- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Ne is mondd... A tököm kivan már ezekkel a meghirdetett, de sosem kivitelezhető akciókkal... Direkt elmegy az ember boltba, hogy jól bevásároljon a több leárazott dologból (úgy számolva, hogy akár több ezer forintot is nyerhet), erre semmi nincs a meghirdetett cuccokból... De sok esetben még a helyét sem látni...
És teszik ezt úgy, hogy már az akció kezdetének kora reggelén sincs egy darab sem az épp aktuális termékből...
Ha lenne időm és energiám ilyenekkel foglalkozni, biztos hogy nem hagynám annyiban a dolgot, és kihoznám a lehető legtöbbet az átvágás tényéből...
Jahhhh (és ez már rohadtul nagy OFF)... Tegnap este vettünk egy július 26-ig szavatos, 75 dekás szeletelt kenyeret (mert más már nem volt - ez is korrekt), szintén a tecsóban... Reggel kinyitom és belül full penész az egész... Na ezt azért már nem nyelem be... Ez mindennek a teteje... Munka után megyek és feldugom a seggükbe...
-
törölt tag
Jó, de te pont nem mkv-ról beszélsz
Mivel az mkv szorosan összefügg a 24p-vel, amit a beépített lejátszók nem támogatnak, ezért egyben alkalmatlanok is annak lejátszására. Pont ezért a tévébe épített lejátszó ezredrangú kérdés a vásárláskor, legalábbis nálam. Amire te használod, arra OK.
-
tzsolesz
nagyúr
A feketéje tutira jobb, mert néztem. Kontraszt? Nem tudom, nem tetszett jobban mint az IPS kijelzője. Picit talán alapból erősebb a kontraszt, de ezen is lehet még ráadni bőven.
Tetszenek a samuk is, de most erre esett a választás, és nem bántam meg.A médialejátszóját még nem tudtam megakasztani semmivel, csak 3GPP-vel.
1080p mkv, mp4, meg ami alatt van DIVX... stb.... zabálja.
Amiket az ember általában a PC-n megnéz formátumot azt lejátssza. -
tzsolesz
nagyúr
Egy a lényeg, hogy az IPS-nek nagyon szépek, és eredetiek a színei.
Megvettem a 42LK430-at 2 napja. Egyfolytában ámulunk és bámulunk hogy milyen gyönyörű. Eddig is volt itthon két LCD monitorom, egyik LG, és Hanns-G (TN+film), de azok ehhez képest lámpás TV-ék.
Mindenkinek csak ajánlani tudom az IPS panellel szerelt LG-ket. -
frango13
aktív tag
LG-re vagy Samsungra gondoltam. Nappaliban van egy LG 100valahány centis plazmám, de az marad ott. Itt gépnél egy 23"-os Dell monitor van és egy régi 60valahány centis CRT tévé, amiben minden évben(7-8éve) kimegy valami, aminek a cseréje olyan 5K szokott lenni. Most megint nem kapcsol be és elegem lett belőle. Nem kell a legszebb kép meg mittudomén milyen hyper extra bele csak digitális tv adást tudjam rajta nézni, meg a PC-t néha rákötni játszani F1 játékokat meg Sonicot gamepaddel meg néha esetleg egy-egy HD filmet megnézni. Ne legyen ocsmány a képe, de nem is kell a legjobb cucc. Ami olyan azt úgy is a plazmán nézem.
-
-
BBéci
legenda
Ha a 835 képe nem javult lényegesen a 830-hoz képest, akkor az a nagy behemót a harmadát sem éri. Minél nagyobb a képátló, annál inhomogénebb a panel megvilágítása. Képtelenség a széleken elhelyezett LED-ekkel megoldani. Nagy - 60 coll feletti - képátlóhoz vetítőt és vásznat kell venni, még olcsóbb is!
-
gulyasa
őstag
Igen, erre gondoltam, köszönöm.
Megérett az idő a tévévásárlásra. Azzal az általam említett videócsomaggal és a GM 9080-asommal felvett egy-két SD és HD adásokkal együtt felfegyverkezve nekiindulok megkeresni a jelenlegi már gyengélkedő CRT-m utódját...
Szerk.: Még mielőtt megemlítené valaki, nem a TV-k beépített lejátszóinak képességei érdekelnek elsősorban, hanem a képminőség különböző "helyzetekben".
-
-
runner 125
nagyúr
"USB hosszabító? Milyen minőségen ronthat? "
"A 2.5"-s vinyó érzékeny lehet az USB kábelre, abból minél rövidebb annál jobb, sajnos
És gyakran előfordul, hogy a gyári kábelen kívül mást használva nem működik stabilan.
De nekem most szerencsém volt. Azthiszem a fényképezőgéphez adtak olyan hosszabb USB kábelt, amivel a kis vinyó is probléma nélkül működik a tévébe dugva."Csak én érzem az ellentmondást?!
Pont ilyen infók miatt kérdeztem. Gyanítottam én is, h érdemes minél rövidebbel próbálkozni, de 1,5m alatt elvétve találni, pedig nekem gyakorlatilag egy 30cm-es is elég lenne.
Ok, köszi.
Szétnézek, talán találok occsóba 2-t, mert akkor magamnak is vennék egyet. -
Fulter
csendes tag
Mint utaltam is ra az elso postomban, nem vagyok hozzaerto a temaban, eddig csak crt-m volt, ezert csak szubjektiv velemenyeket irtam, es ezert is irtam le, hogy ha valamit rosszul gondolok, akkor kijavitsanak.
Mellesleg sokat hasznalnam nappal is, nem szoktam besotetiteni filmnezeshez, szoval szamit az is, hogy vilagosban milyen kepet ad. -
Ren Hoek
veterán
Osztom a véleményedet, de vásárlóként 1-2 év múlva te melyiket vennéd? Egy HDReady TV-t vagy FullHD-t? Szerintem az előbbit el sem lehetne rendesen adni...
Pont azért, mert egy 32 colos FullHD tv monitorként/konzol megjelenítőként is megállja a helyét pár év múlva. Sokan vásárolnak használt cuccokat, ezért nem mindegy milyen áron lehet elnyomni, ha cserélni akar az ember.
Vagy másik eset, amikor rokonnak, gyereknek odaajándékozod, nesze játszál 32 colos monitoron
(Mondjuk fotógépnél jobban nem amortizálódik az áruk... Főnököm vett 800 ezer Ft-ért digitális vázat... Fuji S2, megjelenéskor. Pár évre rá nekem már csak 80 ezerért tudta eladni. Egy évre rá apró hibákkal 25 ezerért tudtam eladni.., pedig 6 megapixeles gép volt
.. ott is egyszerűen a megapixel számított. Ma már senki nem vesz 6 MP-s gépet. Pedig óriásplakátokat fotóztak vele anno...)
-
aranymakk
tag
Na most azért egy pillanat az h. 1080i vagy 720i az nem azt jelenti, hogy felkonvertált cucc hanem, hogy "nem teljes képkockák indulnak el az adótól, hanem csak azoknak a „fele”, azaz 1920x540 pixel tartalmúak, és csak a páros, vagy csak a páratlan sorok, váltakozva minden harmincad másodpercben" vagy hát a MinDigTV-nél akkor 1440*1080 v nemtom...
-
bigdady
nagyúr
Tehát nincs.
-
Ren Hoek
veterán
Nincs... Akkor marad a PC. Vagy valami átalakító kábel esetleg? Amúgy még nem vettem meg. 14-ért tudnék venni egy ilyen szettet, de ha van jobb ötlet... TV-hez, pc-hez is lenne. A lényeg, hogy a filmeknél az 5.1 kijöjjön rendesen. (Nem kell 800 ezres házimozi, 15 ezer max a keret. Most egy 2.1-es van rajta és tökéletes az is, csak nem térhatású)
-
törölt tag
Úgy írogattok a felhősödésről, mintha minden LED-es tévé szenvedne tőle, a CCFL pedig nem. Idén már jelentősen több LED-est láttam teljesen jó háttérvilágítással, többet mint 2-3 éve CCFL-t, amik úgy fénylettek a sarkokban, mintha elemlámpával világítottak volna bentről
. Tény, hogy tavaly rengeteg LED LCD Samsung volt használhatatlanul felhős, de ebben is fejlődnek a gyártók.
(#14903) Atlantis
Egyetlen egy esetben javalltabb, ha a tévét sokrétű médialejátszóként is akarod használni semmilyen más esetben nem. Mindkét gyártónak van az alsótól az elit szériáig jó, és kevésbé jó készüléke.
(#14910) Quentin
Az értelmesebb vásárló nem név szerint vásárol tévét, hanem szemrevételezés és olvasás után. Ha (márka)név szerint kéne vásárolnom, akkor Samsung tévét soha nem vennék. Azért néha ők is eltalálnak 1-2 sorozatot.
-
BBéci
legenda
Igen, ezt írtam a 14708-ban, de nem ezeket jelenítik meg életlenebbül, elmosódottabban az LCD-k, hanem minden gyorsan mozgó alakot, tárgyat, még azokat is, amik állóképen borotvaélesek.
A kimerevített kép nem mérvadó, értelmetlen és lehetetlen annak vizsgálatával bármilyen lényeges, használható megállapításra jutni. -
Jégtörő
aktív tag
NA ma néztem meg 2 sonyt pont ugyanabból a típusból volt egymás mellé állítva egy 42" és egy 37" ugyanúgy beállítva. Elkeserítő volt a 37" ha csak azt láttam volna lehet elfogadom, de a 42" nek szebbek voltak a színei nagyobb kontrasztja. 42" 32" közt nem láttam különbséget. Szóval igaz, hogy szemmel láthatóan gyengébb panel van a 37" ben.
-
Sandormaster
aktív tag
Értem, nézegetem ezerrel a youtubeos teszteket is amíg saját szememmel meg nem tudom tekinteni (remélhetőleg holnap), addig legalább ez is jó...
Ahogy látom LG-nél van teljes értékű böngésző, meg tetszik a távirányító pointerként való használata.
Samu 6-os széria lenne akkor valójában az LG ellenfele?!...viszont árban felette van egy 15-20-al, ahogy nézem....meg az már 3D....az fogyasztásban dob rajta ugye?
UE40D6000-et 176k-ért kapni ahogy látom...
Kezdek félni hogy ez olyan lesz mint a kocsivétel...először: "áááá jó lesz nekem a 800k-s b5-ös passat"....a végére meg 1,5 misis b5.5 lett -
morfondőr
addikt
Nézegettem tavalyi modelleket, amikben nincs Smart, jó áruk van és jó a képminőség is. Csak azért érdeklődtem, hogy érdemes-e plusz pénzt adni az internetes tartalmakért, vagy értelmes dologra úgysem lehetne használni pl. a régiókorlátok miatt? 3D abszolút hidegen hagy! Még a LED háttérvilágítás is, de amelyik Smart, az már csak LED-es. Kb. 150k körül gondoltam 40"-42"-ban.
-
Jégtörő
aktív tag
Akkor szerencsés vagyok, enyémmel semmi baj egy sony ex 701 ről van szó soha sem láttam felhősödést, mondjuk szerintem annál nincs idegesítőbb mikor bár év múlva a hidegkatódos lcd elkezd fakulni, elveszti a fényerejét, kontrasztját, egyre több idő lesz mire bemelegszik és viszonylag normális képet ad, és világítást kell benne cseréltetni a végén, jó pénzért persze.
Mondjuk a led még, annyira új, hogy senki sem tudja igazából mi a max, de remélem tovább bírja a hagyományos lcd-nél. -
james008bond
őstag
Hú, most már tudom, mi az a felhősödés! Most már látom, szerencsére nem az én tv-men! Most kissé megnyugodtam, hogy nem ilyen Samsungot vettem, ezen tényleg zavaró és nem is kell nagyítóval nézni. Jobban megnézve, ez SZÖRNYŰ! Szerintem ez nagyjából a nézhetetlen kategória. Ez milyen modell? Mennyiért veszik az emberek?
-
ladlac
tag
Köszönöm, bár most úgy vagyok, hogy mégsem kell tévé.
Igaz, dícsérték az LG IPS paneljeit az itteni hozzászólók, de ha jól értem annyira mégsem jó minőség, mint egy C650 (amiből itt a hardveraprón lenne egy 40"-os jó áron, de van egy pixelhibája, és garancia sincs rá
). EDGE-technológiát, 3D-t nem nagyon akarok, de már csak azt tolják az arcodba, ha kell, ha nem. Bár a mostani tévétől minden előrelépés lenne, de valahogy mégis elment a kedvem az egésztől.
-
Jégtörő
aktív tag
Nem tudom, hogy mennyire nézitek nagyítóval a tévét, de ez a felhősödés... semmi baj nincs a leddel, nem halványul el, nem veszti el a kontrasztját egy idő után, nem kell neki pár perc melegedés amikor már kezd öregedni, hogy normális képet adjon.
Itt ülök egy ledes laptop előtt, egy ledes tévé mellet játékra is használom mind2-őt semmivel se rosszabb egy hideg-katódosnál, szerintem még jobb is, a kontrasztja. -
hoffman_
nagyúr
Ehh, elnéztem, kicsit elcsúsztattam a dátumot, my bad
Tudom, így már oké, nem volt épp olcsó fénykorában
Paulo5577:
Milyen ingyen HD filmek? Mi van? Noway, hogy ingyen lehessen letölteni HD tartalmat, csak mert a Sony berakott egy netes szolgáltatást a tévébe, vagy lemaradtam valamiről... Egyébként nem kell PC a szobába(bár a HTPC igenis létjogosult), azonban egy komolyabb multimédia állomás igen. Ez lehet egy jobb fajta BR lejátszó, egy Popcorn Hour, de PC is. Nem értem, hogy mit akarsz. Úgy akarsz filmetnézni, hogy van egy tévé önmagában a nappaliban/hálóban? És mégegyszer elmondom, utoljára. A tévé tévézésre való, legalábbis én arra használom. Nem arról kell emailt írni.
32" ről beszéltünk.
No, ez nem igaz. Nem említettem méretet, de amőyg is rohadtul mindegy, hisz egy alapkészülék akkor is alapkészülék, ha 32-es, vagy ha 46-os. Idei Samsung 100Hz-ről meg nem is beszéltem, nem értem hogy jön ez ide.
-
NGA
addikt
"Sony nagyon válogatós, nagyfelbontású filmeket nem hajlandó lejátszani, (miért is tenné, a bluray ellen dolgozna, ha megtenné, és a bluray a sonyhoz kötődik)"
Ismét: SONY 32BX420 USB HDD-ről FullHD-s MKV-ig bezárólag miinden DivX-et, MKV-t, MPG-t lejátszik. Nem válogatós. Mindent visz.
-
AtaWrc
aktív tag
Hát igen, az hogy az ember megveszi-e a filmet, vagy sem az teljesen más tészta.
Csúnya dolog, de minden filmet le lehet tölteni, egy jobb fajta média lejátszó, és mehet a mozi.SAJÁT tapasztalat, kb 2 hónapos használat után Lg Lw 4500 3D passzív tv:
Én is sok tévét megnéztem, plazma, és lcd fronton szintén, hasonló árkategóriában, kb: 250000ft.
A gyári setup gyenge, sokkal többet ki lehet hozni belőle 1 kis állítgatás után.
Az lcd technológiából adódóan kábel tévén elég "gyenge" képet ad. /plazmából szebbet ki lehet sajtolni/
Digitális adáson 2d-én szép képe van, nincs vele gond, átlagos felhasználónak tökéletes, meghálálja a nagy felbontású adatokat, nincs elmosódás, pixelesedés, pl vízilabda meccsnél szép a víz hullámzása, nem esik szét a kép, nem kockásodik.3d: valahol a mostani lcd tudás határait feszegeti, ha be van lőve rendesen, egyik legszebb képet adja azok a tv-ék közül amiket láttam, és nem kell töltögetni a szemüveget.
3000ft-ért gyári gukkert kapsz, és nem 15-20 ropi.
Ha kifogod 5 év gyári garanciát ad az LG.
Nem vagyok reklám ember, sem kerítő, csak a saját tapasztalataimat írtam le.
Ezért a pénzért nyugodtan megvehető a tévé, nem fogsz csalódni benne ha, a viszonylag gyenge kábeltévés adásvétellel meg tudsz barátkozni. -
-
törölt tag
Tisztán látható? Fordítva fogalmaznék. Nem tudsz olyan messzire menni egy passzív 3D-s LG tévétől, hogy ne lásd kockásnak a képet. Kis túlzással olyan, mintha VHS kazettát néznél 60" méretben...
Uhhhh, ekkora baromságot még életemben nem hallottam. Még jó, hogy idén EISA díjat kapott az LG, mint legjobb 3D házimozi megoldás. (55LW650S) A Digital Versus meg ilyeneket ír a kicsi LG LW4500-ról:
-One of the best LCD 3D TVs: not much crosstalk and less eyestrain than with active 3D technology
-It's alsmost as good as plasma TVs, the usual reference in this field.
-If you do, the quality is absolutely stunning. There's no denying it: the 32LW450U is quite simply the best 3D TV with an LCD display that we've ever tested in the lab.Figyelmesen elolvastad? Még hogy kockás meg VHS,
(#12062) james17408 :
Nem is azzal kell hasonlítani az LG42LW5500-et, hanem a párjával, a Samsung UE40D6500-tel, ami szintén 240.000 körül kapható. Mindkettő nagyon jó 2D-ben, kategóriájuk legjobbjai között vannak. 3D-ben pedig sokkal jobb az LG.
(#12072) vendingo :
Venned kell hozzá.
-
cigam
titán
Azért billencses távírányító már létezik htpc-hez.
-
tigipuf
senior tag
A cora-ban láttam mind a 2 típust,a ledes verzió nekem sokkal jobban tetszett külsőleg.(minőségibbnek tűnik az lv4500, lk530-as úgy néz ki mint a 70-80 ezres kategóriában versenyző típusok,gondolok itt a 3-4 évvel ezelőtti menő,de mára már szerintem unalmas csili-vili fekete kávára.)
Nem egymás mellett voltak így képileg nem sikerült őket összehasonlítanom,de szerintem nem nagy difi lehet köztük.
A nagy "felhősödés"sztori meg nem érdekel,mert nem biztos,hogy annyira szembetűnő,mint a samsungnál,és a 3-éves neonos samsung paneles tv-m is felhősödik,de nem izgat nem a fekete képernyőt nézem,nem zavar. -
malwy
senior tag
-
cantus
tag
Szia!
Én is ilyen Samukat vadásztam hetek óta, de sehol se lehet kapni őket, vagy pedig horror az ára. Utána találtam 37-es méretben, nekem az lenne a legideálisabb, de a panel minősége miatt mindenki lebeszélt róla. Nagyobb viszont nem fér el, így visszatértem a 32-es kategóriába. Ott először Pana versenyzett, de nulla USB van rajta ezért nem kell, a Samuban eltűnt 32-es kategóriában a minőségi TV fogalma, ezért most ott tartok, hogy legyen LG. Ledest nem ajánlom, mert mindenki azt mondja, hogy ebben az ársávban nincs értelme LED-nek. Helyette okosabb egy kiforrott technológiával rendelkező LCD.
Nagyon szívesen vennék tapasztalatokat az LG 32LK530-as típusról. Illetve érdekelne, hogy tudja -e valaki, hogy az LG 42LK530-as tv milyen széles? Sehol nem találtam meg a méreteit, holott egy termék méreteit tudni elég alapvető információ...
-
james001
veterán
Igen igen már belinkelték,azért neked is kössz
Már csak szurkoljatok hogy nyerjek!Igaz még lesz egy utolsó "forduló",aztán utána derül ki h sikerült-e
-
sagesz93
addikt
-
sagesz93
addikt
-
doser0717
aktív tag
Igazából a mostani lakásba elég lenne a legkisebb is, de most jók az anyagi lehetőségek és ezzel párhuzamosan nevetséges áron tudom megvenni a sorozat tagjait.
Olyanon, hogy ha 2 év múlva lesz nagyobb lakás, akkor is megéri most beruházni.
Akkor holnap Pendrive és személyes teszt.Egy hülye kérdés: olvasgatom a teszteket, meg minden, de ez annyira 'modern'. Én még mindig egy sugárkatódcsövesen nézem az esti műsort.
Szóval ahhoz szerintem nekem mindegyik jó...
így mire figyeljek?
És még valami: ezeknél mennyire jellemző a pixelhiba? (mondjuk arányban) -
kiss-csaba
csendes tag
A másik szobában tévézek analóg 100 Hz-es 70 centis Pana tévén, és sehol máshol nem láttam ilyen szép tv képet LCD tévén akár digitális, akár analóg UPC csomagja volt az illetőnek.
Másrészt a digizális csomag sokkal drágább, aztán jön a probléma, hogy több tévére újabb boxok kellenek, stb.Természetesen már eljátszottam a gondolattal, de túl sok a ráfordítás, és eredmény alig lenne belőle. Ez a LCD tv tulajdonképpen a számítógéphez kell monitornak, mert egy 3. szobát ki kell ürítenem a számítógépes cuccaimtól, de ez más téma...
Majd ha full hd adás lesz minden csatorna a UPC-nél, akkor röpül az analóg tévém, de addig tv adásnál kenterbe veri az összes LCD-t.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP Rack és Tower szerver bazár
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest