- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
oPalRx7
aktív tag
ojvé, sokmindenhogy kerestem a topicot, de csak nem lett meg
akkor leírom a tapasztalatom
(más ne essen a hibámba )
A mod alanya, egy AMD Phenom II 955 Black Edition c2.
Indoklás a mod-ra:
vízhűtéssel hűtöttem, és akármit is tettem, mindig volt egy ugrásszerű melegedés a terhelés megindulásakor. persze ez természetes, csak gondoltam hogy ez jelentősen csökkenthető.AMD ihs-ei ugye durván 2-3mm-es rézlapok aminek a pereme még vállasra is van marva (ott van 3mm). szilikonnal van körberagasztva a PCB-hez, valamint középen a magnál jó minőségű hővezető anyag tölti ki az ihs és a mag közti teret.
a régebbi amd processzoroknál még nem alkalmaztak semmi különleges anyagot, gyakorlatilag körbe kellett vágni (nem mélyen, hisz akkor a mag melletti alkatrészek is sérülnek) a szilikon ragasztást, majd a magról finom feszítéssel lejön az IHS.
sajnos én is ezek az információk mentén kezdtem az ihs eltávolítását.
Phenom I esetén nem tudom, lehet az is hogy csak a Black Edition modellek kiváltsága, de különösen jó minőségűnek tűnő pasztát alkalmaztak. hátránya az, hogy szinte forrasztóónként (még látszatra is az) hőre lágyul, egyébként meg elég szilárd halmazállapotú.
ha a processzor IHS-e le is válik, visszamarad a magon egy réteg ebből a dolgoból, és az utólagos eltávolítására nem találtam még módot.
esetemben még a régi fajta pasztára készültem, és a kelleténél nagyobb erő (vékony penge helyett vastagabb szikével is feszítettem) inkább a mag és a pcb kapcsolata volt a gyengébb halk roppanás kísérte az utolsó mozdulatot akkor már mindegy volt
utólagosan persze lemelegítettem, de az eredményről nem tudok már meggyőződni.
eredményem:
ha sikerült is volna teljesen jól eltávolítani az IHS-t, a visszamaradó "ón-paszta" csúnyán elrontotta volna a mag- és a hűtés kapcsolatát. biztos rontottam volna a helyzeten.
Ha sikerül ezen változtatnom, még egy újabb postban mindenképp közlöm az eredményem
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest