- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
modflow #4981 üzenetére
Az tuti hogy amikor "szétszedték", akkor összetörték a palástot
Próbálták meghegeszteni, de csak taknyolás lett a vége, amit utána lebarmoltak. Én egy fillért nem fizettem volna ezért a munkáért
Viszont ha ebbe a topikba beteszed, akkor te leszel a hónap sztárja -
modflow
veterán
válasz
modflow #4976 üzenetére
Most figyeljetek!
Kerestem villanyszerelőt, aki beköti a motort.
Most jövök tőle.A motor, amit a szaktudással rendelkező, erre specializálódott cég csinált, így néz ki:
(körbe végig ilyen)
Mielőtt bármit mondanék, szerintetek ez mi?
Jó, beszerelhető, üzembiztosan, nyugodtan használható? -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4973 üzenetére
Mint ahogy " lemmy71" kolléga írja azt meg kell hegeszteni , látszik a képen , hogy kifelé el van mozdulva ( én simán vissza vinném
, hogy oldják meg ha ők törtek el ) !!
A f@sz ki van már valamit valohava javítani vinni ( egy hónapja négy munkahengert vittem javítani , arány árba megcsinálták , csináltak bele új karmantyúkat de ahol réz alátét volt azt már nem cserélték , vissza tették a régit és mindenhol fojt az olaj, pénz éhség az van de minőségi munka az nincs ) !!
-
lemmy71
őstag
válasz
modflow #4953 üzenetére
Bármelyik munkavédelmi boltban kapsz. 5 -től 12 -es méretig szoktak lenni. Én speciel nem használok kesztyűt a láncfűrészhez. Kesztyű nélkül biztosabb a fogás. Amikor fenyőt tuját vágok. olyankor eldobható cérna kesztyűt veszek fel a gyanta miatt.
Szerintem te valami ilyesmit szeretnél. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4950 üzenetére
" Csak fura, hogy a hiba menet közben jött fordulat visszaeséssel. Ez lehet kondenzátor hiba miatt? "
Nem ez nem kondi miatt van ( a kondi csak az indításért felelős ) , ha neked menet közben fordulat szám esés volt az több mint valószínű hogy , már a motor kezdett le égni és le is égett ! -
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4934 üzenetére
Szia!
Én ezt ajánlanám OBI [Einhell asztali körfűrész TC-TS 2025 / 2 U], 2000 W, garancia sem mindegy, az Einhell jó márka régóta van csak elfeledték kissé. Vagy ha csak asztali kell akkor 500 W [Einhell TC-TS 200 asztali körfűrész I], [Einhell asztali körfűrész TC-TS I] 800 W. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4941 üzenetére
Nincs mit !!
Olvastam odaát a hozzászólást , én is azt mondom szedd szét ( ha kell , ha a motor belsejébe is bele ment a por ) ellenőrizni a csapágyakat , hogy könnyen forogjanak ( mert akkor is melegedhet ) és ha minden rendben akkor mehet tovább !!
De ha gyalúlni is tud és ragaszkodsz hozzá , akkor meg kell tekercseltetni ha le égett , kapásból itt [link] rá kerestem !! -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4938 üzenetére
Onnan gondolom , hogy 900 w hogy az oroszba a B a vé betű , és ott írja , hogy 900 Bt , hát hogy melyik a jó azt nem tudom de van itt asztalos topik , de , hogy baj lehet e belőle azt itt [link] villanyszerelés topikban jobban megtudják mondani !!
Nekem egy csinált cirkulám van 2,5 kilówattos motor hajtja , ékszilyakkal ( ritkán van használva ) !!
Tedd fel a képeket a villanyszerelős topikban , ott megmondják , hogy jól gondoltam e a 900 w ot !
Itt [link] megmondják, hogy melyik az a körfűrész amelyik jó ! -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4936 üzenetére
Aha , ahogy nézem 900 watt , de szerintem ahogy írtad a szagot, hőfokot és a fordulat is le esett ennek a motornak vége !!
Gondolom , hogy meg lehet tekercseltetni , de szerintem messze nem megérős a dolog , kurv@ drága a réz , a minkadilyak is elvannak szállva , szét szerelni , már akkor új csapágyak és máris többe kerül a leves mint a hús !!
Jofogásra [link] be írtam , hogy körfűrész , van rengeteg , de online is rá kereshetsz !! -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4934 üzenetére
Ez ilyen nagy állványos körfűrész, ékszilyakkal van meghajtva
Egy villany motor belül réz dróttal van tekerve , és ha jól emlékszem a lakk a tekercsen 150 foknál meg ég , ha te kívül 100+ fokot mértél akkor megvan az esély , hogy a motor meg égett ( vagy le égett ) , de lehet a következő felmelegedéssel fogja megadni magát !!
Nagy nehéz vastag anyag , vas mag , komoly tekercsek, forgó rész, ez amikor 100 fok fölé melegszik , az nehezen ( lassan ) hűl ki !! -
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4893 üzenetére
Még egy kis adalék a lánc élezéshez és a reszelő kiválasztásához.
A képekről jól leolvashatóak a paraméterek és a lánc méret számítása. Ahogy írtam egy gazdaboltban ez is beszerezhető és olcsóbb mint a netes rendelés.
Van még, hogy 5 kézi élezés után illik egy gépi élezést is csinálni. Megmondom őszintén nekem elég volt a kézi is, de nem vagyunk egyformák.
Nekem pl. .325-ös a láncom és ehhez D=4,8 as reszelőt használok.
A lánc méretekről röviden.
Reszelők átmérői.
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4889 üzenetére
Kenéshez én ezt használtam, mind az elektromoshoz és motoroshoz is. [EVO OIL SL 55]
Illetve sokan használnak [Mannolt] , ha van gazdabolt a környéken ott tudsz venni. Nem muszáj nagy kiszerelést venni, de ezt majd te eldöntöd.
A láncfeszítés, ahogy valaki írta annyira kell megfeszíteni, hogy ne lógjon lent és valóban két ujjal lehessen hajtani.
Lánc élezésről fórum társunk jól írta. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4893 üzenetére
Egy jó reszelőtől
, youtuben nagyon jó élezős videók vannak fent , javaslom , hogy nézzél meg egy párat !! Vannak nagyon jó sablonok amik segítenek az életedben ( én egy sima kerék reszelővel élezek , de van egy elektromos ,aránylag profi élezőm is ) , de videókat mindenképp nézzél meg !!
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4865 üzenetére
Ilyen alkatrész ami a képednél a lap túlsó oldalán van.
Tehát ennek a tövénél nem ildomos vágni, ugyan rettenetesen harap, de mint írtam megugorhat belül a fogaskerék és darál, tapasztalat.
Legjobb, ha középső résszel dolgozol, akkor tovább bírja fűrész. Illetve a hegyével sem jó vágni, kivágódhat baleset veszély, a fűrésznek sem tesz jót. Az elektromos fűrészek esetén érdemes ezt betartani, és sokáig használhatod.A benzines fűrészek más témák.
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4858 üzenetére
Szia!
Hobbinak nagyon megfelelő, az általad írt ág mérettel megfog birkózni. Arra kell ügyelni, hogy közvetlen a kapaszkodó körmöknél ne nagyon told neki. Akkor megugorhat és hamar ledarálja műanyag fogaskereket. Sajnos tapasztaltam haraptattam vele és megugrott a kerék, és fogaskerék csere lett a vége.
Mint minden szerszámnál, ha okosan használja az ember sokáig bírják. Persze rendszeres karbantartás tisztításnak meg kell lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Könyvajánló
- Renault, Dacia topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest