- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
ddt99
tag
Interferenciád van, isten hozott a klubban.
Ha ugyanezzel a kábellel és ugyanezzel a tv-jellel a rendes tévén nincs ilyen csíkozódás, és nem arról van szó, hogy amikor a gépedhez csatlakoztatod a kábelt, akkor túl közel kerül valamilyen elektromos vezetékhez vagy táphoz, szóval, ha a fentiek mind kizárhatóak, akkor valószínűleg valahol a gépedben szedi fel. Lehetséges bűnösök: ventillátorok, táp, de akár a proci vagy egy másik PCI-kártya is. Persze, az is lehet, hogy egy GSM adótorony mellett laksz, ez esetben menj ki, és robbantsd fel
Próbáld meg a ventillátorokat egyenként lehúzni (persze ne süsd meg közben se a procit, se a videókártyádat), hátha ennyivel megúszod. Megnézheted ezt az oldalt is, Bővebben: link hátha ráismersz a jellegéből a sajátodra. A screenshotok alapján nekem AM-nek tűnik. -
ddt99
tag
Interferenciád van, isten hozott a klubban.
Ha ugyanezzel a kábellel és ugyanezzel a tv-jellel a rendes tévén nincs ilyen csíkozódás, és nem arról van szó, hogy amikor a gépedhez csatlakoztatod a kábelt, akkor túl közel kerül valamilyen elektromos vezetékhez vagy táphoz, szóval, ha a fentiek mind kizárhatóak, akkor valószínűleg valahol a gépedben szedi fel. Lehetséges bűnösök: ventillátorok, táp, de akár a proci vagy egy másik PCI-kártya is. Persze, az is lehet, hogy egy GSM adótorony mellett laksz, ez esetben menj ki, és robbantsd fel
Próbáld meg a ventillátorokat egyenként lehúzni (persze ne süsd meg közben se a procit, se a videókártyádat), hátha ennyivel megúszod. Megnézheted ezt az oldalt is, Bővebben: link hátha ráismersz a jellegéből a sajátodra. A screenshotok alapján nekem AM-nek tűnik. -
And
veterán
Jól értelmezed. Egyébként szvsz igaza van simonzé-nek, mert nagyságrendekkel tisztább képet kaphatsz, ha antennajel helyett alapsávi videójelet (kompozit/svideó csatlakozón) viszel a belső tunerbe. Az is igaz, hogy ezzel épp a kártya lényegét - a saját tunerét - kerülöd ki, ugyanis így pusztán digizésre használod a kártyát. De valamit valamiért. Hiába van a kártyára épített tuner kis árnyékolt fémdobozban, így is összeszed egy csomó zavart, meg interferenciára is hajlamosabb (vagy csak én fogtam ki nagyon dzsunka példányt annakidején..). Az is elképzelhető, hogy már a tunermodul tápágának megfelelő RF-szűrését sem viszik túlzásba, akkor meg hiába az árnyékolás.
#21: Ennél azért sokkal rosszabbra számítottam. TV-n is ilyen a kép? Ha ellenőriznéd, legalább a jelforrás minőségében biztosabb lehetnél. (Az antennakábel videón keresztül történő vezetése csak akkor javíthat a jelen, ha az egyébként gyenge. Jó kábelrendszernél általában nem ez a helyzet, a túlzott erősítés - nagy jelszint - meg csak interferenciára még inkább hajlamossá teheti a tunert.)
-
vfo7
senior tag
Milyen antenna van rajta? Mert ha kevés az antennajeled, akkor semmit nem tudsz csinálni. Az alufóliát meg felejtsd el, mert annyit ér, mint halottnak a beöntés. Az alumínium ugyanis elektromágnesesen nem árnyékol, csak a vastartalmú anyagok. Meg egyébként is hülyeség a felvetés, mert a tuner a kártyádon egy fémházban trónol, ezért a gép házán belüli zavarok nem érik - ha jó az antennajel és a tunerkártya is hibátlan. Ezért inkább ellenőrizd az antennajelet: ne egy szál dróttal kísérletezz, hanem dugd be a kábeltévébe, vagy ha az nincs, használj hozzá tetőantennát, különben nem lesz jó.
-
GBX
aktív tag
Én úgy gondoltam, hogy fogod csinálsz/keresel egy olyan kartondobozt amivel belül körbe tudod veni a kártyát. Erre raksz mondjuk 4 alufolia réteget és ráraksz meg egy ilyen dobozt. Ez olyan mint egy szendvics. Ha földelni is akarod, akkor egy vezetékkel vezesd ki az alufoliát és kösd a házhoz. Vigyázz a szigetelésekkel, mert zárlat esetén tudod mi lehet: füst és fényeffektek.
CSak óvatosan. -
McImi
csendes tag
Nekem is ugyanez a cuccos van, de a régebbinél is sokat számított, hogy hol fut az antenna kábel. Helyezd minél messzebb minden elektromos vezetéktől, elosztótól, trafótól, használj jó minőségű coax kábelt(vastag, rézhálós). Pár centis elmozdítás is jelentős változást hozhat!
-
GBX
aktív tag
Azt jelenti hogy a házad belsejében tomboló mhz-ek zavarják a vételt. Megoldás: próbáld meg vhogy leárnyékolni a tvtunnert, csak egy ötlet: karton, alufólia-> belső doboz a kártyára, a alufóliát szigeteld le. Megfelelő árnyékkal talán jobb lesz.
Mésik megoldás: lehet hogy a baj nem az ön készülékében van:
azaz lehet hogy a bemenő jelet vmi külső készülék zavarja.
Én talán külső tvtunnert (usb 2.0-sat) vettem volna ha tehettem volna.
Aktív témák
Hirdetés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest