- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
''ez függ attól, hogy hány colos monitort szeretnél''
Sztem minél kisebbet kéne, mert már a 15''-nak is nagy a mérete, nagy dobozt eredményez.
Akkor jó lenne a gyors válaszidő is...ugye?
700:1 kontrasztú monitort csak a vadiúj 17, 19'' monitorok között találtam, amik már 30-40-50k
Szval egyenlőre csak keresgélek. Ha tudtok megfelelőt, akkor azt ide linkelhetitek. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Nézegettem TFT-ket, mondtátok, hogy legalább 700:1-es kontraszt kellene. Na ilyet találtam, a 400:1 az nem elég?[link]
Ja. És hogy árban ez elfogadható?
[Szerkesztve] -
gabor128
aktív tag
Na! Itt van még ez. Nem vágom a németet, a lényeget azt nem tudtam kiolvasni, hogy mennyi a válaszidő, ill. a képponttáv.
Annyi tudtam meg, hogy 1024x768-on 60Hz-el viszi, max 75Hz, de inkább 60
Itt a link:[link] -
gabor128
aktív tag
Megnéztem az összes linket a témával kapcsolatban, meg keresgéltem egy kicsit, és találtam olcsón TFT-LCD-t.
Gondolom ajánlott felbontás min 1024x768.
Ahogy néztem célszerű lenne LED-ekkel megcsinálni, bár elég sokba kerül.
Valahol még láttam, hogy csak a fény egy részét vezetik keresztül az LCD-n, és további két ''részre'' térítik el. Az egyiket egy szűrőn vezetik át, amely a fényerőt, vagy kontrasztot befolyásolja?, ne tudom; a másikat szintén vmilyen szűrőn vezetik át, amivel a színeket, telítettséget állítják. Végül a 3 nyalábot egyesítve vetítik ki a képet.
[Szerkesztve] -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Engem is már régóta érdekel a dolog.
Nézegettem hogy lehetne egy gyári pojektorba a lámpát valami mással helyettesíteni, de ez nem fog összejönni.
Elolvastam a topic elejét, de nem tudom hogy a házi építésű projektorral mi a helyzet.
Van-e egy olyan MAGYAR leírás, vagy útmutató, hogy milyen cuccok kellenek és hogy lehet ezt összerakni úgy hogy működjön.
Persze alkatrészeket mondenki ott szerez ahol tud, de ha már erre adom a fejem jó volna tudni, hogy Magyarországon hol lehet beszerezni a szükséges lencséket, optikát, tükröket, a megvilágítást. Illetve, hogy a TFT monitor képernyőt.
A TFT monitor megnyúzásának lépései, ill. pl. a LED-es fényforrás kapcsolási rajza, LED típus. Használható-e kisebb méretű TFT képernyő (15''<), vagy van-e olyan TFT ami nem kimondottan számítógéphez van, de mégis nézni lehet rajta valamit és RCA csatija van pl. autóban haszn., stb. stb.
Szóval van-é vmi leírás, hogy mi kell hozzá, hol szerezhető be, kb mennyi és hogy kell összerakni, tapasztalatok.
Nem akarok telhetetlen lenni, csak tudnom kell, hogy hogy áll a dolog, érdemes-e belekezdenem (egyébként még semmim nincs hozzá).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest