- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
hc-hefi
csendes tag
Tud DVD-s mpegbe is konvertálni? Meg (ami a lényeg) ne torzítsa el a képarányt. Ezt a tmpegenc-be be lehetett állítani.
-
hc-hefi
csendes tag
Ha több menetbe kódolom, akkor az miért jobb? csak minőségi javulás van vagy javít még mást is?
-
hc-hefi
csendes tag
avi meg wmv is. Mondom, ha ntsc-be csinálom, akkor már nem szaggat annyira, de még én ígyis észreveszem. Más esetleg nem tud valami tippet adni?
-
hc-hefi
csendes tag
Ez az alapbeállítás, és már próbáltam.
-
hc-hefi
csendes tag
ja és még annyi, hogy normális embernek szerintem lehet, hogy fel se tűnne, de mivel én egy hónapig ezzel szórakáztam, így most már mindig észreveszem sajnos. Ha csak annyi tipped van, hogy a project wizarddal csináljam, akkor ne is írdd be, mert már én is próbáltam.
-
hc-hefi
csendes tag
tmpegenc, divx-es,xvid-es avi, és wmv
-
hc-hefi
csendes tag
Hát nem tudom, nekem ''szaggat''. Akkor azt mondd meg nekem, hogy milyen beállításokat használsz?
-
hc-hefi
csendes tag
Én annyira nem értek hozzá, de szerintem a divx kiszámolja a két kulcskép között az elmozdulást, és ezért nem szaggat. De az mpeg szerintem erre nem képes, és csak a kulcsképekkel dolgozik.
-
hc-hefi
csendes tag
Persze, de azért mégsem egészséges egy 2 órás filmet egy cd-re tömöríteni. Na mindegy. Lényeg, hogy szerintem kellene egy ilyen ''kulcsképvisszaállító progi''. Természetesen a dumálós jeleneteknél nem lehet ezt a ''hibát'' észrevenni, de a gyorsabb jeleneteknél már idegesítő egy kicsit. Még NTSC-be is észre lehet venni, pedig abba több az fps. Dehát ha egyszer PAL az európai szabvány...
-
hc-hefi
csendes tag
Na ez érdekelne engem is. Mert én már láttam két órás filmet egy cd-s, és két cd-s változatban is.
-
hc-hefi
csendes tag
De én úgy akarom, hogy amit kiszámol a divx köztes képkockaként, azt rakja be új kulcsképnek, és így mondjuk vissza lehetne állítani, és így már ''szaggatás'' nélkül át lehetne konvertálni.
-
hc-hefi
csendes tag
Nem arról van szó, hogy hibás az mpeg, hanem arról, hogy az avi már annyira össze van tömörítve, hogy nem tudom szépen átkonvertálni. Én arra gondoltam, hogy valahogy lehetne növelni a kulcsképek számát az aviban, és akkor szépen át tudja konvertálni. Csak nem tudom, hogy van-e ilyen program. Tehát a nagyon veszteséges tömörítést viisza kéne alakítani kicsit veszteségessé.
-
hc-hefi
csendes tag
Abban nem venni észre. Gondolom, mert a divx kiszámolja köztük az átmenetet.
-
hc-hefi
csendes tag
A következő problémám van:
Van egy autós jelenetekkel tűzdelt avim. Át akarom konvertálni mpeg2-be, hogy le tudjam játszani dvd-n is. Ez még önmagában nem akadály, megcsinálom tmpegenc-el, de mikor kész van az mpeg és nézem vissza, hogy mit alkotott, akkor az ilyen gyorsabb jeleneteknél olyan, mintha ''szaggatna'' (mutatják a kocsit oldalnézetből, hogy végighalad a képernyőn és nem ilyen szépen egyenletesen megy végig, hanem olyan mintha hiányozna 1-2 képkocka). Már rengeteg beállítást kipróbáltam, de sehogy sem lett jó. Ez lenne a kérdésem, hogy ilyenkor ezt a hibát ki lehet-e valahogy küszöbölni? Szerintem az lehet a baja, hogy annyira össze van tömörítve kodekekkel, hogy kevés a kulcskép és nem elég arra, hogy rendesen átkonvertálja. Várom a véleményeiteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest