Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
okostibi2
kezdő
válasz
Lokids
üzenetére
Hát én most már csak kb ezt játszom. (0 ranked game mióta bejött)
de amit írsz az a firecracker augmentsett több darabjára utal.
[link] inkább 1x nézd végig mind
De nem minden megy minden hősön pl Zyra növényeit a Jeweled Gauntlet (25% critet ad és spelek tudnak kritelni) nem erösiti azt a Vulnerability (ami overtime effectek és itemekre ad critet) -
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Jó elfogadom, mint mindig, én vevő vagyok az építő kritikákra, tanácsokra.
Tegnap egy ilyet mentem egy tipikusabb burst builddel. Papír is volt az enemy mondjuk, szóval nem is volt kérdés, hogy ide nem kell liandry. De tény, hogy fasza volt amúgy, szóval többet próbálkozom majd ezzel.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Tréning módban sokat próbálgattam ezeket, az van, hogy Ludes akkor valóban nagyobb sebzés, ha csak egy spellt tolok el, pl. egy ultit vagy egy Q-t. Viszont ha chain-ben tolom a spelleket, ahogyan egyébként is csinálnám, tehát Q-R majd utána még egy E-t rárobbantok a végén, akkor a folyamatos burn dmg miatt nagyobb sebzés lesz a Blackfire meg a liandry, mint mondjuk egy Ludens + shadowflame. Arról nem is beszélve, hogy hyper hp tankok ellen sokkal nagyobb sebzés lesz, illetve super minionok, sarik, baronok ellen meg szintén.
Nem akadékoskodás, én is tanulni szeretnék, de a számok ezt adják ki, póbáljátok ki tréning módban a sebzéseket.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Majd próbálkozom shadowflames burst builddel is, csak az a baj ezekkel (látom más Luxokon), hogy amikor hátrányban vagytok mint csapat és enemyben mindenki fed meg shieldbow, MR stb itemek vannak rajtuk, akkor kb nulla sebzése lesz egy burst Luxnak. A burst akkor jó, ha előnyben vagy(tok), hátrányban nem jó. Ezért szeretem ezt a controlmages buildet, mert mindig a legrosszabbra készülök és abban az esetben ezzel sokkal több kárt tudok okozni az enemy soraiban.
Ilyenkor nem arra játszok (meg nem is lehetne bursttel sem), hogy most egy Q-E-R kombóból eltüntessem a Kaynt vagy Malphitet.... Viszont nagyon alacsony CD-m van és folyamat pókolom őket hátulról. Nyilván ha semmi follow up dmg nincsen, mert vagy halottak a csapattársak vagy semmi sebzésük úgy nehéz.... Ha kicsit is van aki segítsen a harcoknál és nem ilyen egyoldalú a dolog, akkor viszont nagyokat megyek.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Mundo viszont tényleg nagyon gyenge earlyben. Toppon nagyon sok hős leveri 1v1-ben.
Ez azért nem "hátrány" szerintem, mert mit fog csinálni? Pontosan tudjuk, elfarmolgat torony közelben/alatt amíg az 1. item meg nem lesz. Sőt hát még ez jó is neki, mivel az enemy topost rendszerint legankeli a jungler, mivel az meg pushol mint állat... Szóval végeredményben az lesz, hogy a Mundo gyenge early, de mivel az enemy topos gankelve van a push miatt, még a Mundo jár jól vele és nem ritka, hogy a "gyenge" fázisában is összeszed 1-2 killt....
Kayn téma:
Kayn nálam eddig is már 50-50 permabann volt a Mundoval karöltve, de az utóbbi meccsek tapasztalatai alapján nálam 1. helyre lépett. Most már csak Kayn-t bannolok, persze ha nem velünk van. Az van, hogy a Mundo is brutál, de nem pickelik annyira sűrűn, mint egy Kaynt és Mundo ellen azért egy kontrol mageval (Lux, Morgana stb.) csak csak tudok kezdeni valamit. Kayn viszont teljesen kezelhetetlen, nem tudok távolságba kerülni tőle, mert ha stunolom mondjuk, ő abban a pillanatban visszastunol a felütésével és egyből rajtam van megint, ha meg lassítom akkor fal dash vagy ulti és megint rajtam/bennem van....Ott törtem meg végképp, amikor most az egyik meccsen Luxoztam, nagyon jól Luxozok és volt mellettem egy Nami is, de még így sem tudtam a Kayn elől elmenekülni.... Mindent használtam, amit a hősöm skillsetje lehetővé tesz, de a Kayn így is mindig utánam tudott jönni és végül megölt... A Q-val eltaláltam, de ő abban a pillanatban felütött és így nem nyertem vele semmit, az E-vel lassítottam, direkt magam elé dobtam le, hogy én átfussak rajta ő meg lassuljon, de walldash majd ulti és már rajtam is volt megint. Nem lehetett levakarni, és mellette olyan tankossága meg sebzése volt, hogy senki sem bírta megállítani. Oké már voltak rajta killek, de ettől még nem kellene egy hősnek megállíthatatlanná válni szerintem. Ha rajtam Lux-ként van mondjuk 14 kill, én attól még ugyanolyan papír vagyok, de az arcomba ugrik valaki, akkor megöl kész. Viszont ha egy Kayn-en van 14 kill, akkor sem közelről, sem távolról nemtudsz vele mit kezdeni onnantól, nincs gyenge pontja a hősnek. Sebzése olyan, hogy az amúgy valami 22 killes Yasuo midesünket karcolás nélkül le 1v1-ezte, sebezhetetlen volt és közben olyan mobilitás párosul ehhez, hogy az vicc.
Nagyon sokat játsszák, már csak emiatt is indokolt a bann, de ha azt mondod könnyű hős (gondolom is, hogy az mert mindig fed, mindig erős, nem ilyen Yasuo szindróma, hogy 0-10-be mennek vele, nagyon ritkán látok rossz Kayn playert) eskü mostmár én is rápróbálok.
-
tenaijo
tag
válasz
Lokids
üzenetére
"Smurf" accok büntetése. Ha már van accod, az új felhasználód normal mmr-je magasabbról indul. (Akár a main accodnál is magasabbról.)
Handlevelelek most én is accot, első pár gameben kezdőket kaptam, azóta többségében van dia-master a lobbyk nagy részében. Amúgy egy dia+ játékos általában nem nyom soloban normalt, valszeg többen voltak premade-ben, és azért normaloztak, hogy a lentebb lévő barikkal tudják együtt tolni. Emiatt simán előfordulhat, hogy egy dia + egy új játékos átlag mmr-je kiadja a tiédet.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
SoloQ-ban én nem vagyok híve ezeknek a supp itemeknek. Ha rendesen kompetitív felfogással csapatot alkotnánk és eldöntenénk, hogy climbolunk vagy versenyre mennénk, akkor persze a megírt itemeket építeném, mert tudnám, hogy számíthatok a többiekre. Viszont így, climbinghoz nincs értelme, hiszen én vagyok a "climbolo" személy, nekem kell úgymond minél relevánsabbnak lennem.
Burstre azért már tuti nem raknám, egy tank engage feladatot azért el akarok tudni láátni vele, pont ezért is jó 1db liandry megépítése, mert attól még lehetek úgymond full tank, de mégis a %dmg miatt endgame igencsak jó sebzésem lesz. Value tekintetében szerintem hasznosabb, mintha bármi más lenne azon a sloton.
MF support mintapéldája az ilyen tipik lanen cheesy ---> később useless buildeknek, olyan mint a Janna top meg Soraka mid, full ugyanaz a kategória. Nem érdemes használni. Az Ashe supp is csak egy jó duo-ban, előre jól megtervezetten tud működni, randomokkal szerintem az sem jobb, mintha bármi más mage lenne a helyén (Sera, Lux, Morgana) vagy egy Senna.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Szeretek kísérletezni, soha nem fogadom el szimplán csak ránézésre az “ajánlott” dolgokat. Minden sebzése ap, az ilyen tankoknál (Naut, Maokai is ilyenek) èn szeretek liandyt rakni, mert nagyon releváns sebzést lehet vele kiosztani és scalingot sem igényel, csak ap sebzést. Szerintem abszolút érdemes, ha nem csak egy meat shield akar lenni az ember mid-endgame.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
De ez nem érzitek, hogy nem indoklás semmire?
Mármint, egy könnyű meccsen 9.7-es pontszámot hoztam, most akkor what? mit kellett volna még csinálnom?
Egy könnyű meccsen ha nem vagyok 20-0 Morgana support, akkor nem tettem eleget? Vagy mi a mérce? Az a baj, hogy egy Lux mid több killt hozott, mint egy support player? Mihez képest nem voltam elég?A pontszámok alapján én jobb voltam, mint a Noc, saját role-om tekintetében, szóval legalább annyira én is carryztem a role-omnak megfelelően.
Ez már korábban is többször feljött, de sose értettem, hogy az, hogy "volt nálad jobb játékos a mezőnyben" - az miféle ellenérv már? Ha a 10 playerből bárki jobb volt nálam egy meccsen, akkor az azt jelenti, hogy én nem tettem a role-omnak megfelelően eleget a győzelemért?
Totál nem zárja ki egymást a kettő, ez olyan mintha azt mondanánk: simán nyert a T1 a G2 ellen, Faker volt a legjobb, tehát a többi T1 játékos nem tett eleget a győzelemért és voltaképp csak le lettek carryzve. Nem érzed, hogy ez erősen sántít így?
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
De normalban hősöket, buildeket gyakorolsz vagy mi a célja? Én túl kompetitív szemléletű vagyok az ilyen tét nélküli gémekhez, soha életemben nem aramoztam és hasonlók, csak a ranked. Ha valamiért normálizok vagy az alacsonyabb elos flex rankomat viszem, olyankor hősöket, buildeket tesztelek, de akkor is próbálom a maximumot nyújtani és nyerni. Minden meccshez úgy állok hozzá, hogy valamit tanuljak belőle, soha nem "just for fun" játszok.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Na ez tök jó, mármint akkor te a tükörképem vagy ilyen szempontból. Gondolom a játszott hőseid is akkor ilyen jellegűek, ez abból is fakad, nem csak a stílusodból.
Én irtózom ettől, nem tudnám úgy élvezni a játékot, hogy ennyire predesztinálva van az első pár perc alapján. Mármint, mindkét eset számomra visszatetsző: azt sem szeretem ha túl easy és gyakorlatilag csak "elrontani tudok" egy már megnyert meccset, de azt sem szeretem ha ilyen lefutott herót az egész és csak várni kell a végét mert nincs mit tenni, max bekeverem addig a kövi adag gin-tonicot.
Ezért próbálok erre ellenhatást képezni ezzel a horgony stílussal, hogy ezt a két szélsőséget húzom középre, ezáltal adva egy gerincet a mérkőzésnek. A legjobb meccsek azok, amik végig izgalmasak, végig bármi lehet, nincs eldöntve a kimenetel. Illetve mivel szerintem makro-ban jó vagyok, jól passzol ehhez a stílusomhoz az, hogy a jó makro játék miatt az ilyen szoros ki-ki meccseket általában a javamra tudom fordítani az endgémben.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Hát azért valamicskét javulgat mindig a helyzet felfelé, de nem tudom annyira sügérek nagy átlagban a játékosok, hogy mindig elképedek.
Platban olyan baron callok, hogy ellenfélnél mindenki él és pushol, én tartom egyedül midet supportként, hogy ne hozzanak egyből 2 towert + 1 inhibet, amíg mindenki baronozik. Majd megússzuk minimális veszteséggel erre minden csapattársam nekiáll harcolgatni back előtt vagy után (külön külön) és meghalnak....
Meg ellenfél sárkány lélekponton, épp éled a sari, egyedül én vagyok ott, wardoltam az egész környéket, a csapatom 4 tagja meg topon tower diveol 1db enemy játékost.....
Midet betoljuk inhib megvan, back, baron nincsen, hopp senki sem tudja most mit kéne csinálni ezen a ponton. Én pingelem ezerrel, hogy "push botlane" / "invade enemy jungle" hogy területeket szerezzünk, feltoljunk még egy lanet... végül csinálták is, de látszott rajtuk, hogy nem értik miért ezt csináljuk, miért nem random rohangálunk a mapon killek után.
stb. stb. ezek annyira egyértelmű dolgok, még csak nem is az, hogy áh fifty fifty, nem értem, hogy nincs ennyire érzékük a játékhoz.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Szerintem meg a tiétek a tipikus, orruk hegyéig se látó boomer hozzáállás.
Az adc pozival mindig is az volt a probléma, hogy a learning curve sokkal magasabb volt jóformán bármi másnál. A kite mechanika gyakorlatilag balanszolhatatlan volt, mert a pro szcénában jól tudták használni, illetve kb emeraldtól felfelé soloq-ban, de az alatt olyan volt, mintha mondjuk tankot játszanál csak cc nélkül. Az adc kaszt egy alapvető mechanikája mondjuk ki, nem egy fun megvalósításra épült. Most annyi történik csak, hogy végre a teljes játékosbázis számára elérhető megvalósítást kap ez a "feature", aminek lényege lenne, hogy fun legyen és végre talán az is lesz.Egyébként meg whatever, aki eddig használta az attack move parancsot, annak voltaképpen alig változik valami, hiszen akkor eddig is: ment, gombot nyomott, ment gombot nyomott, céloznia nem feltétlen kellett. A nehézségét tekintve ez kb olyan szintű lesz, mint korábban az attack move helyes használata volt.
Azt meg nem kell várni ettől, hogy jaj hát majd tökéletes 600-as range-ben maradással, a range peremén, hibátlan movementtel fog szétszedni egy silver vagy gold játékos. Nem lesz ez sem annyira könnyű egyáltalán. Itt a videókban ilyen training dummykon, eleve magas szintű játékosok nagyon seamlessnek mutatják ezt be, de akció közben, amikor mozgó, dashelő, cc-ző, ellenfelekkel vagy körülvéve, meg amúgy is a WASD movementtel ha nem vigyázol nagyon könnyen tudod megszakítani az attackodat, ha belemozdulsz animáció közben, nehogy bárki azt higgye, ez olyan egyszerű lesz.
Rengetegen fogják szakítani a saját támadásukat, mert ugyebár folyamatos mozgás van ÉS mellette támadás. Én tudom milyen ez, hiszen én eddig is a WASD-t használtam, aki nincs hozzászokva ehhez, az össze vissza fogja resetelgetni az attackját és majd csodálkozik, hogy kite közben alig jön ki auto attack.
Nem lesz nehéz betalálni skillshotokkal, persze fluidabb lesz a mozgása mindenkinek ami nem győzöm hangsúlyozni, BAROMI JÓ LESZ! A ranged hősöket meg majd ehhez igazítják, nagyobb hitboxxal stb. Én nem félek attól, hogy az ilyen felmerülő problémákkal ne tudnának mit kezdeni, mert a lényeg, hogy ez egy szükséges változtatás, mindenképpen ez a helyes irány, a többi már majd idővel kialakul.
TLDR: nem kell félni, ettől NEM lesz autowin egy adc sem, szimplán balanszba kerülnek a dolgok jobban mint eddig és ami a legfőbb, hogy végre élvezetes lesz ranged auto attack hösökkel játszani, mert valljuk be eddig ezen funkció hiányában ez nem volt túl fun.
-
tenaijo
tag
válasz
Lokids
üzenetére
Játszhatatlan az a mód, direkt arra van kitalálva, hogy a szar playerek élvezzék.
Ha leaded van, kevesebb goldot kapsz a killekért (negatív shutdown..), az enemy pedig mindenből többet, ezért gyakorlatilag nem tudsz előnyt kialakítani.Vigyél tankot ami jól scalel, és mindig nyersz. Ennyi.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
-A rylait is tervezem beépíteni, jó lenne a tócsának az az extra lassítás sok esetben, szóval azzal egyetértek.
-A zhonyát nem szeretem, ha lehet inkább kiváltom valami tank itemmel. Az a baj vele, hogy ulti közben sok esetben kell pozícionálnom is, mert flashelnek, dashelnek kifele belőle, ha csak statikusan leszobrozok ott, akkor mindenki csak elrohangál onnan. Illetve túl nagy ár az, hogy a value nagy része csak áll az aktívjában, ami amúgy sem fog megmenteni ha már arra kerül a sor, hogy használni kell. Amikor valaki zhonyát épít ezt látom 80%-ban, hogy kb csak azt éri el vele, hogy körbeállja az enemy és ahogy lejár a sztázis egyből megölik. Értem én, hogy szervezett magas szintű játékban megvan a szerepe, de itt ebben a clownfiestában nem akkora value mint feljebb, többet ér az ember egy akármilyen HP + resistance + passzív skill tank itemmel, ha az életbenmaradás a cél.- Sajnos de, az a dolgom, hogy részben tankoljak is. Ha én nem megyek be ultival, akkor sok esetben senki sem megy be és áll a játék, miközben le-pokeolnak minket. Illetve a catcheléseket is ultival kell elkezdenem sokszor, mert a Q nem biztos találat egy mozgó célpontra, szóval úgy megyek rá, hogy:
ultival elkezdem az elkapást->közben követem a mozgásommal->mielőtt lejár az ulti első fele már vágom alá a tócsát-> amikor már a biztos stunban áll statikusan akkor még rá Q-zok és így ott van vagy 5-6sec CD-ben, ez szinte biztos halál szokott lenni. Viszont ehhez kell, hogy tankos legyek és tudjam követni az ultimmal. -
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Jesszus. Hogy építed te azt a morganát?
1. itemnek a blackfiret építettem utóbbi meccseken, előtte a malignancet. Az sem volt rossz, de a blackfire a jobb a kettő közül érzésem szerint. Liandry kezdést csináltam sokáig, de az a baj, hogy az nem ad manát semmilyen formában és az pedig mindenképp kell, illetve kell az early dmg sok mindenhez. (objektíveknél besegítés, pusholás, teamfight)
2. item Liandry, ez ugye magától értedődő core item
3. Innentől van az, hogy enemy comptól függően, de kénytelen vagyok tank irányba elmenni több okból:
- a további sebzésnövelésnek nem látom értelmét, itt már fontosabb az, hogy életben maradjak egy további spell rotáció erejéig, mint az, hogy épp az az első kör jobban sebezzen.
- továbbá itt jön képbe a játékstílus, amit az elo velejárói szülnek többek között azaz, hogy nagyon ritkán van normális engage hős a keretben, így kénytelen vagyok én bemenni amikor meglátok egy jó szituációt, ezt nem bízhatom másra. Ebből kifolyólag, amikor bemegyek mondjuk flash + ulti kombóval, hogy megnyissak egy teamfightot muszáj életben maradnom addig, amíg az ulti 2. szakasza is lecsapódik.
- elég jó baiteket lehet csinálni, mivel az ellenfél NEM nézi az itemjeimet sok esetben és nem számítanak arra, hogy nem halok bele egy kombójukba. Sokszor van, hogy bemegyek bait jelleggel, mondjuk rámugrik a Kayn vagy valami enemy assassin és nem tud megölni, viszont ő meg ott marad minden nélkül és a többiek befejezik. Utóbbi meccseken pl. Malza simán rámultizott úgy, hogy a force of nature már megvolt. Hatalmasat nyertünk vele, mert ha valaki mást ultizik be akkor az kill, így meg fél HP-n kisétáltam és utána nem volt ultija a harcra. -
-
kenwood
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Ha be is kerul egy ilyen random factor az egyenletbe, akkor ez nem csak rad vonatkozik,hanem arra is,aki szemben all veled. Amikor egy valtozo az egyenlet mindket oldalan megjelenik,akkor jon az egyszerusites, es mar el is tunt

A streamerednel tobb opcio is van :
- az elozo meta jobban fekudt neki, ha OTP gyengult a karaktere
- nem jatszott meg eleg meccset
- nepszerubb lett es tobben snipeoljak
Bauss nem igazan tud a streamer accokkal felmenni challengerbe, mert barmelyik high elo jatekos el tudja inditani a streamet ellene, es sajnos sok gyoker el is a lehetoseggel.
A streamelesre nem hasnalt accountjain sokkal jobbak a statjai. -
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
De akikkel ő játszik, azok döntőtöbbsége volt gold, silver, bronz.
Yodamest
Ez a tied a 6/1/8 morgana supportal. Ennyit arról, hogy mennyire jól játszol.
Magyarán, gyenge vagy a harcokban, értékelhetetlen a rálátásod, de supportként baromi sokat farmolsz. És szerintem a supp itemed is nagyon hosszú idő után "vált".
Itt van a csapatod MVP játékosa. 16/5/9

-
tenaijo
tag
válasz
Lokids
üzenetére
A váltakozás winners q és losers q között

https://u.gg/lol/profile/euw1/%CE%B8%CE%B8%20eyeless-panic/overview -
iszoke
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
Erről van szó. Sajnos túl sok esetben rajta kívül álló tényezők miatt veszít valaki Lolban, még akkor is, ha ő maga sem élvonalbeli játékos. Az MMR nem jelent semmit, hiszen a smurfök kapásból lesz*rják, még élvezik is, hogy szívathatják a népet, és akkor még nem beszéltünk arról, mennyi degenerált trollkodik szórakozásból folyamatosan. Ilyen körülmények között már nem (feltétlenül) az a döntő tényező, hogy mennyire tud valaki nyomulni itt, hanem az, ki milyen "csapatot" kap a játék által. A válasz pedig az, sokszor nem olyat, amilyet érdemel.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére

Visszahozva ezt a képet, 2x voltam MVP ez volt két könnyű játék, 3 volt átlagos, 4 ben küzdeni kellett, ebből 2 fordított meccs. És volt egy, amikor Yasuo volt a csapatban, azzal nem lehetett mit kezdeni
.
A 4ből 3nál az elején még azt gondoltam, nagy eséllyel kikapunk... többször fel is akarták adni 2-3an... Az előző szezon nagyon összekavarta a dolgokat, nem lehet annyira egyértelműen megmondani a végkimenetelt.
A többit fentebb szerintem jól kifejtették, ha "feladod" akkor nem csak magaddal tolsz ki... -
válasz
Lokids
üzenetére
Erről is leírtam a meglátásom. Engem nem érdekel, hogy 0-10, ha azt látom hogy igyekszik: azért megy védekezni, próbál segíteni (akkor is ha épp nem kéne, mert Ő is meghal) stb.
Persze pingelgetem, hogy please retreat és hasonlók hátha elkezd tanulni, figyelni. Ha nem is az én játkomban, de előbb-utóbb.
Nekem rosszul esne fordított helyzetbe, ha szar vagyok, de mégis megteszem ami tőlem telik és látom, hogy más meg szándékosan tesz rá.
Az a 100 játék pedig nem egymás utáni 100, hanem lehet, hogy 1000 játék alatt jön össze és az 1000-hez képest nem olyan vészes már az az időveszteség. Inkább igyekszem "példát" mutatni a játkommal még annak ellenére is, hogy esetleg betilteltem és szidok a cseten. Akkor is játszom és megteszem a játékommal amit lehet. -
tenaijo
tag
válasz
Lokids
üzenetére
Akkor fordítsuk meg: csak azért ülsz le játszani, az okoz örömet, hogy stompolsz? Jobb loseolni egyet, és két game-mel javítani winre (HA mindkettő win), mint végigjátszani?
Nyilván vannak instalose szituk, de az emberek hajlamosak túl hamar feladni, főleg low eloban. Itt nem arról van szó, hogy minden game nyerhető, hanem hogy azt hiszitek, hogy majdnem 100%-ra fel tudjátok mérni, hogy mi lose mi nem, ezért már az elején megy az ff spamelés. Húztam mostanában kis accot bronze-ból átlag lp gainnel, viszonylag kevés játékkal egy hét alatt már plat1 lett. Akkor nekem szerencsém volt? Én skillesebb embereket kaptam? Kíváncsi vagyok a magyarázatra.#66472 Yodamest: mi van akkor, ha a szerinted harminc percig húzódó szenvedés helyett, tizenötnél feladnátok, és a következő "balanszoltabb" meccs is ugyanilyen lenne? Dupla lose.
"Azt kell megérteni, hogy 99%-ban nagy csodák nincsenek, ha a jungle, top, mid 0-7-ben van már a 15. percben, abból ők nem fognak visszajönni kicsit sem."
A bounty gold a legbrokenebb változtatás az elmúlt néhány évben. Három perc alatt vissza tudsz jönni 5-10k gold hátrányból is. Amúgy erre a második bekezdésre kb. egy A4-es lapnyit tudnék válaszolni, de úgy érzem teljesen felesleges.Egyébként annyira vicces, hogy a grimm utálók összefogtak, és egymásét polírozzák, legyen szó bármiről. Csak így tovább, srácok!
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Na igen, én van amikor csak annyira tudok nekiállni, hogy 2-3 meccset letoljak, nem reggel 8-tól este 10-ig dömpingelek legtöbbször. Ilyenkor bizony nagyon kellemetlen egy ilyen bázison szenvedős, sorozatosan meghalós, 30 perces meccs.... Számomra sokkal kifizetődőbb (lenne) elengedni ott, ahol már tudom, hogy vége és inkább azt a fennmaradó 15 perc szenvedést már inkább egy másik, esetleg balanszoltabb meccsen eltölteni.
Azt kell megérteni, hogy 99%-ban nagy csodák nincsenek, ha a jungle, top, mid 0-7-ben van már a 15. percben, abból ők nem fognak visszajönni kicsit sem. Logikus is, hiszen pont azért vannak 0-7-ben mert rosszabb játékosok mint az ellenfél, tehát ez mitől fordulna meg?
-
tenaijo
tag
válasz
Lokids
üzenetére
Úgy tudsz effektíven climbolni, ha kicsi a champ poolod.
Ha nem értesz (nem személy szerint te) egy champhez se igazán, akkor csak metat szabad játszani.
#66452 Yodamest: Ez így, ilyen formában azért nem igaz. Persze, hogy meg tudod mondani, hogy vereség lesz-e, ha te vagy az egyik tag a csapatban, és te már eldöntötted, hogy ez lose.
-
válasz
Lokids
üzenetére
Vagyok ezzel én is nagy ritkán, de ez azért nem jó, mert bár van aki troll anti ff-ezik, de a többség nem ilyen, hanem valóban új vagy rosszul játszik. Ha elengeded nekik ez szarul fog esni és morál még rosszabb lesz. Ha látjæk hogy segítesz, küzdesz, pingelsz akkor javulhat a morál főleg egy nyert tf után és fordulhat a meccs. Late gameben egy jó nyert tf a másiknak bukta lehet.
Ha más nem is gyakorolhatnak a többiek. -
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Mai uccsó meccsem 0-5-5 master yi jungler (bot volt valószínűleg) 35min/11k dmg szerinted?
Így jó lefeküdni, rohadjon meg az egész. Ilyenekkel nem lehet nyerni.Azt nem értik meg "hangfalképű" és társai, hogy nem "rákenni" akarom a vereséget valakire, távol álljon tőlem... szimplán a tényeket írom. Szerintem a 0-5-5 yi jungler 35min/11K dmg-el elfogadhatatlan teljesítmény, ez nem "rákenés", ne ferdítsünk. A rákenés az lenne, ha mondjuk a csapatom legrosszabbja egy nem tudom 2-4-6-os 2.0 KDA-val rendelkező 5cs/min, 35min/25K dmg jungler lenne, azt hidjétek el nem hibáztatnám csak azért, hogy bűnbakot keressek.
Focis példával élve, ez a "rákenés" ahogy fogalmazol hangfalképű olyan, mintha egy meccsen a kapus minden lövést beengedne, konkrétan kiesne a kezéből a hazafejelt labda is, majd erre mondaná a kapust kritizáló játékosra az újságíró, hogy ejnye Ronaldo ne kend már rá a kapusra a vereséget, hiszen te is lehettél volna jobb! Na kb ez a szint, igen én is lehettem volna jobb, de azt értsétek meg, hogy a:
1. lehettem volna jobb
és a
2. konkrétan nem játszom a játékot a megfelelő módon, között hatalmas különbség van.Egy néhány helyzetet kihagyó csatár is lehetet volna jobb, de nem ugyan az a súlya, mintha a kapus a hazagurított labdába luftot rúg és az begurul a kapuba, azért érezzük a különbséget remélem.
Írtam már én is grimmnek, de bárki magára veheti, hogy örömmel játszok vele, nekem nincs rejtegetni valóm. Meg fogja látni, hogy nem vagyok oka vereségnek, még ha nyilván vannak is hibáim, hátráltató tényező soha nem vagyok. Illetve meg fogja látni, hogy velem nem könnyű nyerni és nem miattam, hanem valahogy mindig olyan baxom csapatokat kapok, de ezt így bemondásra nyilván senki nem hiszi el, csak ha játszik velem.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
Az előző szezonban kb mindenki egy teljes szinttel feljebb jutott. Előtte plat voltál, ettől nem vagy messze most sem.
Azt is írja a játék, hogy az átlagoshoz képest több meccset adsz fel, viszont sorozatban nyersz 10% többet nyersz, mint a mostani szinted (ugye a mentál)
Yodamest is ugyanúgy többet ad fel, ráadásul ő több mecset veszít győzelem után mint az átlag gold 29%-al.Yodamest a képedről.
Nézd meg a végeredményt...
5k+ sebzésed van 20perc alatt ADCVEL, Rakan 3k+ sebzett...Lehet mondani, hogy magasló, meg az enyéimbe is vannak ilyenek.
Nem is mondtam, hogy hibátlan vagyok, azt sem, hogy nincsenek szar meccseim, csak a tényeket írtam le saját szemszögből.Hirtelen közös az a "panaszkodókban" (aki nem szégyellte), hogy ~40% körüli WR és túl sok meccset adtok fel, és ti nem tehettek róla. (Gondolom Enigma sem áll "sokkal" jobban)
Az én egyik statisztikám, hogy " A játékos szinte soha sem adja fel" és én (jelenleg még) ~60% körül vagyok.De legyen, a hitvány csapat miatt nem megy a climb és a játék szívat titeket, nem rajtatok múlik, de amikor 2 meccsen egymás után is ti voltatok az MVP, akkor azt ne a saját tudásotoknak könyveljétek el, hanem annak, hogy a csapatotok jobb volt és játék pártol titeket, mert a fentiek alapján "nem rajtatok múlt".
Ez a szubjektív nézőpont!
Mint a politikában, minden ami rossz, az a csapat miatt van, persze minden jó eredmény a sajátotok!
-
válasz
Lokids
üzenetére
Ilyen magas lovon még egy embert sem látam ülni. Elvileg ilyen magasról ráadásul orránál tovább is kéne látnia és nem ilyen beszűkült tudattal.
Én is ki tudnék vágni az Ő historyjából ilyeneket vagy példákat kiragadni, de az édeskevés. Meg is kéne nézni a meccseket mi is történt. -
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
Pont ebből az látszik, hogy nincs igazad, 6 Win streaken vagy. 2X voltál nagyon jó, 3X átlagos, meg 1X felesleges.
Több olyan bukott meccsed is van, ahol kevés a sebzésed, és 5k+ gold előnyből kikaptatok.
Tényleg úgy gondolod, hogy a csapatod húz le, és indokolatlan, hogy letolt a rendszer?
De ti tényleg nem azt látjátok amit én ?
10ből 8 játékot sz@rrá feedeltél...
Ezt az MMR-t nem a csapatod tette tönkre...
(Volt amit ennek ellenére megnyert a csapatod), most ezt tényleg kell részletezni?
Az sem igaz, hogy a te csapatod nem goldos, az ellenfél meg mindig.
"És előző seasonban kö9nnyen elértem emeraldbe solo és flexben is (ott is mint solo palyer!). Azelőtt folyamat plat voltam (ugye nem volt emerald).
Most meg hirtelen iron szintű lett a játéktudásom?"
És igen, lehet emerald voltál, de ez a teljesítmény közel Iron.
(És semmi rossz érzést nem táplálok irántad)
Úgy ezen gondolkozzatok el... Szerintem ezek tényszerű dolgok. -
válasz
Lokids
üzenetére
Riot véleménye az, hogy kifejezetten jó a játék jelenlegi állapota csupán kis finomhangolásra van szükség. Szerintük nem lett számottevően több a snowballing és a damage is rendben van. Olyannyira hogy Lux még erősítve is lesz úgy néz ki és ahelyett, hogy a burst damaget kordában tartanák inkább növelik az alulmaradtak damaget. Ezeknél butább game designereket nem láttam.

-
válasz
Lokids
üzenetére
Nem azt kell nézni, hogy egész szezonban mekkora a winrate hanem hogy X utolsó játék alatt mekkora. Az (lenne) a normális, ha valaki elkezd 10/7-eket nyerni akkor szépen felmászik függetlenül, hogy mondjuk szezon 300 játéka alatt csak 48% a winrate-je.
De sajnos ez sem igaz általában. Ez a rendszer a legrosszabb amit valaha egy játékba láttam, mert sehogy sem jó. Rengeteg játékos van aki a szezonban játszott már 200-400 játékot és szezonban van 56-60% winrate-je mégis ott senyved silverben miközben megüli a valóban oda tartozók és az (emiatt gyorsan lepattanó) új játékosok élményét. Kérdem én, hogy miért? 300 játékból 55% WR-rel mit keres silverben? Még ha Iron alján is kezdte nagyon nem silverben lenne a helye, de még úgy is ilyenek vannak hogy B2-ben kezdte. Egyik nap mindkét team olyan volt amiben összes játékosnak 55% feletti WR-re volt 100-700 közötti játszott mecsekkel. Szóval ez a rendszer egy kalap kaki. -
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
X Patch után korrigálva lett "valami", ha szinte egyből induláskor kezdted, akkor feljebb jutottál sokkal.
Yodamest
Íme egy másik (magyar) példa, már 2X Emeraldba.
https://www.op.gg/summoners/eune/MagyarDraveNN
Vagy a csapattársad az utolsó játékodon.
https://www.op.gg/summoners/eune/facetek12321
Ilyen játékkal még goldig sem jutott volna eddig, ahogy te sem.
És pont az a baj amit te írtál, hogy nem egyformán mindenki jutott fel...
Ez a másik megmagyarázhtatlan dolog, hogy ugyanott végeztek előző szezonban, most az egyik silveres, a másik platos, a silveresnek magasabb a győzelme mint a platosnak ugyanannyi játékkal. És ezt nem tudja megmagyarázni a Riot, hogy mi ennek az oka.Az, hogy győzött a csapatod, így Jhinnel 56% vagy, de nagy részben közel a leggyengébb játékos. Azt is megnézheted, hogy amit írtam igaz, 2kivételével minden játékban kevesebbet sebeztél, mint az ellenfél adc, ott is ahol győzött a csapatod.
Te meg erőltetheted, hogy "más" main voltál... De itt is nyertél, és te voltál a leggyengébb.
Az OP.GG azért vagy 7., mert "sokat" farmoltál (nem vettél részt a játékban, 16% részvételed)... de a csapatodtól messzire elmaradsz így is.
Két csapat közt hatalmas a szakadék, de még a vesztes csapatban is jobbak nálad.
Leggyengébbként győzni szerintem nem egy nagy érdem, ACE ként vesztettél már játékot, de legjobbként szerintem még soha. Amikor a csapat húzott le, pedig az ellenfeleidnél is jobb voltál.
Tehát jobbnak nagyon nem neveznélek... Te az a létszámkitöltős játékos vagy, aki egy fokkal jobb csak, mint a 0/10. -
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Nem, szerintem is így van, kb realnek tűnik így. Én is csak azt akartam kifejezni, hogy az egész mezőny változott, ezt kell mostmár alapnak tekinteni, szóval a mostani platosokat sem kell lesilveresni meg hasonlók, mindenki ott van ahol van és annak megfelelő a tudása ahol van.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
De nekem nem most vált negatívvá a winratem, hanem mindig is az volt.... soha nem voltam 50% felett. Most pont, hogy emelkedett a winrate, mert Jhinnel 56%-on vagyok, ez kicsit felhúzta.
Amit írsz, hogy jogtalanul vagyok itt, akkor lenne igaz, ha lenne mondjuk Jhinnel 40% winratem és mégis climboltam volna... na akkor azt mondanám, hogy WTF? De így hogy többet nyertem, mint vesztettem és hoppá feljebb mentem what? mi ebben a rendszer-ellenesség?
Ha supp, akkor Sera voltam, azzal meg 58%-on vagyok, de érdekes feljebb mentem, de biztos a rendszer tolt előre.

-
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
Nehogy már az legyen az alap, hogy valaki úgyis annyira szar, hogy csak feedel és attól jobb az, ha valaki nem csinál semmit. De játssz vele nyugodtan párat.
Yodamest
Gratulálok, még játékost nem láttam aki büszke arra, hogy mindig is több meccset bukott el mint nyert. A rendszer hibáját ne a "tudásodnak" könyveled már el.
A világon nem volt még ilyen ebben a játékban eddig, persze nem vagy ezzel egyedül, az általad említett Zilean is ugyan így jutott fel.
Anno játszottam veled 2játékot, de szerintem semmit sem változtál.
Az egyértelmű, hogy az új rendszer totál tönkre baszta a rankedet.
Szerintem tenaijo nagyon jól összefoglalta a játékod... a legtöbb játékban nem csinálsz semmit, és a statisztika is ezt mutatja. Szöveg van, de annyi.
Ha valóban azt csinálnád, amit írsz, a statisztika azt is kimutatja, mint azt is, hogy passzív játékos vagy, kevés a sebzésed, a tornyokra is. Ez miatt Gankelhetetlen és sebezhetetlen ösvényes is vagy. Ezért pontos az, hogy "nem csinálsz semmit". Ha a csapatod hátrányban, akkor biztosan kikapsz. -
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Köszönöm.

grimm2015:
1.Elmondásod szerint S3-ból 48% WR-rel valahogy feljutottál P4-be. Majdnem 2X Többet ugrottál eddig, mint én a jelenlegi 58% WR-rel.Így van, ezek a tények, nem én találtam ki, soha nem voltam 50% winrate felett és úgy másztam fel.
2.Rád vertek mindenben amiben lehetett, de az ő csapata volt a gyengébb.
Most ez is ilyen kiragadott valami, pontosan láthatod, hogy hányszor van, amikor meg az én csapatom a gyengébb.... amikor ilyen 1-11-1 toplanem van, amikor 0-10-2 supportom van... nem vagyok kiváltságos kicsit sem.
Továbbra is azt gondolom, ezt ilyen statisztikákból nem lehet levezetni. Persze, ha az lenne, hogy fix 15 halálom van ameccseken, oké lehetne mondani, hogy túl sokat feedelek. De pontosan láthatod, hogy a statok átlagban mellettem szólnak: jó KDA-m van, szinthez mérten átlag farmom, /kill-arányom sem olyan rossz már, mint anno volt.
+ a rejtett faktor, amit soha nem fogsz statokból meglátni: azt hogy sok maptimem van, már említettem, de mellette a kiváló mentált is mondhatnám, hogy nem szapulom a csapattársakat, nem rombolom a csapat morált, nem afkolok ki, stabil 20 körüli pingem van, nem dc-zek ki, hidd el ezek is hosszú távon mászást eredményeznek.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Én silverből indultam, valami silver3-ba dobott be és onnan mentem fel, pár napja már plat3 voltam, csak visszaestem. Szép lassan jöttem fel, abszolút fokozatosan.
Itt még nem érzem, hogy ne tudnék feljebb lépni, vannak jobb és rosszabb meccsek, de ugyanúgy megvannak az olyan playek, amikor a fejemet fogom, hogy ilyen hülyeséget hogyan lehet csinálni (baront valaki egyedül elkezdi a 21. percben stb.). Hatalmas a szórás.
Illetve én olyan játékos vagyok, aki az alapokra koncentrál nagyon, a "megtanulható" dolgokra. Ritkán csinálok hülyeségeket, ha meghalok az azért van, mert valami 1 shot kombóval eltüntettek 0.1 sec alatt a saját tornyom közelében vagy objektív fightnál. Nem barangolok enemy jungleban ok nélkül, nem overextendelek ok nélkül, nem torony dive-olok ok nélkül, semmit sem csinálok nyomós indok nélkül, amolyan "hitelen felindulásból".
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Hát mindegy, én nem vagyok olyan hogy most ezen parázzak meg hasonlók, gondolom majd beáll úgyis egy idő után. Nem hiszem, hogy az egész szezont ilyen teljes div differenciával kellene végigjátszanom.
De most akkor felmerül a kérdés: ha nekem eddig a G4 volt a célom, akkor ez ténylegesen áttevődött és gyakorlatilag a plat4-et kellene új célként megneveznem? Én egyelőre ezt nem gondolnám, valahogy nem hiszem hogy ilyen szintű csúszás történt volna. Ugyanúgy kemény S1-ben lenni, nem érzem Bronz1-nek (mert ha feltételezzük hogy P4 az új G4 akkor ahol most vagyok az S1 kb B1 kellene legyen játéktudásra). Bár az is tény ahogy említettem is, egyáltalán nem silveresek sem a csapattársaim, pláne nem az ellenfeleim.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
A besorolókat még az előző patchben csináltam meg lehet azért. De akkor sem értem, ahogy néztem kikkel dobott össze, ők sem csak most lettek goldosak, hanem látszik a rank historyból, hogy már több szezon óta gold tetején vannak.
Amit mondasz akkor lenne úgy, ha élesen elhatárolódna ez, tehát annyit látnék, hogy most gold1 a gyerek, de előző szezonban silver1 volt, de ez nincs így valamiért.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Fú ezt jó hogy írod, olvastam a változtatásokról még amikor nem jött ki a patch, de ez már így aktív?
Tegnap megint elkezdtem játszogatni rankeden, S1-ben vagyok jelenleg. Színvonalban nem tűnt fel, hogy gold tetejének felelne meg. Bár most nézegetem vissza OP:GG-n a partykat, valóban! Legtöbb esetben én voltam csak silver, full ilyen G2 környéke mindenki más, sőt P4 is van pár meccsen! Ahhoz képest akkor nem ment rosszul.
Tyű, durva hogy ezt full nem tudtam, azt hittem silveresekkel játszom. Mondjuk nem teljesen értem, ahogy nézem a historyt nem arról van szó, hogy ezek eddig silveresek voltak és "feldobta" őket goldba a rendszer, (akkor én is ott lennék) hanem mindig is gold tetején voltak.
Tehát most gyakorlatilag az a helyzetem, hogy átlagban ilyen G2-3-as mezőnyben kellene nyert meccseket produkálnom, ahhoz hogy a G4 meglegyen, nem rossz. Így lehet tanulni mondjuk.
-
Nammarci
csendes tag
válasz
Lokids
üzenetére
Ez az új patch óta ahogy látom általános hiba, írj a supportnak
Olvastam redditen hogy volt akinek az elmúlt két hétben 7-szer dobta fel és büntette meg a játék egy évvel korábbi dologért
Vagy olyan is volt aki hónapok óta kikapcsolt chattel játszik erre kapott egy chatbant indok nelkul
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Hát az is komoly probléma akkor.
Bár szerintem csak nem trollkodtál eléggé, ha azt csináltad volna mint némely csapattársam azon az ominózus 5 meccsen, tuti a lose.Master Yi 15. perc int, onnantól 8db doran blade-el rohangált (pedig még talán nyerhető is lett volna ha nem trollkodja el lol), Malza mid 3-11-3, MF adc lane közepén mozdulatlanul (aktív afk) állva hal meg folyamat, finom... Ugyanezen az 5 meccsen az ellenfél minden, azaz minden játékosa pedig elképesztő összeszedett, nincs afk, nincs troll, mindenkinél kiváló kda, kiváló farm, kiváló mentál, szinte premade csapat szerű teamfight kombinációk.
-
Sordoran
addikt
válasz
Lokids
üzenetére
Persze, hogy van ilyen, sokszor csak statisztikai esély van a győzelemre. Viszont ha nem sikerül az ff, akkor játszani kell tovább. Pont az a néhány meccs vihetné feljebb a rankeden, ami azért megy el, mert ő elengedte már fejben. Ugye többször beszéltük már, hogy a meccsek kb. 20%-ában számít az egyéni teljesítmény, a többi nélkülünk is győzelem vagy vereség.
Én is rühellem, mikor toljuk az ff-t, és valaki(k) mégis nemre nyomnak, pedig én is úgy látom, hogy esélytelen. Viszont mégis van olyan ezek közül több is, ami végül a mi győzelmünkkel zárul, így pedig utólag örülük, hogy nem sikerült. Persze kevés ilyen van, de van. -
Sordoran
addikt
válasz
Lokids
üzenetére
Hétvégén egy aram meccsen voltam totál tehetetlen egy LB ellen Anivia-val. Sikerült torony alá kergetve levinnem hp-ját 5% alá egy teamfight alatt, tehát tényleg egy lövés lett volna, de elmenekült. Utána többiekkel foglalkoztam, de 15 másodperccel később már azt láttam, hogy az 5% hp-s LB quadra kill-t szedett össze, és innentől engem vadászott le folyton. Itt már one-shot voltam neki (1-2 poke dmg után), és W-je miatt ugye nem tudtam elbújni előle. Vagy totál passzívan minden teamfightból kimaradok, vagy ahogy próbáltam sebezni a frontline-t (tankok ellen építkeztem) azonnal rámugott és halál, 1,8 sec alatt 3k dmg. Itt a Zhonya és passzív csak elodázta a halálom, totális frusztráltság.
Persze amúgy szeretek LB-vel játszani, mert fordítva én is ugyanezt megteszem olyankor, na de nah... Erre a helyzetre nehéz azt mondani, hogy rosszul helyezkedtem, mégse lehetek totál passzív, itt kellett volna hogy a csapat fedezze a bokrokat. Normál SR meccsen persze vannak wardok, de ott meg még több helyről jöhet a veszély. -
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
Mondjuk nem S4-S3 körül kellene szinte minden kezdőt besorolni, és máris egyet tudnék érteni veled.
Egyszerűen szörnyen szar a besorolási rendszer.
Egy iron4 játékos, ha kezd egy új accot, és lv30 besorolót játszik, az nagy valószínűséggel legrosszabb esetben is Bronz1-ben végez, bár a silver valószínűbb.
Ha egyszer valamelyik szinten megragasz, onnan nem tudsz kijutni az MMR rendszer miatt, hiába a magas WR. Erre akkor jöttem rá, amikor 1000-1500 games Silver játékos(ok) 55%+ wrrel vannak.
Előző szezonban már 10alatti pontot is kaptam csak szezon végén, és 22-25 is vett el.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Ja neem, ez nem egy kimondott Morgana volt, sajnos ez visszatérő jelenség, legalább 2-3 ilyen Morganával találkoztam már mióta ADC vagyok és akkor ez csak a Morgana, de volt ugyanilyen passzív supp társam Sona-ként is...
"Morgana manapság nem épp a legjobb support."
Erre pedig csak azt tudom válaszolni, hogy pedig tud az jó lenni, lásd itt 2 hete egy Morgana meccsem, elég jó volt. Ha ilyet lehet menni vele akkor csak jó nem?
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Érdekes ez a Milio is, most viszonylag sokan próbálgatják, de amit eddig láttam tőle nem volt túl acélos. Szeretem ha ellenem van, ez önmagában már sokat elárul róla. Gondolom nagyobb potenciál van a karakterben, 50% winrate felett áll, tehát annyira nem lehet rossz. Nekem a látottak alapján kicsit ilyen Janna, Bard jellegű és ők sem egy jó pickek low eloban. Az a baj az ilyen sem nem mage se nem tank hőssel, hogy:
- papír, nem tank, nem tud kezdeményezni, hookolni, semmi
- nem is poke eléggé, tehát tök simán tud tőle farmolni az enemy, nem egy zavaró tényező
- persze pajzsolgat kicsiket, meg így dobálja Milio is azt a golyót, amit amúgy tök könnyű elkerülni, mellesleg ha eltalál is alig sebez...Low eloban legalábbis az ilyen champek olyanok, mintha fél pickek lennének, totál uselessek. Keringenek valamerre a későbbi harcok során is, de semmi beleszólásuk a dolgok alakulásába, bekapnak egy bármilyen spellt vagy rájuk csúszik valami Jax, Yas, Viego, Hecarim! és insta haltak, mindennemű utility nélkül.
-
Kanczy
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Ha rendszeresen kirívóan rosszul (ilyen 0/10+, és társai), akkor igen, az alapján is bannolhatnak szándékos feedelésért. Ugyanakkor erre már elég cizellált algoritmusuk van, szóval ha nem rendszeresen csinálod, és nem vagy pofátlanul rossz, akkor ez nem fog megtörténni.
-
forguet
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
Én úgy kaptam chatbant, hogy egy db 'csúnya' szót sem használtam.
Szilmplán megkérdeztem a champ selectnél hogy a yuumink bot-e (akkoriban pont többel összeakadtam), és már akkor írta a yuumi h toxic vagyok és report.
Megreklamáltam Riotnál, írtak egy válaszlevelet, a lényegi mondat ez volt: " just want to explain how everything works. The system is simple. It will apply penalties when you do something that is not cool. This time, arguing was negative and that is why the penalty is correct here."Sztem szinte mindegy is h mi van a logban, ha elér egy kritikus tömeget a reportjaid száma, akkor megy a chatban.
Azóta amúgy ki is kapcsoltam a chatet mert felesleges úgyis. -
grimm2015
senior tag
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Yuumival teljesen egyetértek, korábban renteltem is már róla bőven, hogy mekkora broken shit. Még Yuumi challenget is csináltam itt közkívánatra amiben bebizonyítottam, hogy 0 hős masteryvel is simán hozok vele 70% winratet, valami 40 meccsen ez sikerült is, sztem az elég reprezentatív volt.
A többi kapcsán: értem miért mondod, hogy persze ha vagyok egy adott szinten akkor logikus hogy mindennel azon a szinten leszek, de sztem te is tudod hogy a lol nem teljesen így működik. Egész egyszerűen vannak egyenlők és egyenlőbbek a szurdokban, vannak hősök amikkel nehezebb és vannak amikkel sokkal könnyebb feljebb jutni.
Egy S4 játékos akinek nem áll kézre mondjuk egy Riven és ott stuckol vele B1-S4 között, lehet hogy egy Garennel vagy Dariussal (amik mechanikailag könnyebbek) fel tud menni silver tetejére is. Nagyon sok múlik a hősválasztáson, főleg egy nem olyan technikás játékosnál. Nekem is van olyan ismerősöm pl. aki iszonyat jól Xerathozik, platot elérte vele, de ha bannolva van a hős és mást kell pickelnie akkor egy teljes divízióval gyengébben játszik.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
"egyelőre koncentrálj a játékon belüli dolgokra"
Full azon vagyok amikor tehetem, ezért van az, hogy ilyenkor írok mindig és nem esti órákban."Ha kell tiltsd a chatet."
Chat már a kliensmenüből ki van kapcsolva, úgy vagyok vele, hogy csak hátráltat és ami fontos azt pingelve is el lehet mondani."Sokszor egy rossz passzban lévő játékost át tud billenteni 1 sikeres gank. 1 sikeres fight, vagy akár csak az, hogy nem szólnak be neki."
És ezt ki is emelném, mert pont amit írsz azt ecseteltem korábban, csak nem ezekkel a szavakkal. Most pont ebben a szellemiségben játszok, próbálom a többieket segíteni, hogy jól jöjjenek ki a lane fázisból, mert ahogy írod is egy meccsvégi 20-5 Yasuo carry sorsa már a játék első 10 percében eldőlhet, attól függően hogy nyeri e a kora harcokat vagy sem, lehet belőle egy feeder vagy egy carry. Ebben kell a csapatra többet kihatnom, hogy aki carry lehet (vagy húzó erő) az be tudja ezt teljesíteni.
Arra próbálok ráerősíteni most, hogy az a 9 játékos a pályán nem teljesen különálló "történetek" hanem egymás játékától függően dinamikus változó, ami alakulhat így is úgy is. Én is sokkal jobban tudok játszani, ha tegyük fel az utolsó pillanatban a support mindig beugrik és még healel rajtam egyet vagy megment valami spellel, mintha ezt nem teszi meg. Függünk egymás játékától és ez alakítja nagyban a mi saját játékunkat is.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
De ugyan ez egy tank is, hoznék Garent, Dariust, Tahmot, első pár szint lehet kicsit szívó lenne, de utána elég egy hiba az adc részéről és vége. Ezért nem értem az egész felvetést, hogy miért is kellene 1v1-ben nyernie ezek ellen, akár earlyben akár endgémben, ez mindegy ilyen szempontból, mindenkor gyengébb lesz.
De hogy kivételt is mondjak, 2 adc van esetleg akik ha fedek akkor el tudom képzelni, hogy 1v1-ben is monsterek legyenek, Draven és Vayne. Na azoktól még thornmailes, 75% dmg redukos tankként is tartanék, egyszerűen kiszámíthatatlanul nagy tud lenni a sebzésük egy adott ponttól.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
De lejátszom veled is simán, 1v1 midlane, és megnézzük a gyakorlatban lvl1-től hogy épül fel a lane fázis egy midlaner vs adc felállásban, adc esélytelen lesz minden esetben. És akkor még control magekről beszélgetünk, mert én azokat játszom, de mi van ha valaki assassint hoz?
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Erre írtam, hogy ha van akkor is belehal a kombóba, illetve maga a szituáció olyan, hogy nem fog tudni a közelembe jönni, mert folyamat lassítva lesz a Rylais E miatt ami a minionokról átpattan rá. (ha meg távol helyezkedik akkor simán bedarálom a lanet, őt betolom torony alá, vesztes helyzetbe kerül mindenképp)
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Oké shieldbowal nem hiszem én sem, de anélkül megöli, ha semmi MR-je nincsen az adc-nek, márpedig nem szokott lenni. De tényleg teszteljétek csak le, én azért elég sokat Malzáztam már, kb 160K masteryn vagyok vele, endgémben sokszor volt már, hogy úgy döntöttem el meccset, hogy flash+E+R kombóval gyorsan kiszedtem az enemy adc-t vagy carryt. Onnantól, hogy utolsó itemként a rabadon is megvan, beteg a sebzése, egy egy minionokról átpattanó E simán félHP-z egy arra tévedő papír hőst. (ha nem kap shieldet, healt stb.)
Még annyi kiegészítés, hogy Zhonya helyett én sokszor Shadowflamet veszek, ami ugye kimondottan az alacsony HP-s ellenfelek ellen jó.
-
Beni97
őstag
válasz
Lokids
üzenetére
Nekem minden szezonban csak gold a cél. De ez igaz úgy általában más játékra is ha éppen kedvet kapok hozzájuk(tft, r6, apex...). De nekem asszem most elég lesz a silver 2. Egyszerűen belépek a summ. rift-re és kb 10 perc alatt már ver az ideg.
Ezt valahogy más játék nem tudja kihozni belőlem.Viszont grat a plathoz.
-
grimm2015
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
A tierlist egyértelműen mutatja, hogy nem. Igazából Brandel hamarabb lehet cc-zni, mint Zyrával, csak Brand akadályba ütközik, Zyra meg nem.
Mint mondtam, lux nem azért jó, mert OP, hanem mert szar játék mellett is jó, nem kell tudnod vele játszani, és az összes közül vele a legkönnyebb goldot szerezni a semmiért.
Zyra és Brand egyszerűen túl OP loweloban, és mindkettő ultija megállíthatatlan, tehát ha meg is ölnek, akkor is a dolgod elvégezted, és a sebzést mellé skillekkel is betudod vinni.
Kitolsz minden skillt, és már ki is vonhatod magad a csata alól, Velkoz meg Xerathnak egy helyben kell maradni több secig, + az ultijuk is megszakítható. -
Yodamest
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Nem profi szintet várok, meg egyébként nem hibáztatok senkit, tényleg, mindaddig amíg nem ilyen 1-11-0-ban van, mint a tegnapi egyik meccsemen a Yasuo topunk, szerintem ez már annyira szélsőségesen rossz teljesítmény, hogy onnan 4 ember sem tudja már kicarryzni a meccset. Én csak egy átlag teljesítményt várok, meg hogy nyilvánvaló hülyeségek ne történjenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek centerpin átalakító egyben eladó
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, jó és rossz értelemben (főleg rossz). Sokszor látom nincs keresni valóm a meccsen!
6 lose sorban 4v5 és 3v4 nem 5v5 ... este 8 után
Így jó lefeküdni, rohadjon meg az egész. Ilyenekkel nem lehet nyerni.