- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ibrahim
csendes tag
válasz
reprokaiser #29 üzenetére
No, meglett az Eizo L568
Hát, szerencsére (eddig) hozza a nevének megfelelő minőséget és teljesítményt. Eszetlen szép képe van, őrület szép és nagyon egynletes színei
A gradiensek 99,999%-ban hibátlanok, a fekete az mindenhol korom fekete (de annyira, hogy ilyet lcd-ben még nem láttam), a teljes képernyős szürke és fehér is nagyon homogén. Baromi sok színekkel kapcsolatos tulajdonság állítható rajta. Egyetlen dead pixelem van, de szerencsére az is a balalsó sarokban, és csak 5-10 centiről látható - szóval nem zavaró. A jobb és bal alsó sarkokban van egy (tényleg) alig észrevehető elszíneződés - gondolom a beépített tápegység miatt. Összességében nem tekintem visszalépésnek képminőség terén a Matrox P650-nel meghajtott ViewSonic Pf95-ös CRT-hez képest, ami sztm nem kis szó
Webre - az eddigiek alapján legalábbis - tökéletes lesz. Profi DTP-re persze azért valszeg soványka lenne.
-
ibrahim
csendes tag
válasz
reprokaiser #27 üzenetére
''Az egyetlen szempont a te szemed pontja ? menj el és nézd meg magad.''
Szívesen olvasnám az ötleteket, hogy hol van olyan hely - mondjuk - Bp-en, ahol a dtp-sek/designerek számára komolyan vehető kijelzők viszonylag széles skáláját (akár crt, akár lcd) meg lehet nézni működés közben, rendesen belőve.Nem sok ilyenről tudok..
Egyébként vicces, hogy 19''-es méretben egyetlen (nem szélesvásznú) lcd-t nem találtam, ami 1280x1024-nél nagyobb felbontást tudott volna. Így meg persze jó bazi nagy pixeleket használnak... Ki érti ezt...
Egyébként van vkinek tapsztalata a ksiebb, ''hétköznapibb'' Eizo LCD-kkel? Egy FlexScan L568AS-sel barátkozgatok... Persze webes, és nem print munkákra. -
válasz
reprokaiser #19 üzenetére
Egy barátom reklámgrafikus, aki a vektoros cuccait kizárólag Corelben csinálja, mert azt szereti.
A Compfair-en el szokta zavarni a Codra-sokat (Corel forgalmazói), és megmutatja nekik, hogy kell _valóban_ használni a Corel-t.
Egyébként a srác kb. isten-császár szintű grafikus, szerintem megszámolni sem tudja, hogy hány reklámot csinált már a különböző ügynökségeknél. És ő is Corel-t használ... -
Race-Face
tag
válasz
reprokaiser #19 üzenetére
A helyzet valóban rossz, de ezen kár mérgelődni. Szerencsére mi még nyomtatunk igényes munkákat is, például festőművészeknek, akik az első pillanattól kezdve ott ülnek, végigkövetik az összes lépést. A végeredmény egy szép könyv - ami a kutyát nem érdekli. Vicc, de igazi, komoly, szép könyveket nyomunk 200-500 (!) példányban, igénytelen hirdetési újságokat meg tízezres nagyságrendben... No comment.
Ami még érdekes, hogy sok komoly cégnél, akik az ügyfeleink között vannak (pl. áruházláncok), csupa hozzá nem értő ''marketinges'' intézi a nyomdai ügyeket. Az egyik kék-piros logos (hehe, így hirtelen kettő is eszembe jut, tehát messze nem voltam egyértelmű) áruházlánc vezető szupermarketingese az első munkához egy korábban nyomtatott újságot adott, amit előtte félbehajtott, összegyűrt, megtaposott, eláztatott, megszárított..., szóval hogy azon rajta van a logo meg a színek. Aztán mikor megemlítettem neki, hogy próbálja már megszerezni az arculati kézikönyvüket, azt mondta, nekik olyan nincs. Persze. Elhiszem. Hogy egy nemzetközi áruházláncnak nincs. Hehe. Aztán végülis csak sikerült... És ez az ember, akinek a jelek szerint fogalma nincs az egészről, azt hiszi, hogy a tipográfia egy betegség, ő fog majd módosításokat kérni a munkámban? Mert jó, csinálja ezt egy kis cég, igénytelenek, leszarom. De egy ilyen cég már lehetne csöppet igényesebb... Ugyanakkor van pozitív tapasztalat is, ezért talán leírhatom, nevezetesen a skoda helyi kereskedője, aki rögtön cd-n küldött mindent, pedig csak egy logot kellett rárakni egy plakátra, mert ők voltak a támogatók.
Az a baj, hogy Magyarországon ennek a szakmának nincs kialakult kultúrája. Sokan csak belecsöppentek (igazság szerint én is, igaz, azóta már majdnem nyomdamérnök lettem) anélkül, hogy valaha tanulták volna. Persze, nem igazán volt hol... Rengeteg embert ismerek a szakmában, akik tanult szakmája teljesen más, mégis kiváló szakembernek tartom. Ugyanakkor jár hozzánk egy iskola, a reklámgrafikai asszisztens tanulóknak mutatom be a nyomda működését, háááát... Elnézem a vizsgamunkákat, nem szeretnék közülük munkatársakat. És ők lesznek a reklámgrafikusok, papírjuk lesz róla!!! Pffff.
[Szerkesztve] -
peace&love
aktív tag
válasz
reprokaiser #8 üzenetére
Hát én szerintem meg nem az igénytelenség felé ''mozdul a piac''...
Pont fordítva. Nálunk is most vezettünk be egy CTP rendszert, nagyon pöpec.
Hozzá lehet lőni a monitort, ha akarod,meg lehet simán composit PDF-ezni.
egyébként meg persze. a fényszínek fényszínek, a testszínek meg testszínek.
sose lesz olyan a monitoron... -
törölt tag
válasz
reprokaiser #5 üzenetére
''sürgősen felejtsd el a
korelt, ha komolyabban akarsz grafikával, nyomdászattal foglalkozni.''
Lehet hogy neked nem jön be a Corel, de azért valótlan dolgokat ne állíts róla. Én hosszú évek óta használom a napi munkában, és még a legkomolyabb többszáz oldalas levilágításokat sem rontja el.
Egyébként sznobizmusnak tartom a Corel fikázását, nagyon kevés olyan dolog van amit ne lehetne k*rva gyorsan megcsinálni benne...
Egyébként nem a szoftveren múlik hogy ki mennyire komolyan foglalkozik a szakmával. Rókázok az olyanoktól, akik felrakják a legújabb Photoshop-ot a gépükre és kikiáltják magukat profi grafikusnak. -
dekoninck
aktív tag
válasz
reprokaiser #2 üzenetére
Koszi a valaszt! Mondjuk fel millat nem koltok egyelore Apple monitorra, bar tetszik
de valami joba befektetek.
Arrol tudsz mondani valamit (autodidakta kezdo vagyok), hogy a CorelDraw hibaja lehet az, hogy ami a monitoron lila, az kinyomtatva kek, es ''kek'' a szin neve is?
A Corel-rol mar sok rosszat hallottam. Most egy LG 795FT-m van. Egyelore.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus FV43U 43", 144Hz, 4K, AMD FreeSync Pro monitor
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AOC Agon AG273QCX, 27 col, 2560x1440P (QHD), 144 Hz, Curved (hajlított) - elkelt Hiksan kollégának
- LG Ultragear 27GN60R (Tökéletes állapot)
- LG UltraFine 32UN880-B 4K Ergo állvány
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged