is volt némi felhősödés,de közel nem ilyen.Hazaérek áttörölgetem,de valószínűleg kénytelen leszek bevinni egy közeli MM-be és cserélni
-
PioDVD
senior tag
válasz
blakey #90912 üzenetére
Szerintem előreléptünk.
Nem tudtam, hangolásnál mit kell beírni. Így kezdő frekvenciának bírtam a lehetséges legkisebbet, alatta meg a lehetséges legnagyobbat. Ha ezután upc-t választottam, akkor nagyon kevés csatornát talált, ha nem upc-t, akkor nagyon sokat (ekkor volt a 8x % után extrém lassú). Ilyenkor viszont a guide ékezetes karakterei rosszak. Ha mindent ugyanígy csináltam, csak a hely nem Mo (és így persze nem upc-t ajánlott és itt is nyilván az egyebet választottam), akkor az ékezetek rendben.
Most, hogy a kártya leírásában láttam a frekvenciát és a kódot, egész más a helyzet, viszonylag gyors volt, a 168 csatornát 1 pillanat alatt rántotta be és az ékezet is a helyén van.
Szóval user error. Bár az is igaz, hogy a chansort leírásában az van, hogy úgy hangoljuk a tv-t, ahogy én csináltam (nem upc, teljes keresés), úgyhogy akkor lehet gond.
-
PioDVD
senior tag
-
Losicica
csendes tag
válasz
blakey #90982 üzenetére
Egyetlen megosztott mappám van, de plex emlékeim szerint minden típushoz külön kért - és ezért én mindhez ugyanazt állítottam be. Ebben 1db mkv + 1db srt volt. Letöltöttem ugye a TV-re is a plex-et, abba beleléptem, és ott néztem végig a típusokat. A video típusra empty-t mondott, a picture-ban mutatta az mkv-t. És amint mondtam lejátszotta végül is, de felirat nélkül.
Ugyanezeket a file-okat pen-ről tökéletesen felirattal lejátszotta.A serviio-t amikor pár mp-ig mutatta, akkor ott volt, ahol a tutorial-ok is mindig mutatják: megnyomtam a magic remote-on az input váltó / megmutató gombot, és ott a kiadott listában. Az volt a fura, utána pikkpakk el is tűnt, és összeomlott a TV netje, majd ki-bekapcs után már nem láttam. Routerhez/PC-hez nem nyúltam, ott nem volt változás.
Serviio-ban most is zöld connected a TV, és a Bound IP address is helyes.
Lehet a TV-t kellene nullára gyalulni?
-
PioDVD
senior tag
válasz
blakey #90910 üzenetére
Elhiszem, csak mint láthatod, nem egyedül nálam van ez. Ahogy írtam, ez már az lf vásárlásakor (vagy 3 éve) is felmerült a fórumban. Szóval nem mondható, hogy jó Mo, mert vagy igen, vagy nem. Persze érdemes talán Mo-gal kezdeni és ha xar, akkor rászánni az időt egy újabb keresésére "külföldről". Bár nem tudom, milyen hátránya van, ha rögtön külfölddel kezdek.
Megmagyarázni biztos nem fogom, mert lövésem sincs.
Csak a tapasztalatomat írtam.
-
Rebell
senior tag
válasz
blakey #90802 üzenetére
Bocsi igazad van,
tényleg elfelejtetem le írni, hogy Allshare Programot használok már évek óta. (8évig Samsungos voltam).
Mivel a Program kapásból felismerte a TV-t és nem kellett másik, ezért nem is váltottam.
Az érdekesség az egészben, hogyha a felirat magában . MKV file-ban benne van, akkor egyből választható is , egyedül külön letöltve és hozzáadva nem működik.
-
kopi72
aktív tag
válasz
blakey #90686 üzenetére
"Nem tudom, hogy milyen szempontok alapján választasz" -valoszinuleg bemegyek az Euronics-ba es kivalasztom a szamomra legjobb kepet adot. Ott helyben le is tesztelem a deadpixeleket laptoprol.
Elolvastam kozben a 3.5 es 4-es kulonbseget, hat AI meg total altalam nem hasznalt dolgokkal tud tobbet, szoval tenyleg eleg a 3.5
A processzor sebessege viszont fontos, mert DLNA-n nezek filmeket, es gondolom a 4K-hoz azert kell egy kis craft majd.
Amugy az "UJ" tipusokat mondjak ar/ertek aranynak jobbnak (par kulfoldi forumon olvastam), mondjuk az mar 200e felett van
-
-
Rebell
senior tag
válasz
blakey #90558 üzenetére
Automatikusra van állítva, de így is csak pcm-et ad ki. DD-re állítom vagy DTS, akkor is marad PCM 2.0.
És ez csak BelsőTv+opt van, ha Optika egykimenetet választok, akkor automatikusan rá áll a formátumra.LG TV 5.1 Audio Passthrough via Optical Output 6:40 környékén látható, h gyárilag a PCm van állítva.. Lehet ,h rosszul értelmezem a videót, de ez is lehetne megoldás.
köszi a segítséget!
-
Rebell
senior tag
válasz
blakey #90556 üzenetére
Szia,
hang van, viszont több kimenetes opció-nál, nem egyi ki a DD v DTS jel, csak sima pcm 2.0.
amint egymenetes kimenetet választok, Opt vagy HDMI, akkor az erősítő egyből kapja a DD / DTS jelet.
inkább halkítanám a TV-t, minthogy minden Filmnél külön kimenetet be állítgatni.
(Az előző Samsung TV-nél,ez nem volt gond, ott TV+Opt. volt beállítva, és amint elkezdődött a film, az erősítő kapta a megfelelő jelet.)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #90512 üzenetére
Köszi blakey, junior19!
LG-nél megerősítették, hogy az LG 50UK sorozatban VA panel van. Ott biztos nem lesz gond a kontraszttal. Kérdésemre, hogy tudják ilyen jó áron adni, azt mondták azért, mert az LG saját panelt használ, a többieknek meg vásárolni kell, de ez pont a VA panelre nem igaz. Van valakinek ilyen TV-je, nincs vele semmi gond? Van valami különbség a a képminőségben közöttük, vagy csak +szolgáltatások vannak? Én csak az FRC-től tartok, de valódi 10bites TV, 2x ennyiért van. Egyáltalán van 43"-50"-es 10bites VA vagy IPS TV 200k alatt? -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #90507 üzenetére
Köszi! Igen az MM-ben minden túl van húzva, de azért közelítőleg jó lehet. Nézzétek meg, milyen fakuló, rózsaszín pirosak vannak. Illetve mennyire tükröződnek. Nem értem mi ez a "tükör" mánia, még a drága OLED TV-k is nagyon tükröződnek. Ha valaki nem sötétben néz filmet, elég zavaró lehet. Egyébként mire jó ez az tükröződő felület? Kontrasztot próbálnak növelni vele? Úgy emlékszem laptopoknál is arra jó, csak zavaró szabadtérben.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #90485 üzenetére
Köszi blakey, .LnB! Megnéztem az MM-ben, nagyon kontrasztszegény ez 43UK6xxx sorozat. Tudom, hogy az üzleti beállítással kirakott TV-k képe nem mérvadó, de feltűnő volt. Piros, fehér megjelenítés viszont termesztésnek tűnt. Ez a 8 bits+FRC nem okoz sávosodást? Régebben monitoroknál emiatt nem ajánlották a 6 bits+FRC megoldást. Nem lenne jobb 8 bit vagy 10 bit?
-
Flowtation
őstag
válasz
blakey #90293 üzenetére
Nos ezaz, olyan beállítást nem találtam, hogy átengedjen képet az avr, csak olyat, hogy a hdmi-n jövö hangot...Biztos az erősítővel kellene valamit kezdenem, csak már kínomban jöttem ide. Lehet még a hiba forrása a noname hdmi kábel? Az egyik hdmi+ethernet, a másikon nincs ilyen, én már ezt is el tudom képzelni, de ettől függetlenül tudom használni...
Köszi a segítséget azért!
-
Flowtation
őstag
válasz
blakey #90287 üzenetére
Szia!
Az erősítőn a hang és videó bemenet hdmi1, ebbe jön a málna. 1080p-n van ez is meg a málna felbontása is. Az érdekes, hogy valamikor lesz kép, de nem bírtam rendszert felfedezni, hogy először a tvt kapcsolom be aztán az erősítőt, vagy fordítva....Teljesen összevissza működik.A cec-et kikapcsoltam a tvn, most fél órát tornáztam, mert a egyáltalán nem volt kép. Viszont cec nélkül nem tudom irányítani az rpi-t, vagyis tudom csak telóval, de szokatlan...
-
-
-
gago1975
őstag
válasz
blakey #90116 üzenetére
Szia.
Igen aki maximális feketét és képminőséget szeretne az csak is OLED-et vesz.
Én is most erre cserélem le, csak én még a régi OLED55B7-est fogom a jövőhéten elhozni 55"-os méretben. Szerencsére még lehet kapni és most 400-alatt van hivatalos boltból.
Ami viszont tény, hogy az új SK8500-as már hasonló feketét tud (soha nem lesz olyan de már közelít) produkálni mint egy OLED viszont sokkal jobb mint a régebbi SJ810-850-es széria.
Az LG nagyon maga alatt vágta a fát szerintem az EDGE Led-del. Persze 1"-os szélesség vs 2-4" szélesség miatt döntöttek az EDGE Led mellett csak nem gondoltak bele, hogy ezzel az "oldalról megvilágítással" inkább rontanak az IPS technológián. A Direct Led jobb megoldás csak a helyigénye nagyobb.
Egyébként az IPS nem rossz, nekem a laptopomban is az van és pld egy film vagy játék sokkal jobb mint TN panelen. Igaz G-SYNC-es 75Hz-es ami sokat számít, de akkor is. A fekete masszívan fekete
A kérdést amire a 60Hz vs 120Hz-t írtam olvastad?
Az is leírtam REAL 10bit vs 10bit(8bit+frc) mert a REAL 10bit sokkal jobb, fontosabb.
-
NY_A
őstag
válasz
blakey #90012 üzenetére
Én is kaptam ilyet, csak még ezzel megspékelve.
"
Az 5 Év Gondoskodás program keretein belül most 2 év teljeskörű gyártói jótállást és további 3 év garancia biztosítás szolgáltatást nyújtunk az LG és a Partum együttműködése által.A 3 év garancia biztosítást igazoló email, amely tartalmazza a gyártói jótállási idő lejárta utáni teendőket egy esetlegesen felmerülő hiba esetén, - az adatok feldolgozását és megerősítését követően - 30 napon belül fog megérkezni a Partum d.o.o. biztosításközvetítőtől.
Kérjük, amennyiben megkapta a visszaigazoló emailt, azt a program időtartamának végéig (vásárlástól számított 5 év) őrizze meg!"
Lehet, hogy attól is függ ez kitől vetted az adott tv-t, nem tudom.
-
NY_A
őstag
válasz
blakey #90010 üzenetére
Én amikor beregisztráltam kaptam egy levelet, hogy majd kapok egy levelet. Az elsőben az volt, hogy 30 napon belül jön egy összegző levél, azzal tudom majd érvényesíteni az 5 év garanciát. Mivel 30 napra rá nem jött jeleztem az LG felé. Másnap felhívtak, hogy legyek türelemmel, jönni fog csak lassan dolgozzák fel.
Te hová regisztráltál? Az LG honlapján volt külön egy regisztrációs lap az 5 év gondoskodáshoz. -
csiak
tag
válasz
blakey #89965 üzenetére
Élőben otthon lenne jó megnézni a tv-ket, mert az, hogy egy 1000m2-es hangárban 100 másik tv mellett megnézed, nem biztos hogy otthon a lakásban, ahová szeretnéd úgy és akkorát mutat majd.
Ezért nem jó a kartonos megoldás sem, legalább is nekem nem jött be.
60-as OLED meg nincs, főleg nem olyan áron, mint amit most ajánl a Euronics 399-ért a B7V...
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
blakey #89939 üzenetére
Nyilván, háttérvilágítás egyenetlensége miatt, de a tény hogy az IPS 4x annyi fényt enged át full feketén mint a VA hozza magával hogy ugyanaz a felhősödés sokkal látványosabb.
Panellottó persze, ha egyenletes a háttérvilágításod akkor az IPS panel nem rak bele felhőt. Ha local dimminget használsz akkor úgyis zonálisan (van ilyen szó?) fluktuál a fényerő az aktuális kontenttől függően, ott az a látványos.
-
-
orbo
tag
válasz
blakey #89909 üzenetére
Igazából csak azt nem tudom, hogy a TruMotion-hoz képest (ami a 60 Hz-et feljavítja 120 Hz-re) ez a PMI 2200-as érték minek felel meg?
Az MM-ben az eladó nagyon mondta, hogy a TruMotion milyen jó, és hogy a sportközvetítések sem fognak akadni stb. Csak amit kinéztem tv-t annak a specifikációjában nem látok TruMotiont, helyette ez a 2200-es értékű PMI van.
De akkor ez is kb. azt tudja, mint a TruMotion?Köszönöm!
-
Cyrusv10
tag
válasz
blakey #89817 üzenetére
Köszi a választ
Teszteltem a hálózatot, Youtube 8k perus felvétellel meg egyéb 4k-s anyagokkal, valamint az alap médialejátszó szépen viszi az összes filmet a plex mediaszerveréről elindítva, csak a felirat és a hangsáv kiválasztása nem megy benne minden igényt kielégítően. Nem tudom, hogy tudnám még tesztelni.Erre lenne jó a plex(xplex, UMS) de azok meg bufferelnek. Megpróbálom még azt a 2-t is amit javasoltál.
-
vonbubu
újonc
válasz
blakey #89774 üzenetére
A másik TV egy 43UF778V.
A problámáson ezek vannak beállítva: standard képüzemmód,
háttérfény:100
kontraszt: 95
fényerő: 50
élesség 25
szín mélység: 55
árnyalat: 0
színhőm: C20
---
dinamikus kontraszt: alacsony
dinamikus szín: alacsony
színskála: széles
szuperfelbontás: alacsony
gamma: közepes
---
zajcsökkentés: alacsony
MPEG zajcsökk: auto
valósághű mozi: be
szemkimélő funkció: ki
helyi sötétítés:alacsony
TruMotion: ki -
Dzsedáj
tag
válasz
blakey #89745 üzenetére
Passzolok. Az egyik ismerős 2-3 het vette át a vatta újat szalonból. Jön vmi facelift?!
Móncsa: Nem mondtam, hogy félni kell tőle, de senki nem vonhatja kétségbe a szívóbenyák tartósságát
pláne, ha "japppán kokas". Mondjuk a Vitarába lehet pont itthon gyártják, de az új Stift tuti japánból jön. Van egy otthon, én nagyon szeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest