- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
llocsi
újonc
Hello mindenkinek tudna nekem valaki segiteni??Szeretnek egy mely ladat epiteni (melynyomot,melysugarzot) de nem tudom a merteket,milyen meret kene Pl. ehez a hangszorohoz : Neve : Ultimate titanium formula series SB12: 225 Wats , 4ohms , es a hangszoro szelessege 31 cm elore is koszonom !!!
-
_redavid_
csendes tag
No
A hangfal már KB 1-2 hónapja megépült és hibátlanúl szól... Zenekari magas van benne
Reflex ládás egy somogyi terv alapján épült amit Szakember (boltos csáveszkám hangfalépítő) segítségével optimalizáltunk.
Szóval most menő a dolog a magassal és a basszussal is meg vagyok elégedve. Semmi zúgás, kattogás, állóhullámok vagy az az idétlen ''reflex-csö hang'' ami kisöcsém 5.1es ''mélynyomó''jából jön... Egyedül az böki a csöröm hogy az a kébel ami az erősítöt köti össze a Hangkarival az kontakthibás a Jack részen és ha meglökdösöm megrecsen a dologDe ez már az én lököttésgem hogy nem javítom ki..
''Átjöttél a hwtesztekről?''
NEm nem jöttem át csak Ide is oda is írogatok
(oda jobban)
Ami az elhelyezést illeti 2 videoton hangfalat beküldtem az asztalalá (jó nagy asztal kis lyukkal) és a ''Nagy'' hangfalat meg beküldtem a sarokba... Ez mind szép és jó csak az a baj hogy kezdenek nőni a repedések a házon
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
pweisz meg tucc keresni MSN-en a címem=a email címemmel
-
corvin
csendes tag
Ok, köszi! Szóval az elhelyezésükre nincsenek külön számítások, csak bizonyos szabályokat kell betartani...
-
pweisz
senior tag
Na szóval, állítólag a mély/mélyközép hangszorónál ennek nincs jelentősége, mármint az elhelyezésnek, a magasat javasolt asszimetrikusan elhelyezni a dobozon. A reflexcső ha hátulra kerül akkor ne közvetlenül a mély/mélyközép mögé kerüljön, illetve ha hátura kerül akkor a mélyhangok erősödnek illetve gyengülnek a faltól való elhelyezéstől függöen.
-
corvin
csendes tag
Helló!
Megszereztem a sokak által javasolt/dicsért WinISD hangfaltervező programot. Nekem minden érthető és nagyon is tetszik, viszont van egy kérdésem: mindegy, hogy hova építem be a hangfalba a hangszórót, meg a reflexcsövet? A program minden adatot, paramétert megad, csak azt nem, hogy hol helyezzem el a dolgokat... -
Husky
aktív tag
> de akkor félre értettem
Én kérek elnézést.
Azért volt benne fika, a mobilos részben, de nem olyan sok.
> Radavid hová tüntél?
Szétoffoltuk...... Ha már benne vagyok, ezért is én kérek elnézést.
Remélem még időben, a #7-ben leírtam hogy 50 liter és nem reflex... lehet hogy már építi...
MOD: Ezt viszont kifelejtettem - 25mm-es MDF a minimum.
[Szerkesztve] -
pweisz
senior tag
ja oké csak olyan fikázás jellegünek tünt a dolog, de akkor félre értettem. Ezt megbeszéltük
Engem a mobil dolog nem érint, megnézem ha valakinek van valami új telója, szép,szép, de különösebben nem vágyom lecserélni a telómat. Mondjuk ha valaki arra veri a nyálát azt nem szeretem, de szerencsére nincs ilyen az ismerőseim között.
Radavid hová tüntél? -
Husky
aktív tag
> Elektronikus zenénél csak annyi a gond hogy nem lehet mihez hasonlítani,
Ezt írtam én is, csak más megfogalmazásban..... Ergo minek tökölni a lineáris rendszerrel, ennél a zenestílustnál nem az élethű hangzás a cél...
( Tévedés ne essék, nekem is van sub-bass igényem, háromnaponta kb. 30-45 perc. Tiesto, Oakenfold, St.Germain, hadd' lobogjon a hajam. Csak utána nyugszom le.)
De ha pl Chopin Nocturne in E Flat-je (Op.9, No.2) nem leng körbe ongorástul, akkor pipa tudok lenni, és nekiállok hangfalat tologatni...
> nekem asszem csak 1.5 éves a mobilom akkora az má gáz?
Nem a mobil korával van a baj, hanem azzal hogy vannak új, boldog mobiltulajdonosok, akik ama szent meggyőződés szerint élnek hogy nekik van a világon a legjobb cuccuk, és ezt mindenkivel tudatniuk kell...
( Tehát ha valakinek megvan a legújabb 8 megapixeles nokedliája, és szerinte azzal a műanyag lencsével nagyon jó 500mm-es teléket tud csinálni, akkor legyen nagyon boldog tulajdonosa. Komolyan. De ne jöjjön nekem azzal, hogy ''ugye milyen szép, ugye milyen jó?'', mert utálok hazudni ...)
[Szerkesztve] -
pweisz
senior tag
Hát azért ez nem ígyen van. Elektronikus zenénél csak annyi a gond hogy nem lehet mihez hasonlítani, míg komoly zenénél ha valaki halgat élőben, ott összelehet hasonlítani, hogy a zongora vagy hegedű, vagy akármi élőben hogyan szólt, és a hangrendszeren hogyan szól.
ui: nekem asszem csak 1.5 éves a mobilomakkora az má gáz?
-
golyani
őstag
YD 103-as nem tok linkelni 6W-os
mondom nézzetek be a hangfal építés topicba ott van kép is linkelve. -
Pala
veterán
szvsz igazad van, sajnos ebbe az irányba haladunk....szép, tiszta magas hangot nagyon kevés hangszóró képes manapság produkálni (azokat meg jól meg kell fizetni), ezek az olcsó meg középkategóriás darabok meg pufognak, stb. 5.1 meg 7.1 ide vagy oda, én még olyat sem hallottam, amelyik mondjuk egy kétvonalas ''C'' gitár- vagy zongorahangot probléma nélkül képes a hang természetes mivoltában megszólaltatni
azért kár hogy tuctuc felé ''fejlődünk''
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Nem bírom ki, hogy ne írjam le:
Rendezvényhangosítás: Rémálom. Miért botfülű minden hangosító? Egész komoly technikai eszközökkel képesek olyan félelmetesen rossz hangzást elérni, hogy minden jobbérzéső ember elemenekül az adott rendezvényről..
Még a szinteket is képtelenek beállítani, az egyik hangszer elnyomja a másikat, mikrofongerjedés, stb..
DJ Vizsga: Egyre inkább olyan, mint a számtechban az ECDL. Aki akarja, megkapja. Felkészültség, szaktudás nulla. Elvileg ennek a vizsgának része a ''hangtechnikai alapismeretek''. Azt se tudják mi az a kivezérlésjelző, szerintük a dB a hangerő(!) mértékegysége, stb.. És rájuk bíznak iszonyat drága hangtechnikát. Én nem merném.
Petya -
_Petya_
őstag
Adapterről megy.. Ez komoly?
Egyébként milyen típusú a Somogyi hangszóród?
A Bővebben: link címen régebben voltak hangfaltervek, de az új oldal nem megy firefox alatt (grrr), pontosabb linket nem tudok adni. Nekem megvannak a somogyis tervek papíron, ha gondolod, beszkennelem azt, amelyik a te hangszóródhoz megfelelő...
Petya -
golyani
őstag
ja elfeledtem:
8omhos
10centis
170-10000Hz -
Tifusz
tag
Hát sajna jól látod a dolgot... És milyen kicseszett büszkék tudnak rá lenni, na az még szép dolog tud lenni...
Egyébként igényes cuccon ez a tuctuc baromság is döbbenetesen másképpen tud szólni...Nem jól, mert a hangkártyával keltett hang önmagában szarul szól, de mindenképpen ''másképp''... odáig nem mennék el, hogy azt merjem mondani, hogy hallgatható lesz tőle... -
golyani
őstag
nekem van egy szélessávú somogyi hangszóróm tda 2030a-ra épített erőlködővel adapterről megy.
be akarom dobozolni a hangfalápítés topicba már írtam.
nézzétek már meg PLS.és mondjatok nekem egy doboz méreteket.
nem kell semmi xtra csak legyen kompletten bedobozolva.
linkeltem ott be terveket is. -
_Petya_
őstag
''Pistikét jól megdícsérni, hogy ügyes, meg szólni neki hogy csak tucctuccosoknak mutassa a lo-fijét.''
Ez állati! Mehet aláírásba?
''Ha ismerősök jönnek a vadiúj kamerás-szivárványos-holografikus mobiljukkal, megdícsérem, aztán örülök, hogy nekem nem ilyen az ízlésem...''
Sajnos hiába nem ez az ízlésed, egyszerűen nem lehet mást kapni...
Szerencsére a 2 éves Alcatel 715-öm még bírja, bár már azon is kezdtek megjelenni a gagyisodás jelei, az Alca utolsó jó telefonja. De mi lesz ha egyszer kipurcan? Csak ilyen sz@rt tudok venni helyette...
Petya
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
Tucctucc zene. Kijön a samplerből a minta. Átmegy pár effekten, aztán meg valaki jól meghangmérnökli, hogy ''jól szóljon''. Ehhez minek egyenletes hangzás?
Pistikét jól megdícsérni, hogy ügyes, meg szólni neki hogy csak tucctuccosoknak mutassa a lo-fijét. Ez ilyen egyszerű. Ha ismerősök jönnek a vadiúj kamerás-szivárványos-holografikus mobiljukkal, megdícsérem, aztán örülök, hogy nekem nem ilyen az ízlésem... -
Husky
aktív tag
Természetesen, de jelen esetben a téma már adott - M.N.C. csodából kell dobozt építeni...
Innentől nekem nem kell belső merevítés, duplafalú, középen homokkal kitöltött doboz, válogatott nyugat-francia, lila színű hangelnyelő szövet, és háromszorosan sodrott réz-ezüst hangfalkábel sem... Legalábbis ha valaki MNC/Somogyival jön, akkor szerintem a ths értékek untig elegek, pláne mikor végül esztétikai okokból úgyis lecsapnak vagy 20%-ot a doboztérfogatból...
A térfogat/rezonancia stimmeljen, max. esetleg kicsit hangoljon a keresztváltón, és kész... elsőhangfalasként, házi szinten úgyse fog nautilust gyártani...
Ha meg tényleg reflex (neadjisten passzív membrán, nyomókamra, kék led, stb) kell, akkor csakis gyári tervet szabad elővenni... vagy sok fát, jó vastagot, és fél év fűrészelést, hogy ne úgy szóljon mint egy krumpli.... -
_Petya_
őstag
Az előbb lemaradt:
''autóhifimodding'' : a másik, amit nem értek. A múltkor hallgattam egy ilyen ''autóhifi''-nek nevezett szörnyűséget. Félelmetes volt. Ilyen iszonyúan torz, borzalmas hangot én még addig soha nem hallottam (pl. egyik hangszóró fordítva volt bekötve; ha szkóppal rámértem volna, szerintem durván négyszögesedett az erősítő kimenete, de hát ő tudja, az ő hangszórói...). Persze a tulaj sem, mert addig csak a ''tücc-tücc'' típusú ''zenét'' hallgatott vele, és az volt a szempont, hogy olyan brutál bassus legyen, hogy lobog a hajad a kocsiban. És ez a szemlélet már egyre inkább látható (hallható) más területeken is. Szinte minden készüléken megtalálható a ''Super-Extra-Megabrutál Bass'', aminek a világon semmi értelme nincs. Helyette lehetne pl. hangszínszabályzás, vagy valami ilyesmi, akár EQ..
A múltkor egy másik ismerősöm meghallgatta az AKG fülesemet. Véleménye: sz@r. no comment....
Miért ilyen igénytelenek, primitívek az emberek? Miért fontosabb a dübörgő basszus, mint a tiszta, egyenletes hangzás?
Petya -
Tifusz
tag
Én pont így gondolom, sőt szerintem házilag NEM lehet hangfalat építeni.
Tele van a net kitekkel, picinyke hazánkban is több neves cég árul ilyen
csomagokat, nem értem, miért kell erőlködni értelmetlenül.
Házilag max. erősítőt - esetleg D/A konvertert - lehet összerakni, de ehhez is nagyon komoly szakmai háttér, tapasztalat szükséges- és rengeteg pénz...
Na mindegy, végül mindneki azzal tölti az idejét, amivel akarja...
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Én komolyan nem értem, miért akar mindenki egyből brutál reflexdobozt építeni... Ha csak olcsón akarja megúszni a dolgot, akkor vegyen valami jó állapotban lévő gyári dobozt. Ha pedig tanulni akar, érdeklődik a hangfaépítés iránt, akkor építsen egy olcsó Somogyis zárt dobozt, azokhoz vannak tervek, és az árához képest nincs rossz hangja. A reflexdobozokat a komoly gyártók is szinte ''próbálgatással'', és persze komoly szakemberekkel, műszerparkkal, (süketszoba, jelgenerátorok, speckó mikrofonok stb..) fülre reflexdobozt nem lehet tervezni!
Kész tervet meg lehet csinálni, de akkor sem ''saccra''.. Ez abszurd, már bocs...
Petya
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
Durva saccal a mélynek kell ~50 liter, a középnek olyan ~15 liter, a magasnak meg semmi, ha zárt dobozt csinálsz (csinálj azt, azt nehezebb elrontani) ... a középsugárzó üregét majd lazán töltsd ki vattával. Ennyi a laikus recept, szólni fog.
De ha komolyan el akarsz benne mélyedni, én is ajánlom a már említett irodalmakat. Reflexládát könnyű el..reflexelni... -
rdi
veterán
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Ilyen szakmai felkészültséggel ne akarj reflex ládát tervezni. Előbb próbálkozz egy pici zárt dobozzal, gyűjts tapasztalatot, elsőre biztos nem fog sikerülni a reflexdobozod. Ha nem hallgatsz rám, akkor nézd meg a hangszórókhoz adott leírást, általában vannak benne doboztervek.
Itt nézz még körül:
Bővebben: link
Könyvajánló : Klinger - Hangdobozépítés
Google: ''Thiele-Small paraméterek''
Petya
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
sztem a nagyobbik szóró és a káva között legyen vagy 10 - 14 cm, alulról legyen nagyobb, hogy legyen levegője, de a 15 cm szóró se kicsi. Van erre egyébként szabály, de egyszerűen megnézed egy ''monitoron'' hogy vannak elhelyezve a hangszórók. + gondolom függ az anyagtól is.
Ja és szerintem tegyél be csipogót.
[Szerkesztve] -
_redavid_
csendes tag
UP
-
_redavid_
csendes tag
Hali!
szerintetek hály literes láda lene optimális a következö összeállításhoz: egy 25cm-es mélyhez(MNC 303 10), egy 15cm(MNC 303 06) középhez és egy magashoz (még nem tom)...
jah és reflex láda lenne
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest