Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _Petya_

őstag

válasz Tifusz #19 üzenetére

Nem bírom ki, hogy ne írjam le:

Rendezvényhangosítás: Rémálom. Miért botfülű minden hangosító? Egész komoly technikai eszközökkel képesek olyan félelmetesen rossz hangzást elérni, hogy minden jobbérzéső ember elemenekül az adott rendezvényről..
    Még a szinteket is képtelenek beállítani, az egyik hangszer elnyomja a másikat, mikrofongerjedés, stb..

DJ Vizsga: Egyre inkább olyan, mint a számtechban az ECDL. Aki akarja, megkapja. Felkészültség, szaktudás nulla. Elvileg ennek a vizsgának része a ''hangtechnikai alapismeretek''. Azt se tudják mi az a kivezérlésjelző, szerintük a dB a hangerő(!) mértékegysége, stb.. És rájuk bíznak iszonyat drága hangtechnikát. Én nem merném.

Petya

• Husky

aktív tag

válasz Tifusz #9 üzenetére

Természetesen, de jelen esetben a téma már adott - M.N.C. csodából kell dobozt építeni... :)

Innentől nekem nem kell belső merevítés, duplafalú, középen homokkal kitöltött doboz, válogatott nyugat-francia, lila színű hangelnyelő szövet, és háromszorosan sodrott réz-ezüst hangfalkábel sem... Legalábbis ha valaki MNC/Somogyival jön, akkor szerintem a ths értékek untig elegek, pláne mikor végül esztétikai okokból úgyis lecsapnak vagy 20%-ot a doboztérfogatból...

A térfogat/rezonancia stimmeljen, max. esetleg kicsit hangoljon a keresztváltón, és kész... elsőhangfalasként, házi szinten úgyse fog nautilust gyártani...

Ha meg tényleg reflex (neadjisten passzív membrán, nyomókamra, kék led, stb) kell, akkor csakis gyári tervet szabad elővenni... vagy sok fát, jó vastagot, és fél év fűrészelést, hogy ne úgy szóljon mint egy krumpli....

• _Petya_

őstag

válasz Tifusz #8 üzenetére

Én komolyan nem értem, miért akar mindenki egyből brutál reflexdobozt építeni... Ha csak olcsón akarja megúszni a dolgot, akkor vegyen valami jó állapotban lévő gyári dobozt. Ha pedig tanulni akar, érdeklődik a hangfaépítés iránt, akkor építsen egy olcsó Somogyis zárt dobozt, azokhoz vannak tervek, és az árához képest nincs rossz hangja. A reflexdobozokat a komoly gyártók is szinte ''próbálgatással'', és persze komoly szakemberekkel, műszerparkkal, (süketszoba, jelgenerátorok, speckó mikrofonok stb..) fülre reflexdobozt nem lehet tervezni!

Kész tervet meg lehet csinálni, de akkor sem ''saccra''.. Ez abszurd, már bocs...

Petya

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák