- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
IronBrew
újonc
válasz
IronBrew #3723 üzenetére
Update a Skóciában elromlott Samsung PS51D6900 3D TV ügyében.
Jelentem, a televízió ismét ad képet. Mi volt a hiba? Tök tudja, a következők lettek cserélve: táp, Main, X, Y, Logic board. Maradt a képernyő, keret (azokkal a nem cserélhető lapokkal az alján), meg a jobb oldalon ami van. Ja, persze nem szakik, mert kb nem értenek hozzá, két szervízbe is azt mondták, hogy háááát, nem tudják, de jobban járok, ha veszek újat. Végül vettem, de csak bosszantott, így berendeltem egy utolsó lapot.
Hétvégén szereltem be a Logic Board-t, mint utolsó esély és láss csodát, működik.
Szépen tolja is a 3D-t, az egyetlen gond, hogy most a szemüveget nem tudom szinkronizálni a TV-vel. Így 3D van a tv-n, csak a szemüveg miatt nem tudom nézni. Valakinek van ötlete esetleg? Azt se találtam meg, hogy hol van a bluetooth vevője, csak a wifi-t, de az tuti működik, mert frissítette meg minden. Volt factory reset, elem csere a szemüvegben, de semmi. A szemüveg led-je csak villog piros-zölden, de nem kapcsolódik.Más: sejtettem, hogy működni fog, mivel após hívott a hétvégén, hogy nekik meg elromlott a hasonlóan marha nagy és marha drága Samsung 3D-s tv. Bekapcsol magától, elkapcsolja a csatornát, ill. csummára veszi a hangerőt, mert olyan kedve van
Mindkét topicra szívesen veszek bármilyen építő jellegű hozzászólást.
-
IronBrew
újonc
válasz
IronBrew #3722 üzenetére
Hopsz, most jutott eszembe egy kérdés. Van egy Logic Controll Board a TV-ben, amin van egy zöld led, és ennek másodpercenkét villognia kellene, ha jól olvastam egy fórumon. Én magam ezt sose láttam, mert ugye ha működik a TV nem nézegeti az ember a hátulját, most, hogy meg elromlott a TV, már nem villogott, amikor nétem. Ez több ok miatt is lehet, de nem tudom, hogy melyik, mert nem értek hozzá. 1. elromlott ez is. 2. mivel az Y main/buffer hibás, így el se indul a készülék, azaz nem kap áramot/munkát, így ezért nem villog. Vagy villognia kellene mindig, amikor be van dugva a TV a hálózatba, akkor is, amikor nem üzemel a TV? Ezt nem gondolom... Miért ilyen bonyolult ez, hogy nincs sehol se leírva, hogy ha nem kapcsol be a TV és csak villog a piros led (és nem kondi hiba), akkor ez meg ez a hiba oszt csókolom...
Persze, ez is ezért külön szakma.
-
Razor_alpha
tag
válasz
IronBrew #3654 üzenetére
Fizikai gombra ébred egyébként? (azt hiszem a PS51D6900-en kapacitív érintő van ) Ha arra sem akkor az IR-t szerintem kizárhatod. Ha gombsorra feléled akkor viszont IR-board vagy maga a szenzor.
Piros lednek égve kéne maradnia emlékeim szerint az említett TV-n ha áram alatt van, ebben persze tévedhetek, de akkor tényleg inkább alaplapi gondja van még mindig, csak lehet hibásra lett cserélve, vagy nem tökéletesen bele valóra.
Még egy kérdés ami releváns lehet, az alaplap (mainboard) csere előtt és után is pontosan ugyanazok voltak a tünetek? (6 led és elalszik, nem ébred) - Ha csak egy kicsit is más akkor az lehet esetleg árulkodó jel a többieknek.
Majd jönnek a hozzáértőbbek és kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest