Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpali
addikt
ha régen volt, akkor annak még most is léteznie kell
itt egy ki help: www.paypal-europe.com/magyar/
én nem a főszámlámat (illetve az ahhoz tartozó kártyámat) adtam meg, hanem csináltattam a bankomnál (otp) egy virtuális számlát és hozzá egy virtuális kártyát
ez nem fizikailag kézzel fogható kártya, mint a főszámlához tartozó, hanem csak 1 papír a kártyaadatokkal (kártyaszám, érvényesség, CVC kód). azt adtam meg a paypal-nak -
erzol
őstag
Sziasztok!
Október 28.-án rendeltem a Sunsky-ról, Chinapost szállítással.
Remélem még bizakodással várhatom a csomagot, aminél november 5 óta célországba elküldve szerepel.
Meddig várjak a paypal refunddal?
Illetve úgy öt nappal a lejárat elött kérdezzek rá az eladónál? A Magyar Posta azt mondta, hogy ők, mint feladó részletesebben látják a hollétét. Ez igaz lehet? -
LámaZ
addikt
A dual-SIM-es okostelósok rendeltek onnan, keress rá a fórumban.
Benéztem a SiteJabber lapra, ahol vásárlók tudnak minősíteni eladókat, de nem találtam róluk infót. (A siteJabber-es minősítéseket amúgy óvatosan kell kezelni, mert egyébként tisztességes kereskedőket a kákán is csomót kereső vásárlók néha nagyon lehúznak).
-
LámaZ
addikt
Ma megkaptam postán a GPS-vevőmet (okt. 30-án rendeltem, tehát 35 napig tartott) és a légegeremet (nov. 17-én rendeltem, tehát 18 napig tartott).

-
mtade
aktív tag
Geekbuyingot nem láttam az ajánlott boltoknál.
Ez azt jelenti, hogy még nincs elég tapasztalat, vagy nem ajánlott üzlet?
Több helyen ajánlották, én is onnan rendeltem, bár még bennvagyok a szokásosnak mondott 1 hónapban, kezdek kicsit izgulni... -
LámaZ
addikt
Tudtommal az ainolnak nincs hivatalos boltja.
Az Ainolstore-ról mostanában rossz hírek jönnek, nem ajánlják tőlük a vásárlást.
Én az aliexpress-es Elijah boltból vettem a Fire-t, DHL-lel cakkompakk ideért. A vám a számlán lévő adatokat el szokta fogadni, nem piszkálják a részleteket. A futárszolgálat persze küld egy levelet, hogy nyilatkozz, de mielőtt kézhez kaptad volna a terméket nehéz nyilatkozni, így az emberek el szokták fogadni, ami a számlán van.
A Posta ehhez képest már kevésbé macerás, ott minden megy, mint a karikacsapás, kivéve a gyorsaságot. -
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Ainol Novo10 Hero Az új kiszemeltem. kétszáz dollárért jönne ebből a shopból, kérnék hozzá pár apróságot. Rendelt már valaki tőlük? Hogy működik a vámkezelés? (GIFTként küldik én pedig reménykedek hogy nem néznek bele?)
szerk vagy a hivatalos aionol oldalról érdemes? link
-
gbart123
csendes tag
Nagyon jó, hogy megnyíilt az új topik. Így már bátrabban rendelhetünk külhonból is és nem kell a kevéske pénzünkből, drágán vásárolni.
Még egyszer köszönjük.Itt ragadnám meg az alkalmat, a kérdezésre!
Aliexpress-en vásárolnék egy terméket, bankiátutalással, mivel folyószámlám van - forintos -, ennek a menetére lennék kiváncsi.Válaszokat előre is köszönöm.
-
DGery
aktív tag
Egyre jobban dőlök a DealExtreme felé, hogy rendelnék tőlük...
Már csak az tart vissza, ha esetleg bármiféle gebasz van, sajna nem tudnék reklamálni xD
Meg a PayPal-lal kellene barátságot kötni
-
csibe1
veterán
Jó kezdeményezés,remélhetőleg gyűlnek a tapasztalatok,vélemények,hogy honnan érdemes rendelni.
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel topikba is belinkelheted,ott is elég sokan érdeklődnek,hogy honnan érdemes rendelni. -
LámaZ
addikt
Egy kis angol-magyar szótár:
tracking number = ragszám, vagy nyomkövetési szám - ezt kell beírni a nyomkövetési oldalak keresőmezőjébe
shipping: szállítás, általában repülővel
complaint: panasz
item accepted: küldemény felvéve
item sent abroad: célországba elküldve
arrived in the destination country: célországba megérkezett
item presented to customs: küldemény vám elé állítva
inbound item customs procedure: küldemény vámkezelve
delivery registered: kézbesítés regisztrálva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.