-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#65675776 #4227 üzenetére
Annó nekem S-VIDEO-ból SCART-ba is fekete fehér lett, persze akkor már a TV-n. Erre lett volna megoldás az a kábel, amit írtam.
És akkor melyiknek lesz picivel is jobb minősége?
- SCART --> S-VIDEO átalakító --> kompozit átalakító --> számítógép
vagy
- SCART --> kompozit átalakító --> számítógép
vagy
- STB alap kompozit kimente --> számítógép?Nekem valami olyasmit mondott a szerelő, hogy a STB SCART-ja lesz a digitális kimenet, ezt kicsit furcsállom
-
A STB típusa: GlobalTeq GCR370CX
Azt írja a specifikáció:
TV SCART: RGB, CVBS, Hang bal/jobbAkkor ez azt jelenti, hogy csak RGB és kompozit jelet tud kiadni a SCART-on, ezért nincs esélye az S-VIDEO-nak?
De a SCART átalakítómnak nem az lenne a lényege, hogy mégis S-VIDEO-ra alakítsa?Pl. itt van egy ilyen: [link]
Ez sajnos egyirányú, PC-től a TV-ig, de a lényeg:
"PC/Notebook és TV/képmagnó összeköttetésére; beépített elektronikával, mely az S-videó jelet FBAS jellé alakítja (normál videó jel) ezáltal kiküszöbölhető a fekete-fehér kép"Tehát ez fel van készítve a fekete-fehér problémára. Hogyhogy egy sokkal drágább eszköz pedig nem?
Honnan lehetne megtudni, hogy mely eszközbe van még ilyen beépítve? -
válasz
#65675776 #4224 üzenetére
A kimenetválasztó állításával semmi változást nem tapasztaltam se az RCA és se a SCART kimeneten.
Az átalakító így néz ki:
1 SCART - 2 RCA - 1 S-VIDEOVan még rajta egy kapcsoló, hogy IN/OUT.
Simán közvetlenül kompoziton jó kép jön, de jobb lenne inkább S-VIDEO-val, de azt csak SCART átalakítással tudom, de így fekete-fehér lesz a kép.
-
válasz
#65675776 #4222 üzenetére
A STB menüjében van olyan lehetőség, hogy video kimenet: RGB/kompozit.
Próbáltam minden kombinációt.Az eladó aztmondta kétirányú, a specifikációból ez nem derült ki pontosan.
A SCART-KOMPONENT átalakítót visszavittem. Szerintem erre nem lesz akkor megoldás.S-VIDEO-ra is SCART-ból akartam alakítani, de ott meg az a probléma merült fel, hogy fekete fehér lett a kép. Olvastam olyanról, hogy teljes bekötésű kábel kell, de ez nincsen feltüntetve sajnos sehol, így csak zsákbamacskát lehet venni...
Erre az volt ráírva, hogy "all picture and sound signals"...
21pólusú van ráírva némelyikre, de hogy most az jó-e, vagy sem, nemtudomMost sima video RCA-val van összedugva, de látszik a különbség az S-VIDEO javára, még akkor is, ha az fekete-fehér.
-
válasz
#65675776 #4220 üzenetére
- RCA: audio RCA, video RCA (ennél azért jobb minőségre vágytam)
- S/PDIF
- SCART: VCR (bár asszem ez bemenet), TV (ebbe dugtam az átalakítót)Pont ilyen az átalakítóm, csak HAMA márkájú.
Itt azt írja, hogy component to TV, akkor ez azt jelentené, hogy egyirányú a SCART alakító, tehát komponenst alakít SCART-á és nem fordítva?
Nekem azt mondták, hogy kétirányú.A videó kimenet a STB-n változtatható egyébként: RGB és kompozit.
Nincs semmi változás, ha állítgatom.Próbáltam még SCART-S-VIDEO átalakítóval, de a kép fekete fehér lett.
-
Véletlen először a DVB-T-s topikba írtam ezt a kérdést.
SCART-ot szerettem volna átalakítani komponensé, amit a tvtuner-be dugnék be, de valami baki van:
A következő eszközeim vannak:
- Leadtek DVR3100 H
- GCR 370CX beltéri (digitális T-KÁBEL)
- Hama YUV kábel
- Hama SCART-YUV átalakítóA kábel és a SCART átalakító az igényesebb fajtából, darabja 4-5E volt, aranyozott csatlakozók, kézbevéve is minőségínek tűnik, nehezek, stb.
Mi lehet a probléma?
-
válasz
Milan86 #4094 üzenetére
Te a CD1-be dugtad, de az AUX-ot vezérled.
- vagy dugd át az alaplapon az AUX-ba
- vagy a progiban állítsd át az audio eszközt és az audio vezérlésétPlusz nézd meg a némítást az EQ-ban.
A videó szabványt én sem tudom állítani, de szerintem ez normális. Valszeg auto felismerte.
-
válasz
#65675776 #4090 üzenetére
Hát igen, ezt jó lenne tudni, hogy működne-e a gyakorlatban...
Sk8erPeter:
Még egy MPEG4-es DVB-T-s LCD TV elérhető áron: [LG 32LG5500] [Teszt]
Nekünk ilyen van, igaz nem volt lehetőségem kipróbálni földfelszínivel. Az ára egyébként 140E.
Ennél is van PCMCIA foglalat és a leírásban az van, hogy a megfelelő ilyen eszközzel kódkártyák fogadására alkalmas. -
Földfelszíni vételre nincs lehetőségem, csak digitális kábelTV-re. Az alap beltérinek csak 1db SCART kimenete van, a HD képes STB-nak pedig van mindene, de az nem fog átmenni a tuneremre... fasza...
Tehát akkor számítógépen nem lehet HD-t nézni a jelenlegi szolgáltatások mellett a tuneremmel?
Mi mással lehetne? -
IPTV-t, vagy digitális kábelTV-t szeretnék rendelni, még nem tudom melyiket.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan hozhatnám ezt össze a DVR3100 H tvtuneremmel?
Mindkettőhöz kell Set-Top-Box a HD adások és az egyéb plusz szolgáltatások miatt.Ugyebár ezek a csatlakozók vannak rajta: [link]
Viszont ezek közül egyik sem tud fogadni FULLHD-t, ha jól gondolom. Akkor mit tudnék csinálni, hogy élvezhessem a HD-t a gépemen?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged