Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
válasz
pezo00 #10882 üzenetére
2nap alatt mit vársz!? Csodát!? Adj nekik legalább 1hetet...
Ha PayPal-al fizettél és jogos a reklamációd, szinte biztos pénzednél maradsz, max az lesz, hogy 1-2hónapig nem te kamatoztatod, hanem ők... aztán meg refund "időhúzás"... De én már többször is rendeltem ebay-ről, külföldről, ahol PayPal-al fizettem mindig és "megkárosításos" gondom nem volt sose... eltünt eladó utáni refund, nem termék leírásos refund... hiányos csomag refund.. mindig visszakaptam az adott összeget! Már - már viccesen röhejes, hogy nagyobb bizalommal rendelek külföldről PayPal-al, mint itthoni webshopból előre utalással - utánvétellel!(#10879) Coolby84
Nem tudsz semmit se csinálni... én minden nap néztem a trackingjét, postán személyesen is rákérdeztem többször is és mint látható megy vissza a feladóhoz!(#10888) BlackPriest
Van instant "ráfizetés" bankkártyáról is, úgy nem kell megvárni a 4órás átutalási időt bankok között...(#10886) wyattthoearp
Ugyan úgy fogod szopni, mint én, ebben szinte biztos vagyok...
Jött egy hibás SG csomag adag, olvashatatlan címzéssel, vizes lett vagy fene tudja...
Te vagy a 3.ember, akinek ilyen dátummal van csomagja... amit igazából 2hét alatt meg kellett volna kapnunk... és most a 4.héten megyvissza...(#10892) sexymusprime
Vámolás 1-5 nap között szokott váltakozni... szal sztem holnapra lekezelik!(#10897) llax
Ha átcsússzant, akkor:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureha megfogták, akko:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance(#10900) upsyka
Pont most próbáltam erről informálódni a NAV-nál... de még nem kaptam választ!Pár éve ezek a szabályok voltak érvényesek:
Légiutasként: 430 euró (~116 ezer forint)
Hajó - vasút - közúton behozva: 300 euró (~81 ezer forint)
Postán: 150 euró (~40 ezer forint)Ha persze doboz nélkül hozzá, úgy lehet sumákolni, hogy az a saját telója...
(#10907) sexymusprime
Erre én a mai napig nem tudom a választ, hogy az minek... DIÁKKEDVEZMÉNY!? vagy mifene!?
És aki nem tanul, annak!? O.o(#10908) Ferenc1989
Ha TN nélküli, azokat én 2hét alatt simán megszoktam kapni... ha 4hét után se kaptad meg, sztem azt lenyúlta a postás, így dispute / refund... ezért nem szabad TN nélkül rendelni... max. tényleg 2-3$-os cuccot!(#10941) wyattthoearp
Szerintem mindenképpen... legfeljebb ha rendben megjön, akkor lezárod, hogy sry, nincs probléma, megjött!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Steam Deck
- Androidos tablet topic
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 Cellular, Véroxigén
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy 30s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest