- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
td
senior tag
Köszi, amit tanácsoltál, megnézem azért! De lenne kérdésem:
Én is ott állítgattam, mégpedig azt a pontot, hogy ''állítsa át a frame rate-et, hogy az audio es a video hossza megegyezzen (24.669)''. Tehát 24,669-es fps-el lenne ugyanolyan hosszú. Most akkor mire álítsam, a 24-esre? Mert 25-ön hamarabb vége van, hisz nincs annyi képkocka. Szerintem azonban csúszni fog így is. Amint lesz időm, megnézem, és beszámolok (mpeg2).
Azt, amit írtál, hogy nem pontosan 25-re jön ki, valszeg igaz. Lejjebb vettem az mpeg2-es felbontást, 480x576 (PAL SVCD)-re, és ott 25.001-et ír ki. Vagyis az akkor igaz, ha tk. nincs eldobott frame (bár szerintem így is van, mert nem véletlen az a 0.001). De nálam elég sok lehet, ha 4 tizeddel lassítani kell... És ezért vagyok kíváncsi arra, hogy miért megy az eredeti mpeg2 szinkronban. Van benne valami infó az eldobott frame-ek helyén, hogy ''na most itt lenne egy kép, de nincs, úgyhogy várj 1/fps-nyi időt''? Vagy hogy a fenébe megy jól? Mert valahogy csak jó, és akkor elvileg lennie kéne olyan proginak, ami át is tudja úgy konvertálni, hogy minden a helyén legyen... -
td
senior tag
Azzal az a baj, hogy akkor a végén megáll a kép, és csak a hang megy tovább. Nem tudom, ezzel mit lehetne kezdeni, de a virtualdubmod-ban is van ilyen, hogy átálítja a framerate-et, hogy a hang és a kép hossza megegyezzen. Ekkor viszont elcsúszik - minél később vagyunk a videóban, annál inkább. Amit nem is értek, mert hogy a közepén elmegy, az rendben, de a végére újra szinkronba kéne kerülnie, szerintem. Józan paraszti ész szerint legalábbis.
Szóval így-is, úgy-is elcsúszik, és ezt én azért nem értem, mert az eredeti mpeg2-őben minden rendben. Hát hogy működik az a formátum? Hogy lehet, hogy full jól lejátssza a PVR (igaz, akadozva, de legalább szinkronban vannak), és átkonvertálni meg nem lehet?
Próbáltam azt is, hogy max. 1 perces darabokat vágok ki fps-csökkentéssel (rövid hossznál még nincs észlelhető elcsúszás), és majd ezeket rakom össze egybe. De az a rohadt virtualdubmod elcseszte, a hang későbbről kezdődik, sz*r az egész. Mintha csak tudná, mit akarok, és jól betenne nekem...
Olyan progi lenne jó, amivel ki lehet szúrni referenciapontokat a hangsávon és a videón, s ezeket összeilleszttetni vele. -
td
senior tag
Nem boldogulok ezekkel a dropped frame-ekkel! VDubModban kijelölök egy részt a videóból (ami kéne), aztán lementem divx-be. Külön kivettem utána a hangot is wav-ba. Namost ugye a divx-ben csúszik a hang rendesen, a kép megelőzi. Fogom ekkor ezt a divx-et, megnyitom sima VDubban, és berakom neki a wavot, majd mentés, és persze beállítottam, hogy a hang és a videó hossza egyezzen, illessze össze a kettőt. De fura módon a wav file pont olyan hosszú, mint a kivágott videó... így megint csúszás lesz.
Lehet, hogy előbb kell lementem a hangot wav-ba, s csak aztán a kivágott videó-részt? Vagy ennél azért bonyolultabb a probléma (dropped frames) megoldása?
Egyáltalán: miért nem kezeli rendesen ezt a problémát magától egy program. Ha az eredeti mpeg2-őt le tudom játszani WinFasttal, és nincs csúszás, akkor konvertálásnál miért lesz rossz? -
td
senior tag
Jut eszembe! Többen beszéltünk itt arról, hogy nem jön be sztereóban ez+az. Nos, adaptive scanning-gel nekem megtalált ''mindent'' (gondolom, még nem ellenőriztem le) így, úgyhogy nem muszáj germany-vel vacakolni.
Azt viszont megkérdezném, hogy akik a UPC-frekiket manuálisan adták meg, melyik progival tették? Mert úgy rémlik, hogy a PVR nem tud ilyet. -
td
senior tag
Valaki itt szaggatott csíkokat is emlegetett. Néha nálam is feltűnnek, a kilopott képeken pl.
Vagy amikor ACDSee-ben nézem a képeket, a háttérben meg megy a PVR, akkor néhány pixelen ''átlátszik'', villódzik a kép!
LeeFer: A távirányítónak elég kemények a gombjai, elsőre nekem is alig reagált. Be kell járatni.
Más. MPEG2/good quality-ben nekem dobálja a frame-eket, és nem tudom, miért! Eleinte jól megy a felvétel, aztán ledarabosodik. Pedig nem fut semmi más. És ezzel az a nagy gond, hogy nem lehet feldolgozni a videót (Ulead VS7). Mert:
- vagy kiakad a progi (pl. divx-be konverzió), mivel kevesebb a kép, mint a hang, és a végén nem tud mit csinálni
- vagy a ''kész'' anyag lejátszhatatlan, összezavarodik tőle a lejátszó
Most egy MPEG2-ből kéne egy részt kivágnom, és lementenem, semmi konverzió. Segítsen valaki, legyen olyan kedves, mert megígértem valakiknek a videót, és az eredmény használhatatlan! VirtualDub össze tudja ''egyeztetni'' a kettőt, jól megcsinálja? -
td
senior tag
Én is kerestem, csak egy kb. 160-170K-s file-t találtam a könyvtárában, ami elég kevésnek tűnik. A rejtett file-okat még nem néztem meg, lehet, hogy van olyan (is). A registrybe meg... nemtom, szerintem oda nem ment ilyet, nálam legalábbis nem úgy tűnt.
Az a BMP érdekes... lehet, hogy abba deinterlace-eli a képet, s aztán azt jeleníti meg??? Ez elég béna megoldás lenne. -
td
senior tag
Nem túl világos, de szerintem akkor a SCART van rosszul bekötve, ahogy elsőre is sejtettem. Az svideo-n külön van a chroma és a luma jel, és ez okozhatja a bajt. Nevezetesen a videó nem s-video jelet küld ki, és a kompozit jel így az Y (luma) tűre megy rá. Az eredmény: fekete-fehér villódzó kép.
-
td
senior tag
Ha ez nekem szólt, kösz!
Megnéztem közben otthon, és valóban, a sima vdub tudja az audiót is tömöríteni. Bár elég rossz a kép az mpeg2->divx után, mivel a tunerrel ''csak'' good quality-ben vettem fel. WMV-ben jobb lenne a kép, de hát ugye ott a felbontás nem megy. Illetve a Windows Media Encoder meg leáll hibával, hogy rossz a hangcodec.
Amúgy nem tudod, hogy milyen az a multipass tömörítés, hogy kell csinálni, mire jó? -
td
senior tag
Használ valaki VirtualDubMod-ot mpeg2->divx/xvid konverzióra?
Nekem ugyan megy, de nem jelenik meg audio menü, így nem tudom beállítani a tömörítést. Így aztán PCM-be teszi, ami jól szól, csak q... sok helyet foglal...
Mi lehet a baja?
(Másik megoldás a ULEAD VIDEOSTUDIO7 lenne, de ott meg hiába módosítom a WMV profilt 720x576-ra, hiába mentem le, nem lehet a listából kiválasztani, így csak 352x288-ba menti.)
[Szerkesztve] -
td
senior tag
Már írták, hogy a Leadteknek szebb a képe, de majd megerősítenek.
Nálam amúgy 25-30% a proc. terhelés, de szaggat a kép (master stream: audio). Hol lehet a gond? (BIOS/PCI settings?)
(1800+/256MBDDR/KT333 lap) -
td
senior tag
Hmmm... Furcsa, hogy itt úgy olvasom, egyesek VirtualDub-ot használnak, pedig az állítólag nem jó WDM-es cucchoz - ahhoz inkább VirtualVCR kell (forrás: videohelp.com)
-
td
senior tag
Csatlakozom azokhoz, akiknek nem jön minden stereo-ban, aminek kéne.
Az RTL Klub pl. nálunk (UPC) nem az, de a Viva, RTL, HírTV stb. igen. Szóval furcsa dolgok ezek. Bár fogadok, van rá magyarázat, pl. a gonosz UPC nem adja tovább stereóban -
td
senior tag
No nekem meg olyat csinál, hogy: kilopok egy képet a PVR-rel, majd ha ACDSee-vel nézem, akkor bizonyos pontokon ''villódzik''. Kiderült, hogy a háttérben futó PVR látszik át néhány ponton
MediaPlayer dettó, BSPlayernél nem csinálja.
Ez valami driver hiba (pl. vidkari)? Vagy mi a rák?
(Ha kell, küldhetek olyan képet.) -
td
senior tag
#111-re valaki?
VHS digizése jó minőségben (ne legyen veszteség, úgy értem látható ne), pl. DivX/XVid-be. Van valakinek tapasztalata ennek menetét s a beállításokat illetően? -
td
senior tag
Biztos lehet, nálunk volt úgy, hogy az ablakba kitett antenna szebb, tisztább képet adott, mint ami kábelen jött! Csak jól kell belőni, meg nem árt az sem, ha jó helyen laksz...
Amúgy a kari nem rossz, de pár dolog van, ami nekem nem tetszik. Pl. miért nem lehet a TV adásnak csak a hangját felvenni?
Vagy miért nem megy a távirányító, ha a PVR-t/FM-et már egyszer elindítottam? (mennie kell a tálcán lévő Wizardnak is, nadehátez röhej...)
És azt hiszem, bajos a rádiónál a kodek beállítása, nem lehet átkonfolni az mp3-at, de erre lehet, hogy rosszul emlékszem, majd valaki ír erről.
Hirtelen ennyi. -
td
senior tag
hi!
tudnátok tipeket adni ezzel a kártyával kapcsolatban (kérdőjel)
nem nagyon boldogulok. pl. mpeg2-nél nem, de wmv-nél, avinál interlace-es a kép. pedig elvileg a kari automatice deinterlace-el, nemde (kérdőjel)
VHS-t szeretnék amúgy felvenni jó minőségben, de kapásból nem megy pl. xvid-be, mert dobálja a frame-eket (XP1800+, 256MBDDR333, FX5700-E), csak mpeg2-be. Az megkamu, hogy rá van irva a 4,7-es lemezre, hogy 120min, mert az úgy übergagyi minőség lenne...
szóval előbb felvenném valamibe, aztán abból csinálnék xvidet -- a kérdés az, hogy ezt hogy tudnám a legjobb minőségben megtenni (kéérddőjel)
AVI egy kicsit sok helyet foglalna (60-as vinyóm van), de ha részekből megoldható (értsd rövid xvid-ek összefűzhetők a ''vágásoknál'' tapasztalható minőségromlás nélkül), akkor úgy is jó, mindegy, csak valami használható ötlet legyen.
vagy pl. mpeg2 (good quality) - xvid (kérdőjel)
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- XPEnology
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest