- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
Kolosszus01 #82469 üzenetére
az azért feltűnt, hogy egy LG topicban vagy?
Max kiguglizhatjuk helyetted, amit keresel, de igazából sajna nem nagyon tudunk segíteni a Thomsonnal -
huncutka1029
addikt
-
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
xXxian #82053 üzenetére
nem írtad milyen évjárat.
Az idei modellek még nem nagyon jöttek ki,
FHD már szinte nincs is.. 3D Fhd pedig már tavaly sem volt igazán, csak UHD-ban.
Az Hogy írod hogy 652-est használsz, még nem elég infó. LW, LB, LA LM, LF UF? 652.
Mennyit szánsz rá? Best buy nál es sem utolsó kritérium...
49 es méretben van még tavalyi modell. Szinte mindegyikben van Wi-fi.
4K-ban szerintem ez alá ne menj. -
huncutka1029
addikt
na most anno ezt én így adtam be a drágámnak, még 2011-ben:
"szivem, elmegyek, és megveszem a tv-t, úgyis félrerakattam,. lemértem, a 32' pont jó lesz a szekrénybe".
A boltban felhívtam, hogy baj, van, nincs méret, ellenben, amiért eladták a félretett készüléket, kapok kedvezményt a 42"os ugyanilyenre, így csak pár ezer forint a differencia, és a kollégák szerint is jobban megéri, mert --- és itt elkezdtem neki mindenféle marketing bullshitet nyomi, a képfrissítésről, panelről, hangzásról, 3D ről.----- csak annyit mondott, hogy milyen kutyaütők, ha el volt téve, miért adták el, ezért alkudjak sokat a nagyobb árából.
Amikor 2 éve 42" ról 55 re váltottam, már meg sem lepődött. -
huncutka1029
addikt
válasz
hanics #81924 üzenetére
Én egy ilyet hajtok,
Abszolult ajánlani tudom,nagyon jó kis NAS, egyszerű kezelőfelület, mobileszközt is kezel, távoli elérés is hibátlan telefonjaim is erre mentenek, szinkronizálnak. 1 éve megy, 1x kellett újraindítani egy áramkimaradás után, mert a mobil eszközöket leválasztotta.Gyári felületen is kezel futtat torrent klienst is, nem ell főzött romokkal mókolni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Intelligencs #81910 üzenetére
a 4K DLNA ra visszatérve,
valóban elég bosszantó jelenség.
Kezdetben volt a tv-hez LG cloud, míg le nem állították a szolgáltatást....
az oda feltöltöt 4K filmet pl lejátszotta. Ergo ha valamelyik tárhely elérhető a tv böngészőjéből, az lehet megoldás... DE ennyi erővel igazán támogathatná a NAS ról is a lejátszást.... -
huncutka1029
addikt
válasz
huncutka1029 #81901 üzenetére
Úgy tűnik, nálam a DLNA nál az UTP kábeles kapcsolatnál is az a 80-85 Mb/s a limit, ami fölé nem tudtam Pcről átlőve sem felvinni a bitrátát. Sajna ott is megakad a kép a 90-es tesztvideónál.
Persze ez lehet a 10 Bit és a kodek miatt is.
HDMI, és USB 3 mellett a 120 Mb/s 4K is megy, úgy is, hogy csak a Proci integrált GPU-ját kapcsoltam be... -
huncutka1029
addikt
válasz
huncutka1029 #81898 üzenetére
Na szóval Jellyfish 70mb/s röccenés nélkül megy NAS-ról, DLNA-n HEVC-ben is, csak nincs hang...
90 Mb/s nél már 2-3 mp ként megakad.
Csináltam egy gyors tesztet, NAS írási olvasási sebessége 87Mb/s gondolom itt lesz a bibi.
Majd megnézem még közvetlenül Pc ről is, SSD picivel gyorsabb. -
huncutka1029
addikt
válasz
Intelligencs #81887 üzenetére
jallyfish MKV, és HEVC mkv 50 mb/s től már High level 5.0 headerrel van az Lg viszont DLNA esetében csak az 4.2 ig szereti legalább is Webos2 ig.
Most töltöm én is lefelé
Egy My cloud nasról fogom tesztelni gigabites routerrel. -
huncutka1029
addikt
válasz
frankstork #81870 üzenetére
Attól függ milyen tv-d van. és milyen évjáratú...
netcsastos tv-ken, 2013 as modellekig ment a hangerő szabályozás. utána viszont már nem.
Én már nem így használom 2 éve, nem tudom változott e de úgy emlékszem többen is azt írták, még mindig nem működik... -
huncutka1029
addikt
jack aljzaton állandó jelszint fog kimenni, ami azt jelenti, hogy nem fogod tudni a tv hangerőszabályozójával állítani, csak a Logitchen kersztül.
+ a ki és bekapcsolás sem fog menni.a tv-vel együtt.
De lesz egy jó kis sztereó hangod.
És előfordulhat, hogy nagyobb hangerőnél lesz egy idegesítő statikus búgó hang a háttérben.
Viszont minden forrás hangját hallani fogod.ellenben a scarton RCA-n kivitt hanggal. -
huncutka1029
addikt
válasz
Klara_ #81856 üzenetére
nekem régebbi 2015 ös UF8517 -em va, az csak 8 BIT -es, nem HDR, de DLNAn keresztül, és internetről is megy a 4k 30P rendesen.
Az összefoglalóban van is róla tesztvideó az "első benyomások" linknél.
1080P60 fps is megy neki gond nélkül.
Pc ről gigabites ASUS routeren, UTP kábellel, 50-65 mb/s FHD simán megy. Az elején pufferel kicsit, de utána nincs gond. -
huncutka1029
addikt
válasz
Shingen #81687 üzenetére
szerintem sokkal felhasználóbarátabb, könnyebben és értelmesebben megtalálható beállítás menükkel rendelkezik mint a többi "okos platform"
kivétel talán az android alapú tv, mert a telefonok világában a beállítások már megszokott séma szerint vannak.(#81690) kukulec
Szerintem igen. Az LG honlapján LED háttérvilágítást ír, és a kialakítása is erre enged következtetni. (elég vaskos az oldal profilja)
-
huncutka1029
addikt
válasz
HyP3b0y #81684 üzenetére
látom nagyon szereted a "szakszavakat" Angolul. ettől még a tv nem rossz, és ha az eco, hdd eco módot bekapcsolod, akkor az szépen le is korlátozza a háttér folyamatokat.
Nyilván egy olyan online oldalnál, amit teleb@nak bannerekkel, és pop up reklámokkal, egy TV el fog vérezni.
Azt ne felejtsd el, hogy ez egy céleszköz, ami nem más mint a képmegjelenítés a tunerről, vagy a külső forrásból. És a smart funkció egy kiegészítő szolgáltatás. Senki nem azért vesz okos tv-t, hogy kiváltsa vele a hifit, és a BD lejátszót, meg a gamer pc-jét. Ezzel együtt kell élni. Ezt tudják a gyártók is, és nem is fognak ellene tenni. Ha nagyok az elvárások, akkor az ember csalódni fog.
A profi fotós sem fog Huawei P10-et venni, pedig 16+22Mp kamerája van, hanem vesz egy kifejezetten céleszközt, azaz fényképezőgépet.Ezzel nem azt akarom mondani hogy egyet értek a gyártókkal,mert nem, hiszen nem tartana semmiből egy pár ezres snapdragont, vagy eqinox procit belerakni. 4-8 Gb Rammal. CSak én tudom hogy tv-t vettem, arra meg elég amit tud. Ha nincs kéznél laptop, telefon, akkor elolvasok pár hírt, vagy e-mailt a tv-n, de nem kezdek bele olyan tartalmakba, amiken köztudottan elhasal.. Ennyire nem vagyok lusta.
-
huncutka1029
addikt
válasz
SVLaller #81565 üzenetére
háttérfény, és fényerő értékeket nézd meg, amiatt is lehet.
A HDMI bemenet át van nevezve játékkonzolra?Próbáld így: képmód (haladó2)
Fényerő 54
háttérfény 38
dinamikus kontraszt kikapcs
gamma 2,2
(eco mód kikapcs)
szemkímélő kikapcs
Helyi sötétítés kikapcsHa így is ezt produkálja,akkor nézesd meg szervizesekkel. Alapból ennél a tvnél nem szabadna ilyennek lenni.
-
huncutka1029
addikt
pedig jó helyen vagy
kapcsold ki a szülőzárat (biztonság, pinkód kérés, mielőtt kimented)
a send to Usb esetén fat32 re formázott 16Gb-nél kisebb pendrivevval próbálkozz.
A Global.tll kell neked, ezt tudod utána szerkeszteni., de nem baj, ha mindkettőt kimented.
Másold fel pcre, ott szerkesztheted, ne a pendriveról. És ugyanezzel a névvel mentsd el, ne változtass semmit, különben nem fogja felismerni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Selynelar #81453 üzenetére
Ez a szappanopera effekt, nagyon leegyszerűsítve ez azért van, mert a truemotion, kikalkulálja a mozgást, és szimulált pixeleket (képeket) szúr be a valós képkockák közé így próbálva 24p-t elérni.
Ha a valósághű mozi is aktív, akkor késik, a limitált memória miatt, majd megpróbálja behozni, ezért "megszalad" időnként a kép.Ezért szoktam /tuk javasoli, hogy első beállításkor ne kapcsoljatok be minden képjavítót, mert vannak amelyeknek a működése kiüti, vagy rontja a másik ficsőr hatását.
Pl Truemotion- valósághű mozi együtt nem jó.
De a helyi sötétítés magas értéken, és a dinamikus kontraszt együtt szintén nem túl jó, mert az meg a felhősödést, bevilágítást (DSE) hozza elő.Az éljavító pedig a true motiont nem szereti
A szuperfelbontást nem szerencsés az mpeg zajcsökkentéssel (közepes nél magasabb beállítással) együtt használni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Selynelar #81449 üzenetére
hány képkocka /másodperces az anyag?
ugyanis a belső lejátszó nem tud kadenciahelyes megjelenítést. ha 30 p vagy 29,9p a forrás, és a valósághű mozi opció be van kapcsolva, akkor lehet ilyen darabos képmozgást látni.
illetve akkor ha 24p anyagot szintén bekapcsolt valósághű mozi opcióval nézel.
A truemotion deblur( mosás) állítás segíthet, ahhoz viszont kapcsold ki a valósághű mozit, mert a két képjavító üti egymást. -
huncutka1029
addikt
válasz
Daryl Dixon #81436 üzenetére
-
huncutka1029
addikt
válasz
Daryl Dixon #81431 üzenetére
olyan sok régebbi tv esetében biztos nem működik. egyrészt nincs sok HDR anyag, másrészt, ennek előnyeit kihasználni csak Oled-fel lehet igazán... A HDR 2015 ben debütált a CEs-en a tv-s plattformokon, és már akkor is bejelentették, hogy a prémium kategória lesz a lételeme....
a dinamika tartományhoz ugye a szabvány szerint: A kontrasztnál a maximális fényerő minimumát határozták meg, ami 1000 nit, valamint a feketeszintet, amely 0,05 nit. A kettő közti kontrasztarány adja meg azt a dinamikatartományt, ami a HDR-hez szükséges. Egy másik opció szerint 540 nit a maximális és 0,0005 a fekete fényerőszint.
A színeknél is szigorú előírások vannak, méghozzá olyanok, amelyek a jelenlegi fejlettségnél is nagyon jónak számítanak. Ez 10 bit/szín jelet igényel, ami több mint 1 milliárd színárnyalatot igényel. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit képes is megjeleníteni a panel, de a tévé képes ennyit feldolgozni. A felbontás minimumát is megadták, de itt különösebb meglepetés nem fog érni minket: ez az ultra HD, vagyis 3840×2160 pixel. Végül az RGB színterek közül a megcélzott a P3, amely sokkal több színt ír elő, mint a jelenlegi tévéknél használt szabvány (Rec. 709). -
huncutka1029
addikt
válasz
Daryl Dixon #81426 üzenetére
HDR hez 10 bites panel dukál.
Ha bejutsz a szervíz menübe akkor esetleg bekapcsolhatod valahogy.
soha nem fogják szoftveresen bekapcsolni neked, hacsak nem kötelezi rá őket a törvény.
A 2016-os modellek újítása volt a HDR, másként mivel adnák el az új tv-ket?
És ez nem csak Lg, minden marketinges így csinálja minden gyártónál. attól, hogy puffogsz rajta, még semmi nem fog változni.. Sajnos ez van. Bekapcsolni a HDMi fekete szintet lehet.
Alacsony, vagy közepes értéken, saját beállításokkal és a színskála normálról, szélesre állításával te is szebb szineket érhetsz el a tv-den....
És a leképező módszert 2 pontosról állítsd át 20 pontos IRE-re. -
huncutka1029
addikt
magic remote-tal beállítható az univerzális távirányító funkció.
akkor a tv távval kapcsolható a BD lejátszó.Elvileg, ha a CEC működik, akkor a BD bekapcsolásával a tvnek is be kellene kapcsolni.
Webos 2 nél már van mobil tv opció (ami annyit takar, hogy a kikapcsolt készüléket bekapcsolja ha a külső jelforráson tartalom érkezik. (HDMI) vagy hálózat. Nem tudom, hogy ez a Webos 1 ben is volt e már...Illetve az Eco módot ki kell kapcsolni mert az is megakadályozhatja az eszköz felébresztését.
-
huncutka1029
addikt
válasz
justaview #81199 üzenetére
vedd fel a kontrasztot 90 re, és meglátod még jobb lesz, ha az éljavítót, és a szuperfelbontást is használod. (alacsony, vagy kikapcsolt helyi sötétítés6 dinamikus kontraszt mellett)
szerintem a gamma is felmehet 2.2 ig, és a színmélység, hát, a gyári értéken is elég fakó, de nálad 47-en van csak? -
huncutka1029
addikt
válasz
cidalain #81092 üzenetére
kiegészítenélek, ha nem baj.
a kiterjesztett gari, az eredeti gari lejárata után érvényes, és általában a törés, másodlagos kár (villámcsapás, stb) re nyújt védelmet a normál garin kívül.
De én azt mondom, mindenképpen megéri, ha van rá keret.
A biztosítás olyan "pénzkidobás" amire szívesen áldozok én is.
Mert volt már rá példa sajna, hogy a gariidő után 1-2 héttel halt meg az alaplap, és az bizony 40-50 ezrest kóstál, ha nincs gari, vagy kiterjesztett gari... -
huncutka1029
addikt
válasz
rokendrol #81062 üzenetére
közösen hozatok létre egy lg cloud fiókot.
Bejelentkezel, pcről, és feltöltöd amit akarsz.
Ő meg telepítse a tv re az lg cloud appot, és ugyanazzal az azonosítóval jelentkezzen be, amivel te feltöltesz.
ennyi.
pont mint a face, vagy mail fiókoknál.
mindegy melyik eszközön jelentkezel be, ha ugyanazt az azonosítót használod hozzá. -
huncutka1029
addikt
válasz
rokendrol #81055 üzenetére
hogy érted, hogy valakinek küldeni?
Ha ott vagy valakinél, akkor ha a tv-ben van wifi csatlakoztatodd a telefonodat, és miracast, wifi display stb programmal megjelenítheted párosítás után a kívánt média tartalmat.
Yutube esetében úgy is lehet, hogy a tv-n elindítod a YT klienst, bejelentkezel a saját fiókodba, azután a telefonon is elindítod a YT-t és akkor a videó indítása után megjelenik egy kis ikon, küldés megjelenítőre.
arra koppintva a tv-n fogja lejátszani a videót.Vagy LG cloudba feltöltöd a tartalmat, amit valakinek akarsz küldeni, ő meg a tv-n bekeresi és megnézi.
-
huncutka1029
addikt
válasz
edeleny #81056 üzenetére
ebben nem kell hotel mode ot keresni
csatorna menüben benne van a csatornák másolása menü.
Ha a biztonságotk kikacsolod (szülői zár, pin kérérs)
akkor megjelenik a tv-usb-re opció. Amíg a biztonság be van kapcsolva, addig csak a Usbről tv-re opciót látod
Ott tudod letölteni, visszamásolni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Bali27 #81058 üzenetére
a fw régiónként kerül fel a szerverre.
ha a tv nem találja, akkor egy usb kulcsról tudod frissíteni.
Kb egymilliószor leírtuk ogy kell frissíteni- az összefoglalóban is benne van.
Formázz egy pendriveot FAT32-re
hozz létre egy LG_DTV nevű mappát a gyökerében
ebbe a mappába bontsd ki a letöltött frissítést
kikapcsolt tvre dugd a pent
kapcsold be tv-t várd meg a frissítést, kikapcs után húzd le a pent -
huncutka1029
addikt
válasz
gydani20 #81036 üzenetére
olvasd már el, 2 választ is kaptál, azokat kipróbáltad?
#81019 es HSz ben mondtam, hogyan mit ellenőrizz le!
És Pumma is javasolt neked egy gyári resetet.
Ezen a képen amit linkeltél látszik a bevilágítás, ami a magas fényerő és háttérfény együttese miatt ilyen látványos.. -
huncutka1029
addikt
válasz
aram01 #81021 üzenetére
Hát ez fogós kérdés.
Most elolvastam a legfrssebb törvény ide vonatkozó részét, hát, már a cserekészülék sem kötelező elem, és csak ajánlás a 15 napos határidő.
Viszont már az első meghibásodáskor is kérheted a cserét, és az eladó csak akkor tagadhatja meg, ha ez indokolatlanul nagy hátrányt okoz neki.
Pl ,egy 10.000 Ftos trafót kell cserélni, akkor nem kapsz új tv-t, de ha kijelző, vagy alaplap hibás, amire ráadásul heteket is várhastsz, akkor máris jogosult vagy a cserét kérni.
Itt a törvény vonatkozó része:
"Javítás, csere, levásárlásNem szabály, csupán jótanács: jótállási időn belül mindig a vásárlás helyére vigyük vissza a meghibásodott terméket, ne a szervizbe. Tavaly nyáron, amint arról beszámoltunk, módosult a tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállását szabályozó 151/2003 (IX.22.) Korm.rendelet melléklete, és ez érinti a számítástechnikai eszközök jótállási szabályait is. E kormányrendelet szerint a 10 kg-nál súlyosabb, illetve rögzített bekötésű készülékek elszállítása, valamint le- és felszerelése a kereskedő feladata, ezt is vegyük tehát figyelembe a visszaszállításkor, illetve visszaszállíttatáskor.
A javításra vonatkozó törvényi előírások szintén fogyasztóbarátabbak lettek az elmúlt években. Régebben mindenképpen bele kellett nyugodnunk a termék javításába, jelenleg viszont már az első meghibásodáskor is kérhetjük annak cseréjét, vagyis az új szabályok szerint "a kicserélésnek mint fogyasztói igénynek már nem feltétele a javíthatatlanság". Ennek egy akadálya lehet, ha a Ptk. 306. §-a alapján a kereskedőnek aránytalan többletköltséget jelentene a csere (például minimális idő- és anyagszükségletű javítás esetén) – ilyenkor megtagadhatja a kicserélést.
Ha a csere amiatt kivitelezhetetlen, mert a kereskedőnek nincs hasonló terméke, úgy értékegyeztetéssel – amelynek alapja szigorúan az eredeti vételár, jótállási idő alatt nem lehet amortizációval számolni – felajánlhat más hasonló terméket. Ezt az ajánlatot akár indoklás nélkül is elutasíthatjuk, ilyen esetben jogilag elállunk a szerződéstől, a vételárat pedig visszakapjuk. Természetesen a jog nem ismeri a „levásárlás” intézményét, hiszen a szerződés felbontásával egyidejűleg visszaállítjuk az azt megelőző állapotot, és a kereskedő nem kötelezhet minket újabb vásárlásra.
Javítás és visszavásárlásJavíthatatlan törvényhozás
Ha a javítást választjuk, akkor erre tizenöt nap áll a szerviz rendelkezésére. Sajnos ezt a törvény úgy fogalmazza meg, hogy a kereskedőnek „törekednie kell” e határidő betartására – amit a kereskedők persze úgy fordítanak le, hogy gyakorlatilag megszűnt a javítási határidő. Megnyugtatásul: erről szó sincs. A törvényben ugyanis az is szerepel, hogy a javítást a vevőnek okozott indokolatlan kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A gyakorlatban ez – kiegészítve a „törekvéssel” – azt jelenti, hogy ha a szerviz ki is csúszik a határidőből, de erről értesíti a vevőt, és megfelelő indokkal alátámasztja a késedelmet, az még elfogadható teljesítés."
-
huncutka1029
addikt
válasz
Dr. Romano #81018 üzenetére
androidos box nem 60hz-en jár véletlenül?
ott is állítsd át 24p-re, akkor automatikusan átkapcsol a tv ha ilyen forrást kap. ebben a két esetben nem lehet bekapcsolni a real cinemát.
Illetve még egy esetben, ha játékgép/konzol, vagy pc üzemmódban van a HDMI bemeneted. -
huncutka1029
addikt
válasz
aram01 #81005 üzenetére
azért a fogyasztóvédelmi törvény azt mondja, ha ugyanazon fődarab 2x hibásodik meg, 3 ik alkalommal az egészet kell cserélni.
Nálad 1x alaplapot, 1x kijelzőt cseréltek. Így jogosan akarja javítani, csere nélkül.
Cserélni akkor fogja, ha gazdaságosan nem javítható.LG szervíz azért ennél rugalmasabban kezeli. Aqua valszleg kiviszi szlovákiába ,vagy rormániába, és ottani szakszervízben javíttatja..
-
huncutka1029
addikt
háttérfény értéked nagyon magas lehet, és a fényerő is magas.
akkor jelentkezik ez a beégés jellegű dolog.
HDMI bemenetnél, és a böngésző /smart menünél külön be kell állítani a képmódot, mert ha csak a tv-nél állítottad be, akkor a többi bemenetnél az alapértelmezett értékkel maradnak.Majd nézd csak meg.
Ez a beégés, azért nem egyenértékű a plazma beégésével, magától elmúlik .
illetve ha a háttérfény 50 alatt van, és a fényerő is, akkor ez a jelenség szinte észrevehetetlen lesz a jelenség -
huncutka1029
addikt
válasz
forras2 #80955 üzenetére
Nekem Samsungom van, a gyors megosztást, vagy a mini dlna-t használom hozzá.
Ezt próbáld ki esetleg. -
huncutka1029
addikt
válasz
forras2 #80951 üzenetére
töröld az előzményeket, és a nem használt alkalmazásokat az app storeból.
Sajnos az Ronlinestreamek tele vannak reklámmal, meg minden szarral, így eszik a memóriát, amiből a tv-dnek amúgy is kevés van.
Legjobban akkor járnál, ha telefonról küldenéd rá a képet, vagy vennél hozzá egy droidos sticket, vagy Chromecastot. -
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
Bigmasterl #80929 üzenetére
a smart share nem kivetítésre jó, hanem tartalom megosztásra. (film, kép zene)
Screen share, vagy miracast ami neked kell.
Vagy HDMI kábel -
huncutka1029
addikt
válasz
kutymorg #80625 üzenetére
Az elvárásaidnak az 510 tuti nem felel meg, mert 1 usb, és 1 HDMi portja van összesen.
Képminőségben pedig az 5400-hoz képest egyik modell sem jobb az általad felsoroltakból
Az LG oldalán össze tudod hasonlítani a két tipust...
Többek között a 630 nak 900, az 510 nek csak 300PMI a képfrissítése, 510 nem támogatja a DTS-t,És még egy csomó különbség, ha megnézed az összehasonlítást rájössz. -
huncutka1029
addikt
válasz
Akelaus #80604 üzenetére
sajna nem volt időm még megnézni a videót.
most néztem, ez igazából a 2011-előtt gyártott tv-k esetében működött.
Ott még más titkosítást használtak.
2011-utáni tv esetében nem sikerült ezzel sem működésre bírni.
Az a baj, hogy a titkosító algoritmust a tv egyedi azonosítójában tárolja, így nincs header file a felvételen, amimből vissza lehet fejteni. Ehhez magát a tv szoftvert kellene meghekkelni, és írni bele egy kis algoritmust, ami kikapcsolhatóvá tenné a titkosítást.
Ha van stb-d, akkor azokon általában nincsen titkosítás, a felvételek simán másolhatóak, nézhetőek szoktak lenni.Megcsinálhatod a 2 partíciót a tv-n. kezelni fogja
Felvételnél nem számít, hd, vagy sd csatorna amit fel akarsz venni.
sőt külső jelforrásból (HBMI) AV bemenet is tud felvenni. Ott valami más prücök lesz.
DE egyelőre lövésem sincs miért nem vesz fel bizonyos csatornákról. Én még nem futottam bele ilyenbe. -
huncutka1029
addikt
válasz
xy2003 #80597 üzenetére
akkor a fényerőn emelj még.
A háttérfényt ne emeld 45 fölé., mert akkor mg majd a bevilágítást, felhősödést fogod látni.
Kb 30 értéket enged állítani a szín, fény értékeknél, el lehet vele játszani, míg neked tetsző eredményt érsz el.
Javaslom, hogy megfelelő minőségű HD adásnál próbáld beállítani, vegy egy olyan képpel, amit PC-n megfelelőnek találsz.
szinte hozzá kalibrálhatod magadnak. -
huncutka1029
addikt
válasz
#41737472 #80595 üzenetére
igen sajnos ez az lcd paneleknél is jelentkezik, akkor ,ha a fényerő, és háttérfény érték nagyon magas.
Ilyenkor egy ideig "beégésszerű" jelenség látható.
DE ez emúlik, nem kell vele semmit csinálnod.
Ha megnyitod a menüt, és vagy a smart menüt, böngészőt akkor is érdemes rányomni a kép beállítás menüre, mert a tv-hez beállított értékekkel ellentétben, itt az ECO módot hagyja alapértelmezetten.
Itt is állítsd át.
Vedd le a dinamikus kontrasztot, és a fényerőt 40-50 , a háttérfényt pedig 30-40 közötti értékre.
Így nem jelentkezik zavaróan az előbb említett effektus., és nem is égeti ki a szemedet egy világosabb tartalom. -
huncutka1029
addikt
válasz
Akelaus #80560 üzenetére
1
milyen Tv-hez használod?
Webos alatt nem kell 2 parttició, a tv csinál magának egy dinamikus mappát, oda vesz fel.
Netcastos tv viszont leformázza, utána csak linux alatt fogod látni, pc nem ismeri fel., csak ha újra formázod.
NTFS jó a tv-nek, ha Webost futtat. nyugodtan tehetsz rá mappákba zenét, filmet, képet, nem lesz baj.
De ketté is particionálhatod, ha úgy jó.
2
Linkeld már be azt a török videót, kíváncsi vagyok, mivel és hogyan játszotta le.
Évek óta próbáljuk megtörni a titkosítást, de sikertelenül. -
huncutka1029
addikt
válasz
Gstyler #80554 üzenetére
vegyél egy ilyet, és akkor nem kell újabb kábelt behúzni.
Akkor az kap netet, amit éppen használsz.
Persze vannak olyanok is drágábban, amik egyszere tudják a kettőt.
Vagy kell egy routert betenni, akkor 4 eszközt is tudsz hajtani a tv mögött.
Azt az egy szálat, ami a connect boxból jön bedugod ebbe, és kettéosztod a tv és a stb között. -
huncutka1029
addikt
válasz
Gstyler #80548 üzenetére
wifin nem a legstabilabb a hálózati lejátszás.
A kép a 23,98 P nél sajnos kodek hiba, sok ilyennel találkoztam már én is.
BS playeer és a VGA nem 60 Hz-en próbál dolgozni? megelőztek!Letöltöttem más formátumban, és úgy nem akadozik.
Tv-re én mindenképpen az UTP kapcsolatot javasolnám.gyorsabb stabilabb, főleg FHD UHD nagy bitrátájú tartalomnál.
Bármilyen router ha van otthon, kösd a szolgáltatói modemre, és úgy oszd szét. -
huncutka1029
addikt
válasz
MrSealRD #80502 üzenetére
Kábelszolgáltató nincs?
Egy ilyen tv megérdelmene jó digitális jelforrást.
Régi panelekben úgy szokás, hogy ha valamelyik lakónak volt előfizetése, akkor utána csak a modemet adták le, de egy halom csatornát legalább analógban lehetett lehet fogni. :-)
Mivel, volt központi antenna, amin anno a lakók a királyi tv-t kapták. -
huncutka1029
addikt
válasz
gydani20 #80481 üzenetére
ezt így nehéz megmondani.
Lehet, hogy csak egy ic ment ki az pár ezer ft.
Semelyik bemeneten nincs kép?
(TV, HDMI, AV stb)
Nekem egyszer cseréltek lalaplapot, az kb 40.000 be fájt. 3 éve.
Panel könnyen lehet 50-70. ropi is, ha már nincs garanciád, vagy anno nem vettél hozzá 5 év gondoskodás garit. -
huncutka1029
addikt
válasz
MrSealRD #80489 üzenetére
pár dolgot tisztázzunk előtte!
1 szobaantennád van?
a; igen: kapcsold ki az erősítőjét
b; nem: a tv aktív 5 v erősítő jelet küld, ha az antenna is aktív, akkor a 2 kiolthatja egymást.2 DVB-T tehát mindig tv földi adásait keresed?
a; igen:
akkor a tv hangolásnál az antenna bemenetet válaszd, ne a kábelt. Ez gyanis 2 különböző freki tartományban keres...Ha Az antennát választottad, és mégsem talál semmit, akkor a következőket ellenőrizd.
- CSak digitális hangolás be van e jelölve?
teljes hálózati keresét állítsd be
a helytelen csatornák kihagyása opciót, és a kódolt adók kihagyása opciót SEMMIKÉPPEN ne jelöld ki.
az automatikus csatornarendezést sem!
b; nem, kábeltv vagy tányéros tévém van.
megfelelő bemeneti forrást válassz:
Kábel: kábeltuner DVB-C
tányéros: sat DVB-S2Van lehetőség arra is, hogy mindhárom forrás adóit megkeresse egyszerre.
ilyenkor a csatorna menüben a bemeneteknél tudsz váltogatni a műhold, rádió, földi, és kábel tv csatornalistái között.Ha ezek után mégsem találna egy adót sem, akkor kezdj el megfelelő antennát keresni.
-
huncutka1029
addikt
válasz
bigdady #80466 üzenetére
mert az alapértelmezett elsődleges felirat az MKV-ban az angol, és a másodlagos is. Így nem keresi tovább.
MKV toolnix, vagy MakeMKV progival "hegeszd bele a konténerfilébe a magyar feliratot, és állítsd be elsődlegesnek.
Kb 3-7 percet vesz igénybe pc függvényében.
És ne legyen a fájlnévben (felirat )semmilyen különleges karakter, azt nem szereti.
Lejátszás közben nyomsz egy ok gombot, majd a képernyő jobb oldalán a balra mutató "nyilat" akkor előjön a sub menü. Hangsáv, és felirat. itt elvileg látnia kell minden, a filmhez tartozó feliratot. A magyart is.... DE ha mégsem akkor a fentebb leírtakkal orvosold. -
huncutka1029
addikt
válasz
kezdonokia #80437 üzenetére
több tucat kódolás van sajnos, nem mindegyiket szereti.
A tulajdonságokat pc-n tudud megnézni MKV toolnix progiban
Póbáld meg a "bajos" filmeket átkonvertálni MP4-be vagy Hasonló formátumba, talán úgy lejátssza. -
huncutka1029
addikt
válasz
SoundBox #80393 üzenetére
2 gombnyomás a távirányítón, hogy a saját hangszóróján szóljon, ne az erősítőn.
És sokkal jobb hangminőséged lesz, ha Trob1 megoldását választod.
De azt is lehet, hogy szimultán szóljon a tv hangszóró, és a külső hangforrás, ha Optikán viszed ki a hangot.
Ilyenkor esete egyszerűen lekapcsolod az erősítőt elalvás előtt, és marad a tv hangszóró.
Broblem solved! -
huncutka1029
addikt
válasz
BlackDemon #80376 üzenetére
2,5 3 méterről 43 as méreten nem sok különbséget fogsz látni FHD, és UHD között.
ennek ellenére, ha nem naagy az árkülönbség, a jövőbenisége miatt elgondolkozhatsz UHD-n.
a z UHD tv, ha jól be van állítva, sd adást közel hd minőségre képes felkonvertálni.
FHD -ből nagyon jó UHD közeli képet csinál. -
huncutka1029
addikt
válasz
MrSealRD #80373 üzenetére
home gomb
Ha megjelent a menüsáv, akkor a jobb oldali ikonnal "kicsinyítsd le"
utána vidd a kurzort a törölni kívánt app fölé
ha vársz egy kicsit, megjelenik felette egy nyil
katt rá
akkor jön elő a kis x, vagy ha nem oda kattintasz, akkor lehet átmozgatni másik helyreNasról lejátszás, a webes felületen lpj be adminként, és hozz létre egy megosztott mappát.
Majd állítsd be a képen látható módon.ezután a smartshareben meg fog jelenni a NAS, onnan mg betallózod a tartalmat.
Ha nem jelenik meg, akkor a routeren ellenőrizd a beállításokat, tűzfal, UpnP dhcp forwarding stb.(#80375) Neubauten
Mielőtt teszteled, ne felejtsd el a HDMI bemenete amire a pc-t konzolt kötöd, átnevezni PC / konzol ra.
Így nem lesz lag.
Átnevezés:
bemeneti lista--> összes bemenet-->kiválasztod és rákattintasz--> jobb oldalon szerkesztés opció-->legördülő menüből kiválasztod a megfelelőt. -
huncutka1029
addikt
válasz
B Adrian #80360 üzenetére
jól működik.
Ha csatlakoztatod, akkor létrhoz magának egy mappát a vinyón, és oda fog felvenni.
Első használat előtt aktiválni kell a felvétel funkciót.
1:30 percet lehet timeshiftelni, (időeltolás) és menet közben több lehetőséged van felvételt elindítani.
1 az adott műsor alatt megnyomod az OK gombot, a felugró sávban a felvétel gombra kattintasz.
2 műsorújságból előre beállítod a felvenni kívánt műsort.
3 a timeshift alatt, ha visszatekersz, mentheted az előző időszak műsorát, és folytathatod a tv nézést.Hátrányok:
felvétel közben nem tudsz másik csatornára váltani, csak másik bemenetre.
a felvételt nem tudod semmilyen más eszközön megnézni, mint amivel felvetted.
időzített felvételt csak akkor készít, ha a tv saját tunerén van behangolva a csatorna (nem settop boxon)
SAT- DVB-T-C tuner AV bemenetről. tud rögzíteni. -
huncutka1029
addikt
opelem van
meg suzukim is...
Sokan bedőlnek az UHD varázsnak, aztán megveszik a "legolcsóbb" UHD modellt. és napokig panaszkodnak, itt meg másutt, hogy moarés a szöveg, foltos a kép, nem lehet beállítani, stb. hosszasan sorolhatnám még.
Persze nem azt mondom, hogy nem jók a belépő szintű tévék, mert megjelenítik amit kell, csak sokszor visszalépés az előzőhöz képest... Pl nincs rajta füles kimenet, vagy kevesebb csatlakozó van rajta.Kérdezik mit ajánlok, hát én ezt ajánlom UHD tv-t 7-es sorozattól. Ez nem kötelező, mindenki azt vesz amit akar, és amit enged a budget. De én EZT ajánlom. Béke!
-
huncutka1029
addikt
válasz
Takumi1987 #80349 üzenetére
nézd meg a tűzfal beállításokat a routeren.
Prémium inicializálás megvolt? (smart felhasználási feltételek elfogadása, Lg fiók létrehozása, bejelentkezés stb) ? -
huncutka1029
addikt
válasz
Milka 78 #80348 üzenetére
szó sincs arról, hogy tré lenne.
Csak annyit mondtunk, hogy kompromisszumos a 7-es szériához képest. DE ez igaz minden tv nél,
Pont pár napja volt vita, hogy a belépő szintű (6) RGBW) Uhd valódi, vagy kamu UHD...
Magasabb sorozat, jobb tudás, jobb panel ,több ram stb. több /jobb képjavító funkció...
Ezért én továbbra is azt mondom, aki már UHD-t szeretne az ne adja alább a 7-es sorozatnál.pont mint az autóknál.
alap modell, vagy extrázott modell.
Azért nem veszel egy fapados passatot, hogy nagy autód legyen, mert a guta fog megütni, hogy a szomszéd alacsonyabb kategóriás golfja sokkal többet tud, meg jobban felszerelt... Ha passat kategóriát akarsz, nyilván elvárod, hogy hogy jól felszerelt legyen, vagy legalább azt nyujtsa, mint a korábbi kisebb de extrás autód. Ha értitek a hasonlatot... -
huncutka1029
addikt
válasz
Filithey2016 #80323 üzenetére
ezt nem láttam, bocsi,
Ez már az elfogadható kategória. -
huncutka1029
addikt
válasz
Filithey2016 #80318 üzenetére
igazából egyiket sem
FHD ből esetleg ezt: LG 49LH630V Smart LED televízió 123 cm (49 col)
UHD 7-es sorozat alatt nem igazán ajánlott. -
huncutka1029
addikt
válasz
kezdonokia #80316 üzenetére
kapcsoold ki a tv-n a HDD eco módot.
a Smart mshare ben megjelenik az eszközöknél a vinyó? Ha nem akkor a felhasználási feltételeket fogadd el a beállításokban. AVI fájlok esetében korábban is regisztrálni kellet a divix.com oldalon a tv azonosító kódjával, utána működött csak.
MKV ha nem játsza le, akkor nézd meg a tulajdonságaiban a headert.
Ha @High Level 4.1 akkor jó lesz, ha magasabb, akkor nem játsza le a tv.
MakeMkv vagy Ts muxer nevű progi ilyenkor segít.
MP4 et kellene vinnie. -
huncutka1029
addikt
válasz
fzoli15 #80295 üzenetére
esetleg próbálj meg egy gyári visszaállítást a tv-n. áramtalanítsd 1-2 órára utána.
Vagy a hang beállításokban kutakodj kicsit, lehet véletlenül van elállítva.
Ha a Tv hibája lenne,akkor valszleg a tv műsoroknál is jelentkezne ez a hiba.
Esetleg próbáld végig másik USB portról lejátszani, vagy LAN-ról
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest