- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mobilhasználat külföldön
Aktív témák
-
Ronin
aktív tag
-
Grafman
aktív tag
Szóval ha már mindenképpen 2x256-ot akarsz (2x512 GYORSABB, mivel 2 oldalasak (8(M)bit/1MB-32MB/1chip-256(M)bit/1chip-2*8chip,64*64=128:DD)), és márkás de budget modult akkor vagy Infineon(max 430MHZ fesz emelés nélkül!), vagy A-Data (Winbond BH5-chippekkel, ez a legjobb a kíválló időzítése miatt CL2-430MHZ-ig!), vagy Sammsung!(max CL2.5 de 440MHZ-ig no fesz em.! )
De Micront semmikép se!
Itt egy elég átfogó teszt:
[L]http://www.hardware.fr/art/imprimer/470/[/L]
-franciául van, de körgess lejjebb és hasonlízsd össze a táblázatok eredményeit, az összes szóbajöhető memóriát tesztelték, rásdásul pont olyan alaplapban amilyet venni akarsz!!! -
Grafman
aktív tag
Az ASUS P4P800-at csak ajánlani tudom, 1+0.5 hónapja megy minden különösebb gond nélkül, messze a 800MHZ FSB-s alaplapok királya a P4C800 mellett, HT-vel, 400-as Dual DDR-el, és még PAT is jár hozzá, az árához képest igazán grátisz!
4 PATA mellé 2 SATA-t is köthetsz RAID 0/1-el, 3COM Gigabit 1000-es LAN is van rajta (igaz csak PCI, de jó az!), mond mi kellhet még?
A Samsung memórákról elég nagy hülyeséget olvashattál (ki volt az az álnok?:DDD!!!! -
Atlantis
veterán
Hát, elvégre ma még ezek a csúcs P4 alaplapok. Egyébként a Springdale-s lapok olcsóbbak és nem sokkal kevesebb, mint Canterwood.(Szvsz csak a PAT, a lényeges, ezt viszont a gyártók oldották meg)
De hogy mindegy, hogy melyik, azt nem hiszem. Az extrák+támogatás+garancia dönt elsősorban. -
erdoke
titán
Hát ez a kettő azért elég komoly, gondolj bele, mennyibe kerül egy gigabites PCI-os hálókártya (van egyáltalán ilyen?) és egy PCI-os SATA chip. Ha elég neked egy 10/100 PCI-os LAN kártya, és nincs szükséged 4 SATA csatira a lapon, akkor jó a G nélküli is. Laphoz hengeres IDE és floppy kábelt adnak ingyé.:)
-
erdoke
titán
Nem, az IDE vinyód hátuljába dugod, és így már a SATA vezérlőre tudod csatlakoztatni. 1 PATA vinyót 1 SATA helyére az alaplapon. IC7-G még annyiban különbözik a G nélkülitől, hogy van rajta egy Silicon Image SATA chip is, tehát összesen 4 SATA vinyó dugható rá, szemben az IC7 kettőjével.
-
Atlantis
veterán
Én is hasonló helyzetben vagyok és ASUS-Abit-Gigabyte vonalon gondolkodom.Leginkább az ASUS tetszik, de a többi sem rossz.
A Gigabyte-ra és az ASUS-ra rá lehet kötni a 3 vinyót és tudnak mindent, amit leírtál!Konkrétan
Abit IC7-G: határozottan fejlődik, a mostani széria már tényleg nem rossz.(Pláne, ha lenne IC7-Max3 itthon).Ezen kívül jól tuningolható.Kár az aktív hűtőért.
ASUS P4C800(-E) Deluxe:szokatlan AMI BIOS(szerintem rosszabb is, de nézőpont kérdése), tuningkirály.Szerényebb felszereltség, drágább, mint az Abit.Ja, meg randább is, de elsősorban nem a külső a fontos. :)
Gigabyte GA-8KNXP: nagyon jó, a három közül a legszebb és szerintem a legnagyobb tudású. Tuningban kissé szerényebb, felszereltsége rendkívül korrekt, kár,hogy ezen is aktív hűtő van.Atomstabil, házat is építhetsz rá:)
Kíváncsi vagyok, hogy döntesz. -
erdoke
titán
A 865 sútautra utalva én inkább 875-ös lapot javaslok, ha tuningolni akarsz. Abit IC7 sorozatának újabb tagjain már a NB hűtője se zajos, az enyémen még lejjebb kellett venni a fordulatát. Ha kell a Gigabit LAN, akkor az IC7-G. 3 db vinyót csak úgy tudsz rákötni, ha legalább az egyiket a SATA-ra teszed, de adnak 1 átalakítót hozzá.
Ha nem akarsz tuningolni, akkor a lapgyártó kompatibilitási tablicskujából válassz egy olcsóbb, ''value'' 400-as RAM-ot, pl. TwinMOS, Infineon, Hynix.
Videokártyának mennie kell, ha tudja az AGP 4x-t.
Ja, az FSB csak 200 ezeknél a prociknál. Mindig 800-at mond és ír mindenki.:(((
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest