Keresés

Aktív témák

• bzoley

veterán

válasz neilszab #3907 üzenetére

Nahát, nahát. Még a végén nekem lesz igazam :D
    Ne haragudj meg, de a stílusodból és a szakértelmedből lehet következteni erre-arra :)
    Ami nem baj, csak akkor nem rögtön a Leadtek-et kell szidni.

Más:
    This is a serious bug in version 93.
    WinFast DTV will crash when it is first time executed.
    If you install version 92 and then reinstall version 93, it will be OK. (Do not delete all the registry)

Pleases rollback to version 92, we will fix this bug in version 94 and it will be released tomorrow.

törölt tag

válasz neilszab #3900 üzenetére

Miért akarsz ilyen felbontásban felvenni, ami mellesleg nem is felel meg a PAL szabványnak? 720x576-ot minden mai gép bírja.

[Szerkesztve]

• hati

addikt

válasz neilszab #3876 üzenetére

Nekem megteszi magától is.

Tegyél lszi egy próbát. Lépj ki a dtv-ből. A lejátszásnál némítsd el az aux-ot, ha neked oda van kötve a tuner hangja. Indítsd el a dtv-t. Ekkor elvileg magától engedélyezi az auxot. Utána indítsd el a ts-t. Ekkor meg magától letiltja.

Nekem legalábbis így műkszik.

[Szerkesztve]

• bzoley

veterán

válasz neilszab #3869 üzenetére

Jah, rá nem jöttem volna, mire gondolsz:)
    Daa-raa megválaszolta.

törölt tag

válasz neilszab #3869 üzenetére

Ha a Renderer-t VMR-re vagy VMR9-re állítod, akkor nem simán eltűnik, hanem elhalványodik az OSD. bzoley pedig elhalványodás közben csinálta a screenshot-ot.

• bzoley

veterán

válasz neilszab #3865 üzenetére

Nálam működik rendesen a TS(mint általában minden:D )
    Sehol semmilyen nem odaillő hang. TS alatt viszont nincs PIP DTV-ben.
    Sőt, a többi megoldás is fura egy kicsit, főleg dvd lejátszásnál lehet szórakozni a beállításokkal.
    MVP: két DTV párhuzamos futtatása(feltéve, hogy van két tuner a gépedben)[link]

Fényerőt nem tudom, nincs PIP, hogy összehasonlítsam.

Igen, elférne az OSD-hez egy kapcsoló, de így még mindíg jobb, mintha nem is lenne.
    Channelsurf: ez is olyan dolog, ami valakinek tök fölösleges, de van aki szereti használni.
    Végülis gyorsan végig lehet lapozni a csatornákat vele. Mondjuk el is felejtettem, hogy ilyen is van a programban:)

Zöld csík marad.

törölt tag

válasz neilszab #3862 üzenetére

1. Az emberek többségének nincsenek ilyen igényei, ezért írtam, hogy minek foglalkoznának vele. Egy hw-hez csomagolt sw-nek az átlagember igényeit kell kielégíteni.

2. Lehet driverprobléma volt.

3. Ez jó hír.

4. DTV-ben nekem is megy párhuzamosan mind a két hang.

PIP-nél a kék távirányítón levő Recall gombbal lehet váltogatni.

16:9: A Video Stretch sokat segít. :)

A fényerő problémát én nem érzékelem.

Az EPG témában bzoley az illetékes, én nem használom.

Az OSD ilyen kialakítása engem is zavar.

A PCTV-k esetén azért is működik mindenféle célra a távirányító, mert nem a kártyára, hanem soros portra csatlakozik (leszámítva az újabb kártyákat), tulajdonképpen egy általános célú távirányító, amit hozzáidomítottak a tunerhez.

• bzoley

veterán

válasz neilszab #3862 üzenetére

Hogy a végéről kezdjem: el, de piszkosul:)
    Ha már új gépet raktál össze, igazán megtisztelhetted volna legalább egy sp2-vel. SP1-et már az MS sem támogatja. Ettől függetlenül, meglátszik, hogy egy frissen telepített os ''csodákra'' képes.

1. Ezt inkább a szolgáltatódtól kéne számon kérned. Vagy használj olyan programot, amivel ezt megoldhatod(pl.FlyDS)

2,3,4.Milyen furcsa, az a dolga, hogy működjön :U

Timeshift működik rendesen.

A DTV-nek nem erőssége a PIP(bár biztos működik), de nem is lényeges, meg van helyette MVP, az távirányítóval is teljeskörűen működik.

16:9: pipáld ki a Video Stretch-et(nyújtás), de miért is jó ez neked? Felétek olyan sok csatornát nyomnak 16:9-ben?

Összes többi: használd a PVR-t, ha nem tetszik a másik.

A távirányítót a tv-hez adták, ha másra akarod használni, vegyél pl. Logitech távirányítót, vagy ügyeskedj.

törölt tag

válasz neilszab #3848 üzenetére

1. Továbbra sem látom értelmét. Viszont ha találsz ilyen sw-t, akkor használd azt. Tunerekhez mellékelt sw-k ~0%-a tud ilyet. Nem véletlenül. Azt hozzáteszem, hogy a Leadtek sw-i messze kiemelkednek a mellékelt sw-k mezőnyéből.

2. Passz, ez inkább driver gond, mint sw. Próbáld meg másik driververzióval. Én sem a legújabbat használom, bár DTV-hez állítólag az az igazi. A PVR-nek a leges legutolsó verzióját kivéve az utóbbi két évben megjelent minden változatát használtam, egyikkel sem jelentkezett.

3. Jó régi alaplapod lehet. A mai integrált hangok simán jobbak az SB128-nál, sőt okos megoldássa (mondjuk Abit AudioMax) még az SB Live szintjét is lazán hozzák, sőt! Ez utóbbi gyakorlati tapasztalat.

4. Azt nem tudom hogyan állapítod meg, hogy mennyit zabál a DTV órajelben. Nálam a DTV 1GHz-en nem foglal többet 7-8%-nyi processzoridőnél, és 32MB RAM-nál. Ha felveszek PICVid-del, akkor sem emelkedik az órajel (csak kezdetben ugrik fel 1800MHz-re, de 2-3s után visszaáll 1000MHz-re) és nem kell neki több 30% processzoridőnél és 35MB RAM-nál. Nincs itt semmiféle nagy processzorterhelés.

Ha DivX-be veszek fel 2000kbps-al, akkor felvált a proci 1800MHz-re (azaz még mindig nem a maximumra), ekkor sem haladja meg viszont a prociterhelés a 47%-ot és beéri 44MB RAM-mal. Ez nem nevezhető soknak.

A VDub-ot (pontosabban a VDubMod-ot) én is szívesen használom, de felvételre még véletlenül sem, a fent említett WDM impotencia miatt (bár kivitelezhető ezzel is a felvétel, de nem sok értelme van görcsölni vele).

DivX-ből inkább a 6.x-et használd, jóval alacsonyabb az erőforrásigénye, mint az 5.x-nek. Az általad említett elcsúszás már tényleg durva, sosem tapasztaltam még.

A Win-ed totálkár, vagy elbasztál valamit (ez értelmezés volt). Ha ilyen jelenség jelentkezik mint nálad, annak valami sw hiba az oka, esetleg hw ütközés. De tipikusan az első. Ha hw hiba lenne, akkor már fel sem ismerte volna a kártyát a Win, vagy rögtön szarrá fagyott volna.

Azon nem lepődnék meg ha tényleg az SB kavarna be, a Creative a mai napig nem képes normális drivereket írni.

Ha az előző hsz-om kissé nyers lett volna, akkor bocsánat.

[Szerkesztve]

• bzoley

veterán

válasz neilszab #3840 üzenetére

Ez azért hatalamas szemétség, mert egy sima felhasználótól a szervízben sokezret leakasztanának egy ilyen melóért, mert volt pofája berakni a mellékelt CD-t!
    Viszont valszeg nem töltenek el mellette négy órát.

ja, a magyar nyelvi fájl mire kell, hiszen benne van
    Jellemzően mindíg megjelenés után tudtam csak fordítani az újonnan bekerülő dolgokat, ez így van most is csak az új dolgok még le vannak tiltva. De mindíg találok valahol egy hiányzó betűt is, vagy csak újraértelmezek egy menüpontot. Az oldalon mindíg a legfrissebb verzió van fönn. Azonkívül néhányszor már előfordult, hogy egy korábbi verzió lett a program mellé csomagolva, így a fele angol maradt. Eddig az egyetlen korrekt verzió a 92-esben van, csak annak meg vérzik a felvételi része.

DTV:
    -nincs, minek
    -ütközés, összeférhetetlenség, rossz telepítés
    -nem DTV-hiba
    -ha nem tudod, hogy működik, akkor nem állíthatod , hogy nem megy. Tekerda két végére a lejátszást. Az egyik végén az élő adás megy, a másik végén ott kezdődik, ahol megnyomtad a gombot.
    -passz
    -nincs más skin, de a gyárinál nekem pl. nem is nagyon hiányzik jobb.

törölt tag

válasz neilszab #3840 üzenetére

1. Minek kellene külön szín és hangséma csatornánként (utóbbin éppenséggel azt sem tudom mit értesz). Finomhangolás: <Ctrl> + <+>/<->. Ahogy a kézikönyv is írja.

2. Ha hibát jelez a WFTTX.exe, akkor az érdekes, nekem ilyen file-om nincs is, sem a PVR, sem a DTV könyvtárában (A PVR könyvtárában van egy WFVTX.exe, ez nekem is hibát jelez, de nem érdekel, hogy miért azt mindjárt megtudod). A teletext viszont működik. Mindkét programban <F7>-tel lehet előhívni (kézikönyvben ez is benne van). Ha teljes képernyőn van a TV-kép, akkor viszont nem látod a teletext ablakot, de ez szerintem részletkérdés.

3. Miért a Master-t akarod szabályozni? Azt a bemenetet kell, amelyen a jel a hangkártyára érkezik. Ha egy bizonyos szint felett torzít, akkor az nem a tuner és nem is a program, hanem a hangkártya korlátja (nálam 100%-ra álítva sem torzít a CD-in, amire kötve van).

4. Van beépített MPEG2 codec. A Time Shifting működéséről megint regél a kézikönyv és a program könyvvtárában levő egyik chm file is. Lehet nem tűnt fel, de amikor elindítod a Time Shifting-et, akkor a PVR-ben megváltozik a Control Panel. A Time Shifting megy, de ha vissza akarod nézni a felvett anyagot, akkor el is kell indítani a lejátszást. DTV-ben nincs változás, csak annyi, hogy a Play gomb szép piros lesz. És itt is el kell indítani a lejátszást (illetve el is indul magától). Nálam viszont folyamatosan hallatszik alatta a live műsor is, PIP nem kapcsolható. Az viszont tudott, hogy az általam használt DTV verzió bugos (tulajdonképpen mindegyik, de ez minden programra igaz, amit valaha írtak).

5. A sziszegést a hangkártya okozhatja, esetleg a bejövő jel eleve túlvezérelt.

6. Az alap skin a legjobb az érkező háromból. Ha nem tetszik, akkor akár Te is átszabhatod.

VDub: Alapvetően WfV software. A WDM drivereket sosem kezelte jól, itt is ez a probléma. A DTV és a PVR is kitűnő capture-re, nem értem miért a VDub-ot akarod használni. A Leadtek programok nagyon jól konfigurálhatóak. A kékség oka a nem megfelelően kiválasztott képnorma. Az aljából az a négy sor nem hiszem, hogy bárkinek is hiányozna, az átlag tévé legalább huszat levág.

A telepítéskori eset azt erősíti meg, hogy vagy a Win-ed tk, vagy valamit elszabtál. Ilyennel még sosem találkoztam. Többet erről nem lehet mondani a konfigod ismerete nélkül.

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés