Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nubia Red Magic 10 Pro - erő van, nyelvtudás nincs
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
atesz1980 #7140 üzenetére
Én meg zölddel karikáztam a hiba valószínű okát, a párhuzamos diódák közül zárlatos valamelyik elvileg. Más esetben egy ilyen zárlattól csak lekapcsol a védelem, diódacsere, öröm.
Ennél az a szívás, hogy egyes esetekben, a védelem normális működése helyett, hálózati oldalon csúnyán szétvágja az alkatrészeket a 325 V. Zárlatos lesz a kapcsoló FET stb.
Lehet rendelni hozzá alkatrészeket, FAN7529 táp IC van az Aliexpressen is (5 db-ot kaptam 3 dollárért), de maga javítás olyan haladó munka, hogy aki ezt meg tudja csinálni, nem kérdez fórumon, hanem megcsinálja. Aki nem, annak egyszerűbb rendelni szerintem egy komplett 17PW25-3 tápot valahonnan. Ez ugyanis elég elterjedt Vestel tápegység, Orionokban is van és még sok hasonlóban.
Ilyen áramköröknél az sem mindegy, hogyan indítod el (áramkorlátozás, zárlat esetére), ha valamit elfelejtettél cserélni, megint elpukkan.
Van egy érdekes felépítése, nem a szokásos tápkonstrukció. A szokásos aktív PFC és PWM-vezérlő helyett lényegében csak egy PFC-áramkör van, ez a FAN7529. (Most nem beszélve a standby tápról, ami külön áramkör mellette.)
Primeroldalon csak kiskapacitású puffer van, amin erősen hullámzó feszültség áll elő. Kimeneti oldalon vannak a szokottól eltérő, nagykapacitású pufferek, mert így már nem csak a kapcsolófrekvenciát kell simítani, hanem a 100 Hz komponenst is pufferelni.
Kissé "degenerált" konstrukció, de amíg működik, addig jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- HDD probléma (nem adatmentés)
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Energiaital topic
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Pro-Ject Tube Box S2 Black Phono PreAmp
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Zidoo Z9S hálózatimédialejátszó
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- Árcsökkenés: eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS fülhallgató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest