Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• oPalRx7

aktív tag

válasz Thrawn #409 üzenetére

egen :) én is kb erre az eredményre jutottam. próbáltam a magot szép felületre hozni, már tükörnek azért sikerül használni :) de ez még mindig nem a szilícium mag színe, tehát van egy kitudja milyen vastag réteg a visszamaradt pasztából...

• oPalRx7

aktív tag

ojvé, sokmindenhogy kerestem a topicot, de csak nem lett meg :)

akkor leírom a tapasztalatom :) (más ne essen a hibámba )

A mod alanya, egy AMD Phenom II 955 Black Edition c2.

Indoklás a mod-ra:
    vízhűtéssel hűtöttem, és akármit is tettem, mindig volt egy ugrásszerű melegedés a terhelés megindulásakor. persze ez természetes, csak gondoltam hogy ez jelentősen csökkenthető.

AMD ihs-ei ugye durván 2-3mm-es rézlapok aminek a pereme még vállasra is van marva (ott van 3mm). szilikonnal van körberagasztva a PCB-hez, valamint középen a magnál jó minőségű hővezető anyag tölti ki az ihs és a mag közti teret.
    a régebbi amd processzoroknál még nem alkalmaztak semmi különleges anyagot, gyakorlatilag körbe kellett vágni (nem mélyen, hisz akkor a mag melletti alkatrészek is sérülnek) a szilikon ragasztást, majd a magról finom feszítéssel lejön az IHS.
    sajnos én is ezek az információk mentén kezdtem az ihs eltávolítását.
    Phenom I esetén nem tudom, lehet az is hogy csak a Black Edition modellek kiváltsága, de különösen jó minőségűnek tűnő pasztát alkalmaztak. hátránya az, hogy szinte forrasztóónként (még látszatra is az) hőre lágyul, egyébként meg elég szilárd halmazállapotú.
    ha a processzor IHS-e le is válik, visszamarad a magon egy réteg ebből a dolgoból, és az utólagos eltávolítására nem találtam még módot.
    esetemben még a régi fajta pasztára készültem, és a kelleténél nagyobb erő (vékony penge helyett vastagabb szikével is feszítettem) inkább a mag és a pcb kapcsolata volt a gyengébb halk roppanás kísérte az utolsó mozdulatot akkor már mindegy volt
    utólagosan persze lemelegítettem, de az eredményről nem tudok már meggyőződni.
    eredményem:
    ha sikerült is volna teljesen jól eltávolítani az IHS-t, a visszamaradó "ón-paszta" csúnyán elrontotta volna a mag- és a hűtés kapcsolatát. biztos rontottam volna a helyzeten.
    Ha sikerül ezen változtatnom, még egy újabb postban mindenképp közlöm az eredményem

Új hozzászólás Aktív témák