- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
frewa
senior tag
nincs mit
de szerintem nem ojan jo converter ez jobb Bővebben: link
[Szerkesztve] -
frewa
senior tag
-
frewa
senior tag
-
Robi_73
őstag
Ezt próbáld ki. Divx-et is konvertál, dvd formátumra.
Winavi
AVI to DVD
AVI to MPEG
AVI to VCD
AVI to MPG
All video format to DVD/VCD/SVCD/MPEG
All video format to AVI/WMV/RM
Quicktime MOV convert
Flash to DVD with sound Only in world
DirectAC3 technology Only in world
Burning vcd/svcd/dvd
Bővebben: link -
Bencom
senior tag
válasz
agrarfiatal #32 üzenetére
DE
nekem ment, bár......nem az igazi, de jobb, mit az eredeti!
MOD: elírás: nem neem, hanem nekem.
[Szerkesztve] -
Bencom
senior tag
válasz
agrarfiatal #31 üzenetére
sz@arból várat lehet építeni...
régen népszerűek voltak a földvárk, és abban ez is megtalálható volt
de erre ez nem érvényes -
Somejko
aktív tag
Fontos hogy VBR-be konvertáld,vagyis 2menetbe,mert elöször átnézi pont az ilyen hibák kikerülése végett,ahol zuzósabb jelenet van,oda negyobb bitrátával tömörít.
Másik dolog,miután kiválasztottad hogy milyen DVD-formátumu legyen(PAL v NTSC)ott video-nál :
Rate control : VBR
Dc component precision : 10bit
Motion search precision : Highest(with error correction)
Ezek után ha sz@r a minőség,dobd a kukába azt az avit!
Utóbbit csak viccnek szántam -
frewa
senior tag
ebben is lehet állitani
és dvd svcd formátumba is tud konvertálni
-
hc-hefi
csendes tag
Tud DVD-s mpegbe is konvertálni? Meg (ami a lényeg) ne torzítsa el a képarányt. Ezt a tmpegenc-be be lehetett állítani.
-
frewa
senior tag
vagy a ImTOO MPEG Encoder ezt ez is sokkal jobb
-
frewa
senior tag
Hali!! Ne haragudj hogy bele szolok de probáld ki a avi2vcd progit sikal jobb
-
hc-hefi
csendes tag
Ha több menetbe kódolom, akkor az miért jobb? csak minőségi javulás van vagy javít még mást is?
-
hc-hefi
csendes tag
avi meg wmv is. Mondom, ha ntsc-be csinálom, akkor már nem szaggat annyira, de még én ígyis észreveszem. Más esetleg nem tud valami tippet adni?
-
ssolitude
őstag
Akkor nem tom.Mondjuk felsoroltál 3 formátumot az előbb,akkor abból melyik szaggat?
-
hc-hefi
csendes tag
Ez az alapbeállítás, és már próbáltam.
-
hc-hefi
csendes tag
ja és még annyi, hogy normális embernek szerintem lehet, hogy fel se tűnne, de mivel én egy hónapig ezzel szórakáztam, így most már mindig észreveszem sajnos. Ha csak annyi tipped van, hogy a project wizarddal csináljam, akkor ne is írdd be, mert már én is próbáltam.
-
hc-hefi
csendes tag
tmpegenc, divx-es,xvid-es avi, és wmv
-
hc-hefi
csendes tag
Hát nem tudom, nekem ''szaggat''. Akkor azt mondd meg nekem, hogy milyen beállításokat használsz?
-
ssolitude
őstag
Nem.Lsd. előzőekben.Ugyanazt a minőséget kell kapnod.Nem egy avi-t visszaírtam DVDVideo-nak,és tökéletes lett.
''De az mpeg szerintem erre nem képes, és csak a kulcsképekkel dolgozik''.Nem az mpeg kezeli a filmet,hanem egy kódek.Történetesen az mpeg2-kódek.De már ezt is írtam -
hc-hefi
csendes tag
Én annyira nem értek hozzá, de szerintem a divx kiszámolja a két kulcskép között az elmozdulást, és ezért nem szaggat. De az mpeg szerintem erre nem képes, és csak a kulcsképekkel dolgozik.
-
ssolitude
őstag
Mindenesetre azt még mindig nem értem,ha tökéletes az avi,akkor miért szaggat az mpeg.A dolog valahol a kettő között romlik el,ugyhogy szerintem ott keresgélj.A keyframe-ekkel felesleges küzdeni.
Egyébként kétórás filmből kiváló 1 CD-s xvid-et lehet készíteni,mondjuk mp3 hanggal,pl Gordiannal. -
hc-hefi
csendes tag
Persze, de azért mégsem egészséges egy 2 órás filmet egy cd-re tömöríteni. Na mindegy. Lényeg, hogy szerintem kellene egy ilyen ''kulcsképvisszaállító progi''. Természetesen a dumálós jeleneteknél nem lehet ezt a ''hibát'' észrevenni, de a gyorsabb jeleneteknél már idegesítő egy kicsit. Még NTSC-be is észre lehet venni, pedig abba több az fps. Dehát ha egyszer PAL az európai szabvány...
-
ssolitude
őstag
Esetleg utána kellene nézni,hogy az mpeg2-höz való kódeked tuti e a gépeden.
-
hc-hefi
csendes tag
Na ez érdekelne engem is. Mert én már láttam két órás filmet egy cd-s, és két cd-s változatban is.
-
ssolitude
őstag
Erre nem ismerek eljárást,hacsak a VirtualDubban nem találsz valami hasonló dolgot.Az viszont biztos,hogyha az avi jó minőségű,akkor az mpeg2-nek(minimális veszteséggel)ugyanolyannak kell lennie,csak nagyobb méretben.
Valami rémlik,mintha VD-ban láttam volna ilyen frame>keyframe mahinációt.Persze lehet hogy tévedek. -
hc-hefi
csendes tag
De én úgy akarom, hogy amit kiszámol a divx köztes képkockaként, azt rakja be új kulcsképnek, és így mondjuk vissza lehetne állítani, és így már ''szaggatás'' nélkül át lehetne konvertálni.
-
hc-hefi
csendes tag
Nem arról van szó, hogy hibás az mpeg, hanem arról, hogy az avi már annyira össze van tömörítve, hogy nem tudom szépen átkonvertálni. Én arra gondoltam, hogy valahogy lehetne növelni a kulcsképek számát az aviban, és akkor szépen át tudja konvertálni. Csak nem tudom, hogy van-e ilyen program. Tehát a nagyon veszteséges tömörítést viisza kéne alakítani kicsit veszteségessé.
-
hc-hefi
csendes tag
Abban nem venni észre. Gondolom, mert a divx kiszámolja köztük az átmenetet.
-
hc-hefi
csendes tag
A következő problémám van:
Van egy autós jelenetekkel tűzdelt avim. Át akarom konvertálni mpeg2-be, hogy le tudjam játszani dvd-n is. Ez még önmagában nem akadály, megcsinálom tmpegenc-el, de mikor kész van az mpeg és nézem vissza, hogy mit alkotott, akkor az ilyen gyorsabb jeleneteknél olyan, mintha ''szaggatna'' (mutatják a kocsit oldalnézetből, hogy végighalad a képernyőn és nem ilyen szépen egyenletesen megy végig, hanem olyan mintha hiányozna 1-2 képkocka). Már rengeteg beállítást kipróbáltam, de sehogy sem lett jó. Ez lenne a kérdésem, hogy ilyenkor ezt a hibát ki lehet-e valahogy küszöbölni? Szerintem az lehet a baja, hogy annyira össze van tömörítve kodekekkel, hogy kevés a kulcskép és nem elég arra, hogy rendesen átkonvertálja. Várom a véleményeiteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest