- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hgabor82
csendes tag
-
pg6830kukac
csendes tag
"Fresneek távolsága lcd-től miben befolyásolja azt hogy a kivetitőlencse milyen legyen mert számomra ugy lenne logikus hogy (én esetemben) LED-->fény szögben-- >FRESNEL1--->fény egyenesen-->LCD-->fény egyenes-->FRESNEL2 "
Mivel valós (nem egy pontból induló) képet közvetít ez a lencse, elvileg semennyire. Az optikai tengellyel párhuzamos fénysugarakat gyűjti egy pontba elvileg, és ez a párhuzamosság nem függ az LCD és a Fresnel-lencse távolvágától. (Ilyenkor az úgynevezett tárgytávolság végtelen így is - úgy is.)
-
Sraff
tag
Esetleg egy ilyen? Samsung projektor lencse
-
hgabor82
csendes tag
Szia yankoo! Véleményem szerint a második fresnelnek (ami az LCD és a vetítőlencse között van) nem sok értelme van, főleg nem ilyen kicsi képernyőnél. Eredetileg a 3.5"-os LCD mögött gyárilag volt egy enyhén "tejfölös" színű fénytörő fólia, vagy egy fresnel fólia. Ha még meg van azt rakjad itt is közvetlenül még be az LCD mögé, de úgy, hogy közvetlenül összeérjenek, mert, ha hézag van köztük már baj van. Ezzel a megoldással sokat lehet javítani az egyenletes képélesség problémáján. Egyébként 2.4"-os, vagy 3.5"-os LCD TV képernyőt vezérléssel együtt nem tud valaki?
-
miki002
tag
a sima írásvetítő lencsének álltalában ez a hibája ,nem egyenletes és szerintem az éles is csak élesebb talán, a tűéleshez meg fényévekre van a maximális képélesség, amit el lehet érni ilyennel! tüzet gyújtani talán jó kint a napon!
nehari nem rosszból írtam sajna ez ennyire képes! triplet még mindíg a jelszó ! a jobb írásvetítőkben is az van ! csak azzal érdemes foglalkozni a megfelelő minőség érdekében ! üdv
-
arpii
tag
-
Sraff
tag
Szia!
Egy 15"-os panelban gondolkodom, egyelőre írásvetítős fresnel lencsékkel. Jó lenne egy 16:9-es arányú monitort kifogni (kár, hogy ez a monitort már nem lehet kapni, újonnan is megvenném), de ahogy néztem erre nem sok az esély.
Így marad egy 4:3-as 15"-os monitor. De ez még tényleg csak terv, mert az akaraton kívül még semmi nincs meg.
-
Babar001
csendes tag
Már csak az érdekelne hogy mennyi a ára ennek a tenyér nagyságú lednek?...A 3,5" monitornak elég a felbontása? Működés közben hangyás a kép, ami szerelés közben nem tapasztalható...Akkor ilyen a kép, ha kevés a fény...De én nem lebeszélni akarlak, csak a tapasztalatok ezt mutatják...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest