- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
-
Jano
senior tag
Az érdekes mert én kibróbáltam hogy áttettem az egyik 256-os modult is a kékbe (mindkettő kékbe volt) és azt írta ki hogy Single Channel ráadásul nem ismerte fel az egyik modult mert csak 256 MB RAM-ot írt ki, lehetséges hogy rossz az alaplapom vagy rosszak a RAM-ok, vagy nem jól érintkezett?
-
Ronin
aktív tag
-
Jano
senior tag
Na meg van az új lapom hogy kellene a dual channel-t össze hozni(memóriák melyik foglalatokba? BIOS beállítás? Jumper?), ha két 256 MB-s modulom van?
-
tsello
aktív tag
Olvasd el az Asus P4C800 ug topicot!
De nem volt gondom vele, bár nem sokat játszottam eddig (Counter Strike-al sokat). Játszottam Colin 3al és egyáltalán nem fagyott. -
tsello
aktív tag
Én egy Asus P4C800 Deluxeot ajánlok. Nekem az van és meg vok vele elégedve.
SATA/PATA RAID is van rajta meg a többi.
Egy dolog nem tetszett: a hangkártya. Ha az 5.1et akarod használni akkor elvész a line in és mic bemeneted is. -
Grafman
aktív tag
De A-Datát ritkán találni, ilyet viszont biztosan fogsz : Samsung 512MB SAMM368L6423DTM-CC4 ,vagy 256MB SAMM368L3223DTM-CC4 és biztosabban merem ajánlani mint az Infineont.
Ezt a Samsungot tuningolók is szivesen hasznáják, míg az Infineon-ra ez nem jellemző!
It egy elég jó tuning eredmény P4C800DXL- al és 2*512MB Samsung CC4-el:
[L]http://www.asusboards.com/forums/showthread.php?s=&threadid=49814&perpage=15&pagenumber=31[/L] -post#459
Egy Link a 256MB-os változatra:
[L]http://www.hardware.fr/articles/470/page21.html[/L] -
DummyBoy
senior tag
Halihó!
Ezeket a csoda A-Data (BH5)-ös memókat hol lehet beszerezni?
Képet tudtok róla adni?
Sajna nálunk nem úgy műxik a komolyabb és pontosabb számtech cuccok beszerzése hogy mondok egy tipust :(
Nálunk van márkás és OEM ... ennyi :( -
Grafman
aktív tag
Szóval ha már mindenképpen 2x256-ot akarsz (2x512 GYORSABB, mivel 2 oldalasak (8(M)bit/1MB-32MB/1chip-256(M)bit/1chip-2*8chip,64*64=128:DD)), és márkás de budget modult akkor vagy Infineon(max 430MHZ fesz emelés nélkül!), vagy A-Data (Winbond BH5-chippekkel, ez a legjobb a kíválló időzítése miatt CL2-430MHZ-ig!), vagy Sammsung!(max CL2.5 de 440MHZ-ig no fesz em.! )
De Micront semmikép se!
Itt egy elég átfogó teszt:
[L]http://www.hardware.fr/art/imprimer/470/[/L]
-franciául van, de körgess lejjebb és hasonlízsd össze a táblázatok eredményeit, az összes szóbajöhető memóriát tesztelték, rásdásul pont olyan alaplapban amilyet venni akarsz!!! -
Jano
senior tag
Amúgy valószínűleg így fog kinézni a konfigom: Asus P4C800 Deluxe, 2.4C BOXos, 2x 256 MB márkás RAM.
-
Jano
senior tag
És az MSI-ről kinek mi a véleménye?
-
Jano
senior tag
És akkor dualhoz két oldalas modul kell?
-
Jano
senior tag
Tehát akkor mindegyik alaplap jó majd az ár dönt.
-
Jano
senior tag
válasz
GigabyteFan #109 üzenetére
Lehet hogy jó a Gigabyte csak azért 65e Ft sokallok egy lapért.
-
erdoke
titán
válasz
GigabyteFan #106 üzenetére
Azt, hogy aida mit ír ki, nem mindig érdemes figyelembe venni. Küldd el a problémát Fiery-nek, majd kijívítja ezt is. Az én TwinMOS-omat már jól ismeri fel.;]
-
Atlantis
veterán
válasz
GigabyteFan #109 üzenetére
Az már más kategória, nem olyan, mint a P4P800.Azért a P4C800-at már nem veri meg egyértelműen.
-
Grafman
aktív tag
válasz
GigabyteFan #106 üzenetére
Pontosan mily
en Crossair 3500 RAM ramjaid vannak? TwinX XMS vagy CMX?
Tuning nélkül bírniuk kéne a CL2-tőt 433-on Dualban is.!
Nézd meg egyenként a RAM-okat, lehet hogy a Dual miatt redukálódik autómatikusan! -
Egon
nagyúr
Még egy szavazat az Abitra.
-
Grafman
aktív tag
Az ASUS P4P800-at csak ajánlani tudom, 1+0.5 hónapja megy minden különösebb gond nélkül, messze a 800MHZ FSB-s alaplapok királya a P4C800 mellett, HT-vel, 400-as Dual DDR-el, és még PAT is jár hozzá, az árához képest igazán grátisz!
4 PATA mellé 2 SATA-t is köthetsz RAID 0/1-el, 3COM Gigabit 1000-es LAN is van rajta (igaz csak PCI, de jó az!), mond mi kellhet még?
A Samsung memórákról elég nagy hülyeséget olvashattál (ki volt az az álnok?:DDD!!!! -
GigabyteFan
aktív tag
erDOKe: miért van az hogy a corsair 433 cl2 xms memóriára az AIDA azt írja ki, hogy cl2 166MHZ ; cl2,5 200MHz .... ezek szerint csak 333on tudja a corsair a cl2 -t ??
mert a SuperTalent memoriamra meg azt irja az AIDA hogy cl2 217 Mhz tehát valóban tudja a cl2 -t 433 MHz..
akkor most hogy van ez ?? egymás mellett volt a két ram a lapban ... de külön külön is ezt irja ... -
Jano
senior tag
Az Asus P4C800 Deluxe meg a sima között az különbség hogy a simán nincs FW 1 PATA + 2 SATA esetleg még valam? Először kérdezek mielőtt szétnézek.
-
Jano
senior tag
''Én inkább tuningabb memóriát vennék, de az alaplapból nem engednék.''
Ezt nem értem, azt akartad mondani hogy kevésbé tuning memót vennél cserébe jobb alaplap, vagy kevésbé jó alaplap és tuning memó, vagy vmi más? Egyébként a sima P4C800 és a Deluxe között mi a különbség? -
Jano
senior tag
Alaplap + proci + RAM + proci hűtő ha nem lenne a procival, de lehet hogy lesz belőle 125-130e is.
-
Jano
senior tag
Az lapja lenne bár lehet hogy vkinek több is van egyszerre.
-
Jano
senior tag
Tapasztalatok gyűjtök még tehát, akiknek van 865/875 chipsetes lapjai.
-
Jano
senior tag
Mi a különbség P4C800 Deluxe és P4C800-E Deluxe között?
-
Atlantis
veterán
Hát, elvégre ma még ezek a csúcs P4 alaplapok. Egyébként a Springdale-s lapok olcsóbbak és nem sokkal kevesebb, mint Canterwood.(Szvsz csak a PAT, a lényeges, ezt viszont a gyártók oldották meg)
De hogy mindegy, hogy melyik, azt nem hiszem. Az extrák+támogatás+garancia dönt elsősorban. -
Jano
senior tag
Tehát azt hiszem mindegy hogy Abit Asus vagy Gigabyte ha Full Extrás akkor drága mind.
-
Vitus
őstag
Köszi! :) Az xt-m volt intel kb. 16 évvel ezelött meg mostis volt egy Nortwood 2.0a-procim de az nem volt jó és akkor xp-te váltottam amit imádtam és imágok is de elismertem, hogy egy a 800-as fsb-s széria nagyon ott van :) Úgyhogy nagyon kiválló most a masina és 3208Mhz-en úgy megy hogy a gyári hűtővel nem megy 60 fok fölé és nagyon stabil :) De majd még befektetek valami bika hűtőbe :)
-
erdoke
titán
Hát ez a kettő azért elég komoly, gondolj bele, mennyibe kerül egy gigabites PCI-os hálókártya (van egyáltalán ilyen?) és egy PCI-os SATA chip. Ha elég neked egy 10/100 PCI-os LAN kártya, és nincs szükséged 4 SATA csatira a lapon, akkor jó a G nélküli is. Laphoz hengeres IDE és floppy kábelt adnak ingyé.:)
-
erdoke
titán
Nem, az IDE vinyód hátuljába dugod, és így már a SATA vezérlőre tudod csatlakoztatni. 1 PATA vinyót 1 SATA helyére az alaplapon. IC7-G még annyiban különbözik a G nélkülitől, hogy van rajta egy Silicon Image SATA chip is, tehát összesen 4 SATA vinyó dugható rá, szemben az IC7 kettőjével.
-
Jano
senior tag
Ugye az Abitnál BIOS gondok sincsenek? Amúgy elég olcsók ezek az Abitok, úgyhogy így lehet maradna pénzem tuning RAM-ra, először megilyedtem hogy csak SATA van az alapon kívül de ha adnak átalakítót akkor no problem.
-
Atlantis
veterán
Én is hasonló helyzetben vagyok és ASUS-Abit-Gigabyte vonalon gondolkodom.Leginkább az ASUS tetszik, de a többi sem rossz.
A Gigabyte-ra és az ASUS-ra rá lehet kötni a 3 vinyót és tudnak mindent, amit leírtál!Konkrétan
Abit IC7-G: határozottan fejlődik, a mostani széria már tényleg nem rossz.(Pláne, ha lenne IC7-Max3 itthon).Ezen kívül jól tuningolható.Kár az aktív hűtőért.
ASUS P4C800(-E) Deluxe:szokatlan AMI BIOS(szerintem rosszabb is, de nézőpont kérdése), tuningkirály.Szerényebb felszereltség, drágább, mint az Abit.Ja, meg randább is, de elsősorban nem a külső a fontos. :)
Gigabyte GA-8KNXP: nagyon jó, a három közül a legszebb és szerintem a legnagyobb tudású. Tuningban kissé szerényebb, felszereltsége rendkívül korrekt, kár,hogy ezen is aktív hűtő van.Atomstabil, házat is építhetsz rá:)
Kíváncsi vagyok, hogy döntesz. -
erdoke
titán
A Game Acceletor-ban milyen beállításaid vannak? Nekem alapon 2-3-3-5-ön megy Street Racer mellett. 220-as FSB-n 2-3-3-6-on is viszi még a Street Racert.
Nem fikázni akartam, csak kíváncsiskodok. Vki próbálta már egyenként állítgatni a GA értékeit? Ha rájönnék pl. hogy melyik miatt kell 5-ről 6-ra emelni, a többit agresszívabbon hagyhatnám. Csakhogy jó meló, elég sok variáció van.:( -
Vitus
őstag
-
erdoke
titán
A 865 sútautra utalva én inkább 875-ös lapot javaslok, ha tuningolni akarsz. Abit IC7 sorozatának újabb tagjain már a NB hűtője se zajos, az enyémen még lejjebb kellett venni a fordulatát. Ha kell a Gigabit LAN, akkor az IC7-G. 3 db vinyót csak úgy tudsz rákötni, ha legalább az egyiket a SATA-ra teszed, de adnak 1 átalakítót hozzá.
Ha nem akarsz tuningolni, akkor a lapgyártó kompatibilitási tablicskujából válassz egy olcsóbb, ''value'' 400-as RAM-ot, pl. TwinMOS, Infineon, Hynix.
Videokártyának mennie kell, ha tudja az AGP 4x-t.
Ja, az FSB csak 200 ezeknél a prociknál. Mindig 800-at mond és ír mindenki.:((( -
Jano
senior tag
Hát ja tuningrammal lenne az igaz nekem is az új gép csak az dupla annyiba kerül mint egy samsung.
-
Jano
senior tag
Ja és bocsi ha van már ilyen topic, de a keresőt nem tudom használni.
-
Jano
senior tag
Ja még valami az Asus-tól meg ez bizonytalanít el:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40[/L] -
Jano
senior tag
Tehát a proci meg van P4 2.4C vagyis 800 MHz FSB-s, ehhez kéne valamilyen 865/875-ös lap eddig Asus P4P800/P4C800 Deluxe-ra gondoltam, de mást is ajánlhattok az a lényeg hogy a lapon legyen 3 db vinyónak + 2 CD-nek hely legyen rajta hangchip SATA, lehetőleg 1000-es LAN, FW, és nem árt ha tuningot is bírja a RAM 2db 256Mb-s lenne a Dual channel miatt márkát nem tudom eddig Samsung-ra gondoltam de olvastam itt a PH-n hogy mostanában nem túl jók, de nem kell hogy tuning RAM legyen az túl drága hát ennyi, ja és működni fog-e az új lapban az INNO3D Tornado Geforce2 MX400 32 Mb-s kártyám (azt majd később cserélem)?
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest