- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
válasz
Sholom #61865 üzenetére
A kategóriák között nem egy funkció a különbség, hanem jobb panel, jobb elektronika, esetenként gyorsabb proci, nagyobb memória, sokkal több beállítási lehetőség, stb. akármi is lehet. Ezt nem látod meg az öszehasonlító oldalakon sem. Ami bajod van az LB650V-vel: felhő a 730-nál nincs, koszos képernyő minimális és csak bizonyos helyzetekben látszik, memória nagyobb lehet, mert nekem sohasem állt még le app memória probléma miatt, az OS-t folyamatosan javítják, 1-2 havonta jön a frissítés, stb.
De vehetsz más márkát is, ennyiért nem lesz jobb, csak más. Vagy ha tényleg a szemkiverő minőség kell, akkor gyúrj még rá egy kicsit és vegyél OLED-et.
Ha nem okos tévé kell 3D nélkül, akkor nézd meg az LF671-et. -
-
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
Igazából amit a 21-i frissítésről írtak, az már mind benne van a legújabb FW-ben. Még a bugokat kivehetik belőle, de szerintem funkcionálisan már nem lesz több benne.
Akik eddig downgrade-eltek, mert valami nem ott jelenik meg, mint régen, azok a hivatalos újjal sem lesznek előrébb. -
yvsmad
őstag
válasz
[CS]Blade2 #61486 üzenetére
Alu keretes LG-t keress, de olyan keskeny a kerete, hogy amúgy sem fog nagyon érvényesülni.
-
yvsmad
őstag
válasz
Balázs1986 #61418 üzenetére
Nem 671-et akartál írni?
-
yvsmad
őstag
válasz
Intelligencs #61410 üzenetére
Nyilván nem írhatják, hogy nincs náluk, amikor ott van a boltban.
Valahogy le kellene beszélni velük, hogy a boltban vehesd át a kedvezményes áron. -
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #61402 üzenetére
Ezt a késői reagálást akkor csinálja, amikor bekapcsolás után még nem állt fel teljesen a rendszer és mással van elfoglalva. Én pl. a Harmony távot nem tudom rendesen activity-k bekapcsolására használni, mert ilyenkor a tévé még nem veszi a bemenetváltási parancsokat.
-
yvsmad
őstag
válasz
Zsmester89 #61392 üzenetére
Link: [25.10.02-2502]
Hozz létre egy LG_DTV könyvtárat egy pendrive-on és abba másold be. -
yvsmad
őstag
válasz
Zsmester89 #61390 üzenetére
A szoftvertől nem lesz fakó a háttér, semmilyen beállításhoz nem nyúl hozzá a frissítés.
-
yvsmad
őstag
válasz
Jakuzakill #61382 üzenetére
Az LA két évvel ezelőtti típus, valamilyen outletben láttad? Ráadásul alacsonyabb kategória is a 730-nál.
-
yvsmad
őstag
válasz
fulton #61362 üzenetére
1. Ha sztereó hangból akarsz 5.1-et csinálni, akkor kell hozzá egy Dolby ProLogic II vagy dts Neo:6 dekóder.
Van ilyen a Pana házimozidban? Ha igen, akkor kapcsold be.
Az új házimozidnak nem valószínű, hogy lesz HDMI bemenete, inkább csak optikai, de nézd meg a specifikációjában. Optikairól szerintem a mostani is fogad 5.1 hangot. Ebben nem lesz különbség a mostani Panától.
Inkább azt nézd meg, hogy a laptop milyen hangot küld ki a HDMI kimenetén. A számítógépben van szerintem a sztereó kimenet beállítva. -
yvsmad
őstag
válasz
nemurea #61339 üzenetére
Számomra az nem életszerű az egészben, hogy:
1. miért kell minden szobában ugyanaz az 1 adást nézni?
2. ha van tévé minden szobában ugyanarra az 1 adásra, akkor miért kell azt még a tévéken kívül az összes mobilra, tabletre, stb. is átirányítani?
A több szobában az a jó, hogy mindenki nézhet mást is, ha akar, te meg Nagy Testvér módjára előírod, hogy mindenhol csak azt lehet nézni, amit te beállítasz. De hogy a tévéken kívül a mobil és a tablet is ugyanazt a képet adja ugyanabban a szobában, mint a tévé...
Egyébként meg vegyél a tévé mellé egy médialejátszót, ami fogja a HTPC adását.
De én inkább függetleníteném az összes készüléket. Melyik szolgáltatónál vagy? -
yvsmad
őstag
-
-
yvsmad
őstag
A 3D pontosan a szemüveg miatt nem lett népszerű.
Aki nem szemüveges, az nincs hozzászokva és nem veszi fel minden filmnézéshez a szemüveget. (Minden filmnézéshez akkor kellene, ha népszerűvé vált volna és így jönne ki szinte minden film)
Aki meg szemüveges, annak baromira kényelmetlen a dioptriás szemüvegére rávenni egy másikat. -
yvsmad
őstag
Itt több embernek is van 3D tévéje és használja is, nekik nem kell elmagyarázni.
Az LG-nél az 5-ös széria a legalja tévé panel minőségben, elektronikában és tudásban is, ez a legkisebb, amire már rá merik tenni az emblémájukat. A 2014-es évjárat 80 ezerért van a boltokban. Kb. ez a kategória. Ha normális tévét akarsz, akkor minimum 6-os széria. A smart dolgok egy része hálózati lejátszás, amit igen sokan használnak nagy megelégedettséggel, a másik része szoftver, ami nem ront sem a panel, sem az elektronika minőségén. Az olcsó elektronika éppen a buta 5-ös tévékben van.
Ja, a nem aktív fogyasztó (pl. sat tuner) nem is fogyaszt és nem is rontja a képminőséget, viszont könnyebben fogod eladni vele a tévét X év múlva. De nem mindgyik 6-osban van sat tuner, ha zavar ez a funkció, akkor keress olyat, amiben nincs. -
yvsmad
őstag
válasz
aram01 #61186 üzenetére
Az a fém talp kevesebb, mint 5 cm-rel emeli meg a tévét, nem úgy, mint a hagyományos műanyag kacsalábak, amik 10-15 cm-rel megdobják a tévé magasságát. Nekem most az 47lb730 olyan magas ezzel a talppal, mint az előző, kacsalábas, 37"-os Samu volt. Ha fölötte van valami (nálam polc), akkor nem mindegy az ütközés vagy kitakarás miatt. A Pana legújabb csúcs tévéjénél a talp már ki sem látszik, teljesen leültetik a panelt, hogy adott helyre minél nagyobb képernyő férjen be.
-
yvsmad
őstag
válasz
Apollo17hu #61085 üzenetére
PC-re kötve milyen smart funkció érdekel, amit a PC nem tud?
-
yvsmad
őstag
válasz
huncutka1029 #61024 üzenetére
A Pana a régi jó bevált Guide Plus+ -t használja a mai napig, ami már több mint 10 éves, minimális az erőforrás igénye és a mai procikkal meg memóriákkal villámgyorsan működik. Egy gombnyomásra bent van mind a 100+ adó és gyönyörűen görget fel-le, jobbra-balra. Az LG appos megoldása vagy a Samu egy adós verziója elbújhat mögötte.
-
yvsmad
őstag
válasz
KEViN007 #60962 üzenetére
Nem mindegyik rackben lévő vezérlő alkalmas a tévékhez, szerintem ott lehet a gond, ha már semmilyen kombináció nem jön össze.
A másik meg az, hogy a tévék 2 funkcióra is használják a külső HDD-t:
1. külső felvételek (PC-vel rávett filmek) lejátszására
2. Saját felvételek készítésére és visszanézésére (PVR)
A tévében be kell állítani, hogy melyik funkcióra akarod használni a HDD-t, az újabb tévék 2 külön partíciót tudnak kezelni a 2 célra. PVR-hez a tévének kell leformáznia a winyót vagy az egyik partíciót, ha van ilyen előkészítve, médialejátszáshoz meg a menüben kell kiválasztani a megfelelő partíciót.
Eddig minden formázás után rávetted újra az összes filmet az egyik partícióra, vagy hogy csináltad? -
yvsmad
őstag
válasz
KEViN007 #60958 üzenetére
Táp nélkül használva Y USB vezeték és 2 USB bemenet kell a HDD-nek, hogy elég áramot kapjon. Megfelelő külső táppal elvileg ez a hiba nem áll fenn, csak akkor kézzel kell ki-be kapcsolni a winyót, és nem a tévé vezérli. Még arra figyelj oda, hogy a több USB bemenetnek különböző funkciója és áramleadása lehet, ezért nem mindegy, hogy melyikbe dugod a HDD kábelét.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60957 üzenetére
Már most is az LG LB730 tévét Pana BD-felvevő tunerjéről nézve sokkal szebbek a színek. Látszik, hogy tud ez a panel többet is, mint amit a tévé kihoz belőle.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60955 üzenetére
Indulásnak jó az LG panel is Pana elektronikával, már az is sokat dob a dolgon.
Ha a Pana is belépne az OLED piacra, akkor az LG-nek rögtön dupláznia kellene a kapacitását.
Jó lenne, ha bővülne a piac és ezzel más gyártók is rájönnek, hogy érdemes OLED-et fejleszteni.
Bár a Samu is épp most állt le az OLED-del, azóta görbén látják a világot. -
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60947 üzenetére
A Panának és a Sonyak volt közös OLED fejlesztése, ami sajnos abbamaradt, de állítólag a Pana még nem tett le róla, hogy továbblépjen ebbe az irányba.
-
yvsmad
őstag
válasz
[CS]Blade2 #60902 üzenetére
Jó tévé, csak már 2 évvel ezelőtti modell. Ahol nézted, az egy outlet.
-
yvsmad
őstag
válasz
Watt25 #60849 üzenetére
Az egygombos képarány váltást a tévé tudja, csak a gyári távra nem tettek ilyen gombot.
Akinek Logitech Harmony távja van, annak az LG tévéknél is felajánlja a képarány váltás funkciót és nekem ki is van téve egy külön gombra. Sajnos a gyári távról ezt (és még néhány más) funkciót simán lefelejtették.
Mellesleg nálam Digi kábelen mindig automatikusan kapcsol a megfelelő képarányra. -
yvsmad
őstag
Ez azért van, mert rajtad kívül a többi felhasználó nem tudja fejből a >100 összes adó sorszámát a tévéjén. Csak arra emlékeznek, hogy harmincvalahányas, stb., Ekkor megnyomják a 3-as gombot és kijön a 3-assal kezdődők listája, amiben még mindig lehet léptetni lefelé.
A másik meg az, hogy azért kell az OK a végére, mert akár 4 számjegyű is lehet a program száma. Tehát ha megnyomod a 3-ast, akkor honnan tudja a szerencsétlen tévé, hogy a 3-as vagy a 3097-es számot akarod beadni neki? Vár 2 mp-et és ha nem nyomsz mást, akkor vált. Vagy nyomsz egy OK-t és akkor. -
yvsmad
őstag
válasz
Ciccuka #60731 üzenetére
Ezt nem tudom megmondani. A kartondobozon rajta van a nagy IPS embléma, ha olyan panel van benne, de a neten nem találtam rá. Szerintem keress egy olyan oldalt, ahol össze tudod hasonlítani az LF632, LF652 és UF671 típusokat, mert komoly különbség is lehet köztük. Pl. 3D csak a 652-ben van és a 671 nem smart.
-
yvsmad
őstag
válasz
Ciccuka #60729 üzenetére
Már csak azzal ha a bolti "Eredeti" üzemmód helyett Élénket vagy Sportot választasz, már jobb kontrasztot, jobb színeket és sötétebb feketét kapsz. És akkor még nem állítottál semmi olyat, hogy pl. háttérfény, kontraszt, színhőmérséklet, dinamikus kontraszt, dinamikus szín, gamma, fekete szint, stb. Ezeket mind együtt kell összehangolni, amivel a boltban nem foglalkoznak.
Ha a 42" FHD jobban tetszik neked, én nem foglak lebeszélni. Csak csodálkoztam az árképzésen. -
yvsmad
őstag
válasz
Ciccuka #60724 üzenetére
Az UHD-s 671 olcsóbb, mint a 652?
Még ha 2" különbség is van, komolyabb gép a 671.
A feketét és a színeket be lehet állítani, felejtsd el azt, amit a boltban láttál.
Én a gyári állapotú LG tévémet másnap vissza akartam küldeni, aztán 2 nap alatt beállítottam olyanra, ami nekem tetszik. -
yvsmad
őstag
válasz
#94529552 #60684 üzenetére
Na mindegy, én 1,2V-os akkut nem veszek többet 1,5V elem helyére, az biztos.
2 elem esetén 3V helyett csak 2,4V, 4 elem esetében 6V helyett csak 4,8V max. töltött állapotban is. Ez azért már nem hangzik olyan jól. Néhány cucc el sem indul ennyitől, vagy hamar feladja.
Tehát az, hogy meddig bírják, függ attól is, hogy az adott készüléknek mi az a minimum küszöbfeszültsége, ami alatt már nem megy rendesen, szóval ez nem biztos, hogy az akku erénye, inkább a készüléké, amibe tették.
Ha az 1,6 V-os akku elterjed, akkor majd szóljatok. -
yvsmad
őstag
Egyébként mindegy, csak most jött ki belőlem, ezért kiírtam magamból.
Normál, alacsony fogyasztású távba az amúgy magától is merülő átlagos akku nem jó ötlet, ebből a szempontból lenne jó az Eneloop, de akkor ágyuval lőnénk verébre. Egy 6 ezres normál akkucsomag töltővel kb. 24 db Duracell elem árába kerül, ami normál távnál 2-esével számolva minimum 12 évig elég, de lehet akár a duplája is. Ennyi idő felett érné meg az akku, de addigra már régen a kukában van töltőstől, mindenestől..
Nagyobb fogyasztású cuccoknál, gyakori használat esetén meg az 1,6 V-os akku lenne jó megoldás, de az még ritkább. Fényképezőbe is a spéci Li-(ion) akku a jobb, aminek annyi a névleges feszültsége, mint amennyit a gép vár és nem 20%-kal kevesebbről indul, és intenzív használat esetén is hosszabb az élettartama. -
yvsmad
őstag
Az volt a gond, hogy Embe távjában az elem 2 hónap alatt lemerült.
Akkor hogy is bírná egy 20%-kal alacsonyabb névleges feszültségű Powerbase akku (ami üresben is lemerül 1 év alatt, nem hogy használatban) egy 1év alatt kb 10%-ot? A 10% merülés 3-4 hét alatt megtörténik, ami 1,2 V névleges fesz.esetén 1,08 V (a jobbféle alkáli elem még ekkor is 1,4 V fölött jár), lehet tölteni.
Az Eneloopot meg ne emlegesd, mert nem olyan akkukról van szó. -
yvsmad
őstag
válasz
Ciccuka #60669 üzenetére
Eneloopról hallottam, lassabban merül terheletlen állapotban, mint a normál ceruzaakku. Viszont a céges fényképezőben is hamarabb merül, mint egy rendes alkáli elem. Komolyabb használat esetén 4 db Eneloop 1 év után kuka. Itt viszont konkrétan és Powerbase akkukról volt szó, ami azért nem Eneloop.
Az 1,6V jó ötlet, jó lenne, ha elterjedne. -
yvsmad
őstag
Duracell v. Energizer alkáli elemet tegyél bele, ezeknek a legjobb a regenerációs képessége.
Az akku 1,5 V helyett csak 1,2 V-os, hamar eléri majd a küszöbszintet, ami alatt újra kell tölteni. Én ezért szoktam le a ceruzaakkukról, mert marha drágák és hamar merülnek, akármekkora kapacitás is van rájuk írva, eleve 20% hátránnyal indulnak az elemekkel szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest