Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Borisz76

veterán

válasz Khaosz55 #26887 üzenetére

Szia.

Én PC-n ez alapján indultam a KODI használatának :

[Kodi kezdőknek.]

Nálam a scaper azaz a filmekhez tartozó információ kinyerő a [The Movie DB]-re mutat. Onnan szépen felismeri a filmeket és a sorozatokat is.

A Videók / Fájlok résznél adtam hozzá a mappákat.
    Ezek a mappák 1 nagy NAS-on vannak.
    Ekkor minden mappának meg kell adni, hogy honnan is szedje az infót.

Innen ha bele megyek mondjuk a Filmek SD mappába akkor ezt látom :

Ugye itt bal oldalon ez előre ugró fülön lehet állítani a "nézetet", hogy hogyan is jelenjenek meg a filmről az információk.

Vissza a főmenübe és ott a Filmek :

Belelépve pedig ezt látom :

Tehát a " Filmek " alatt bent van minden amit a " Videók " résznél hozzáadtam mint film kategória....dokumentumfilmek, SD , FHD 4K filmek.

Sorozatokat ugyan így hozzáadod,legyen az mese, dokumentum vagy filmsorozat. A főmenü " Sorozatok " résznél ezek együtt jelennek meg.

És bizony előfordul, hogy egy filmhez hibás adatok jönnek le.
    Ekkor kézzel szoktam frissíteni és bedob pár találatot amiből kiválasztom a megfelelőt. Ha kell scapert is váltok !

Az így rendbe rakott adatbázist és rendszeresen mentem is a NAS-ra !
    Rendszer / Beállítások/Média résznél legfelső menü : Médiatár.
    Médiatár exportálása :

Itt rákérdez, hogy 1 db adatbázis fájlt hozzon e létre vagy minden adatot az adott film mappájába tegyen külön-külön.

Én ez utóbbit használom.
    Minden film mappájába bekerül egy poszter egy fanart kép és egy rejtett mappába a színészekről készült kép is.

Egy esetleges rendszer újratelepítésnél jól jön, hogy minden filmhez le van mentve az információ, borítók stb...Ekkor a scaper választásnál csak " Local Information Only "-t választok és a NAS-ról, a film mappákból kimásolja az infókat. Ha ez megvan, akkor szépen beállítom a scapert a mappákhoz de nem hagyom, hogy frissítsen.....majd ha új filmet teszek be akkor kézzel indítom.

PC-n Total Commandert használok....így fest :
    ( A NAS-on létrehozott mappákat a Win10-re felcsatoltam mint hálózati meghajtókat. ) Jobb oldalon látszik szépen a 2 db .jpg kép is.
    A színészekről készült képek mappája rejtett....de ott van.

Mint látható a film mappájának a neve a film eredeti címe.
    A film fájl maga pedig magyar néven fut.
    Időigényes folyamat volt eleinte.....így megalkotni.

Csak azért használom így mert egy adott filmre 2 nyelven is tudok keresni ....ha kell. Meg már nagyon is megszoktam....

Így hirtelen ennyi amit le akartam írni.
    Remélem hasznát veszed.....

Ja igen :
    PC : Win 10 Pro , 64 bit
    Kodi : 18.0 , Confluence " skin "-el...felülettel.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Új hozzászólás Aktív témák