Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz Khaosz55 #26887 üzenetére
Szia.
Én PC-n ez alapján indultam a KODI használatának :
Nálam a scaper azaz a filmekhez tartozó információ kinyerő a [The Movie DB]-re mutat. Onnan szépen felismeri a filmeket és a sorozatokat is.
A Videók / Fájlok résznél adtam hozzá a mappákat.
Ezek a mappák 1 nagy NAS-on vannak.
Ekkor minden mappának meg kell adni, hogy honnan is szedje az infót.
Innen ha bele megyek mondjuk a Filmek SD mappába akkor ezt látom :Ugye itt bal oldalon ez előre ugró fülön lehet állítani a "nézetet", hogy hogyan is jelenjenek meg a filmről az információk.
Vissza a főmenübe és ott a Filmek :
Belelépve pedig ezt látom :
Tehát a " Filmek " alatt bent van minden amit a " Videók " résznél hozzáadtam mint film kategória....dokumentumfilmek, SD , FHD 4K filmek.
Sorozatokat ugyan így hozzáadod,legyen az mese, dokumentum vagy filmsorozat. A főmenü " Sorozatok " résznél ezek együtt jelennek meg.
És bizony előfordul, hogy egy filmhez hibás adatok jönnek le.
Ekkor kézzel szoktam frissíteni és bedob pár találatot amiből kiválasztom a megfelelőt. Ha kell scapert is váltok !Az így rendbe rakott adatbázist és rendszeresen mentem is a NAS-ra !
Rendszer / Beállítások/Média résznél legfelső menü : Médiatár.
Médiatár exportálása :Itt rákérdez, hogy 1 db adatbázis fájlt hozzon e létre vagy minden adatot az adott film mappájába tegyen külön-külön.
Én ez utóbbit használom.
Minden film mappájába bekerül egy poszter egy fanart kép és egy rejtett mappába a színészekről készült kép is.Egy esetleges rendszer újratelepítésnél jól jön, hogy minden filmhez le van mentve az információ, borítók stb...Ekkor a scaper választásnál csak " Local Information Only "-t választok és a NAS-ról, a film mappákból kimásolja az infókat. Ha ez megvan, akkor szépen beállítom a scapert a mappákhoz de nem hagyom, hogy frissítsen.....majd ha új filmet teszek be akkor kézzel indítom.
PC-n Total Commandert használok....így fest :
( A NAS-on létrehozott mappákat a Win10-re felcsatoltam mint hálózati meghajtókat. ) Jobb oldalon látszik szépen a 2 db .jpg kép is.
A színészekről készült képek mappája rejtett....de ott van.
Mint látható a film mappájának a neve a film eredeti címe.
A film fájl maga pedig magyar néven fut.
Időigényes folyamat volt eleinte.....így megalkotni.Csak azért használom így mert egy adott filmre 2 nyelven is tudok keresni ....ha kell. Meg már nagyon is megszoktam....
Így hirtelen ennyi amit le akartam írni.
Remélem hasznát veszed.....Ja igen :
PC : Win 10 Pro , 64 bit
Kodi : 18.0 , Confluence " skin "-el...felülettel.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest