- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Freddy TNT #28 üzenetére
őőő bocs, ezt nem ebbe a fórumba szántam
-
Freddy TNT
őstag
Hi all !
A következő volna a problémám: Van nekem egy Blazer 600-as UPS-em. Na most ahoz van gyárilag egy cd progikkal,meg kell venni egy kábelt ugye amivel összekötöd géppel.
A dobozon lévő webcímen egy új program is fellelhető a régi helyett.http://www.ups-software-download.com Fel is hívják a figyelmet, hogy inkább azt tőccsed,mert jobb.Csakhogy nincs hozzá kód! (mi a lóf@szn*ak, kell hozzá kód???) Ami a dobozon van az nem jó, mert az az előző progihoz van.
Na szóval valaki legyen szives adjon egy jó kódot a winpowerhez, vagy valahogy segítsetek.
A másik kérdésem, hogy hogy adjam be a WinXp-nek, hogy milyen UPS-em van ? Mert nincs a listában ez az UPS (a vezérlőpult=>energiagazdálkodásnál)
Előre is kössz szépen ! -
Vázze, ez tök jó! VladimiR tud ám, nem csak újoncokat ütni-vágni, népnevelni, hanem segíteni is...
Na, ez csak vicc volt, tényleg tök jó volt olvasni, ahogy lépésről-lépésre egyre beljebb és beljebb jutottak, s aztán a végén katartikus örömet szerzett a másik félnek. (Rossz az, aki rosszra gondol.)
-
-
GYEREKció
csendes tag
válasz
Freddy TNT #20 üzenetére
Olyant viszont nem találtam... Szerintem az én szerver alaplapomben azt sem lehet letiltani, ahogy a CPU feszültségét sem lehet állítani.
-
GYEREKció
csendes tag
válasz
VladimirR #18 üzenetére
Na, hallod, TE egy isten vagy!!!!
Minden úgy működik, ahogy leírtad!
Igen nagyon hálás vagyok érte Neked! 1990 óta vágyom arra, hogy újra játszhassak ezzel a játékkal, és most végre Neked köszönhetően sikerült!!!!! Csupán csak 14 év... Mi is az?!
A barátom meg lesz halva a gyönyörűségtől!
TERMÉSZETESEN MIDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!! EGY ÁLOM VÁLT VALÓRA ISMÉT!
Már csak egy aprócska technikai kérdésem lenne...
A teljes képernyő bal széle kilóg a monitorról, szóval hiányzik egy kicsi belőle. Szerencsére mondjuk nem jön be a másik oldalon, ahogy ezt szokta tenni anno, de mégis zavaró. Lehetne ezt orvosolni? -
VladimirR
nagyúr
válasz
GYEREKció #19 üzenetére
a HT az egesz mas, az egy inteles technologia amit az ujabb p4 processzorok tamogatnak (Bővebben: link)
az L1 es L2 cache (gyorsitotar) litiltasa az egesz mas kategoria -
Freddy TNT
őstag
válasz
Freddy TNT #20 üzenetére
Mármint erre a hyper izére gondoltam. Nekem ilyen nincs. MI a rák ez ?
-
GYEREKció
csendes tag
válasz
Freddy TNT #15 üzenetére
Sajna a Hyper Technology Disabledre állítása nem segített. Ugyanolyan gyors.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
GYEREKció #14 üzenetére
teljeskepernyo:
-alt+enter
-a start menu / dosbox / dosbox.conf file-ban kell turkalni, megpedig az [sdl] szekciban kell atirni a fullscreen sort: true legyen az erteke, s igy teljes kepernyoben kezd, false eseten ablakban indul
szinek:
mint irtad a jatek iszonyat regi, s a dosbox alapbol vga-t allit be monitornak - ez szinten a fenti conf file-ban orvosolhato a [dosbox] szekcioban a machine sor (a valasztek: hercules, cga, tandy, vga)
sebesseg:
ha jol sejtem ezt is lehet orvosolni a configfile-bol, de ezzel meg nem foglalkoztam (mondjuk a tobbit is csak elolvastam)
ha minden igaz, akkor a [cpu] szekcio cycles sorat kell atirni - ez adja meg, hogy ezredmasodpercenkent hany utasitast probaljon ertelmezni a dosbox
az alap ertek 3000, probald csokkenteni (persze elotte lodd le a dosboxot, ne mukodes kozben turkalj bele)
szerk.: en epp most installalok dosbox-ra win3.11-et
[Szerkesztve] -
válasz
Freddy TNT #13 üzenetére
Hopp, milyen jó ötlet, majd kiprószálom.
-
_Volkovy_
nagyúr
Ez a cache kikapcsolás tényleg működik,próbáld meg.Én a Transport Tycoon-t nyomtam így..
-
GYEREKció
csendes tag
-
Freddy TNT
őstag
Hi all ! Nekem is van egy ősrégi játékom, aminek túl gyors a gép.Igazság szerint ez a ''trükk'' egy 1600+ Athlonnal volt (a mostanin nem próbáltam még) a Lassítás csak annyiból állt, hogy Bios-ban letiltottam a prociban lévő L1 és L2 cache-t. Na csak győztem bevárni a bootolást
De a game a megfelelő sebességre lassult le.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
GYEREKció #11 üzenetére
az mindegy
a lenyeg, hogy ''csatlakoztatni'' un. mount-olni kell a jatek konyvtarat a dosbox-ba meghajtokent maskulonben az nem fogja megtalalni a jatekot
ennek menete az, hogy dosbox-ban kiadod a kovetkezo parancsot:
mount meghajto: jatek_eleresi_utvonala
es ekkor a dosbox-on belul hozza kell hogy rendeljen egy meghajtot (ami tetszolegesen adhato meg a Z:-t kiveve, mert az a dosbox ''C:'' meghajtoja, amin a ''rendszer van'') a jatek konyvtarahoz, attol fuggetlenul, hogy az a hddn-, vagy cd-n van
pl ha a jatek a c:\games\tetris konyvtarban van, akkor:
mount c: c:\games\tetris csatlakoztatja a konyvtarat a dosbox c: meghajtojahoz, majd
c:\tetris.exe paranccsal indithato a jatek -
VladimirR
nagyúr
ott van a link, a masodik hozzaszolasban, de adok egy direkt linket is, magahoz a telepitohoz Bővebben: link
letoltod, installalod, elinditod, aztanb be kell mountolni a jatek konyvtarat, ami a kovetkezokeppen nez ki:
mount x: c:\games\tetris
ekkor a c:\games\tetris (vagy ahol a jatek van) konyvtar a dosboxon belil az x (vagy akarmi mas) meghajto lesz - aztan x:\tetris.exe
es mar indul is a jatek -
csizs
aktív tag
szerintem a CPU Killer sokkal jobb!!!!!!!!!!!!!!
-
GYEREKció
csendes tag
Őróla van szó!
Bővebben: link -
Sil
senior tag
Nocsak, ezt a dosbox-ot lehet, hogy kipróbálom, köszi.
Az én kis Win98-amon ugyan megy a legtöbb régi játék (és a legtöbbnél a sebességgel sincs gond), de az öcsém múltkor épp akart játszani valami régi DOS-os játékkal az XP-jén, persze nem ment neki sehogy, és nagyon elkenődött...
A régi 386 AT-nk (40MB-os winchesterrel, az volt ám a jó világ) meg fent porosodik a szekrény tetején, mert szegény nem volt 2000-kompatibilis...
-
GYEREKció
csendes tag
Srácok! Ne ilyen volumenú programra gondoljatok, hanem egy 2D-s Tetris szintű DOS-os programra!
Olyasmire, amit a legelső házi PC-kre készültek.
Szíves örömest elküldöm mailben bárkinek... Egy élmény kipróbálni!
S legalább megmondhatnátok, hogy elég lassú-e ahhoz, hogy játszható legyen. -
VladimirR
nagyúr
ebben a topicban (Bővebben: link) javasoltak egy megoldast (Bővebben: link)
vagy probald ki a dosbox-ot: Bővebben: link - ez egy dos emlator, en pl sr2-t jatszok rajta rendszeresen xpsp2-vel egy 2500+os bartonon (nalam ugyanis mentett allas betoltese lehetelen volt es lila csikok voltak a kepben - mondjuk nekem egy driver miatt lehetetlen barmilyen 16bites alkalmazas futtatasa fullscreen-ben)
[Szerkesztve] -
GYEREKció
csendes tag
Szóval...
Van egy iszonyú régi játékom, amivel akkor tudtam utoljára játszani, amikor a Guns Roses Magyarországon koncertezett. Akkoriban volt egy döglassú PC XT-m. Az volt csak a jó világ!!!
Aztán lett egy nemtommilyen AT, és azon már olyan gyors volt az általam olyannyira kedvelt játék, hogy többé nem élvezhettem azt az örömöt, amit okozott nekem, és a barátomnak.
Conquest volt a neve, és két dögkeselyűt kellett benne irányítani... Mindegy!
A lényeg az, hogy abban szeretném a segítségeteket kérni, mikéne tudnám a 3.2-es XP SP1-es Pentiumomat lelassítani annyira, hogy játszhatóvá tegyem a játékot...
Ha lehet, akkor pontos használati útmutatóval segítsetek.
Köszi!
Ugyanitt döglassú PC XT-t vásárolnék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest