- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #8995 üzenetére
Nincs neki rokona? Aki - ha nem talal 60 napra - atmenetileg befogadna'? Mert ha kapnal ilyen befogado nyilatkozatot, azaz van hova mennie, akkor mintha me'g a rendor is kirakhatna'. De kerdezz utana.
(A befogado nem kell az orszag azonos helyen legyen, a lenyeg, hogy van hova mennie, nem eshet kilakoltatasi akarmi ala.)
Nekunk egy kesobb meghiusult adasvetelinel volt egy gyamsag alatti neni lako, es a mi ugyvedunk kerte ezt a nyilatkozatot a gyamtol, hogy csak igy mehet. De regen volt, ugyhogy "egy kerdest megerhet" jeligere. -
válasz
Qtya123 #8596 üzenetére
ingatlan adásvételénél hagyományosan gyakran előfordul, hogy a vevő részéről a teljesítés később történik, azaz később fizet, mint ahogy a szerződést aláírják. viszont a vevő szeretné, hogy amíg a pénzt mozgósítani tudja, addig se lehessen megterhelni az ingatlant. erre az egyik bevált módszer a függőben tartás. ilyenkor a leadott kérelmet a földhivatal befogadáskor nem vizsgálja tartalmilag, csak a tulajdoni lapon széljegyzetként tünteti fel. legfeljebb 6 hónapra lehet kérni, bankok szoktak ezzel élni hitelezéskor. ez a széljegyzet blokkolja az ingatlanra minden további jog vagy kötelezettség bejegyzését, beleértve a NAV végrehajtási jogát is.
ezzel tehát a vevő biztos lehet abban, hogy a leadáskor aktuális állapotban jut hozzá az ingatlanhoz. ha a tulajdonos a legfeljebb 6 hónapon belül engedélyt állít ki, akkor a földhivatal bejegyzi a tulajdonjogot. egyébként a széljegyzet törlődik a legfeljebb 6 hónap lejárta után. ez még szokott problémákhoz vezetni. -
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #8562 üzenetére
Bocs, de ennyire a reszletekbe menoen nem ismerem. Vagy kerdezz konyvelot, vagy olvasd el az SZJA kitoltesi mellekletet, abban vannak magyarazatok is. Sztem boven jo ha az idei bevallas, 2016 evi szja-et olvasod. Ja es a lenyeg, hogy szamlat ne dobj ki, es ami szamlas azt kerd is el. A tobbi jovo ev elejen lesz erdekes.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #8558 üzenetére
Igen, amire te emlekszel az volt, de azt eltoroltek azzal, amikor a 15 ev helyett 5 ev lett az "elavulas" lakoingatlanokra (nem 95-os maga ez az eljaras, hanem annak a 95-os torvenynek a modositasaibol a most ervenyes, 10 evnel nem regebbi az uj modi).
Akarhogy nezed, ez neked jovedelem, adokoteles. Persze minden koltseget szembeallithatsz vele, amit tudsz szamlaval igazolni (ezt csak el kell tenni 5 evre) es vagy a megszerzessel vagy az eladassal kapcsolatos koltseg, vagy az ingatlannak az erteket befolyasolo koltseg (mittudomen ablakcsere mar siman).
Ja es azt hiszem elobb 60% utana vonogathatod le belole, de nem eskuszom, ezt mar kerdezd meg vagy olvasd el. -
Remi1234
aktív tag
válasz
Qtya123 #8460 üzenetére
Amire te gondolsz az a vételi szándéknyilatkozat sztem. Ez arra való hogy ajánlatot teszek az eladónak, és hogy lássa komolyak a szándékaid leraksz X % előleget. Nálam ez asszem 1% volt. Ezzel kvázi az ingatlanost is kötelezed hogy amíg az eladó nem fogadja el az ajánlatodat addig ne hirdethesse a lakást. Ha mégsem fogadja el az eladó az ajánlatokat a hirdetett (megbeszélt) áron akkor a pénzt visszakapod. Ha elfogadja beleszámít a vételárba, és lehet menni szerződni. Oda kell a foglalót leperkalni.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #8460 üzenetére
Hat en se adtam volna senkinek igy penzt. Szarazpecsetes papir elleneben, ennyi. Me'g akkor is kerdeses, hogy hogyan szerzed vissza, ha barhol a kozepen elall, de akkor talan mar egy fizetesi felszolitas utan behajthato. Egy ingatlanos papirjara tuti nem, mar csak azert sem, mert 99% hogy ugy van az az atveteli megfogalmazva, hogy azt o elteszi mint vegkimeneteltol fuggetlenul neki jaro sikerdijat.
En mondjuk eleve eleg specko helyzet kene ahhoz legyen, hogy ingatlanossal barmit targyaljak. Tolem ott lehet es tanacsot oszthat az eladonak, de en mindent csak az eladotol vagyok hajlando elfogadni. Igeretet, alairast, barmit. Feltetel a tullapon szereplo nev. Ahogy - egyebkent ingatlanos, meg az ugyvednek besegito - ugyintezonk mondta: nem egy zsak krumplit veszunk... -
válasz
Qtya123 #8460 üzenetére
nyilván azt csinál mindenki a pénzével, amit akar. ehhez azért kell egy bizalmi viszony, ami bennem akkor nem volt meg.
ha az ingatlan adásvételit is meghatalmazott írja majd alá, akkor azt a meghatalmazást legalább egy teljes bizonyító erejű magánokiratba, vagy közokiratba kell foglalni. azaz ügyvéd vagy közjegyző kell hozzá, a két tanú nem elég. az alapeset az, hogy minden érintett jelen van, és nem az, hogy beküldesz egy kézzel írt papírt, aminek a valóságtartalmát senki sem ellenőrízte.
-
albiosz
őstag
válasz
Qtya123 #8400 üzenetére
Ebben az esetben panelt keress szerintem. Újpest, Békás, Csepel esetleg Kőbánya, ahol alacsonyabbak az árak.
Bűnözési térképeket érdemes lehet nézegetni, gyorsat gugliztam: [link] vagy [link]
Biztos van újabb, hitelesebb is.Békást egyáltalán nem ismerem.
Csepel jó lehet, ha a centrum közelsége nem szempont és a feleséged találna a közelben munkát. Némi brazil szerintem is mindenhol akad.
Viszont szerintem valamelyik metróvonal közelsége nagy királyság minden szempontból. KÖKI környékét szintén nem ismerem, de Újpestet bátran ajánlom. Extra gyors ingatlan.com keresés: [link]
Sok sikert, majd írd meg, mire jutottatok!
-
albiosz
őstag
válasz
Qtya123 #8398 üzenetére
Szia!
Kevés az info. Nem tudjuk, hogy:
- tégla vagy panel is jó?
- bármilyen speciális igény van-e? pl. külön bejáratú szobák stb.
- mikor vennéd? tehát van-e idő beleugrani felújítandóba vagy tisztasági festés után tipp-toppnak kell lennie?
- meddig tartanád meg? tehát lesz-e gyerek pár éven belül és cserélni kell-e. Mert akkor az eladhatóság is szempont.Adalékok:
- Kevés olyan munkahely van, amivel hosszútávra tervezhet az ember, így lehet, hogy nincs jelentősége annak, hogy hol fogsz dolgozni.
- Érdemes olyan helyen venni, amihez közel sok a munkalehetőség.
- Nagyon nem mindegy, hogy kocsival vagy tömegközlekedéssel oldod majd meg a munkába járást. Érdemes ennek megfelelően lakást választani. Ha kocsi, akkor jók lehetnek a külső kerületek, pl. XVII. is, de ha tömeg, akkor én nem biztos, hogy odaköltöznék.
- Buda drága.Mi egyébként Újpesten lakunk 3 éve Városkapu M3 megállótól 2 percre. Ezt a környéket és Újpest Központ M3 megálló környékét én nagyon ajánlom. Város a városban, minden van helyben, de ha kell valami extra, akkor metróval 20 perc alatt a Nyugatiban vagy. M4-nek köszönhetően Kelenföld is elérhető.
-
Egon
nagyúr
válasz
Qtya123 #8115 üzenetére
Konkrétan a Köki környékét (a vasút Kispest felőli oldalát) nem ismerem, de tizensok évet laktam az Újhegyin. A Kökihez közeli része mindig is (még a 90-es évek végén is) a gyengébb részek közé tartozott (olcsóbb is volt pl. a Gőzmozdony utca, mint mondjuk a Dombtető): ott a Penny környékén sok a roma. Óhegyhez közeledve egyre jobb a helyzet: a "demarkációs vonal" szvsz a Bányató utca. Nekünk 17 év alatt semmi közbiztonságbeli negatív élményünk nem volt (a Kővágó utcában laktunk), leszámítva, hogy még a 2000-res évek elején valamikor betörtek a lépcsőházban egy lakásba (nem hozzánk, és nem is a mi emeletünkön). Többször előfordult, hogy letekerve maradt az ablak a kocsin, de sosem tűnt el semmi, megpiszkálva sem lett.
Viszont a kollegina fiát állítólag többször érte intulzus a buszmegállóban a Sibrik-Harmat sarkán (ők ott laktak a régi színes házakban). Ők elköltöztek emiatt (Békásmegyerre, ami nem tudom mennyivel jobb megoldás). Mondjuk mi kocsival közlekedtünk.
A Köki metrómegálló közlekedés szempontjából sokkal jobb, mint az Örs. Utóbbin akkora tömeg van, hogy az brutális. A Sibrik Miklós úton, a Family Centerben levő Interspar magasan veri az Árkádban levő megfelelőjét. -
*miklos*
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen videókártyát?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB magyar vbill új akku gar
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest