- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Mortein #14750 üzenetére
+Nem kell lancolni, kikotni, hanem magaddal tudod vinni szinte mindenhova, igy kevesbe lopjak
+Konnyu berakni a csomagtartoba
+Nem budosen erkezel a munkaba(ha furodtel reggel)
+Sokkal kenyelmesebb gyalogos modba valtani es vissza. Igy piros lampa elott szabalyosan le tudsz szallni, a jardan setalni, majd a lampa utan letenni az utra es elindulni.
-Bizonytalan jogi statusz, meg nem jott ki a KRESZ modositas, elofordulhat, hogy utana szivas lesz
-A cipot jobban gyilkolja, minimum sokkal porosabb lesz, de en pl. jobbkezeskent a jobb oldalon tolom a rollert es pont a roller bal oldalan van a kitamaszto, igy neha beleakadok es tepi a cipot. Ezert kulon van rollerezos cipom.
-Esos idoben tobb vizet kaphat a labad
-Az akkutoltes tobb idot igenyel, mint az eves. -
Berci77
tag
válasz
Mortein #14750 üzenetére
Nekem van hagyományos és pedelec bicajom és egy Xiaomi pro 2 rollerem is. A hagyományos országútit nincs alkalmam használni, azt el is adom, ahogy sikerült letakarítanom. A pedelec és a roller között én eddig ezeket tapasztaltam:
- bicaj hosszabb távra kényelmesebb (nekem a merev teli talpas állás a rolleren fárasztó 5 km után)
- bicajon több cuccot el tudok vinni (rajta 1 kosár és ha akarom akkor ott a csomagtartó
- bicajon mozgok, rolleren el lehet gémberedni szerintem kicsit.
- bicaj nagyobb, így azt külön cipelni nem tudom, emeletre nem viszem (cserébe ki lehet kapni az akksit és csak azt felvinni a lakásba tölteni)
- a roller - nekem - kevésbé kényelmes, így azt rövidebb távokra használom
- a roller rövidebb utakon viszont gyorsabb (az enyémnek most 32 km/h a vége), könnyebb és gyorsabb leszállni és felszállni (elindulni) mondjuk egy lámpánál.
- a rollert el tudom vinni magammal a kocsi csomagtartójában. Többször jött már jól, ha a kocsit ott kellett hagynom valahol (gumis, szerviz)
- rollernél nagyobb a mókafaktor, mindenképpen érdemes kipróbálni szerintemRészemről ha csak a belvárosig gurulok (1-2 km távra mondjuk), vagy olyan helyen megyek, ahol sok a lámpa, zebra, kereszteződés miatti le- és felszállás, jó az út és nem kell cipekednem, vagy kocsiért kell mennem vagy vinnem azt, akkor inkább roller.
Ha kicsit nagyobb a táv, ami egyenletesebben, kevesebb leszállással megtehető, vagy mondjuk egy hátizsáknál több cuccot kell cipelnem, autók között kell gurulnom, akkor inkább pedelec.
Ha nem akarsz megizzadni, akkor az elektromos bicaj is simán jó, de akkor valami alap pedálszenzoros, mert azzal meg tudod csinálni, hogy beváltod egy gyengébb fokozatba és úgy tekered erőkifejtés nélkül, míg a motor húz.
Pedelecen kevésbé gondoltam az akksi töltöttségére. Eleve többet bír jellemzően, másrészt ha mégis lemerül tekerve még simán hazamész. Rollert hazalöködni szerintem nem buli.Pedelecre van most állami támogatás, így egy alap Neuzert, ami kb 300-320.000 Ft meg tudsz venni egy százassal olcsóbban, tehát egy jobbfajta, de alap pálcika roller (pl. Xiaomi Pro 2) hazai áráért.
És mint írtam, az irányjelzést problémásnak érzem rolleren, egyszerűen nem biztonságos elengedni a kormányt vagy fél lábbal balettozni, míg azért a bicajra raktam egy visszapillantót és ott nem gond kézzel jelezni.
-
Somatom
veterán
válasz
Mortein #14750 üzenetére
Két előnye van. A kompakt méretből adódó hordozhatóság és az, hogy nem izzadsz meg a tekeréstől. Minden másban rémálom a bringához képest. Persze, ez attól is függ, hogy milyen bringához viszonyítod. Ha mondjuk 100 kilósan egy kontrás, patkófékes Csepel kempinget hajtasz, akkor ahhoz képest nem is olyan instabil.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest