- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
SaitoX
tag
válasz
Scoobyka #14784 üzenetére
De ezekbenen a verziókban nincs AUO paneles, tudtommal, legalábbis még sehol nem olvastam róla... csakis CMO[Chi Mei Optoelectronics] (ami MVA) vagy pedig a rendes S-PVA panelos... tényleg az arányokra lennék kíváncsi, mennyi esélye lehet az embernek, hogy igazi Samsung, S-PVA-t kap, de erről sajna nem találok info-t.
-
c41r0^
őstag
válasz
Scoobyka #7898 üzenetére
nem kép, hanem konkrét kalibrált értékek, moziélményre belőve
igaz ez S-PVA panelhez van megadva, de nem hinném, hogy ne lenne legalább megközelítőleg "tökéletes" AUO vagy CMO-hoz is -
ORCA58
addikt
válasz
Scoobyka #7714 üzenetére
SPVA vagy AUO? Az én véleményem és a tapasztalatom :[link]
A panelt a pixelek mintázatáról is fel lehet ismerni. Sok elvetemült szedte már szét a készüléket, hogy megbizonyosodjon a panel típusáról (a gyári matricát keresték). A pixelekről meg szép fotókat tettek fel a netre.
És még valami. az AUO a honlapja szerint soha nem gyártott 100 (120) Hz-es 40-es panelt, mégis tele volt a piac ilyen panellel szerelt 40C650-essel. -
nightshadow
veterán
válasz
Scoobyka #7710 üzenetére
Tehát a tesztíró továbbra is fals eredményeket írt le.
Ne haragudj, de ez a hozzáállás természetesen komolytalan, így tényleg nincs értelme vitatkozni. Én természetesen szerettem a kulturált, érvekkel alátámasztott vitát, de az nem vita, hogy valaki felállít egy teóriát, s ha a saját elképzelésével valamilyen állítás nem passzol, akkor lehazugozza. Úgyhogy részemről lezárva.
-
gejala
őstag
válasz
Scoobyka #7710 üzenetére
"16:9 ben LCD-TVben idén már nem is gyárt 40es méretben."
Ez érdekes. A Samsung továbbra is 40" méretben gyárt, mivel nekik ez a leggazdaságosabb. Akkor idén nem lesz ekkora méretben AUO panel a tévéikben? Vagy ők is a CMO felé mozdulnak, mint a Sony?"Egyféleképpen tudod megnzéni, hogy milyen panellel van szerelve az pedig a szervíz menü és PONT."
Szerintem a tévé hátsó borítása alatt levő matricán is jó info van, ott szerepel a panel pontos típusa. -
nightshadow
veterán
válasz
Scoobyka #7693 üzenetére
AUO: Gyorsabb,ergo nincs olyan útánhúzása,mint amilyen SPVA-nak van.
Mivel nem linkeltél forrást, ezért nem tudom, hogy honnan vannak az adataid, pontosabban az állításod, de pl. a Sony EX713 esetében a számok az ellenkezőjét mutatják. Idézet a 40EX713 tesztből:
„A PVA panel nemcsak kontrasztban jobb, de gyorsabb is. Olyan kamerával teszteltük, amely 1000 képkockát rögzít másodpercenként, hogy lássuk mennyi ideig tart, míg a látható artefact-ok eltűnnek. A PVA panelos 40EX713 átlagos válaszideje 8 ms volt, míg az MVA panelos 32EX713 válaszideje 18ms. Ne felejtsük, hogy minél rövidebb ez az idő, annál jobb. Világos háttérnél hasonlóan teljesített a két kijelző, azonban sötét háttérnél a PVA sokkal gyorsabb a maga 9ms-vál, mint az MVA 28ms-a. Ez utóbbi azt jelenti, hogy 4db szellem képkockát képes mutatni, ha sötét a háttér.”
itt meg,hogy az az oldal mennyire megbízható....a méréseik szerint a 40b550es jobb kontraszttal rendelkezik,mint a 40b651. Közben meg ez nem így van. Szóval a digitalversus inkább ilyen khm oldal.
Abban nincs vita, hogy a PVA-nak jobb a kontrasztja, mint az MVA-nak. Mégpedig a számok azt mutatják, hogy az MVA-nak kb. fele a kontrasztja a PVA-hoz képest. Konkrétan a PVA-as 40EX713-nak 3510:1, míg az MVA-as 32EX713-nak 1460:1. Egy másik példa: a PVA-s 40C630 kontrasztja 4181:1, míg az MVA-s 40C630-é 1990:1.
Ebből kiindulva, egy PVA-s B550-nek nagyobbnak kell lennie a kontrasztnak, mint egy MVA-s B650-nek.
Természetesen ellehet az egészet intézni azzal, hogy megkérdőjelezzük az oldal megbízhatóságát, hisz az a legegyszerűbb. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit hisz el és mit nem.LCD-TV kompromiszummal jár ezt tessék elfogadni. Tökéletes TV nincs,tökéletes panel sincs. Vagy így vagy úgy ,de elbillen a mérleg nyelve. Vegyétek meg ,használjátok és örüljetek neki. Ne a hibát keressétek vagy,hogy a szomszéd tv-je feketébb képet ad,mint az enyém.
Ebben egyetértünk.
-
nightshadow
veterán
válasz
Scoobyka #7693 üzenetére
„Akinek nincs egymás mellett a kettő sosem fogja tudni mi a különbség. Ezt az egész mizériát csak forumokon,illetve egy két tesztíró kelti és elégé nagy baj.”
Ellentétben a te álltásoddal, itt pont az ellenkezője történt. Nem a tesztíró keltette a mizériát, hanem pár user jelzett vissza a tesztírónak, hogy ők a gyakorlatban mást tapasztalnak, mint a tesztben leírtak. Idézet a 32EX713-as tesztből:
„Miután megjelent a tesztírásunk a Sony Bravia 40EX713-ról, amely tévé megkapta a maximum 5 csillagot, páran kapcsolatba léptek velünk, hogy a képminőség nem volt olyan jó a 32”-es és 46”-os méretben, mint ahogy a tesztünk sugallta.
Elméletileg, az egész EX713-as sorozatban, mind a négy méretben (32”, 40”, 46”, és 55”) Sony-Samsung panel van. Sajnos, nem ez a helyzet: olvasóink akik 32”-es és 46”-os méretben vettek tévét, azok AUO panellel szereltet kaptak. Ezért, hogy közelebbről is megvizsgáljuk a helyzetet, a Sony küldött egy 32”-es EX713-ast.”Tehát a tesztíró megírta a 40EX713-ról a tesztet, amely tesztben elégedett volt a tévével, meg is adta neki az 5 csillagot. A 40”-es tesztben egy szó sincs a panelmizériáról, s az író nem is tudta, hogy létezik ez a jelenség az EX713-as sorozatnál. Ez ugye egyértelműen kiderül a fenti idézetből, amit csak a 32”-es (és 46”-os) tulajok negatív visszajelzései miatt teszteltek le, s ezek után derült ki, hogy a 32”-es és 46”-os méretben AUO panel van. Tehát itt nem a tesztíró keltette a mizériát, hanem a userek jeleztek vissza a tesztírónak, mert a gyakorlati tapasztalatuk nem egyezett a 40”-es tesztben leírtakkal. Amit később a tesztíró a 32EX713-as tesztjében mérésekkel igazolt, azaz elismerte a userek álltásait, kifogásait.
Kétlem, hogy a visszajelző usereknek egy 32”-es és egy 40”-es EX713-uk van otthon egymás mellett, s csak így vették észre, hogy a 40”-es tesztben leírtak nem fedik a saját tapasztalatukat. A tesztben közölt mért számok is nagyobb különbségre utalnak, ezt jelzi is az értékelésnél a két csillag levonása az ötből a 32”-es eseténél. Ha nem lett volna nagy a különbség, akkor csak egy csillagot vont volna le. Más tesztelő oldalak is megemlítik a két panel közti különbséget, amit szintén pontlevonással, csillaglevonással honorálnak.
Végül, de nem utolsósorban itt a fórumon is vittek vissza tévét emiatt, mert a fekete, nem fekete volt, mint pl. ORCA58 nevű fórumtárs, de többen is voltak, ha az emlékezetem nem csal. A külföldi fórumokon szintén ez a helyzet.
Azt viszont teljes mértékben elfogadom, hogy biztos van olyan is, aki kevésbé érzékeny, s emiatt kevésbé, vagy egyáltalán nem érdekli a probléma. Viszont a tévé vásárlás előtt mindenki a legjobbat szeretné venni a pénzéért, ami természetes. -
ORCA58
addikt
válasz
Scoobyka #7699 üzenetére
Amikor az elsőt (még B650 volt) vettem a 37"-osban lévő AUO tényleg szép feketét produkált. A 40"-ban fekete nem létezett. Több példányt is megnéztem mielőtt visszavittem
A plazma mindig gyorsabb lesz mint az LCD, ennek ellenére én nem szimpatizálok vele. Elsősorban a fogyasztás miatt. A gyártó (Panasonic) által megadott értékkel nézhetetlen a TV. Dupla annyit eszik kalibrálva mint egy LCD. Az új panelok fekete szintje is csökken a használat során. stb.
Itt egy példa : [link]
Ettől függetlenül lehet a plazma is nagyon jó. -
fatallerror
addikt
válasz
Scoobyka #7699 üzenetére
nem ritka még a 30 ms körüli sem de azért ha eljutunk oda h 150-200at fog lagolni az elég nagy baj lesz, meg kell oldani ezt nem csak a játékosok miatt hanem a filmek miatt is h szinkronban legyen a hang a képpel, nem mindenki tudja erősítővel szinkronba hozni a hangot a képpel. legyenek újra vastagabbak a tévék és kerüljön bele erős cpu meg elég ram stb h feltudja gyorsan dolgozni a sok képjavító faszságot. itt vannak az integrált megoldások, lehet kis méretben is ehhez szükséges hardvert belerakni
( ja és a plazmáknál is akad már 50-60 ms-os)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Scoobyka #7699 üzenetére
bocsi, de konzekvensen kevered, ezért hadd szóljak közbe:
kevered a panel-típust és a panel gyártóját.
Az AUO nem egy panel-típus, hanem egy panel-gyártó (teljes neve: AU Optronics), ami A-MVA típusú panelt gyártA Samsung meg egy másik panelgyártó, ami S-PVA típusú panelt gyárt.
-
ORCA58
addikt
válasz
Scoobyka #7693 üzenetére
A véleményem az, hogy mindenki vegyen olyan TV-t ami neki testszik Az igények is mások.
Nekem az első C650-em AUO panelos volt. Az a TV-volt amiért szerintem nem érdemes pénzt kiadni, hamar vissza is vittem. nem bírom elviselni, hogy a fekete helyett világít a panel.
De ez én vagyok, attól másnak még jó lehet más panel is. -
Scoobyka
addikt
válasz
Scoobyka #7691 üzenetére
Akinek nincs egymás mellett a kettő sosem fogja tudni mi a különbség. Ezt az egész mizériát csak forumokon,illetve egy két tesztíró kelti és elégé nagy baj. AUO vs SPVA egykutya mind2-vel jól jársz.
SPVA:feketében és színekben valóban jobb ,de hangyalábnyit... nem olyan hatalmas a különbség.
AUO: Gyorsabb,ergo nincs olyan útánhúzása,mint amilyen SPVA-nak van.
SPVA-ról sokan elfelejtik mondani,hogy a fekete lassabban vált ált tehát amikor gyors jelenetek vannak akkor a fekete elmosodik és útánhúzos lesz. Na ez nincs AUO-nál.
SPVA-nál meg jobb az IPS ,mert természetesebb színeket add vissza,azonban a feketéje gyengébb.
LCD-TV kompromiszummal jár ezt tessék elfogadni. Tökéletes TV nincs,tökéletes panel sincs. Vagy így vagy úgy ,de elbillen a mérleg nyelve.Az meg,hogy mindenképp SPVA-t vegyél mert az a tuti,meg a legnagyobb snassz amit elhintettek(régen volt alapja,de ma már közel azonosat hoznak a panel gyártok) és ez a tudatba annyira beleéget. Unalmas dolog ez kérem szépen. Vegyétek meg ,használjátok és örüljetek neki. Ne a hibát keressétek vagy,hogy a szomszéd tv-je feketébb képet ad,mint az enyém.
vlevi: CRT TV-vel is probálhatod. Amúgy a C szériában az SQ01 nem jelenti,hogy SPVA paneles lenne tutira. Ha oldalról kékesedik akkor az AUO paneles.
-
Dorian
félisten
válasz
Scoobyka #7367 üzenetére
Így van, PC-re ha nem csak filmnézésre, játékra akarjuk használni, csak LCD az ajánlott.
Plazmánál foszforlag-ot soha nem láttam (2010-es modellek) a ghosting jelentéktelen, inkább a beégés lehet probléma, ha valaki abszolút nem figyel oda, vagy nagyon sokat nézi ugyanazt a csatorna(logo)t -
BBéci
legenda
-
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest