- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
josi9682 #47522 üzenetére
Egy valamit félreértettél. Nem az USB portba, hanem a HDMI bemenetre kell dugni az EZcast sticket. A többi az stimmel. Tudsz DLNA-n pl filmet küldeni rá, de lehet a PC, laptop, vagy okos telefon képét is tükrözni a segítségével.
Van egy másik megoldás is, amivel a "buta" TV-ket olcsón smart TV-vé lehet varázsolni:
[url="http://www.aliexpress.com/item/EU-PLUG-mini-pc-MK809-III-Quad-core-RK3188-android-tv-box-stick-2GB-RAM-8GB/1437065378.html"]Android stick[/url] vagy [url="http://www.aliexpress.com/item/android-4-2-2-Quad-Core-Android-TV-Box-CS968-Web-Cam-Mic-RK3188-2G-RAM/1438418171.html"]Android TVbox[/url] segítségével. A TV egy óriási tabletté változik. Így már alkalmas lesz pl. netezésre DLNA-ra, vagy hálózati filmlejátszásra stb. stb. Többet fog tudni, mint a legdrágább LG Smart, ráadásul nagyságrendekkel gyorsabb és erősebb is. Nekem van mindegyik. A hálószobai TV-mből a stick-kel csináltam okos TV-t :-)
A kezelésükhöz bármilyen hagyományos egér és/vagy billentyűzet is használható. Nekem ezek vannak hozzájuk: [url="http://www.aliexpress.com/item/T2-Air-Mouse-3D-Motion-Stick-Android-Remote-Multifunction-Remote-Controller-for-Andorid-TV-Box-Mini/603451800.html"]Air mouse[/url],
[url="http://www.aliexpress.com/item/Russian-Keyboard-Rii-mini-i8-Air-Mouse-Multi-Media-Remote-Control-Touchpad-Handheld-Keyboard-for-TV/839600622.html"]Air mous és billentyűzet[/url] és mégegy
[url="http://www.aliexpress.com/item/Smart-2-4G-Wireless-gyroscope-air-mouse-Flying-mouse-gaming-mouse-with-1600DPI/1091534833.html"]Air mous[/url]. Feltettem korábban néhány [url="https://mega.co.nz/#F!S4AXWJaB!XIhDkHQrh6F7nj-PJT5qng"]képet[/url] is rólukÚgy látom van egy kis gond a linkeléssel. Valamiért most nem megy a normális link beszúrás, bocsánat érte :-(
-
farkas-j
őstag
A kérdés nem az volt, hogy a TV-vel lehet e stream-et nézni, hanem hogy egy PC-ről vagy laptopról lehet e küldeni úgy stream-et, mint pl. mobiltelefonról. Erre írtam választ. A ViDi-t ezzel nem lehet ugyan teljesen kiváltani, mert az képernyőtükrözéssel (is) működik, de a videó stream átküldhető TV-re a Kinsky programmal PC-ről vagy laptopról. A képernyőtükrözést a Kinsky program sem tudja. A PC v. laptop képernyőtükrözésére írtam egy olcsó megoldást (EZcast), ha a laptop vagy PC nem támogatná a ViDi-t.
-
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #47210 üzenetére
Szerencsére ezt rosszul tudod. Lehet PC-ről stream-et küldeni a TV-re (legalábbis az LA660S-emre lehet, így gondolom a többinél is működik). Ehhez Windows alól pl. a Kinsky programra és egy DLNA szerver programra van szükség. Nálam speciel DLNA-hoz a Serviio van felrakva. A Kinsky-vel át tudom küldeni a filmet a TV-re. Sokáig kutakodtam, mire rátaláltam erre a programra. Egy másik fórumban ajánlották és tényleg jó!
Van egy másik megoldás is (pl. "buta" TV-hez), de ehhez meg kell venni pl. ezt az EZcast stick-ket. Ez a stick elég sokoldalú. Ezt bedugod a TV-be, telepíted a szoftverét a PC-re, laptopra vagy okos telefonra, és onnantól működik a stream küldés és képernyőtükrözés vezetéknékül a PC-ről, laptopról vagy okos telefonról.
(Egyéb segítségek, programok itt vagy az aláírásomban szereplő linken.)
-
farkas-j
őstag
- A legújabb ChanalSort program az aláírásomban szereplő linkről is letölthető.
- A Serviio-ban eltüntethető a sok virtuális mappa, és úgy megjeleníthető mint egy normális fájlkezelőben. A megjelenítés fülön találhatók ehhez a beállítások. Én speciel pl. csak a filmeket engedélyeztem, és azon belül is a videónál a csak tartalom megjelenítése, és a mappáknál a kategóriák megjelenítése opció van beállítva. Az összes többi tiltva van, így a TV-n áttekinthető a könyvtárstruktúra. Ezeket az opciókat mindenki kedve szerint állítgathatja. -
farkas-j
őstag
válasz
mrhero #43383 üzenetére
Nem tudom, hogy konkrétan melyik programra gondolsz?
- A DLNA alkalmazások azok TV függetlenek, hiszen Androidos ill. PC-s verziókat tettem fel.
- A különböző kép tesztelő videók, fotók platformfüggetlenek.
- Az információk könyvtárban lévő leírások zöme olyan, ami nem kimondottan készülékspecifikus.
- A csatorna szerkesztés az viszont valószínűleg az LB-nél nem úgy megy mint az LA-nál. Nem tudom, az LB-nél elérhető e az USB-re való kiírás majd visszatöltés. Azt sem tudom, hogyha sikerül is kimenteni a csatornalistát USB-re, az milyen formátumba történik, és azt a formátumot kezeli a a csatornaszerkesztő program? Ezekre a kérdésekre csak LB tulajok tudnak válaszolni. -
farkas-j
őstag
válasz
sweetsour #43354 üzenetére
A Serviiot nagyon szépen testre lehet szabni, hogy ne mutassa a különböző módon szortírozott "ezernyi" virtuális könyvtárat. Most nem vagyok otthon, ezért így nem tudom megmondani, hogy konkrétan hol kell kivenni a pipákat, de egyszerű megtalálni. Ha nem jön össze, akkor jelezz, és megnézem. Az enyém úgy van beállítva, hogy a fájlokat mutassa csak mindenféle szűrés nélkül.
-
farkas-j
őstag
válasz
Zjunior #43309 üzenetére
Ustream: Hazaértem és kipróbáltam, de továbbra sem indult el egyetlen videó sem. Gondoltam eltávolítom, majd újratelepítem. Az eltávolítás sikeres volt, ám most nem találom sehol az appok között, hogy újratelepítsem!
Akinek LA sorozatú TV-je van, megnézné, hogy neki elérhető e a Smart World-ben az Ustream app? Nekem gyakorlatilag szőrén szálán eltűnt, pedig anno onnan telepítettem. Az LG levette volna a kínálatból???Szerk: Most néztem a Smart World weboldalát de ott sem találom. Ezek szerint már nem elérhető az app, de hogy miért?
-
farkas-j
őstag
válasz
Gameboy77 #43295 üzenetére
Akkor mázlid van, ha valóban tudja a Miracastot (képernyő tükrözést v. más néven képernyő klónozást). Nem kevered ugye a DLNA-val? Ezt a 4.2-es infót az Android támogatási leírásában, és a Miracast adapterek forgalmazóinál olvastam, valamint a személyes tapasztalatom is ezt igazolta eddig. A korábbi hozzászólásom előtt külön lepróbálta egy Samsung Galaxy S2-vel (4.1.2). Te a szerencsés kivételek közé tartozol!
-
farkas-j
őstag
válasz
Frank97 #43289 üzenetére
A Miracast (képernyőtükrözés) egyik alapfeltétele a minimum 4.2-es Android oprendszer! A Miracast szoftver önmagában kevés! Ha jól tudom, a Samu S2-n ennél kisebb verzió van, és nem is lehet legálisan 4.2-re vagy magasabb verzióra frissíteni
A DLNA kapcsolatnak viszont megfelelő szoftverrel mennie kellene az S2-vel is! Én a BubbleUPnP appal leteszteltem és tökéletes volt. (Android 4.1.2) A BubbleUPnP az aláírásomban szereplő linken (is) megtalálható. -
farkas-j
őstag
válasz
OldAkita #43207 üzenetére
Én is egy Android stick-et ajánlanék ehhez. Nekem ezekkel van tapasztalatom: stick és box. Ha megadod a nézni kívánt web TV-k linkjét, akkor megnézem, hogy működnek e az eszközökkel. Arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy több magyar TV csak itthonról nézhető, külföldről nem érhető el! Az Androidos Mindig TV appal pl. külföldről csak a Duna World nézhető, a többi nem.
Más:
A Silverlight médiasugárzást a TV-k megfelelő appokkal képesek lennének venni, erre jó példa az HBO GO. Ezt ugyanis Silverlight segítségével streamelik. Az HBO készíttetett magának hozzá appot. Az más kérdés, hogy egyéb műsorokhoz nincs megfelelő app.Miracast, DLNA, WiDi, telefonra képtükrözés: Az enyém és a lányom LA660-án is a legutolsó kiadott firmware van fent. Gond nélkül megy mindegyiken az összes szolgáltatás. (A WiDi-vel voltak gondok, de az is a laptop miatt volt, végül az is megoldódott.)
Akinél gond van, az is lehetséges, hogy egyszerű beállítási problémája van a TV-n. Ilyenre gondolok pl., hogy a telefonos távvezérlő appon csak akkor jelenik meg a TV képe, hogyha ki van kapcsolva a timeshift rögzítés a TV-n. stb. stb. Szóval ellenőrizni kell a beállításokat.
Akinek pl. telefonról nem megy valamelyik funkció (pl. DLNA, Miracast), az a telefonját is ellenőrizze le. Már több kollégám járt úgy, hogy telepített a telefonjára ezt-azt, és emiatt a korábban működő appja már nem működött. Az újonnan telepített(ek) összeakadt(ak) a régebbi más jellegű appal. A mikéntjét nem tudjuk, de az új(ak) eltávolítása után működött rendesen a régi.
Ha még mindig nem működik egyik másik szolgáltatás, akkor célszerű egy reset-et csinálni a TV-n (gyári visszaállítás) és újra beállítani. (Esetleg a hotel módban célszerű a csatornalistát és az alapbeállításokat lementeni előtte, majd visszatölteni.) -
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #43106 üzenetére
A szolgáltatón múlik, hogy elérhetőek e a digitális adások. Kábel TV esetén valószínűleg ott van és elérhetőek (bár szoktak frekvenciaspektrumot is szűrni, mint pl. nálunk). Ez kiderül akkor, amikor behangolod a TV-d digitális részét. Ha megtalálja a csatornákat, akkor értelemszerűen képes lenne venni a digitális műsorokat. A szolgáltató viszont kódolhatja a műsorokat, így abban az esetben csak megfelelő Conax modul és kártya segítségével lehet nézni. Hogy nálatok ez hogy van, azt csak Te tudod kipróbálni. Nálunk január 1-től aki előfizet valamelyik analóg csomagra, az kártya nélkül nézheti a digitális megfelelőjét is (TARR).
-
farkas-j
őstag
Létezik PC-s Windows 7-re vagy 8-ra olyan program mint az Androidra az LG TV Remote? Laptopra szeretném klónozni a TV képét. Visszafelé működik WiDi-vel
-
farkas-j
őstag
Mit jelent az LG TV-knél a 200Hz MCI, 400Hz MCI, 700Hz MCI…?
Az MCI érték semmi mást nem ad meg, mint azt, hogy a háttérvilágítás másodperceként hányszor kapcsol ki-be. Ezzel a trükkel folyamatosabbnak és élesebbnek látjuk a képet. Gyakorlatilag ez a szem becsapása. Ezt a felhasználó nem tudja szabályozni, ez a gyárilag beállított értékeken működik.
Nem keverendő össze az LCD panel képfrissítésével és a TruMotion-nal !!! -
farkas-j
őstag
válasz
Jodanovich #42964 üzenetére
Nekem is volt garis alaplapcserém a 42LA660-nál HDMI probléma miatt, de az enyém munkaideje kb. egy óra volt. Maga a panelcsere ebből talán 15 perc. A többi a szerelő precizitása volt. A munkafolyamata ez volt:
1. Csatornalista és beállítások lementése a hotelmenüben pendrájvra.
2. Belépett a szervizmenübe és a nem tudom hány oldalnyi (nem az összes, de nagyon sok) beállítást lefényképezett a mobiljával.
3. Ez után jött az alaplap csere.
4. Az új alaplappal elindított TV szervizmenüjébe belépve végignézte az összes szükséges beállítást. Összehasonlította a lefényképezett értékekkel, és ahol kellett ott korrigált. Azt mondta, hogy a gyárban minden TV-t egyenként kalibrálnak egy adott értékre, mert nem hajszálra egyformák az LCD panelek, a háttérvilágítás és a diffúzor. A gyárba az automata beállítja a kalibrált értékeket az alaplapon. Az új alaplapok viszont egy gyári alapértékre beállítva érkeznek, így nincsenek finomhangolva a kijelzőhöz. Ezért kell ezt a megfelelő helyeken korrigálni.
5. Firmware frissítés, majd az alkalmazástár inicializálása
6. Hotel menübe belépve az elmentett csatornák és beállítások visszatöltése.
7. funkciók ellenőrzése (TV, WiFi, LAN, Smart stb.)
Ezzel "már" kész is volt az alaplap csere. -
farkas-j
őstag
Én a helyedben inkább vennék pl. egy ilyen használt házimozi-erősítőt, és vennék hozzá használtan 2 tisztességes hangfalat. Összehasonlíthatatlanul jobban szólna mint egy hangprojektor! Ez kb. beleférne a hangprojektor árába. Ha később az anyagi lehetőséged engedi, bővítheted a hangfalaid számát 5.1-re. Én így csináltam, és nem bántam meg! Csoda dolgokat lehet relatíve olcsón használtan venni. Ha meglesz később a teljes 5.1-es hangfalkészletet, nem is akarsz majd más filmet vagy koncertet nézni, csak amihez 5.1-es kísérő hang van
-
farkas-j
őstag
válasz
#77299456 #41232 üzenetére
Egyébként az aláírásomban szereplő linken sok hasznos dolgot és információt találsz (megtaláltok).
-
farkas-j
őstag
válasz
#77299456 #41232 üzenetére
Két fajta képátküldésről szoktunk beszélni.
1. DLNA Lehetővé teszi, hogy a különböző elektronikai eszközök egymáshoz csatlakozhassanak és tartalmat cseréljenek egymás közt.
2. Miracast/WiDi Lehetővé teszi, hogy egy eszköz (pl mobiltelefon) képernyő tartalmát letükrözzük egy másik (pl. TV) megjelenítőre.
-
farkas-j
őstag
Hölgyek, urak! Már többször leírtam, hogy mit jelent az LG TV-knél a 200 MCI, 400 MCI, 800 MCI …
Az MCI érték semmi mást nem ad meg, mint azt, hogy a háttérvilágítás másodperceként hányszor kapcsol ki-be. Ezzel a trükkel folyamatosabbnak és élesebbnek látjuk a képet. Gyakorlatilag ez a szem becsapása. Ezt a felhasználó nem tudja szabályozni, ez a gyárilag beállított értékeken működik.
Nem keverendő össze az LCD panel képfrissítésével és a TruMotion-nal !!! -
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #41129 üzenetére
Hálás köszönet!
-
farkas-j
őstag
Az aláírásomban lévő linkről letöltheted. Én viszont inkább a Seviio-t ajánlom helyette (magyar nyelvű). Szintén letöltheted ugyan innen. Egyébként ezek DLNA szerver programok. Arra szolgálnak, hogy a PC-re feltelepítve és bekonfigurálva a hálózaton keresztül a TV letudja játszani a megosztott könyvtárakból a szabvány által engedélyezett médiákat.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
#16729600 #41044 üzenetére
Esetleg nem nyúltál bele a hotel menübe? Ha igen, kapcsold ki teljesen a hotel menüt, és úgy próbáld ki a képernyőtükrözést. Nálam anno ez volt a baj. Egyébként a TV-mben van Comax kártya, és simán átküld az androidos cuccaimra minden képet.
Illetve egy kivétel van, a párom "ősrégi" Typhon tabletjén nem jelenik meg kép (1 magos 1GHz-es sw: 4.0.3). Hibaüzenet nincs, de csak a vezérlőgombok jelennek meg az LG app-ban, amikkel lehet is a TV-t vezérelni.
Apropó, a linkelt képek az Android stickemmel készültek, mert gőzöm sincs, hogy az S4-nél hogyan kell képernyőfotót csinálni.
Elárulnád a mikéntjét, mert már többször jól jött volna?
-
farkas-j
őstag
válasz
#16729600 #41025 üzenetére
Ez a Miracast igazából otthon a TV-vel engem sem izgat. Akkor van számomra igazán nagy haszna, ha előadást kell csinálni. A projektorra rádugom a Miracast adaptert, a Samuról meg mehet a Powerpoint. Baromi kényelmes, nem kell laptopot cígölni, és nincs az ember odadrótozva a megjelenítőhöz. Csak nem szabad elfelejteni, hogy ki kell kapcsolni ezalatt a telefon részt. Beletud rondítani egy bejövő hívás
-
-
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #40998 üzenetére
Nekem is van egy színváltós LED sorom, amit szintén így vezérel az LG távja.
Húztam az infravevőjére egy pont egyező átmérőjű kb. 2-3 cm hosszú fekete zsugorcsövet, majd "beirányzékoltam", hogy az ülőgarnitúra irányából ne vegye a távszabályzó jelét. Ez bevált. előtte totál kiidegelt
-
farkas-j
őstag
Aki szeretne venni LG AN-VC500 kamerát, és esetleg házimozi-erősítő vásárlásán gondolkodik, annak itt egy érdekes árukapcsolású hirdetés. (Marantz SR6200 6.1 házimozi erősítő! Dolby Digital, dts, pro logic II dekóderek benne) Véletlenül botlottam bele, nincs közöm a hirdetőhöz!
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
MarcGab #40816 üzenetére
Itt van egy 209-es cikk: Így működik az LCD-tévék 100 Hz-es képfrissítése Az alapok benne vannak.
-
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #40806 üzenetére
Hát ebben nem tudok sajnos segíteni. Nálunk a rendszerbe be van forgatva a Mindig TV-ből az "A" és a "B" mux, így tudom venni. Hogy valamit mókoltak e rajta azt nem tudom. Lementettem a TV-ről a csatornalistát, és a ChanalShort progival kiexportáltam a csatornalistát. Ezen egyértelműen látszik, hogy a TV DVB-T-ként kezeli.
Most néztem meg jobban, biztosan belenyúltak a mux-okba, mert az adott frekvenciákon más a csatorna-összeállítás. Eddig ezt nem is figyeltem. Viszont továbbra is DVB-T azonosítóval tették ki, talán hogy a DVB-C-re nem képes készülékek is venni tudják.
-
farkas-j
őstag
válasz
petya2012 #40804 üzenetére
Értem a problémádat. Nekem is ez a gondom az LG 23MA73D hálószobai TV-vel. Ugyan úgy beállítom a kedvenceket mint az LA660-nál, ám tojik rá, minden csatornát sorba léptet. Érdekes, mert ha lehívom a csatornalistát, ott csak azok az adók szerepelnek, amiket betettem a kedvencekbe. Ami még érdekes, hogy ha a FAV gombot nyomogatom, akkor viszont helyesen csak azokra lép ami a kedvencekben szerepel. Így viszont visszafelé lépni nem lehet.
Pont emiatt van most szervizben a 23MA73D TV. A jövő héten hozza vissza a futár a Székesfehérári központi LG szervizből. Mivel ez monitornak számít, így ott szervizelik.Elismerték a hibát, de nem tudnak vele mit kezdeni, mert nincs újabb firmware. Jelezték az LG-nek, de 22 nap elteltével még választ sem kaptak tőlük.
Abban maradtunk, hogy visszaküldik a TV-t, és ha lesz új javított firmware, akkor vagy elküldik, vagy újra elviszik a TV-t.
-
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #40795 üzenetére
Én tudom, hogy mire szolgál az auto updae, csak te azt írtad, hogy ha átkapcsolod manuálisra, akkor a leírásod alapján mellékhatásként jelentkezik az EPG probléma. Na erre adtam neked egy tippet, ami neked nem szimpatikus. Lelked rajta. Én nem próbálgattam a hotel menü beállításokat mert nem volt még rá szükségem, így tapasztalatom sincs vele.
Az említett "csatornafrissítés" opciót meg azért nem találtad, mert a csatorna üzemmódod valószínűleg "antennára" van állítva. Nekem "kábelre" van állítva, ezét jelenik meg ez az opció. Nálam kábelmódra állítva is bejönnek a MindigTV csatornák. Lehet, nálad is meg kellene nézni, bejönnek e erre átállítva. -
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #40791 üzenetére
Te magad írtad le, miért kell az auto update: "Ha bekapcsolom a hotel módot és ott a dtv updatet manualra állítom, akkor tökéletes, ellenben az epg guideban nem nyitja meg a jövőbeli műsorokat, nem olvasható a tartalom, nem tudom beallítani az időzítést se, csak ha manuálisan pötyögöm be." Szerintem a kedvencek beállítás tökéletes megoldás a problémádra, nem tudom mi lehet a zavaró benne?
Egyszer kell beállítani, majd kiválasztani, aztán többet hozzá sem kell nyúlnod. Nálam speciel bevált, pedig sokkal több csatornát kell átugorhatóvá tenni. Egyébként ha ennyire zavar, a csatornafrissítés létiltásához nem kell a hotel menü. Beállítások menü -> Beállít -> Digitális kábeltelevízió beállítása -> Automatikus csatornafrissítés -> válaszd a KI opciót.
-
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #40788 üzenetére
Azért választottam a kedvenc-es szűrést, mert az előfizetésemhez 3db kártya van (mindegyik az 57 csatornára jó) de van egy bónusz full-os kártyám is (más okból) és az vándorol a TV-k között ha kell. Így egyszerűbb jogosítgatni a TV-t
-
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #40781 üzenetére
Én hagynám auto update-n a TV-t. Az egyik kedvencekben állítanám be a kívánt csatornákat. Így léptetésnél csak azokra ugrik, amik ki voltak abban jelölve. Nekem kábel TV-m van 154 csatornával, de csak 57-re van előfizetésem. Én a fent leírt módon oldottam meg, hogy csak az előfizetett csatornákra lépkedjen. Ezt a kedvencek kijelölést kényelmesen a (gondolom általad is ismert) Chanal Sort programmal oldottam meg, miután lementettem a TV-ről a csatornalistát. (Aki nem ismeri, az az aláírásomban szereplő linkről letöltheti.)
-
farkas-j
őstag
válasz
Danika256 #40768 üzenetére
Nekem tetszik a szappanopera effektus ezért általában használom a TruMotiont
Abban is segít, ha olyan filmet nézek, amit a lejátszó nem tud kadenciahelyesen lejátszani. Ez elfedi valamelyest a kép "röcögését".
Ezt a kifejezést egy másik fórumban olvastam, és nagyon találó
-
farkas-j
őstag
válasz
Danika256 #40766 üzenetére
A háttérvilágítás ki-be kapcsolgatásának nem feltétele a TruMotion bekapcsolása. Az a TruMotion nélkül is működik, javítja a kép szubjektív minőségét.
Csak megemlítem, a CFL (csöves) háttérvilágítású LCD TV-knél is kapcsolóüzemű a világító csövek meghajtása. Igaz itt a vibrálás elkerülése és az energiatakarékosság miatt alkalmazzák, és ezeknél több 10 vagy 100kHz frekvencián megy a "gerjesztés", így érik el a folyamatos nagyfrekvenciás "begyújtva tartást". Itt nincs is lehetőség úgy kompenzálni a világítással a képminőséget, mint a LED-eseknél, hiszen ez már gyakorlatilag folyamatos megvilágításnak minősül.)
Mivel a képfrissítés nem egy állandó érték, hiszen pl. 24p vagy PC üzemben 60Hz-nél is más a megjelenítő LCD panel képfrekvenciája, ezért logikusnak tűnik, hogy ehhez szinkronizálódik a háttérvilágítás ki-be kapcsolási frekvenciája is (vélhetően a valós képfrissítés egy bizonyos egész számú többszöröse).
Egyébkén ezekre a kérdésekre 100%-ban megnyugtató választ csak az LG (na nem a márka ügyfélszolgálata), vagy egy olyan szervizes tudna mondani, aki komolyan beleásta magát a készülék lelkivilágába. Tapasztalatom szerint ezen utóbbi szakemberek nagyon nagyon kevesen vannak. Ma már ugyanis a hibás panel ki, új panel be a szervizelési módszer. Ma egy átlagos vagy sima márkaszervizben is nem csak a technológia hiányzik a felület szerelt többrétegű nyákok javításához, hanem a részletekbe menő működési dokumentáció is. (Leginkább csak működési blokksémát, és/vagy egy egyszerű hardvert és lekérdező szoftvert kapnak a szervizek a hiba blokkszintű behatárolásához, ami megmutatja melyik panelen van a hiba.) A teljes alkatrésszintű működési leírást szerintem ki sem adja a gyár, hiszen annak jó része ipari titok.
Csak példaként. Ma már olyan szintre jutott a szervizelés, hogy szüleim 5 éves Indesit mosógépébe is 26eFt-ért akartak digitális vezérlőpanelt cserélni, mivel időnként teljesen megbolondult a működése. A vezérlőpanel javítása szóba sem jöhetett, nem vállalták. Én azért nekiestem, mert ez még nem olyan szuper bonyolult elektronika. Láss csodát egy ESR mérővel meg is találtam a 2db meghibásodás határán lévő kondenzátort. Ez kb. 2 óra munkával (mert ki és vissza is kellett szerelni az elektronikát) valamint 300Ft-nyi anyagköltséggel járt. Most úgy működik mint újkorában. Mondhatnám példának a barátom kondenzációs hiper-szuper kazánjának a vezérlését is, amiben csekély 32eFt-ért cseréltek volna panelt. Na ennek a javítása időigényesebb volt, és ez már 2500Ft-nyi anyagköltséggel járt (optocsatoló, triak, meghajtó tranyó és kondi).
Na ezeknél azért a mai TV-k 1000x bonyolultabbak -
farkas-j
őstag
válasz
mazacar #40761 üzenetére
Leírom újra
Mit jelent az LG TV-knél a 200 MCI, 400 MCI, 800 MCI …?
Az MCI érték semmi mást nem ad meg, mint hogy a háttérvilágítás másodperceként hányszor kapcsol ki-be. Ezzel a trükkel folyamatosabbnak és élesebbnek látjuk a képet. Gyakorlatilag ez a szem becsapása. Ezt a felhasználó nem tudja szabályozni, ez a gyárilag beállított értékeken működik.
Nem keverendő össze a képfrissítéssel és a TruMotion-nal !!! -
farkas-j
őstag
válasz
Tirexi #40715 üzenetére
Nekem is ESET Smart Security van a gépeimen. Az nem túl nyerő dolog, ha az ESET tűzfalát kikapcsolod! Valószínűleg valamiért nem kérdez rá az engedélyre, és automatikusan blokkolja a DLNA kliens hálózati forgalmát.. Nem tudom, hogyan van konfigurálva a tiéd (lehet automatában van), de én a helyedben visszakapcsolnám a tűzfalat, és felvenném a DLNA programot manuálisan a "kivétel listára", azaz engedélyezném a hálózati forgalmát. Én személy szerint egyébként a Serviiot ajánlom a DLNA megosztáshoz. Egyszerű, relatíve kis méretű, magyar nyelvű, és ahol eddig telepítettem, ott gond nélkül működik. Az aláírásomban szereplő linkről azt is letudod tölteni.
-
farkas-j
őstag
Lehet, hogy nem is lesz hosszú életű az LG WEB OS és a Samsung új TV-re készült operációs rendszere? A Sony is úgy tűnik átáll Androidra.
-
farkas-j
őstag
válasz
bulldoser222 #40580 üzenetére
A régebbi firmware visszatérni sajnos nem lehet. A prémium appokkal kapcsolatban azt javaslom, hogy a menüben a legalsó opciónál (támogatás) válaszd az "Alkalmazástár újrainicializálása" opciót. Azt hiszem ezután kikapcsol a TV, de lehet, hogy magától újra is indul. Most nem tudom kipróbálni, mert a család másik fele éppen filmet néz
Remélhetőleg segít. Ha nem, akkor marad az LG üfsz.
-
farkas-j
őstag
válasz
Danika256 #40498 üzenetére
Újra csak azt kell javasolnom, ha nem sajnálod rá a pénzt, vegyél egy ilyen vagy hasonló Android sticket, és a TV-hez képest villámgyorsan fog működni minden smart program. (Saját tapasztalat!) Ráadásul elfelejtheted a nyűgös DLNA-s filmezést is (bár azt is tudja), simán eléred vele a hálózaton megosztott könyvtárakat. Nincs pl. gond a nyelvválasztással filmlejátszásnál. A WiFi része ugyan nem egy táltos (1,2-1,8MB/s nálam) így erősen szaggatna a full HD-s 3D
, de a sima filmekre tökéletes, ha nem feltétel a kadencia helyes lejátszás. (A kimenete 50 vagy 60Hz-es lehet, de tudtommal a TV lejátszója sem tudja kadenciahelyesen lejátszani pl. a 24p-t.) Hátránya viszont, hogy ezzel az olcsó stick-el nincs 5.1-es hang! Megérkezett a páromnak a TV box-hoz a háttér világításos billentyűzet is, így már nettezhet is kedvére
-
farkas-j
őstag
Olvasom, hogy többeknek gondja van a firmware frissítés óta a smarttal. Nekem (szerencsére) nincs problémám sőt, a HBO GO végre normálisan működik, plusz használható már a médiaklikk szolgáltatás. Akinek gondja van, és eddig semmi sem segített, akkor ez a tipp egy próbát talán megérne. A hotel menü opciónál le kell menteni a beállításokat, majd csinálni egy gyári visszaállítást. Ezután vissza kell tölteni a beállításokat, így nem kell újrahangolni a TV-t, és testreszabogatni a beállításokat. Lehet, hogy ezzel megoldódna a dolog. A hotelmenüvel kapcsolatban az aláírásomban lévő linken minden infó és a szoftver is megtalálható.
-
farkas-j
őstag
válasz
sec0nd #40293 üzenetére
Az enyémen a legújabb firmware van fent, és minden jól működik. Nekem több frissítésem is volt, hol a WiFi hiba miatt, hol az HBO GO miatt (utóbbi miatt többször is). Most már talán minden jó. Persze pl. a DLNA nyelvválasztás sajnos továbbra sem működik de az sosem ment ennél a típuscsaládnál
-
farkas-j
őstag
Nem tudom hányan frissítettek már a 04.24.33 firmware-re? Feltűnt nektek, hogy most már működik a TV-vel az MTV1, MTV2, DUNA, és DUNA WORLD-ön a MEDIACLIKK? Meglepődtem, mert eddig csak hallottam erről a szolgáltatásról, látni még nem láttam. Érdekes. Foci mániákusoknak külön ajánlom, vissza lehet nézni meccseket. A másik változás ami az új firmware-rel feltűnt, hogy az HBO GO mintha most jobb képminőséget produkálna, ráadásul a nyelv választással sincs már (talán) probléma.
-
farkas-j
őstag
válasz
t-aki1 #40204 üzenetére
A HDD-t vagy a PC-hez használod háttértárként, pl filmek tárolására, vagy a TV használja háttértárként a felvételhez és a timeshifthez. Közösködni sajnos nem lehet. A TV a PC-n formázott HDD-ről le tudja játszani pl. a filmeket, de így felvenni nem tud rá. Ha a TV-nek engeded a HDD inicializálást, akkor leformázza valamilyen titkosított Ext partícióra, amit a PC már nem tud olvasni! Sőt egy másik LG TV sem tudja olvasni!
Ha újra szeretnéd a HDD-t PC-vel használni, akkor jobb klikk a saját gépen, itt válaszd a kezelést, majd a lemezkezelést. Itt formázd le újra a HDD-t. -
farkas-j
őstag
válasz
bammbula #40199 üzenetére
Mindenképpen a nagyobb TV-t vedd meg, ha a képminősége is megfelelő. Ha veszel hozzá egy ilyen Android sticket (kb 10e Ft), akkor 1000x jobban jársz. Ennek a nyomába sem ér egyetlen smart TV sem! Ezt úgy mondom, hogy nekem egy 42LA660S-es smart TV-m van. Ha kicsit nagyobbak az igényeid, pl. Skype-ozni is akarsz, vagy kell optikai kimenet is, akkor ilyet vegyél, mert ebben van kamera, mikrofon, optikai kimenet, vezetékes NET csatlakozás, 4 USB port, AV kimenet. Én már nem is használom a TV-m smart részét. Néhány képernyőfotót találsz a nagyobbikról itt.
-
farkas-j
őstag
Akció a Digitalko-nál. Ők hivatalos magyarországi LG garanciát adnak.
-
farkas-j
őstag
válasz
MrBazsi #39828 üzenetére
AKB73615362 , AKB73615302
Szerintem a linkelt webáruháznál már találsz olcsóbbat. Nagyon nagyon elszaladtak az áraik. -
farkas-j
őstag
válasz
Szulita28 #39764 üzenetére
Igen, bármilyen TV-t Smart készülékké lehet velük varázsolni. Sőt! Egy idős ismerősömnek a kb 2 hete raktam össze egy anti PC/multimédia központot. Vettem neki (igaz Ő fizette) egy ilyen sticket, egy HDMI / VGA+audio átalakítót, egy HDMI toldót és egy OTG kábelt. A lomokból előkerestem a régi Lidl-ben vásárolt kissé kh-s de működő vezeték nélküli billentyűzetemet egérrel, és a fia adott egy 19"-os Benq 16:9-es monitort egy olcsó aktív PC hangszóróval. Ezzel összeállt egy ragyogóan használható mini PC / multimédia központ. A szomszéd Internetébe némi költséggel beszállva élvezi a XXI. század informatikai vívmányait. Böngészik a netten, nehezen, de megtanult fájlokat másolni, lassan talán az email-ezés is menni fog neki (bár a fránya kukaccal még néha bajok vannak
). Végre megtudja nézni az unokák fotóit, és kedvére sakkozhat egy gépi partnerrel. Most még a kánaán is eljött neki, mert találtunk egy remek keresztrejtvény appot is. Az unokák már a Facebook-kal is megfertőzték, pedig alig egy hete kapta el az informatikai ragályt. Az egész beruházás a monitort és a billentyűzetet nem számolva kb. 12e. Ft-ba van. Már egy kicsit megbánta, hogy a győzködésem ellenére nem a drágábbik Android boxot választotta, mert most hogy ráérzett az informatika lehetőségeire, már szeretne az unokákkal Skype-ozni. De nem gond, mert már találtam neki vevőt a stickre, és rendelés alatt van egy új box.
-
farkas-j
őstag
Leírom még egyszer. Az MCI érték, az a háttérvilágítás másodpercenkénti ki-be kapcsolásának a számát adja meg. Ezt a felhasználó nem tudja befolyásolni, mindig az adott gyári értéken működik. Ezzel a megoldással (is) javítják a mozgókép folyamatosságának az érzését. A valós képfrissítéssel nincs összefüggésben, és nem is keverendő vele össze!!!
-
farkas-j
őstag
Tegnap a család bevetődött Pécsen az Árkád bevásárlóközpontba. A nőnemű egyedek egyből bevetették magukat a cipő és ruha kereskedelmi egységekbe
én meg, hogy valamivel agyonüssem az időt, bementem a MM-ba. Végigmustráltam többek között a TV felhozatalt is. Kipróbáltam több új LG LB sorozatú TV-t is. Hát.... A képük szerintem semmivel sem jobb az LA-knál, bár a világítási körülmények a korrekt összehasonlítást nem tették lehetővé. (Én egyébként nem járok ilyen helyeke, és meg is lepett, hogy senki sem csapott a kezemre, amikor széttekergettem a kiállítási darabokat.
) A menü kinézete számomra sokkal rondább mint az LA-é, ráadásul amikor feljön az alsó menüsor, a képernyő harmadát kitakarja. A sebessége is lomhább mint az LA-é. Igazából egyenlőre semmi olyan nem találtam benne, amit hiányolnék az LA-ból.
Viszont amitől leesett az állam, az az 55"-os ívelt OLED TV 2D-3D konvertálása volt. Hát az én LA660-am nem tud ilyen 2D-3D konvertálási minőséget! Itt tényleg csaknem végig olyan volt a kép, mintha valódi 3D adást néztem volna!(Csak megjegyzem, ezen még "szerencsére" a régi oprendszer volt!) Az ára viszont sajnos brutális, mert hét számjegyű.
Más. Most olvastam, hogy a konkurencia is áttér egy saját oprendszerre Hát, sok sikert hozzá! Szerintem az LG is rosszul tette, hogy szakított a (tudtommal) Linux alapú rendszerrel a Web OS javára, de ők tudják mi volt a ráció benne. -
farkas-j
őstag
válasz
Szulita28 #39714 üzenetére
Én egy LG 23MA73D TV-t vettem a hálószobába mert én is mindenképpen IPS-t akartam (igaz egyenlőre csak TV-nek, és ez volt a max. ami elfért a polcon, pedig a talp sincs rajta. Konzolon van). És hogy okos TV legyen ez is, vettem hozzá egy szuper jó kis Android sticket egy magic-kel. Ha le tudsz mondani a 3D-ről, akkor mindenképpen lebeszélnélek a drága Smart TV-król. Egy jó külső Android stick vagy box lazán kenterbe veri a legerősebb Smart TV-t is. Ráadásul az Androidnál filmlejátszáskor nincs gond a formátumokkal. Én még nem találtam olyan filmet, amit ne játszott volna le. Még a DVD ISO sem okoz gondot neki. (Egyedül talán a Blu ray ISO-t nem teszteltem, mert nekem nincs.) A TV-vel alapvetően elégedett vagyok, bár most éppen elvitte a szerviz futára, mert van egy kis szoftver bugja. A kedvencek beállításával van gondja. Sajnos házilag nincs lehetőség a firmware frissítésre, mert sehol sem hozzáférhető a új firmware. Állítólag csak a szervizben van lehetőség a frissítésre. Nekem csak a távszabályzója nem tetszik, de már úton van Kínából a háttérvilágításos normális elrendezésű verzió. A sötétben ugyanis össze lehet rajta keveredni. PC monitorként nem használtam még, de szerintem tuti jó lenne arra is.
-
farkas-j
őstag
válasz
Macsorsi #39685 üzenetére
Tölts le a számítógépeddel 3D filmeket, majd írd ki HDD-re, dugd rá a TV-re és játszd le. 3D demo filmek:
-
-
farkas-j
őstag
válasz
kazmerr #39471 üzenetére
Most lehet, hogy kivívom a közharagot magam ellen, de a helyedben nem vennék smart TV-t. Mondom úgy, hogy egy LG 42LA660 elégedett tulajdonosa vagyok. Ha valóban nem kell 3D, akkor keress egy jóval olcsóbb "buta" de minőségi kijelzővel szerelt készüléket (nem feltétlenül LG-t), és vegyél hozzá egy ilyen vagy ilyen Androidos Smart eszközt. Ezekre azt telepítesz amit akarsz. Ráadásul az MX Player vagy a BSPlayer sokkal több médiaformátumot támogat, mint akár az LG legújabb készülékei. Ha kell a Skype, akkor értelemszerűen az elsőt kellene megvenni. Az a komplett box ráadásul még olcsóbb is mint az LG Skype kamerája. Ezekben egyébként rendes 28nm-es 4 magos proci csücsül, elfogadható videó egységgel és 2GB RAM-mal. Majdnem hozzák azt a sebességet mint a Samsung S4-es Snapdragon procis telefonom. Rendeltem most hozzá egy ilyen Magic távszabályzót és egy billentyűzetet is (ezek még nem jöttek meg). A távszabályzót egyébként kifogom majd próbálni, hogy megy e az LG TV-vel is, mert ha igen, akkor akinek nincs Magic-je és szeretne, azoknak egy jóval olcsóbb alternatíva lehet mint a gyári LG. Néhány képernyőfotót lementettem és feltettem ide a drágábbik Android box-ról.
-
farkas-j
őstag
válasz
Flashget #39270 üzenetére
Gicz fórumtársnak teljesen igaza van abban, hogy mi baja lenne a fejhallgató kimenetnek ha egy erősítőre van rákötve? Semmi. Valóban úgy van tervezve, hogy 32 Ohmos impedanciájú fejhallgatót csatlakoztassanak rá. Általában úgy csinálják a gyártók, hogy a kimenetre egy soros ellenállást is tesznek, így ha rövidre záródna a kimenet, kutya baja sem lesz a fejhallgatóerősítőnek. Ha pedig egy erősítőre csatlakoztatjuk, az pláne nem tud kárt okozni, hiszen a szabvány szerint 47 kOhm (47000 Ohm) lezárással kell fogadnia a bejövő vonali szintű jelet.
-
farkas-j
őstag
válasz
porkesz #39154 üzenetére
Nekem is a 04.24.08 firmware van fent, és megy az HBO GO magyar hanggal. Volt olyan film, ami eredeti nyelven indult, pedig a magyar volt kiválasztva. Egyszer oda-vissza kellett váltani a hangot, és utána már szólt magyarul. Esetleg a menüben nyomj rá a legalsó (kérdőjeles) menüpontnál "Az Alkalmazástár Inicializálása" opcióra, hátha segít.
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #39010 üzenetére
Köszönöm az infót, rendeltem gyorsan én is egyet az LG 23MA73D-PZ hálószobai TV-mhez. Apropó, van valakinek ilyen TV-je? Ennél a TV-nél is működik a hotel mód.
Le is mentettem a csatornákat, beállítottam a kedvenceket, majd visszatöltöttem a TV-re. Én a digitális adásokat nézem. Nálam a kedvencek beállítása után a programléptetésnél továbbra is sorba lépteti a összes csatornát, azokat is, amik nincsenek a kedvencek között.
Nem veszi figyelembe a kedvenc beállításokat. Ha legördítem a csatornalistát, ott viszont csak azok a programok látszanak amik szerepelnek a kedvencek között. Csak a FAV gombbal tudok úgy léptetni, hogy kizárólag csak a kedvenc csatornákra lépjen. Csak az a gond, hogy ugye így visszafelé nem lehet így lépni. Az LA660-nál ez tökéletesen működik. Másnál nem fordult elő ilyen probléma?
-
farkas-j
őstag
válasz
Re-Tech #38915 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs, ezt csak a program írója tudná megmondani. Nagyon sok app van ami felesleges hozzáférésekre tart igényt. Én minden programot ellenőriztetek az ESET Mobil Security-vel, ami telepítés után is folyamatosan monitorozza a rendszert, és nem jelzett kártevőt. Valószínűleg úgy mint a többi program (sajnos) gyűjti a felhasználói statisztikákat.
Ez valószínűleg az ingyenesség ára, bár a fizetős app-ok is gyűjtenek infót.
-
farkas-j
őstag
válasz
Warter #38890 üzenetére
Igazad van, off-ba kellett volna tennem!
Csak azért írtam ide, mert többen panaszkodnak, hogy szakadozik WiFi-n keresztül a DLNA-s filmlejátszás. Sokan egyből a routerüket gyanúsítják, és a cserén törik a fejüket. Ha végigcsinálják az általam leírt felmérést, beállítást, kiderülhet hogy esetleg egy apró módosítással a routerben, megúszhatnak néhány ezer forintos kiadást.
(Csak megjegyzem, hogy azért bőven elfér a topikban az oldalakon keresztüli 50Hz-es viták árnyékában. Talán még tudtam is segíteni valakinek)
De még egyszer elnézést az off-ért! -
farkas-j
őstag
Megint egy kis alapfokú technikai ismertetőt tartanék, mert sokan nincsenek tisztában a WiFi használatával, működésével. Én most a nálunk legelterjedtebb 2,4 GHz-es sávról írok. Próbálom közérthetően konyhanyelven leírni az alap tudnivalókat, ezért szakmailag nagyon leegyszerűsítem. Kérem emiatt ne kössetek bele!
A 802.11g szabványú (54Mbps) routerek specifikációja nagyjából így alakul:
maximális elméleti átviteli sebesség: 54Mbps
maximális valódi átviteli sebesség (titkosítás nélkül): 30Mbps
maximális valódi átviteli sebesség (titkosítással): 15-20Mbps
Magyarországon a 2,4GHz-es sávban 13 engedélyezett WiFi csatorna van, ezt kellene beosztani a lehető legjobban. A 2.4 GHz-es sávban engedélyezett WiFi spektrum 13 csatornája közül viszont csupán csak 3 független egymástól. Ez jól látszik az alábbi ábrán, a csatornák ugyanis átfedésben vannak egymással.
Ez azt jelenti, hogy egy adott területen maximum 3 WLAN hálózat tud egyszerre teljesen zavartalanul működni, ha nincs egyéb zavaró jelforrás. Emiatt a WiFi hálózat beüzemelőjének ajánlatos tájékozódni a rendelkezésre álló szabad csatornákról mind a router, mind vevőhelyeken. Ha több szabad csatornából választhatunk, válasszuk a lehető legkisebb zajszintű csatornát! A WiFi spektrum felderítéséhez legegyszerűbb egy Androidos telefonra feltelepíteni a WiFi Analyzer appot. Lehet laptopra is telepíteni Windows alá pl. a inSSIDer programot, ami képes használni a beépített vagy rádugott WiFi adapterünket is. Ezen programok segítségével láthatóvá válik a WiFi spektrum.
A lassú WiFi kapcsolatnál általában az egyszerű felhasználó egyből a WiFi routerét gyanúsítja meg a lassúságért, holott nem is biztos, hogy a router a hunyó. (Persze az is okozhatja a lassú kapcsolatot, de az esetek zömében más a probléma.) Nézzétek meg az alábbi képet:
Ezen kitűnően látszik, hogy az 1-es csatornán két eszköz, a 3-as csatornán egy eszköz, és a 6-os csatornán szintén két eszköz működik. Ha az azonos csatornán lévők egymás hatókörében vannak, akkor tökéletesen zavarják egymást. Ez a WiFi-s sebesség komoly lassulásában jelentkezik, amikor mindkét helyen kommunikáció folyik, mivel a csatornán teljes egészében osztozkodniuk kell. Ennek az osztozkodásnak a technikájába most nem folyok bele, a lényeg, hogy lelassul az adatátvitel. Ha esetleg nem 2 hanem több router is van a hatósugárban azonos csatornán, az még drasztikusabb lassulás okoz.
Sokkal jobb a helyzet, ha nem azonos csatornán vannak a WiFi eszközök, csak átfedésben vannak egymással. Itt csak a nagy sávszélességű adatátvitelnél léphet fel lassulás, mivel az eszközök ilyenkor a rendelkezésre álló teljes csatornaspektrumot maximálisan szeretnék kihasználni. Ha pl. mindkét helyen full HD filmet streamelnek vagy komoly letöltés folyik, akkor már ütköznek egymással. Ha csak az egyiknél van nagy sávszélesség használat, a másik helyen csak kisebb adatcsomagok csordogálnak, akkor lehet, hogy szinte észre sem lehet venni lassulást.
Célszerű tehát úgy megválasztani a routerünk csatornáját, hogy az sem a router helyén sem az azt használó eszköz helyén ne legyen ütközés, ill. átfedés más router csatornájával. Ezt egy lakótelepen sajnos elég nehéz kivitelezni, mivel relatíve sok eszköz van egy területre koncentrálva. Törekedni kell, hogy olyan csatornát válasszunk, amin nincs másik router, és lehetőleg a legkisebb átfedésben legyünk a legközelebbi foglalt csatornákkal.
Ha úgy látjuk, hogy látszólag nincs a használt és szomszédos csatornán sem senki, akkor sem biztos, hogy az "N" szabványt támogató eszközeink maximális sebességgel tudnak kommunikálni egymással. Az "N" szabvány már engedélyezi a csatorna összefogást, amit ma már több router és eszköz is támogat (MIMO). Ez azt jelenti, hogy szükség szerint az eszközök párhuzamosan két csatornán egyszerre képesek kommunikálni, így "elosztva kétfelé" az adatmennyiséget, vagyis elméletileg duplájára nőhet a sávszélesség. Ha a "segéd csatornán" vagy környezetében van másik router, már nem képes teljesen kihasználni a dupla csatorna nyújtotta megnövekedett sávszélességet a korábban leírtak miatt.Még egy fontos dolog van ami nagyban befolyásolja a sebességet. (Persze van még más is, de ezek amik rajtunk múlnak.) Ez pedig a rádiófrekvenciás jelszint. A távolság és az árnyékolás csökkenti a jelszintet, ami jel/zaj viszony növekedést okoz, ami viszont sebesség csökkenést okoz. Az árnyékolás lehet fal, födém, fémtárgy stb. A jel nagyságán lehet javítani jó elhelyezéssel, vagy jobb minőségű antennák (és eszközök) alkalmazásával. A routereket és a klienseket pl. nem célszerű úgy elhelyezni, hogy a antennájuk közvetlenül a fal mellett legyenek, mert az arról visszaverődő jel reflexiót okozhat. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy hiába van brutál teljesítményű routerünk, ha a másik eszközön pl a stick-en csak egy panelra integrált maratott kis elemi antenna van, ami kis nyereségű. Neki vissza is kell tudni válaszolni az adatátviteli kapcsolatban. Komoly javulást nyereséges (külső) antennás eszközökkel érhetünk el.
Az 5GHz-es sáv "most még" jobban használható. Kevésbé terhelt, több csatorna áll rendelkezésre, kisebb zajterhelése.
Hátránya, hogy ma még drága a kétnormás router és kliens eszköz, és az 5GHz-es frekvenciának rosszabb a terjedése, emiatt kisebb a hatótávolsága. -
farkas-j
őstag
válasz
yodamester10 #38841 üzenetére
-
farkas-j
őstag
válasz
Schatt #38806 üzenetére
Ez korrektül működhet, de csak akkor, ha nem ütköznek a DVB-T és a UPC csatornák ( frekvenciák). Ha van átfedés, akkor csak az átkapcsolós megoldás jöhet számításba. Amit Edenyke mutatott, az a kapcsolós megoldás. Korábban már írtam erről én is.
-
farkas-j
őstag
válasz
F_Zolee #38728 üzenetére
A Serviio "két részből áll". Van maga a szerver program ami szolgáltatásként fut. Ha ez elindul, akkor már működik a DLNA megosztás, láthatóak a korábban megosztott médiák.
Ezenkívül van a szerver kezelőfelülete amit console-nak hívnak. Ez a szerver kezeléséhez, beállításához szükséges kezelőfelület.
A Serviio a telepítésnél úgy állítja be magát, hogy a szerver részt a szolgáltatásokba úgy teszi be, hogy az a Windows indításával automatikusan elinduljon. (Én speciel ezt átállítottam manuális indításra, hogy feleslegesen ne menjen, ha nincs rá szükségem.) Amikor belépsz a kezelő felületére (console-ba), és ott a kilépést választod, bezárja magát a szerver programot is. Utána már hiába próbálod elindítani a console-t, mivel nem fut a szerver, ezért hibaüzenetet ad. Úgy tudod újra elindítani, ha a startmenüben megkeresed a Serviio-t, és ott elindítod a szerver alkalmazást a "Start Serviio service" parancsikonnal.
Még egyszer. A consolra csak a beállításokhoz van szükség, ha az nincs elindítva de a szolgáltatások között fut a szerver része, akkor működnek a korábbi megosztások!
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom. -
farkas-j
őstag
válasz
#16729600 #38710 üzenetére
Szerintem ez egy nagyon szépen megfogalmazott marketing szöveg, amitől a felhasználók azonnal hasra esnek
A szövegben konkrétan csak a háttérvilágításról esik szó: "képrészletekben állítható háttérvilágítás" "local dimming technika" és egy ugye jól megfogható "kiváló XD motor", amiről az ember arra asszociál amire akar
-
farkas-j
őstag
Látom, még mindig keveredés van a képfrissítések körül.
Ha jól tudom, az MCI érték, a háttérvilágításul szolgáló LED-ek másodpercenkénti ki-be kapcsolásának maximális értéke. A képfrissítés az egy másik dolog
-
farkas-j
őstag
válasz
iviivi75 #38697 üzenetére
Mivel én nagyon ritkán használom a Magic távot, ezért nincs tapasztalatom az elem fogyasztásáról.
Azt nem tudom, hogy nálad mi lehet a gond a Magic-kal, mert több összetevős a dolog.
1. Először is, sose fog egy Bt-s vagy WiFi-s eszköz olyan keveset fogyasztani mint egy infra táv. Ez a működés fizikájából adódik . Az egyik a szem számára láthatatlan fényt bocsájt ki, ráadásul nagyjából irányított formában (hagyományos infra táv). Ehhez viszonylag kis energiára van szükség. A másik mozgatáskor nagyfrekvenciás rádiójelet sugároz a tér minden irányába (Magic). Ez jóval több energiát igényel mint az infra fény előállítása.
2. Nem mindegy milyen minőségű elemet használsz. Még az un. Long Life elemek között is rettentően nagy különbségek vannak. Két egyforma energiasűrűségű (kapacitású) de más más gyártmányú elem között is akár 50-70% látszólagos élettartam különbség van. Ez abból adódik, hogy van a készülékeknek így a Magic-nak is egy működési feszültséghatáruk. Ha ez alá csökken az elemek feszültsége, már nem működik. Itt jön, hogy az elemgyártó technológiája milyen elem gyártására képes. Van olyan elem, ami a kapacitásának akár 80%-os elhasználásakor is képes biztosítani (most hasra ütök) mondjuk min. 1,35V-nyi feszültséget. Más gyártónál ezt a feszültséget pl csak a kapacitásának 60-65%-os elhasználásáig tudja tartani. Na ez nem mindegy, mert pl. hiába tudna még 1V-os feszültségen is "komolyabb" áramot leadni, ez már az elektronikus eszközöknek kevés. A komolyabb gyártók ezeket a diagrammokat meg is adják a weboldalukon. Ráadásul pl. a VARTA is több féle Long Life elemet gyárt nagyjából azonos energiasűrűséggel. Van kis áramterhelésre méretezett nagy belső ellenállású, van nagy áramú kis belső ellenállású, és vannak közbenső gyártásúak. Sokan ezt nem tudják, csak az a cél, hogy Long Life alkáli elem legyen.
3. Minden elektronikus eszköznél vannak gyártási szórások. Van olyan eszköz p.l ami képes mondjuk 2,5V feszültségen is működni, de pl az ugyanazon gépsorról lejövő társa csak pl 2,57V-ig képes működni. Itt mindjárt kapcsolódik a dolog az előző ponthoz. Ráadásul az eszközök áramfelvétele sem teljesen azonos, szintén a gyártási szórásból adódóan.
Én már korábban leírtam itt a fórumban, hogy ilyen relatíve nagy fogyasztású eszközbe inkább jó minőségű akkut ajánlok. Ebből persze lett egy jó kis hit vita -
farkas-j
őstag
válasz
Shingen #38689 üzenetére
A szatelit és a center sugárzója nagyon kicsi, és ezt még a subwoofer sem képes kompenzálni. Ezekből normális hang nem fog kijönni! Az elülső hangszórókon nem szabad spórolni, mert döntően ezek minősége határozza meg a rendszer hangját. Előre rendes méretű fadobozos hangfal dukál. Én a helyedben a használt piacon néznék körbe (Vatera, OLX, Jófogás, Zsibvásár stb.). Sokszor hihetetlen olcsón lehet hozzájutni minőségi eszközökhöz. Lehet, hogy akkor jársz a legjobban, ha elemenként vásárolod össze a rendszeredet.
-
farkas-j
őstag
Nem tudom feltűnt e már valakinek a fejhallgató átkapcsolásának mikéntje. Eddig azt hittem hardveresen, egy belső érintkező átkapcsolásával mechanikus módon tiltódik le a saját hangszórója ha bedugjuk a fejhallgatót. Más készülékek 99%-ban így van. Az LG-nél, legalábbis az LA660-asnál szoftveresen kapcsol (aminek lehetnének előnyei is).
Történt, hogy este viszonylag nagy hangerő mellett kapcsolta ki a párom a TV-t. Reggel korán keltem és be akartam kapcsolni. Gondoltam, hogy ne ébresszem fel a családot, bedugom a fejhallgatót, így majd nem üvölt fel a TV. Hát nagyon meglepődtem (és a párom is ahogy álmából felriadt), ugyanis a TV felüvöltött bedugott fejhallgatóval is. Ilyenkor persze amíg teljesen be nem bútól, addig a távszabályzón is hiába nyomtam neki a hangerő gombot. Szóval 2-3 másodpercig üvöltött a TV. A fejhallgató csatlakoztatását is csak a kihúzás és újbóli bedugás után vette tudomásul.
Mivel most kiderült hogy a hangkimenetek teljes kezelése szoftveresen úton történik, akkor az LG mérnökei színtiszta i..óták, hogy pl. az optikára állított hangkimenet esetén sem lehet az analóg hangot kivenni, vagy a smart rész használata esetén sem jön ki hang a scart-on. Egyszerűen csak szoftveresen tiltottak le dolgokat, de hogy miért és ennek mi értelme??? -
farkas-j
őstag
Korábban kérdeztem és kerestem megoldást arra, hogy DLNA-n keresztül át tudjam küldeni Windows XP alól a videó streame-t a TV-re vagy más kompatibilis eszközre. Egy másik fórumon megkaptam a kérdésemre a választ. Windows (XP) alól a Linn Kinsky Windows-os verziójával lehet könnyedén a filmeket streamelni a TV-re. Látja az összes DLNA eszközt.
Feltelepítettem és tökéletesen működik!
A Win-es verzió sok más egyébbel együtt az aláírásomban szereplő linkről is letölthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest