Hirdetés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komolyabb strapatesztet végeztem az eszközzel, kis híján meg is öltem...
Megközelítőleg 1 éve hordom, éjjel-nappal, szinte sosem vettem le, csak tölteni. Úgy gondoltam, telefonszerelőként (is) nem tudok benne olyan kárt tenni, amit ne raknék helyre, így belevágtam a tesztbe: Mennyire is IP67?
Az a baj ezekkel a szabványokkal, hogy sokmindenre rámondják, holott nem igaz. Ha igaz lenne, nem egészítenék ki a leírást egy Life Waterproof felirattal és nem tanácsolnák azt, hogy még fürdéshez is vedd le. Ebben nem csak egyes gyártók jeleskednek, de még a Samsung és a Huawei is azt mondja az IP68-as eszközeire, hogy Ha lehet, inkább ne ússz vele!
Én megtettem. De akkor mi is pontosan ez ai IP67?
Hivatalosan fél órán keresztül 1 méteres mélységig állja a strapát. Vagyis 1,1 atmoszférát visel el egy darabig. Hiszen bele kell számolnunk azt, hogy a szabad levegőn tengerszinten 1 bár nyomás nehezedik ránk (és ezáltal eszközeinkre).A teszt helyszíne Cserkeszőlő volt. Kezdtünk egy órát a hullámmedencében, intenzív labdajátékkal. Úszás is volt gazdagon, merülés, csapkodás, még víz alatti felvételeket is készítettem az órával.
Ezt követte 2 óra az úszómedencében, ugrálással, szaltókkal, gyakran leérve a medence fenekére, ezzel 1,36 atm. nyomásnak kitéve az órát.
Az egyik ugrás után bejelzett, hogy 3 másodpercnél tovább érzékelte nyomva az alsó gombot, ezzel még nem törődtem, érintőképernyős eszköz révén nem lehetetlen az ilyen.Ezeket követte már a szárazon 1,5 óra röplabda, amikor felfigyeltem, hogy hangot ad ki -> újraindult. Miután betöltött, észleltem, hogy nem reagál a gombjaira. Mivel gesztusérzékelőt kikapcsoltam, így csak tudatában lehettem, hogy be van kapcsolva az óra, mert a továbbiakban életjelet nem adott. Feltűnt, hogy a kamera üvege belülről vizes. Tudtam, baj van...
Este a szálláson feltettem a dokkolójára. Felvillant a képernyő, a felső 2/3-ad része fekete, alatta fehér, vastag függőleges sárga csíkokkal borítva. Levettem a töltőről, kikapcsolt pár perc elteltével.
Másnap reggel ismét feltettem. Itt már megjelent szépen a lemerült akku jele, de be is fagyott helyben. 24 órával később ismételtem meg, az eredmény változatlan, ezért szétszedtem.
Apró darabkáira vigyázva egyesével pucoltam át mindent ipari elektronikai tisztítóval, majd 8 órát hagytam száradni.Összepakoltam félig, adtam neki tápot, de nem változott semmi. Ekkor tűnt fel, hogy tévhitben éltem: Meg mertem volna rá esküdni, hogy fémből van az alja, de nem! Műanyag. A SIM tálca lefogató csavarja mentén 2 irányba tört el. Így már tudom, hogy került bele víz. Azonban hogy mikor tört el, azt nem tudom. Lehet, a nyomástól, a csapkodástól, de lehet, már rég el volt törve...
Összeraktam teljesen, feltettem a dokkra és hagytam. Nem a merült akku jelent meg, hanem a KOSPET logó, de vagy 2 percig. Ezt követően átváltott a töltés animációra. Az első 15 percben nem reagált a hosszú gombnyomásra, rövid hatására pedig mutatta, hogy tölt. 20 perc múlva életre kelt. Minden működik kifogástalanul...
1,1 helyett olykor 1,36 bár nyomás és hatszor annyi idő, mint amit engedényeztek!KOSPET! RESPECT!
-
-
-
SaGa59
őstag
Ha van benne SIM, az azt jelenti, hogy időközönként csatlakozik a GSM hálózatra, ha nincs, akkor nem. Mivel a méretéből adódóan az antennája nem lehet nagy, ráadásul folyamatosan zavarja a térerőt az, hogy hordod, vagyis nagyon közel van egy zavaró tényezőhöz, természetesen jóval többet fogyaszt így, mint SIM nélkül. Nem a SIM fogyasztása számít, hanem a GSM modulé… Szerintem. Esetleg próbáljátok meg úgy benne tartani a SIM−et, hogy a GSM csatlakozást letiltjátok, vagy átállítjátok fix 3G-re (az LTE-nek állítólag magasabb a fogyasztása, a protokoll eltérésből adódóan), úgy mi a tapasztalat.
Kár, hogy ez a probléma fennáll, mert nekem kifejezetten telefonként kell egy ilyen óra és a jelenlegi Huawei W2-m nem tudom, meddig bírja, lassan talán érdemes elkezdenem kiválasztani az utódját… És kinézetre tetszik ez az óra, főleg a cserélhető szíj (vagyis nem a szíjban van az antenna) és a kissé kiemelkedő számlap keret miatt. Az azért ad némi plusz védelmet az üvegnek. Az eddigi óráim alapján ez a kettő nálam már alapfeltétel. -
Vízállóság tesztelve!
- Csatorna víz, hideg környezet: Pipa
- Szakadó esőben, langyos környezet: Pipa
- Fürdés álló vízben (valamivel 30 °C felett): PipaValaki esetleg csinált még teszteket?
-
-
Ez jó kérdés. Egy ideje nincs benne az enyémben és 2-3 napot megy el. Ami erősen furcsa, bár ez azóta van, hogy építettem hozzá egy új töltőt a gyári selejtes vacak helyett. Bár nem tudom, mit befolyásol. Mintha gyorsabban is töltene... Pedig mindig a PC-ről megy neki a kakaó
-
martonl
senior tag
Maga a SIM kártya mennyi áramot vehet fel?
-
Bec
tag
Kísérletező fórumtársak figyelmébe ajánlom hogy a Zeblaze Thor 5 vagy a Lemfo 9 firmware használata esetén másoljátok át csak a system.img-t a kibontott Kospet firmware mappájába és úgy telepítsétek a teljes fw-t,majd a bekapcsolást követően az első lépés a factory reset legyen! Kérdés bátran jöhet.
Az említett fw-k nem tudnak magyarul..
-
Üdvözlöm az ide látogató, érdeklődő fórumtársakat!
A téma egy Androidos Okosóráról indul, mely habár remek konstrukció, szoftveresen akadnak hiányosságai.
Mivel a gyártó nem mutatja, hogy lépéseket akarna tenni ez ügyben, így ezen fórum célja, hogy saját kezünkbe vegyük a rendszert és együtt javítsuk, tupírozzuk és alkossunk egyedi redszereket.A szóban forgó, témaindító eszköz rövid bemutatása részlete egy nagyobb bemutatónak:
Gyártó: Kospet
Típus: Optimus PRO
Anyaghasználat: Kerámia, fém, üveg és bőr
Operációs rendszer: Android 7.1.1 (teljes értékű)
Processzor/SoC: MTK 6739
SoC jellemzők: Quad-Core 64 Bit 1,5 GHz
RAM: 3 GB
Háttértár: 32 GB
Helymeghatározás: GPS/GLONASS
SIM kártya: NanoSIMGSM jellemzők:
TDD LTE; B38 (2600MHz), B39 (1900), B40 (2300), B41 (2500)FDD LTE; B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B5 (850), B7 (2600),
B8 (900), B12 (700), B17 (700), B20 (800)
TD-SCDMA; B34 (2100), B39 (1900)
WCDMA; B1 (2100), B5 (850), B2 (1900)
GSM; B2 (1900), B3 (1800), B5 (850), B8 (900)
Wi-Fi: 2.4GHz/5GHz 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: 4.0 - két eszköz párhuzamos vezérlése
Képernyő típusa: AMOLED
Képernyő mérete: 1,39 hüvelyk
Képernyő felbontása: 454*454
Érintő képernyő: Igen, 5 érintés egyidejű kezelése
Kamera: 8 MP (Szoftveresen, valójában 5 MP)
Katonai besorolás: IP67
Pulzus mérő: Van
Gyorsulás mérő: Van
Gravitikus szenzor: Van
Akkumulátor típusa: Lithium-IonAkkumulátor kapacitása: 800 mAh
Az eszköz típushibájának ismertetője:
Az órának elég nagy akkumulátora és elég kicsi képernyője, illetve hardvere van ahhoz, hogy a gyártó által ígért egy hetes üzemidő helyénvaló legyen. Azonban ez nincs így. A készülék energiafogyasztása drasztikus, ha ki van kapcsolva a képernyő, ha le van fizikailag csatlakoztatva minden szenzor, ha Long-Standby üzemmódra váltunk, teljesen mindegy, mit csinálunk vele: Az akkumulátor fogyasztása minden esetben 26 mAh körül mozog. Akkor is, ha nem csinál semmit. Ez azt jelenti, hogy ha csak viseljük, de nem nyúlunk hozzá, de van benne SIM kártya, maximum 1 nap az üzemidő!
Gyanítjuk, hogy szoftveres problémákkal küzd az eszköz, ezért is indul ez a fórum, hogy ezt javítsuk ki.
Források:
Az eszköz kompatibilis szoftveresen is más gyártók más termékeivel, ezekhez osztok meg pár linket. Viszont figyelmeztetek mindenkit, hogy hozzá nem értéssel ne álljon neki élesben tesztelni semmit! Valamint mókolásból eredő készülék téglásításért felelősséget nem vállalunk! Szóval: Mindenki csak saját felelősségére alkosson!
Még egy fontos dolog: Bármilyen rendszert is alkalmazunk, tegyük fel utolsó lépésként a gyári BOOT.img fájlt!
Zeblaze Thor 5: http://nitroflare.com/view/45C652DE4C47B36/Thor_5_fimware_upgrade.zip
Lemfo 9: https://drive.google.com/file/d/1ZY-UqxXN5T3DgFHiLZN-hmuo9A3WJ952/view
Kospet Optimus PRO V2.5: https://drive.google.com/file/d/1_8pC2OQ1rOEVedcPkO8U...
Kospet Optimus PRO V2.6: https://drive.google.com/file/d/1OAVOTOkBlBWakGOT8Dq...
Kospet Optimus PRO V2.7: https://drive.google.com/file/d/1VcdbOySywOzey9EuZDb...
Kospet Optimus PRO V3.0: https://drive.google.com/file/d/13H3chEAqoCVCnoyYOa...Tapasztalatokat, mókolásokat, praktikákat várunk ide. Célunk, hogy egymást segítve megalkossuk a tökéletes rendszert erre az eszközre
Sok sikert kívánunk mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Samsung S22+ telefon tokok
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest