- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Aztan utana bemondtak, hogy nem lesz idokorlatos.
Ezek egyutt es kulon is bombak sajnos.
Lassan ott tartunk hogy a fogyasztasi adok miatt ausztria nem draga. Ha meg kivesznek a bevetelek kozul adot, akkor a helyette belépő fogyasztasi adok versenykeptelenne teszik belfoldet...
Durva volt latni Becsben, hogy az atlagjoska ettermek, kocsmak nem dragabbak mint nalunk...
Anno 2018 kornyeken voltam Athenban. Ott voltak extrem arak a helyi fizetesekhez kepest
-
sakal83
addikt
Ezt kerdezd meg a japanoktol, erre sem vennek merget. Az EU a legdragabb hely gyakorlatilag a vilagon. Nem feltetlen a tovabbi dragulas, de nem zarhato ki persze. A stagflacios es oldalazos idoszak erdekes dolgokat tud am okozni a berben is
Japánban az átlagfizetések szinte teljesen megegyeznek ma az 1991-es átlagbérekkel.
Azert olyan sok kitoresi pont nincs az EUban mar. A kereslet a huzoagazatokban csokken mas foldreszekrol, ami determinalhatja a mai helyzetet. Az autoipar es az IT mar erzi, de szamos teruletet erint a globalizacio megszunese es a tobbpolusu vilagrend ittlete. Es ugye kereslet nelkuli novekedes=lufi
Es jelzem. Az EU a legdragabb jelenleg, tehat olyan nagy ter felfele nincs. Ha infla lesz, akkor pedig a kamatkulonbozetet boven ki fogjuk fizetni adokkal...
-
Benny89
csendes tag
2 éve adtunk el egy éppen hogy lakható házat, amit örököltem és lett belőle kemény 6 millió forintom 75% tulajdonrész mellett.
Úgy érzem, hogy ebből a 3%-osdiból én és a párom csak drágulás hatását fogjuk érzékelni, mert papíron ingatlanmágnás voltam valaha...
Ha korrekt lenne a törvény, akkor eladott (és főleg koloncként örökölt) ingatlanoknál nem a tulajdoni hányadot kellene nézni, hanem az értéket. -
FireKeeper
nagyúr
-
4264adam
veterán
Itt jön közbe ha van hitel biztosítás. Jelenleg nekem 98e a lakáshitel és van mellette 5.8e biztosítás. Munkakeresés idején 6 hónapig átvállalja a fizetést, 40% rokkantság vagy halál esetén a fennmaradó részt fizetik. 3 doboz cigi sem Jön már ki ebből az összegből , érdemes használni
-
Alladin888
kezdő
És ha én megvettem év végén egy felújítandó lakást,amire alapból plusz 20%-ot ráköltöttem felújításra,akkor azt én 15% bukóval adhatom el? Egyébként épp aktuális a példa,csak annyiban történt másként,h év elején vettem a lakást. most felújítottam,kifizettem a Navnak egy rahedli pénzt és mivel kényszerből kell eladnom,örülök ha nem bukok rajta. És 25% ment rá minden kiadásra.. ügyvédi költség nav,felújítás stb.. Tehát nem jó ötlet lenne ha én mégis csak 5% ot tehetnék rá a vételi árhoz képest.
-
FireKeeper
nagyúr
soha sehol a világon nem működött normálisan és fair módon se az árstop se a bérleti díj stop. ne erőltessük ezt a komcsi hülyeséget, farhátnál se jó nemhogy ingatlannál.
#33978 asszem pont 600e a váltópont ahol nem 50%, hanem 60%-a lehet a törlesztő a nettó fizudnak max, bár gondolom nem kell mondanom hogy nem érdemes annyira kicentizni a dolgot. ha 50%-ra célzol (vagyis 300e körüli törlesztő) akkor olyan 40, 40-egynéhány millió attól függően hogy milyen ajánlatot kapsz (bankmonitoros 6,6% kamat, de egyediben kapni jobbat is talán).
-
Alladin888
kezdő
Ez érdekes lenne,mert minden településen más és más ingatlanárak vannak. Nehèz lenne belőni egységesen. De még megyénként sem lehet. Van a környékünkön két város mely szomszédos egymással és az egyik város árai dupla annyiba kerülnek,mint a mellette levő. A kesebbség miatt..
-
Mauzes
addikt
"Le van stoppolva": pár nap az átfutási elvileg, mert elvileg pár napos határidők vannak megszabva minden vevő-eladó közti oda-vissza lépésre. Szóval erre sem lenne indokolt.
DE! a legnagyobb plot twist: nincs is lestoppolva. Az eladó jogosult közben más ajánlatokat kapni (nyilván mondjuk ajánlat kapást nehéz jogilag kizárni) és 2%-kal nagyobb vételáron akár el is fogadni. Szóval nyugodtan eladhatják másnak.
Ekkor persze a biztosíték visszajár, de azért wtf.
És hát persze a Duna House részvétele miatt ez az elvárt eljárás. Az eladó csak ilyen ajánlatot fogadhat olyan vevőtől, akit a Duna House hozott. (Hozott = fogadta az ingatlan.com-on megadott telefonszámra érkező hívást, majd egyszer elment az ingatlanhoz, ahol az eladó csinált mindent.)
-
sakal83
addikt
Az a baj hogy nem. Ez nem ketkulcsos, mert az adosav nem a bertol fugg... Ezert nonszensz.
Epp paromeknal - most hívott- tajtekozva uvoltoztek a ketgyerekesek megbeszelesen, hogy nekik ez jar es mindenki fogja be a szajat, mert igy igazsagos, amikor felmerult a tema a fizetesemeles kapcsan...
-
sakal83
addikt
Epp ez ebben a csapda, amit irsz. Teljesitmeny nelkuli jovedelemtranszfer, egyre szukulo retegre rakva a terheket.
A korfa eleve nem tudja elbirni az elethosszig tarto javadalmazast,, mert szűkül...
Teljes nonszensz. Es a topik temajahoz visszaterve, a lakhatasi tamogatasokkal egyutt teljes kiszorulas a 0 es 1 gyerekeseknek a tobbivel szemben hosszutavon a lakaspiacrol, mivel a kinalat szukul, ezert egesz egyszeruen a jovedelematcsoportositas csak a kereslet osszetetelet valtoztatja, sot noveli az arakat, es folyamatosan magasan tartja, mert a tamogatas(adomentesseg) nem fix osszeg hanem inflaciokoveto. Tehat meg elinflalni sem lehet,igy a masik csoport terhei minimum szinten maradnak. Egy igazi aljas rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Emotiva BasX A2m + Airmotiv B1 + Norstone Stylum 2 + Ajándék
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest