- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
reprokaiser
csendes tag
válasz
peace&love #15 üzenetére
Dehogynem az igénytelenség felé, csak nem látod a fától az erdőt!!! A ti CtP rendszeretek egy valóban szép és jó dolog, de mit gyártotok rajta? Reklámkiadványokat? Szórólapokat? Jobb esetben szépen nyomott brossúrákat? Hazugságokkal teli, silány nyelvezetű magazinokat, amelyek kétes hírnevű médiasztárocskákról szólnak? Mikor csináltatok utoljára magyar szerzők által írt, jó minőségű képanyagból jól színrebontott, grafikus által tervezett könyvet, melynek a szövegét igazi korrektor olvasta össze az eredetivel - mint az ''ántivilágban''? Én ezt nevezem igénytelenségnek. Amikor egy nagymultú, ''értelmiségi'' iparág segédkezik egy egész nép tudatos elbutításában, és esztétikai érzékének tönkretételében.
Ja, a ti CtP rendszeretek teljes beruházási értéke messze kevesebb, mint egy bármilyen nevetséges fogyasztási cikk - mondjuk egy hashajtó tabletta - nem bevezető, hanem szintentartó reklámkampányának költségvetése. És ezekről a pénzekről nem olyan képzett szakemberek döntenek ám, mint akik vélhetően nálatok is döntöttek, hanem olyan egyének, akik tök idegenek a szakmában, fogalmuk sincs arról, amit csinálnak, és úgy egyébként a magánéletben egy lyukas garast sem bíznál rájuk. Én ezt nevezem igénytelenségnek...
És a PDF, jaj de jó !!! Te figyelj, nem látod, hogy ez az egész ''fejlődés'' az utóbbi öt évben arról szól, hogy Te, mint szakember ne legyél többé szakember??? Hogy a végletekig leegyszerűsített, ''önjavító'' munkafolyamatokba kényszerített, esztétikailag is igénytelen anyagok tömkelegének gyártása során bárki lecserélhető legyen, mint egy sakkfigura! Amikor elérted azt, hogy ''egy gombnyomással'' preflight-olod az anyagot, ami magától fel is rakódik kilövésbe, sőt a RIP átadja a színterhelési adatokat a gépteremben ücsörgő másik számítógépnek: na akkor lehet bárkit felvenni az utcáról helyetted, mondjuk kétharmadannyi fizetésért. A nagy fejlődés arról szól, hogyan tudják még jobban kizsákmányolni a népeket.
Egyébként tetszik a lojalitásod, szép, ha egy ember tiszteli és szereti a céget, ahol dolgozik. És mi a workflow, ha nem titok? Hogy nyomtok át ezen egy hatszínes anyagot? -
puffneki
tag
válasz
peace&love #16 üzenetére
nyugi, nem értettem félre. nincsenek érzelmi kötődéseim egyik program iránt sem.
az illustratornak is adok még esélyt, de most sajna corelhez vagyok kötve.
de igazából vele sincs különösebb bajom. -
puffneki
tag
válasz
peace&love #11 üzenetére
kösz az infót, viszont nem én akartam tft venni. az a topicnyitó volt.
mindenestre lehet, hogy nem hagytam elég időt az illustratornak kibontakozni, de freehand kezelése kicsit intuitívebb, még ha a tudása messze el is marad az illustratortól.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest