- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #78490 üzenetére
Nyugodtan állítsd vissza, az a biztos. Router újraindítást, és fix ip címet is szoktak javasolni, és ha telített a wifi, akkor másik csatornára kell tenni, vagy a mégjobb egy lan kábel lenne. De a legeslegjobb az lenne, ha mint Trob és mások is, hogy továbbra is a gépedről csinálsz mindent, csak 1 HDMI kábel kell hozzá. A tiédben kisebb a tárhely is, mint huncutkának.
middleaged Akkor is HDMI-vel kellene használni a beltérit a jobb képminőség érdekében, csak át kell tenni a boxon is 1080i-re a felbontást.
-
törölt tag
válasz
Klara_ #78471 üzenetére
A webos1-en is javítottak, és itt azonnal előjön input gombra a tv műsor és a bemenetek. 1 percig kell várni erre? Akkor ott valami hiba van, azt jelenteni kell a szerviznek. Addig meg a Smart menüből is elérhetők ezek a bemenetek. Hátulról előre lehet rakni, amit sűrűn használunk, és úgy még könnyebb.
-
törölt tag
válasz
dragonborn #78461 üzenetére
-
törölt tag
válasz
middleaged #78349 üzenetére
Az Eco módban próbáltad? Ott 4 óra a minimum, aminél kikapcsol, ha nem nyúlunk a távhoz, sztem nem számít a beltéri. De inkább HDMI-vel használd, sokkal jobb lesz vele a képminőség. Az elalvás időzítő se működik?
Laca1212 FHD már csak 55"-van, MR- előkészítéssel a tavaly 55LF630V például, ha még kapható.
raven24 Grat hozzá, használd sokáig. Írták, hogy lassú a menü, főleg ha a smart nélküli, vagy képcsöves után jön. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #78305 üzenetére
Lehet a smart nélküli LCD-hez lassú, vagy egy képcsöves után is, de mi nem a menüt nézzük. Érdekes, a webos2 nem lassú a 8-as szériában. A YT-ot próbáld ki vezetékes nettel is, nálam a webos1 sem akad. Esetleg router újraindítást, és statikus ip címet szoktak még javasolni. Igen, venni kell MR-t, vagy egér bill. kombót, de senki nem a böngésző miatt vesz tévét, az csak inkább hozadéka a tévéknek, de szükség esetén használható, viszont nem praktikus egyik tévén sem.
ZolikaE46 Talán keresni kellene ios- store-ban LG alkalmazást a telefonodhoz, ha nincs, akkor nemtom. -
törölt tag
válasz
cidalain #78287 üzenetére
Ok, jó az elv, de ha valami gond van, akkor bukik az elved, ha azt a dolgot használni is akarod, tehát frissíteni kell. Végső soron webos1-nél van downgrade is, amit sokan csináltak, amikor még félkész frissítéseket raktak fel, Talán az összefoglalóban benne van a módja. Nekem. és asszem mindenkinek sokkal jobb a frissített szoft, mint az webos1-es.
Gabor901127 Nem lesz kicsi. Ha csak játék lesz, akkor lehet UHD-n gondolkodni, ha a géped ki tudja hajtani rendesen, de ne a legolcsóbb alap modelleken. Ha tévézéshez is lesz, és HD-nél kisebb felbontású anyagokhoz is, és az itthoni adások színvonalához sztem jobb a FHD tv.
huncutka1029 Bluetooth-os bill. se működhet a tévével, már amelyik tv tudja?
middleaged Mivel 2015-ös FHD-t már kevés kivétellel nem is lehet kapni... Próbálj a T-s beltérin is ilyen opciót keresni, de elvileg a tévének ki kell kapcsolnia, ha nincs semmilyen tevékenység a távirányítóval, Időzítő beállítása esetén. A SIMPLINK-et is bekapcsolhatod rajta. Az időzítőt egy másik, régebbi LG távirányítóval asszem közvetlenül is be lehet állítani, amelyiken van ehhez dedikált gomb. -
törölt tag
A legajánlottabb FHD idén az LH630V, Ennek nem tudom a lagját, de például a hasonló árban kapható LH590V-nek és a tavalyi LF652V-nek, is csak 30 ms az input lagja. De az LH570 is jó játékra. Az idei tévék elég jók ebben, de hátha ír valaki, aki LH630V-ről többet tud.
cidalain Akkor nem ártana frissíteni, esetleg egy gyári visszaállítás is kellene, ilyenkor minden csatorna és beállítás elveszik. Frissítés után csatornalista mentés penre, majd visszaállítás, lista visszatöltés, képbeállítás. -
törölt tag
válasz
ZolikaE46 #78237 üzenetére
Ha még nincs frissítve a szoft, akkor lehet, hogy a menüben kiírja. Nálam az Általános menüben volt, a TV leírása alatt.
Indiant Gondolod, vagy nem, de sztem hagyjuk egymást ilyen hasonlatokkal, mert sehova nem visz. Elhiszem, hogy frusztrált vagy az MM miatt, de ne itt töltsd ki a dühödet, ha kérhetném. Csak leírtam a véleményemet, hátha ér valamit, de úgy látszik, hogy nem érdemes segíteni, mert egyesek cserébe hátba támadják az embert -
törölt tag
válasz
Yogi Bear #78214 üzenetére
Kérdezd inkább a szervizt, én nem értek hozzá, és próbáld ki Dolby Vision anyaggal, filmekkel, és működnie kell, ha nem működne, akkor tudnál reklamálni. A tesztoldalak szerint ez a modell tudja azt a szabványt. Legyen bizonyítékod, hogy nem tudja. De én csak azért írtam, mert úgy látom, hogy a szerviz menü alapján csak találgatsz, és szerintem nem érdemes feltételezésekbe bonyolódni. Kérdezted a gyártót/importőrt?
-
törölt tag
válasz
7Sony7 #78195 üzenetére
Nekem is az volt, 2 éve a FHD-hez, de csak analóg, és a gyenge minőség miatt azt nagyon nem javaslom ehhez a tévéhez. Annál egyenként kellett bepötyögni az adásneveket, valahol a kézi keresésnél, de már nem tudom pontosan. Ha az előfizetésed a digitálisra is érvényes, akkor csinálj egy új keresést, az analóg kihagyásával, és ott semmit se kell elnevezned utólag. Ha nincs még, akkor válts digitális adásokra az invitelnél. Vagy válassz másik szolgáltatást, ami elérhető, és jó árban van.
Yogi Bear Nem tudom, és még sose jártam a szervizmenüben, egyik tévénél sem, csak a hotel menüig jutottam el. Egy tv szerelő szaki biztos tudná. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
GyureX #78188 üzenetére
Mondta valaki hogy vedd meg? Mivel nem lehet különbséget tenni a végeredményt illetően, ezért a 950-est nem sokan veszik, mert a látvány ugyanaz, és feleslegesen senki nem akar fizetni a különbségért, ami nulla, a látványt illetőleg. Nekem nincs ilyen, de olvastam pár dolgot. Ugyanilyen a KS7000 és KS8000 közti különbség, vagy a Pana és Sony tévéinél is, amit kevesen fizetnek meg, mert nem lesz jobb tévéjük, csak a szomszédnak lehet mutogatni, de bezzeg az enyém 10 bites. Venni kell egy UHD BD lejátszót és tesztelgetni a tévéket. Én is tudok guglizni, ezeket felesleges nekem mutogatnod.
-
törölt tag
válasz
Yogi Bear #78182 üzenetére
Szerintem ebbe ne bonyolódjunk bele, mert nem értünk hozzá. Én meg azt olvastam, hogy a 8bit+FRC=10bites megjelenítés, és itt csak a végeredmény számít, az meg ugyanaz. Senki nem tudná ezt megkülönböztetni. A tesztoldal is ezt írja: Color Depth: 10 Bit
Aki lekamuzza, az perelje be az összes tv gyártót, mert másoknál is van ugyanilyen megoldás. -
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #78170 üzenetére
Szerintem ezeket sima tévézésre tervezték, de hogy még lejátszó is van benne, az már luxus
. 51 centis képcsöves+beltéri helyett sokaknak megfelelne. Itt tesztelték éppen a 43LH5100-ast. De amiket te is hiányolsz, azt a hsz-ekben is kitárgyalják. A teszkónak is csak marketing egy ilyen akció, mert kb. egy kijelző ára lenne 80K, de biztos megérte nekik.
-
törölt tag
válasz
Sordoran #78114 üzenetére
A 43LH630V a legjobb ár/értékben.
Hasterix LG 55LH630V vagy a 3D-s LG 55LF652V[link]
atirag Nem, abban nincs előkészítés, nemrég írták, hogy melyik modelltől lehet. De usb-egérrel lehet használni.
Yogi Bear Az nemcsak Dolby Vision anyagnál aktiválódik? Melyik verzióval jobb a hangzás, vagy mindegy? -
törölt tag
A telekomnál a LG 49LF632V most 129k, ha valaki ilyet keresne.
-
törölt tag
MR helyett használhatod usb vevős egérrel is.
Mr.Grey Az LA690 már rég nem kapható. Tehát a 652V marad. Ez webos-os tv, a 620 után biztos szokni kell, mert más jellegű, és lehet, hogy nem olyan gyors mint az LA széria. Ehhez MR-t se adnak, de benne van a magic remote előkészítés.
salamander66 Ez a tv 49"-ban a belépőmodell: LH510V. -
törölt tag
Tudnak több 100 Hz-et, de a valós az más. Meg kell nézned személyesen, vagy olvass vissza, többen használnak nem valós 100Hz-nek deklarált tévéket, és nem panaszkodnak rá. Vagy mégis?
[CS]Blade2 Szerintem az alsó ársávban lévőket kimondottan tévézésre gyártották, nem pedigszórakoztatóipari központnak.
Van annyiból egy nagy kijelzővel ellátott készülék, de legalább megbízható és van szervizháttér is, nem mint a 22-es dzsunka tévének. Az most viszi, de kérdés, hogy majd meddig működik?De ha csak 5 évre tervezve elosztod a smart felárát, akkor kiderül rögtön, hogy megérte a több csatlakozással, meg egyéb mással együtt.
-
törölt tag
válasz
ZolikaE46 #78036 üzenetére
Ezeket a méreteket nem sokan veszik. Van itt egy teszt a 70-esről. Mozgásra jó, mert valós 100Hz-es és szintén Quantum/HDR10 kijelzője van, és úgy látttam, hogy csak a 3D, a Harman/Kardon 2.2 audio, és a 20W-os mélynyomó amivel többet tud a 8507, és a 950V.
runner 125 Sztem IPS direkt ledes, és nem 100 Hz-es, de nézd meg a tesztjét is.
Bali27 Igen, a helyi fényerő sötétítés teszi, ahol nem kell, ott szabályozza, vagy kikapcsolja a ledeket. Lehet állítani a fokozatokat, de akkor a kontraszt is változik, azt után kell állítani, ha mondjuk kikapcsolod. Alacsony szint sztem jó neki, de próbáld végig a lehetőségeket. -
törölt tag
válasz
gabor231 #78029 üzenetére
A trumotiont milyen fokozatra tetted?
Emu Itt] látod az eltéréseket sárga színnel kiemelve, néhány funkcióval többet tud és a színképzésben van előnye a a 661V-nek, a képminőségi indexe is csak 55"-tól magasabb.
sch_a Tavaly volt utoljára valós 100 Hz a FHD-ben, pl. 32LF650V, 42LF652V. De másik márkánál sincs már. Nézd meg ezt az topikot, de sokan az alap FHD-t használják monitorként, és játékhoz, PC módban. -
törölt tag
válasz
cs.adam #77984 üzenetére
Ja, csak példa, ez remek.
Szerintem akinek nincs 1-2 mp ideje, az nem youtube-ozik, meg a menüt se piszkálja állandóan, de mindegy. Vagy felső kategóriát vegyél, ott ennyit se kell várni. De még egyszer mondom, gyenge wifi, a másikra meg az fw miatt is lehet, néha érdemes visszaállítani alaphelyzetbe a tévét.
csaby69 Az LH5100 és az LH510V is alap készülék, de még az LH500T is, és ebben a méretben ez jó ár érte én úgy gondolom. -
törölt tag
válasz
cs.adam #77980 üzenetére
Van webos1 és 2-es tévém is, és semmi gondom a YT sebességével. Lehet a wifi, a router beállítás, tv frissítés, visszaállítás, vagy más segítene neked is. 652V meg nem is egy árkategória a w8c-vel. A droid a megjelenéstől kezdve egy évig fagyogatott, újraindult, és hiányoztak funkciók belőle, mire megoldották valahogy.
-
törölt tag
válasz
polberto #77951 üzenetére
Nem valószínű, hogy érvényes lesz itt, mert az emagos tévéket is kiviszik, ha netán elromlik, de kérdezd meg inkább az LG üfsz-t. Ott sokkal olcsóbb?
gabor231 Van még 50LF652V is pár helyen. 630V-ről írtak itt többen is, hogy nincs gond a mozgással, az UH635V képminősége is kb. hasonló lehet egy UH7507-hez, de az UH7507 drágább. -
törölt tag
válasz
8nemesis8 #77909 üzenetére
Mindenben nem lehet ugyanaz, ebben is-abban is kicsivel jobb a magasabb számú tv általában. Nézd át itt, hogy elég-e a tudása. Tévézésre jó lesz az 541V is(sokan örülnének egy ilyennek), de például filmnézéshez kellene dts dekóder, és az nincs az alap tévékben. De ha gépről megy HDMI-n keresztül a film, akkor ez nem gond.
-
törölt tag
válasz
bowlinggolyo #77891 üzenetére
Egy harmadikat
, az UH7707-et, ha még éppen belefér.
8nemesis8 A 43LH630V jobb lenne szerintem.Nico Bellic Van, a PMI szám a képminőséget mutatná meg elvileg, de az LH630V alig drágább a többinél, ezért is azt érdemes inkább venni, meg hogy később ne hiányozzon esetleg 1-2 csatlakozó vagy funkció. Meg a kicsivel jobb hangzás, jobb panel, anyaghasználat, stb. Ha az ár lényeges, akkor 100k-ból kijön a 43LH541V, ingyen fuvarral.
-
törölt tag
válasz
body007 #77853 üzenetére
A 6-os széria funkciókban, kép és hangminőségben is kisebb tudású a 7-esnél. De érdemes megnézni, hogy 55"-tól pl. a 661V is már más jellegű panelt kap, és magasabb a PMI száma, ami a képminőségi index. De nézd át magad itt: 2016 Line Up.
Indiant Hát, 1-2 menedzsert nem ártana onnan kivágni. -
törölt tag
válasz
sirály69 #77847 üzenetére
Tudom, meg a trükközések miatt is, de azért egy ekkora cégnek már kellene tudni pontosan kalkulálni a rendelésekkel.
[CS]Blade2 Olvasd vissza Zyrius írását, egy jó UHD ilyen, ezt tanúsítom én is, a
320p-vel ne szemléltessünk HD, UHD felbontást. HD-ben a híradó is normális képet ad, lehet ott a szolgáltató vagy még a vezetékelés is hibás, vagy beállítási hiba. -
törölt tag
válasz
Zyrius #77837 üzenetére
Jól írtad egyébként, semmi gond. Majd a feketeszint alacsony fokozaton legyen, és sztem jobb lenne alacsony fokozaton a local dimming is, de majd látod.
Outblast Talán a kép opcióknál a TruMotiont kellene beállítanod.
[CS]Blade2Persze, hogy lényeges a bitráta, és HD és FHD-ről volt szó, nem pedig gyenge minőségű alacsony felbontású anyagokról, én olyanokat már FHD-s tévén se nézek, amikor van jobb. -
törölt tag
válasz
taurus1962 #77774 üzenetére
A jobbak közül való, itthon UH7707-nek hívják. UK-ban 770V.
Indiant Ez valami Black Friday előzetes lehet.
-
törölt tag
válasz
sirály69 #77754 üzenetére
Nem hinném hogy van ilyen előírás amit ellenőrizni se lehet, és nem is szükséges, már írtam előbb.
dave0825 Ez így jó szerintem is. A többi törvényes jogaidat meg nem korlátozhatja egyik bolt sem.
belan Gondolom 1-2 hónap és másikat veszel, ezért egy jótanács: Online rendelésnél a bolti átvételt kell beírni, és így 14 napig van jogod, de sokszor a 60 napost is adják hozzá. -
törölt tag
Szerencsére mi másképp látjuk, és gondolom nagy többségben az itteniek is. Dehogy világít az be a világos részeknél, azért nekem ezt ne mondjad. Az edge ledes va panelnél van sok garanciás csere az alsó felső fekete bevilágítása miatt.
Láttam, hogy korábban ajánlottad ezeket a tévéket, meg dicsérted is. Meg hogy mennyit buktál a sok tévé cserén. De miért vettél olyan nem ajánlott JU6-os samu UHD-t nem is 1-et, amiről mindenkit lebeszélnek? Mennyi idő alatt unsz meg egy tévét, úgy 2 hónap? Az OLED-től is megváltál és a több jónak mondható FHD tévéktől is(H7000, W8-as).Nekem ez érthetetlen történet. A 60 napos MM visszavétellel csináltad ezeket a cseréket?
-
törölt tag
válasz
sirály69 #77742 üzenetére
A mai OLED tévék szerintem nem égnek be. Írták a topikjában, hogy náluk nincs beégés, viszont az üzletekben más a helyzet, mert volt LCD is, ami beégett. Ezért van rá védelem, az órákig tartó mozdulatlanság esetén az auto kikapcsolás, vagy a képernyővédő. Az OLED-nél pedig van még egy folyamat, ami kikapcsoláskor végig fut rajta automatikusan, tehát nem tud úgy beégni, mint a plazmák, de asszem már leírta ott valamelyik szakértő a topikban.
belan Van UF850V-m és nagyon jó tv, persze kellett egy kis türelem a jó beállításához, mint mindenhez. Nemcsak hazavisszük és nézzük. Én úgy vettem, hogy 60 napos visszavételi gari volt hozzá, de fel sem merült, hogy visszavigyem. Néha elcsodálkozom rajta, hogy jó minőségű filmeknél, vagy tv műsoroknál milyen szép képe van, és nem az alsó-felső csík érdekel, mint másokat, hanem a film részletei, és ott a feketéje is ok. Nem olyan mint az OLED-nél persze, de nem is várjuk el. A moziban teljesen világos szürkék alul és felül a fekete csíkok, de ott se érdekel senkit.Van régebb jó minőségű Samsung is, de inkább az LG-n filmezünk mindig. Samsungon valahogy nem olyanok színek, bőrszín se az igazi, de amúgy ok. Meg a sötét részeknél elvesznek a részletek is, ezért visszább kell venni rajta, de azért azt se szidom. Vajon milyen beállítások mellett nézted az UH77 és 87 szériát? Csak nem egy túlszínezett, túlhúzott Samsung mellett az üzletekben? Ívelt LCD-t én nem vennék, most is néztem egy ilyet, de akkor neked bejön ezek szerint. Nekem meg ez a nézhetetlen, nem a 850V, már bocs.
-
törölt tag
válasz
sirály69 #77742 üzenetére
A mai OLED tévék szerintem nem égnek be. Írták a topikjában, hogy náluk nincs beégés, viszont az üzletekben más a helyzet, mert volt LCD is, ami beégett. Ezért van rá védelem, az órákig tartó mozdulatlanság esetén az auto kikapcsolás, vagy a képernyővédő. Az OLED-nél pedig van még egy folyamat, ami kikapcsoláskor végig fut rajta automatikusan, tehát nem tud úgy beégni, mint a plazmák, de asszem már leírta ott valamelyik szakértő a topikban.
belan Van UF850V-m és nagyon jó tv, persze kellett egy kis türelem a jó beállításához, mint mindenhez. Nemcsak hazavisszük és nézzük. Én úgy vettem, hogy 60 napos visszavételi gari volt hozzá, de fel sem merült, hogy visszavigyem. Néha elcsodálkozom rajta, hogy jó minőségű filmeknél, vagy tv műsoroknál milyen szép képe van, és nem az alsó-felső csík érdekel, mint másokat, hanem a film részletei, és ott a feketéje is ok. Nem olyan mint az OLED-nél persze, de nem is várjuk el. A moziban teljesen világos szürkék alul és felül a fekete csíkok, de ott se érdekel senkit.Van régebb jó minőségű Samsung is, de inkább az LG-n filmezünk mindig. Samsungon valahogy nem olyanok színek, bőrszín se az igazi, de amúgy ok. Meg a sötét részeknél elvesznek a részletek is, ezért visszább kell venni rajta, de azért azt se szidom. Ívelt LCD-t én nem vennék, most is néztem egy ilyet, de akkor neked bejön ezek szerint. Nekem meg ez a nézhetetlen, nem a 850V, már bocs.
-
törölt tag
válasz
asdasdasd #77731 üzenetére
Ok, akkor IPS-t keress.
Én csak leírtam, amit tudok róluk, mert pár dologban jobbak az alacsonyabb számú szériáknál(600, 610, 620), de asszem itt is van valakinek 635V-je. Más típusban is kaptak itt tavaly va panelest, és elégedettek vele. Mihez készült ez a szemléltetés és mikor? Mert azért manapság nem ilyen rossz egyik panel se, csak esetleg a noname márkáknál, de mindegy is.
dave0825 Jogos, bocsiAz árgépen néztem, az első 3-nál egyforma árban van.50LF652V
-
törölt tag
válasz
dave0825 #77728 üzenetére
Szerintem itt 179k-ért és ingyenes szállítással biztonságosabb vétel lenne, de te tudod. Addig válogatsz, hogy a végén elfogy itt is-ott is.
asdasdasd Úgy tudom én is, hogy jó minőségű va panelesek ezek a típusok. Most linkelték a Line Up-ot, és abban is edge led-esnek írják. Amiket írsz, azok is valami outlet félék. -
törölt tag
válasz
nokia123 #77721 üzenetére
Az OLED a legjobb tv, megéri megvenni. Az 55EG910V nagyon jó árban volt, 400k körül, de már felemelték 579k-ra. Az íveltség nem annyira hátrányos itt, mint az LCD-nél, a betekintési szögek maradnak, de ha neked egyenes kijelzős kell, akkor a B6. A topikjában is írják ezt, de néha odakeveredik 1-2 kívülálló, és elkezd hülyeségeket beszélni arról, ami van a többieknek, neki meg nincs.
Intelligencs Majd regisztráld a tévét az LG-nél, a garipapírnak amúgy jelen esetben nem sok jelentősége van, de persze meg kellene lennie. Nálam csak a számlát kérték bemutatni(sima webshop-os tv, nem hivatalos garival, de regisztráltam is a könnyebb ügyintézés és a követhetőség miatt) -
törölt tag
válasz
ringring #77713 üzenetére
Szerintem a 60" elég arra a távolságra, és ez a tv jó vételnek számít, és ami még fontos az a jó betekintési szögek egy ekkora tévénél. Elég sok opció van, szóval a beállításhoz kell majd idő és egy kis türelem. FHD-ból csak alsóbb kategóriát kapnál ennyiből, mert minden gyártó az UHD-re koncentrál.
nokia123 Ahány oldal, annyi féle lehetőség az elírásra, és a rossz fordításra. Még a gyári oldal is sokszor hibás, hiányos, mert emberek viszik fel az adatokat. Mindkettő 100/120 Hz-es tévé, van ahol 240 Hz-nek írják őket. A gyári jelölés pedig 2500 és 2700 PMI, vagyis képminőségi index, de ez inkább csak marketinget szolgál, és leginkább a mozgásmegjelenítéshez köthető, és az mind2 tévén jó minőségben történik. Ebben egyformák. Én a lényeges 3D-n kívül még a +20W-os subwoofert találtam a 8507-nél, ami a 7707-nél nem szerepel.
AtaWrc Most a 49LH630V, ami a legjobb Smart FHD idén, és ezt a méretet lehet ennyiből venni, de igazából ennél nagyobb tv lenne ajánlatos. -
törölt tag
válasz
Zyrius #77706 üzenetére
Üdv!
A kép opciókban a fekete szintet alacsonyra tedd, és a helyi fényerő sötétítést(Led Local Dimming) is alacsonyra, vagy kapcsold ki, ahogy jobb neked. Vagy próbáld meg így, de csak awhite balance and color managementig, vagyis ezek kivételével.
A többihez meg ott van a manual. Esetleg még hasznos dolgokat a fenti Téma összefoglalóban is lehet találni. -
törölt tag
Használható, és működik is. Amelyikhez van MR azzal könnyebb a hangalapú kereséssel, vagy egér+bill. kombóval is, mint a sima távval. De így sem olyan, mint egy PC-n, tableten, de ez nem is várható el igazán.
daara Az edigitalból rendelhetó most is 99990[link] (5% kuponkóddal talán ma estig, vagyis ezt nemtom meddig tart. Az alap tévék is viszik az mkv-ből a népszerűbb formátumokat.
-
törölt tag
válasz
nokia123 #77686 üzenetére
Magasabbra van pozicionálva, de csak a sokkal vékonyabb kialakítással különbözik. Az 55UH8507-nek remek ára van az MM-ben, ha rendelhető még, és 1-2 hét alatt meg is érkezik.
sting2 Hát, ha van valakinek itt, de addig is majd nézd meg a Kácsa oldalán, vagy kérdezd meg őket, esetleg még a Házimozi, vagy HD-film topikban.
-
törölt tag
válasz
Outblast #77676 üzenetére
Blutooth, AC-s wifi, de lehet , hogy ezek nem fontosak mindenkinek. Jobb képminőség, mélyebb fekete, szebb színek, simább mozgás, stb. Talán még a 49LH630V is elég lenne, és olcsóbb is. De ahogy gondolod. Az MM-ből gyári garanciás lesz, Bp-en általában 1 napos a szerviz a helyszínen, vidéken is max 1 hét ahol nincs szerviz helyileg. Egy esetről tudok, ahol hollandból még alkatrészt is kellett rendelni, ezzel együtt hétfőtől péntekig visszaért a tv. A nagyobb városokban nem tudom, hogy van-e kiszállás, de anélkül is talán gyorsabb lehet 5 napnál. Az emag romániai szervizbe viszi.
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #77662 üzenetére
Nézd meg itt, hogy mit tudnak, vagy a honlapján. A panel azonosításról, már biztos olvastál itt, mert biztosat nem lehet tudni a távolból. Minden tv viszi az mkv-ket.
Outblast Vannak akiknek megfelel, és elégedettek az UH61-es és UH62-es tévékkel(ugyanaz, csak a külső más), de azért sose árt, ha nagyobb tudásút és jobb minőséget veszünk, mint pl. az 50UH635V-t a mostani akcióban 198k-ért. Ez úgy tudom nem IPS-es, de jókat írtak róla itt is. Ráadásul normális itthoni garanciás, nem romániai.
sajtos75 Valós HDR-es a 49UH7707, és 8507. A PS4 csak konvertált 4k, az se igazi. -
törölt tag
válasz
Indiant #77632 üzenetére
Valószínűleg azért lehet csak a bolti átvételkor megkötni a biztosítást, mert amúgy könnyen visszaélhetnének vele. Pl. a gyerek betöri a kijelzőt, erre megkötjük a biztit?
Bocs, de én az UH630V-t látom jobbnak az UH610 ellenében.Benéztem az MM-be, már a helyszínen se volt készlet 49UH5507 és 55UH8507, de ott is 2 hétre igérik a kuponos áron, épp ott rendelt valaki előbbiből 259k-20%. A médiában 319k az 55UH-s 7707 és 8507(itt egyedi szállítási h.idő van) is.
mike1334 Láttam, valami trükközés volt az biztos. Mintha 4k demó ment volna, rossz minőségben, vagy FHD alacsony bitrátával, azért kockázott. A fényerőt fel lehet tekerni, szólni kell az eladónak.
Az UH603 a leggyengébb UHD, és 3 méterre 65" UHD ajánlott, de nekem8. UHD-ből nagyobbat és jobbat érdemes. Szerintem. -
törölt tag
válasz
ringring #77587 üzenetére
ringring Ha számít, pl. UH668V-től Magic Remote jár a tévékhez[link], 661V=664V, csak a külseje más színű. Mindjárt indul a medimarkt akció is a hétvégén, de online nem nagy a készlet, talán az üzletekben másképp van. Máshol már elég jó árban van az előzőektől magasabb kategóriás 55UH7707-es. Hasonló lesz várhatóan kuponos akcióban a mostanra 399k-ra árazott 55UH8507 is, de nincs náluk online, ilyenkor 1-2 hét biztos lesz, amire kiszállítják. Árak.
.OM. Nem futottak ki, csak ezt írják a webáruházban, ha a saját készletük elfogy. Majd újra felteszik, ha megkapják a következő transzportot, és elérhető lesz.
Ha árat emelnek, akkor esetleg új akció várható, mint a nov.11. és 13 közötti KUPON akció.farkas-j Még az idén is van NetCast-os Smart tv a 43LH570V.
-
törölt tag
22,4 az input lag a 668V-nél, de van olcsóbban a 43" UH661V is, de ez Local dimming és a Harman-Kardon hangzás nélküli.
A Local dimming ezekben a típusokban csak 55"-tól van benne, de pl. játéknál sztem nem is annyira lényeges.USA-ból tévét rendelni az ugye csak vicc volt?
Az nem is működne itt.
Kb. 174k-ért vette Dejavu. -
törölt tag
-
törölt tag
Már hogy a saját raktári készletből mentek minuszba, vagy a német raktárkészlettel? Hát majd rendelnek, nem?
Az árakkal is annyit variálnak, hogy elég követni, még nekik is.De amikor azt írja a honlapjuk, hogy raktáron van, akkor jár a rendeléshez. Legalábbis szerintem.
tigipuf Ha látni akarod a különbséget, akkor majd rendelsz a köv. akcióban, és ha nem tetszik, simán elállhatsz a vételtől. Nálunk is nagyon sok a pc-s megjelenítés. Sok játék, sport és ritkábban filmek. Saját vélemény, hogy SD-ben van olyan minimum, mint egy FHD tv, mert jobbak és hatékonyabbak a képjavítók, persze idő kell, hogy kiismerjük, és a legjobban belőjünk mindent rajta. Beesni az MM-be és rögtön választani semmi értelme. Ott a túlszaturált, és túlhúzott beállításokkal működő tv tetszik majd meg leginkább. Ami pedig valójában korrektül van beállítva, az a többi mellett fakónak látszik.Előnye még, hogy filmezésnél közelebbről lehet és érdemes is nézni a 4k tévét(nem az SD adásnál). HD műsor és FHD-ben nagyon jó, filmezéskor a HDMI-deep color funkció sokat javít rajta, a mostani HDR-es technika meg még jobb lehet, de ilyenünk még nincs. Kontrasztra is jobb a helyi fényerő sötétítés és a panel miatt is, de nem lesz va, vagy oled szint, de nem is érdekel, hogy a filmeknél alsó-felső csík tök fekete legyen, mert a moziban se az, és ott se foglalkozik vele senki. Vannak akik a jó minűségű FHD tévéjük után azt várják, hogy a gyenge felbontású anyagokból, tévé adásokból 4k színvonalú képet csinál, azok csalódni fognak. Meg azok is, akik nem tudják beállítani a tévét, vagy nem is akarnak piszmogni vele. Én így látom, ez a saját véleményem.
-
törölt tag
válasz
#15490560 #77482 üzenetére
Alacsonyabb számozás, de egy különlegesség a 635V mert egyedüli VA paneles, ami mélyebb feketét produkál, ami valakinek sötétben filmezéskor fontos lehet, és a képminőségi indexe alapján valamivel jobb a gyors mozgásokhoz is. A 661V pedig a szokásos IPS panel, ami a betekintési szögekben jobb. Viszont azért mondanám az UH 7507-et helyette, mert annál már 49"-tól van Local Dimming, ami a sötét színek jobb megjelenítésében jó ha van(az UH66xx szériánál csak 55"-tól rakták bele ezt a funkciót), és még magasabb PMI száma is. Meg normál táv helyett Magic Remote jár hozzá, de majd eldöntöd, hogy mely tulajdonságok fontosak neked, vagy melyik tetszik jobban.
Dejavu71 Nagyon jó vétel szerintem az 55"-ban. Van többeknek is a LH630V, de nem ilyen nagy. Majd olvasd el visszamenőleg amit írtak róla. Meg vannak hasznos dolgok a fenti összefoglalóban is.
-
törölt tag
Itt is egy Joy kupon, vagy ez hibás?
knightba Nézz be a DIGI topikba is, ha nem sikerül: Nem jönnek be a közszolgálati adók/rádiók vagy egyes csatornákat nem hangol be a tv digitálisan, mit tegyek?Esetleg kézi hangolással: QAM Érték mindig 256
Symbol Rate 6900, kivéve a közszolgálati adóknál, ahol ez 6000. -
törölt tag
Szia!
Szerintem még nem HDR-esek a 2015-ös tévék, másik márka se, viszont a 10 bit ok. HDMI deep color funkció van benne, de az más. Nézd meg ezt. Mintha írták volna, hogy egy fw frissítéssel megoldható lenne, de nem valószínű. Jó tv, de szerintem már nincs az üzletekben ilyen. 280k-t nekem nagyon megért egy kombó akcióban.tigipuf
Hát pedig akkor kellett volna még1x megrendelni , amikor a legjobb ára volt. Ha kétszer kihozzák, csak a jobb árban lévőt átvenni. 319+Projektor az nagyon jó ár érte szerintem, vagy akinek a 7707 volt projival 230k körül.
sirály69 Rajta kellene lenni a rendelésen a 2 tételnek. Amikor rendelted, rajta volt a projektor és az ára minuszolva? Így lenne OK sztem. Persze lehet, hogy rosszul tudom.
Ha nem, akkor rendeld újra, hogy rajta legyen, a másik rendelést meg töröltesd. Vagy csak nem veszed át. Azért nem mindegy, én se hagynám. -
törölt tag
válasz
nokia123 #77443 üzenetére
Jobb a dönthető, és figyelni kell a tv és a fal közötti távolságra is a csatlakozók miatt. Itt van a Fali konzol lapos tévékhez topik is. A VESA méret a fontos. Az adatlapján kell nézni[link], mert a 400x400-as általában jó a 300x300 és 200x200 mm távolságú felfogatáshoz is, pl 1, 2 , 3 , és ez is.
petya2012 Ok.Köszi.
Indiant Hát, ha lehet, és megvárják (egy kis meggyőzésre talán). De általában csak arra van mód, hogy a külső sértetlenséget ellenőrizd, ha valami van, akkor felíratod vele. Majd kibontáskor fotózd, vagy videózd amit találsz. -
törölt tag
válasz
petya2012 #77434 üzenetére
Követted az akciókat és az árakat itt, amiről beszélgettünk, vagy csak úgy írni akartál valamit?
Már bocs, de a Sonyról a saját topikjában kellene beszélgetnetek.
lugomon Úgy emlékszem kifogott egy hibás példányt, meg igazából nem is akart UHD-t, vagy ilyesmi. Mint a K Norbi is a sony topikban, őt biztos ismered.
Olvass vissza, akinek 49UH7707 van abban a méretben justanview, és elégedett a tévével, még ő sem értette meg. -
törölt tag
válasz
nokia123 #77417 üzenetére
Most működik, de így is megnézheted. Elvileg csak a 3D amivel több, de az akcióról már lekéstél, meg kifogytak belőle, szerintem várd meg a jövő héten lesz a Joy napok, utána meg nemsoká majd Black Friday is lesz. Hátha lesz nekik mind2.
bud_spencer Szerintem nem igazán van különbség.
Érdekes az MM online, tegnap már nem így volt, de most megint projektorral adják a 49UH8507-et, 7707-es nincsen most, csak 55"-os.
-
törölt tag
UF és UH77 és feletti számozástól a mai napon Hangprojektor és 10% áresés kombóban. +3% engedményt adnak még egy kis mókolásért a Red Friday-hez, de nemcsak tévékre, csak a mai nap. Példa: 49LH630V= 148k, 50UH635V=197k!
Indiant Ez olyan, mintha a neved így írnák: Indian
-
törölt tag
válasz
@Titu@ #77352 üzenetére
Másik tévével működik? Mert ha nem, akkor telefonálj a szolgáltatónak, mert lehet, hogy újra kell párosítani az eszközt, de még nézz be a UPC topikba is(vagy a többi szolgáltatósba). Kártya nélkül érdemes lekerestetni a csatornákat, majd csak utána belerakni, ekkor kiírja, hogy észlelte a mediacardot. Még a fw frissítés, és a tv visszaállítása is megoldhatja a problémát.
UHD Ezért kellett volna vétel előtt tájékozódni. De elég jól használhatod vez. nélküli egér+ billentyűzettel is. Vagyis a bill. nem mindig használható, mert az oldalak nem mind támogatják, mint a YT sem.
-
törölt tag
LH630V.
Bali27 Vezetékes nettel is próbáltad, mert lehet a wifivel is gond. HK sztem inkább csak marketing, sokkal jobban nem szól vele, a projektor javít rajta, de mint w333 is mondja: jobb a házimozi erősítő. De kezdésnek bőven elég hozzá 2 front hangfal is, amire lehet tippeket kérni a házimozi topikban, akár használt cuccokra is.
andris188 Próbálj ki másik szerver progit, mint UMS, vagy Serviio, utóbbi topikja itt. Vagy másik laptopot Plex-szel, vagy frissitsd a win-t, vagy nem tudom.
-
törölt tag
Nem rossz! Csak a 49UH7707-hez van most ez a projektor akció? De úgy látszik elfogyott a készlet, mert egyedi szállítási határidővel írja. Ha valaki eladja a projektort, elég jó áron jutott egy jó tévéhez.
andris188 Akkor talán a laptopon lévő Plex beállításainál kell lenni a hibának. Ezt is állítsd be úgy, mint a PC-n. Bejelentkezés, mappák megosztása, stb.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Indiant #77282 üzenetére
Melyiket nézted eddig? Többek szerint az LF652V jó 3D-re. Nem a felső kategória, de 3D FHD-ben utolsó mohikán, ahogy most kinéz a dolog. A régebbi évjáratokban lehet találni használt, és komolyabb 3D-s tévéket.
zsizsef Kapcsold be a SIMPLINK funkciót. Ha van MR akkor a Smart menüben lehet az eszköz csatlakoztatást választani, és 1-2 dolgot azzal vezérelni.
daara Rossz pályán vagy a
2009-cel, mondták már hogy a most kapható LH széria az 2016-os. Látható, hogy újból indul, pl. jövőre akár újból lehet LG széria, ami szintén volt már, ha úgy döntenek. -
törölt tag
válasz
online1986 #77249 üzenetére
Van, az (#77103)-as hsz.-t is olvasd el. Tévézéshez én magasabb kategóriát javasolnék, pl. a 49UH7507-et, vagy az 50UH635V-t, ha inkább sötétben tévézéshez kellene, mert ez is va-paneles, mint a samud.
Dniel Jó, de az a B6 OLED ára szerintem, bár sehol nincsenek fix árak.
asprey Gratu!Használd sokáig elégedetten!
-
törölt tag
válasz
bence1990 #77228 üzenetére
Nem, idén még nem írta be ezt az akciót más, és köszi, ezek az akciók jók szoktak lenni. Majd olvass vissza, többen használnak itt 7707-est, és a 3D-vel többet tudó UH8507-et is, ami amúgy szinte ugyanaz. Szerintem jó vétel, majd nézd meg, állítsd be rendesen, voltak erre javaslatok is, ha netán nem tetszene, akkor van az elállás intézménye is. Majd inkább a saját szemedre hallgass, mint ilyen elhamarkodott 5 mp alatti tv választásnak, ahogy beesik egy üzletbe. Végülis csak a túlszaturáltat látja jobbnak, mint mindenki a nagy választékből, de mindegy.
Biga123 Úgy tudom, hogy ott az 5V automatikus, nem kell/lehet külön kapcsolni.
-
törölt tag
válasz
Intelligencs #77219 üzenetére
Úgy tudom, hogy itt mindannyian(már akiknek netán elromlik), a fenti Téma összefoglalóban leírtak szerint járunk el, vagyis hogy a hazai forgalmazótól(számlával igazolva) vásárolt tévéket az LG-nek kell jelenteni, amit az országos hálózatában meg is javítanak. Tehát nemcsak a hivatalos viszonteladóktól vett tévéket. Be is lehet a tévéket regisztrálni náluk a gyorsabb intézés, és a követhetőség miatt is. Ez az egész működött is a tapasztalatok szerint. Most ez a levél nem tudom mi, mert erről többen is beszéltünk velük, és azért került be az összefoglalóba is. Volt aki bemásolta ide akkor a beszélgetést, talán még nekem is el van mentve, mert én is webshopból vettem tévét 2,5 éve.
Panel, az Y tuti IPS, de a G-vel gondban leszünk, mert a táblázat szerintTN, de az 100%-ra kizárható. Vagy a forrásban volt elírás, vagy pedig változott a kódrendszer. Az én tippem, hogy ez is IPS-t jelent. -
törölt tag
válasz
asprey #77216 üzenetére
Szerintem az egy remek felső kategóriás tv, szép színekkel, egy nagy nappaliba jó választás lehet. Itt többeknek is van UH8507, hátha erre járnak, és írnak róla neked. Nekem csak a tavalyi 55"-os UF850V van, amit a K Norbi szid mint a bokrot(itt senki nem értette, hogy mi baja volt azzal a tévével
, sőt, talán még ő sem), de azóta már eladta) , mi teljesen elégedetten használjuk monitornak, tévézni és filmezéshez(3Dre is nagyon jó). Biztos más jellegű tv mint az a Sony, és nincs akkora kontraszja, de nekünk semmi gondunk nincs vele. Mondhatnám még, hogy vegyél OLED-et, de az 65"-ban még elég drága.
-
törölt tag
válasz
huncutka1029 #77197 üzenetére
Igen, de ugye a kíváncsiság
miatt sokszor frissítettünk webos1-nél is, ezután jöhetett a kínlódás a downgrad-del, de legalább volt hozzá ilyen is. meg ugye szerencsére javították is folyamatosan a fw-t. A Skype az más, mert azt eladták, és az új tulaj nem engedte tovább használni, a Yuotube-ot se engedi már a régebbi tévéken a gugli.
lugomon Normálisan beállítva biztos nem lesz gond vele, és azért írtam néhány trükköt, mert van hogy a tesztelők se tudják mit csinálnak és miért, mert nem ismerik, és nem is akarják rendesen kiismerni. De még az előző tévédnek is ilyen kijelzője volt talán. Legfeljebb Oledet veszel a végén, vagy kalibráltatod.
-
törölt tag
válasz
lugomon #77184 üzenetére
Szia!
A múltkori véleményed után már: Mivel IPS., kontraszja gyenge...esti filmnézésnél csalódás..
Mi itt kb. 99%-ban IPS-t használunk,(és sztem nagyrészt elégedetten), ezért én nem tudnék mit ajánlani, mert ezek szerint az IPS úgysem tetszene. Nálunk az egyiken sok tévézéssel, a másikon sok játék(nagyrészt mind2 világosban), és néha egy-két film....Ráadásul 55"..marha nagy. Még jobban zavaró? Minek ekkora böszme TV?
Jah, és a beállításokhoz idő kell, tehát minden opciót végig kell zongorázni türelemmel, vagy valakitól szerezni egy settings-t kiindulásnak. Csak egy tipp: például az alacsony feketeszint valószínűleg jobb(Helyi sötétítés szintén alacsony), mint magasra állítva. Vagy némelyikünknek a dinamikus kontraszt is bejön, másoknak nem, ésatöbbi.... A HDR miatt még több opció és állítási lehetőség, ezt a részét én se ismerem. -
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #77165 üzenetére
Honnan tudnád, hogy mi lesz? Nem Tippmix ez, és ha mégis bejön a trükk? Több esetben is segített már a visszaállítás, és még időnként ajánlott is a fw frissítés után, így lesz "tiszta" telepítés. De nekem8, ha nem, hát nem.
Utána még lehet downgrade-del próbálkozni, vagy még a supportot is megkérdezhetnéd.
TRob1 Nem ugyanaz, a Samsung 5-ös széria, mert kb. az LG 5-össel hasonló tudásban, de samunál nincs már 6-os FHD tv gyártásban. A K5500-as a 32LF5800-hoz hasonlóan 400 PMI/PQI tudású smart tv, de ez már csak emagon kapható[link].
daara Átengedi az 5.1-es hangot optikai csatlakozón, ha ezt akarod tudni. Vannak ilyen témájú kérdések itt is.
A Philips tévék gyártási színvonala eléggé lesüllyedt mára. -
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #77146 üzenetére
Webos1-et lehetett downgrad-elni, elég sokan meg is tudták csinálni, de talán 2-est is, de ezt már nemtom. Jobb fent írd be a keresőbe, meg van róla leírás az összefoglalóban.
A visszaállítás éppen akár működhet is, amíg nem próbáltad ezt sem tudhatod.sirály69 A márkán belüli megkülönböztetést szolgálja, a képlete ismeretlen, de a mozgás megjelenítési értékhez köthető leginkább.
daara Csak a smart tévék tudják dts-t, pl. ezek LG 32LF5800 + LG 32LH6047, és tv-khez mérten megfelelő hangzással. Szép hanghoz hm erősítő+ minimum 2 front hangfal kell.
-
törölt tag
A bemenetek közé szerintem nem lehet berakni, de a SmartShare, vagy Plex, vagy egyéb kártyát át tudod rakni balra az első helyre is. Kijelölöd, fel majd balra és le. Ha pedig az x-re mész, akkor törölheted a felesleges alkalmazást. Vagy még a mini dlna-t is cserélheted valami jobbra, mintha olvastam volna, hogy van jobb.
-
-
törölt tag
válasz
Peter.Kalasz #77126 üzenetére
Itt van a felső sávban az Apróhirdetések, ott pedig a hirdetésfeladás. Vagy van még jófogás, vatera, stb.
CS_D Az összefoglaló DLNA fejezete megvolt? Plex nincs a tévéden? A gépedről is indíthatod a filmet, jobb gomb> átvitel eszközre.
-
törölt tag
Nem értem miért kell itt mások tévézési szokásait megtippelgetni. Magánügy. Mint az is, hogy ki, mikor, és milyen tévét vesz, egyébként is a FHD-t már nagyon hanyagolják a tv gyártók. Tavaly óta nálunk is van egy 55" UHD, és ráadásul elégedettek vagyunk vele.Na, bumm.
Teaway Szerintem csak felesleges piszkálódás volt, ugyan honnan tudhatná, hogy mások mit néznek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest