- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Diego2002
tag
Na hi!
Erről a problémáról már máskor is kérdeztem, de nem kaptam választ és szeretnék rájönni mi a gond!
Szóval én úgy kötöttem be a gépembe a kábelt (a kábeltévéset, hogy az először a videóba megy, és utána pedig a gépembe! Ha nem a gépembe kötöttem volna, hanem egy TV-be, akkor ez ugye azt jelentené, hogy ha a videót és a TV-t Scart csatival nem kötném össze, hogy a TV egy csatornájára be tudnám állítani a videót, amin azt nézhetném! Ez tuti!
Viszont én most nem a TV-be dugtam a kábelt (mivel most nincs TV a szobámban), hanem a szgépbe! No de akkor tulajdonképpen itt is be kéne, hogy fogjam a videó csatornáját, nemde? De semmilyen progi nem találja meg!
Valaki csinálta még így, és netalántán őneki bejött a videó csatornája?
Persze tudom, hogy CVBS-be is köthetném a videót, de most nincs épp kábelem hozzá, és nem akarok venni!
Valaki valami ötlet?
[Szerkesztve] -
Diego2002
tag
Balinovnak: hát szerintem nem fogod tudni elérni, hogy a power gombbal a távirányítón kikapcsold a gépet, egész egyszerűen, mert a szoftver nem így van programozva, különben amúgy biztos lehetséges lenne
Surdának: hát sajnos biza ez nem hardveresen csinálja, vagyis, minél jobb minőséghez, minél jobb szgép kell! Vagy szgépre áldozz, vagy egy digiző kártyára!
Amoonrenak:No, azért még itt nem tart a programozótársadalom, sajna ilyen nem létezik, de ha tévednék akkor azonnal szóljatok!
-
Diego2002
tag
Driver nem kell, az alapon kívül persze... lehet, hogy a videó nem ad olyan jelet, pi**a tudja! :\
Jelentem nekem nincs s-video kábelem, de persze volt már a kezemben, és igen, annak mindkét vége az a kicsi kerek nemtom hány lukú kábel!
De amúgy az s-videoról való digizést videókamera esetében használják, sima videólejátszót a cvbs-re kell kötni! Ahhoz kell egy olyan kábel, melynek egyik fele scart, ami a vidibe megy, másik fele pedig 3 rca kábel, abból 1 videó és 2 audió!
[Szerkesztve] -
Diego2002
tag
Nos, én még olyan kábelt nem is láttam (persze ez az én tudatlanságom is lehet), aminek egyik fele Scart (százlábú), a másik meg s-video!
De így végül is össze lehet kötni, csupán jó helyre kell dugni mindent!
Mondjuk a winfast pvr-ben meg a bemeneti jelet át kell állítani itt:
Persze ha mindezt megtetted, akkor nemtom, talán rossz helyre dugtál valamit
A videót elindítottad?-> Soha nem lehet tudni... apróságokon is el lehet rontani...
-
Diego2002
tag
Nos! Először is én egy TV2000 XP Expert nevében tudok nyilatkozni, bár szerintem más típusnál is így van!
Van a távirányító szenzorának a bemenete és asszem a tv tuner bemenete között egy csatlakozási lehetőség, ahova a kártyához adott kábelt kell dugni, melynek másik vége tartalmaz 3 rca kábelbemenetet és egy s-video kábelbemenetet! A 3 rca közül 1 videó, 2 pedig a hang (jobb, bal)! A maradék kábel pedig az s-video bemenet! Hát olyan kábel kell! Ha elmész egy elektronikai boltba, ott a kezedbe adnak egy olyat! Viszont arra figyelni kell, hogy az s-video csupán kép, tehát a hangot még mindig a hangkártya line-in bemenetére kell kötni! -
Diego2002
tag
Na most! Van egy érdekes kérdésem! Régen volt egy PixelView TV kártyám, még a régi 133 Mhz-es gépemben! Nos, azon a gépen miközben a Championship manager 3-mal játszottam, ami igencsak igénybevette a gépet (100 %-osan), néztem TV-t, és a kép tökéletes volt abból a szempontból, hogy folyamatos volt, ami el is várható tőle, hiszen a tv-t hardveresen küldi a kártya!
Most azonban van egy ilyen tv2000 xp expertem, és azt vettem észre, hogy mikor a monitor jobb felső sarkában nézem a tv-t vele (tehát nem full screenben), közben bármi mást csinálok, netezek és görgetem a bejött ablakot (pl. prohardver ezen fórumát), vagy elindítom a Total Commandert, egyszerűen akadozik a kép! Persze ha nem csinálok semmit akkor folyamatos! Na ez mitől van? Normális ez?
Ja, amúgy most win2k-m van... Jobban megy a kártya XP alatt? Nem rakom fel Xp-t attól függetlenül, csak kérdezem, nem-e az a probléma...
[Szerkesztve] -
Diego2002
tag
Az a jó!
Nekem meg még mindig az a gondom, hogy nemtom, hogyan + mivel vegyek fel!
A Winfast PVR nem tökéletes, DVD minőséget nem akarja jól csinálni, pár másodpercet tud felvenni tökéletesen, aztán akadozik!
Ulead Video Studio 7 SE DVD pedig nem fogja be az összes csatornát, pl. valamiért HBO-t nem találja, persze ha a tunert Hungary-ra állítom, akkor semmit nem talál, csak Germany-n működik, és mint mondom akkor is kevesebb csatornával!
IUVCR-rel pedig nem tudok mpeg2-be tömöríteni, ez a kodek nem jelenik meg a lehetségesek között! Ez mondjuk lehet, hogy az én hibán, de nem tudom!
Mit ajánlotok? -
-
Diego2002
tag
-
Diego2002
tag
Nos akkor én lehet, hogy megpróbálom átkötni cd-inre, ugyanis helyenként, néhány csatornánál kicsit torz a hang, bár lehet, hogy valami elromlott, és az okozza...
Akkor viszont a videóval nemtom mit kezdjek, mert adaptive keresésnél sem találja meg
Köszi amúgy a segítséget!
[Szerkesztve] -
Diego2002
tag
Hát ezzel nemtom mit akartál mondani, de valóban ez a probléma, nekem sem jönnek be a csatornák semmilyen másik progival...
A másik az, hogy végül is a káryának csupán egy audio kimenete van, amit a hangkártyára kell rákötni nemde?
SB live 5.1-em van, mit mondtok, cd-in-re ha kötöm a tv-kártya audiókábelét jobb lesz a hang, mintha aux-ra kötném? Ugyanis most auxon van, cd-n a cd!
A harmadik, meg, hogy nálam a kábel keresztülmegy a videón, vagyis tul.képpen a videó sávját is meg kéne találnia a PVR-nek nemde? Nálam viszont sehogy sem találja, kazettát játsza le és úgy keresem, de nem találja? Ez csak nálam van így avagy másnál is? -
Diego2002
tag
Hali!
Nekem tv2000 expertem van! A gondom vele a kövi:
PIV 2.4-esem van, 7200-es winyó! Viszont ha a kártya saját progijával (Winfast PVR) akarok DVD minőségbe digitalizálni (720*576, 6000 kbit/sec) akkor valamiért 5 mp után akadozik a videó!
Szerintem egy ilyen gépnek bírnia kellene a DVD minőséget nem?
ill. tudtok ajánlani más progit?
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest