Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
stickermajom #2829 üzenetére
Köszi!
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #2815 üzenetére
Ma megjött a támogatói okirat nekem is. Egy nap híján 3 hét volt az elbírálás.
-
bobace
addikt
válasz
stickermajom #2728 üzenetére
engem fognak szeretni az 55 számlámmal
10 Ft-tól 1 700 000-ig minden van
-
bobace
addikt
válasz
stickermajom #2723 üzenetére
Így-így, én ma adtam be
-
fogtunder
nagyúr
válasz
stickermajom #2723 üzenetére
én március közepén adtam le, kb 3 hétig néma csend és hullaszag, utána jött egy email, hogy küldjek el egy számlát hiánypótlásra, utána még másfél hét volt, mire megjött, hogy elfogadták, két nappal később a pénz is. közel 40 számlát, 3 szerződést adtam le, nem tudom ez mennyire számít.
-
axioma
veterán
válasz
stickermajom #2658 üzenetére
Nekem ez se vilagos. A szerzodesen mi van? Abban se a valosag? De miert? Ha megcsinaltat egy munkat es masik ala sumakolja be, bukta az elso garijat + oft ellenorzes eseten akar azt is mondhatjak h a teljes tamogatast es/vagy jo kerdes melyik jogi eljaras indulhat ellene.
De fuggetlen a tamogatastol is, mi ertelme van a valosagtol eltero szamlat kerni/adni ha egyik fe'l se csal vele? -
Vasy09
őstag
válasz
stickermajom #2625 üzenetére
50-50-ben vagyunk tulajdonosok, csak nekem nem az állandó lakcímem a felújítási hely címe, hanem csak tartózkodási.
És napelem bővítés, illetve a ház folytatásaként lévő garázs, műhely tetőfelújítását tervezzük.
-
válasz
stickermajom #2585 üzenetére
Köszönöm!
Illetve a 50-50%-os munka és anyag költséget hogyan kell értelmezni? Ha adott esetben egy térkő anyag költsége mondjuk 1,5 millió, de a munkadíj lehet csak 700e Ft. Akkor ez esetben csak a 700e+700e/2= 700e Ft lesz az az összeg amit visszakapunk?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
stickermajom #2582 üzenetére
Igen! A lényeg, hogy jól beazonosítható legyen. Amúgy a legtöbb cég már tisztában van vele mit kell beleírni, tudni fogják.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
stickermajom #2579 üzenetére
Az szerepeljen a számlán ami abból a listából kiválasztható, külön a munkadíj, külön az anyag és kész.
Nekem volt külön szerződésem a kerítés építésre, meg térkövezésre de rájöttem minek zavarjam őket össze egy tételes árajánlattal ezért be se küldtem. -
ggeleven
őstag
válasz
stickermajom #2579 üzenetére
Nekem ennyi szerepelt az egyik számlán: Víz-gáz-fűtés szerelés
Senki nem kért részletezést, mellékletet, előzetes ajánlatot, hogy mi is volt ez. Még annyi sem volt ott, hogy munkadíj (de a megfelelő helyen persze én oda tettem az összeget). Pedig tartalmazott bontást, sitthordást, falvésést, rengeteg csövezést, végpontkialakítást, szaniterek szerelését, gázkazán felhelyezést és üzembehelyezést és még pár dolgot biztosan, amik most nem is jutnak eszembe. Őszintén szólva végig sem ellenőriztem, hogy biztosan mindegyikhez megvan-e a tevékenységi köre, de gondolom a könyvelője nem engedné így kiállítani a számlát, ha nem lenne meg valami. Amúgy alanyi adómentes egyéni vállalkozói számla volt.
Ha normális ügyintézőt fog ki az ember, akkor nem fognak kukacoskodni (de nem is nagyon olvastam nagy kötekedésekről amúgy). -
pictigjis
őstag
válasz
stickermajom #2574 üzenetére
persze. csak az igénylésnek kell közösnek lennie
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest