Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bobrooney

senior tag

válasz devil-k #6941 üzenetére

Nem keresek semmilyen önigazolást, nincs gyerekem. De a kérdésem őszinte volt, mivel felelősebb futóbiciklit adni a 1,5-2 éves gyereknek?

• tbc2

tag

válasz devil-k #6941 üzenetére

Ez egy izgalmas kérdés, amit feszegetsz. Jómagam egy éppen 6 éves kislány és egy majdnem 8 éves fiúgyerek apja vagyok. Hidd el nekem, majd látni is fogod, hogy nagyon komoly különbség van egy 3.5 és egy 6, egy 6 és egy 8 és valószínűleg - bár ott még nem tartunk - egy 8 és egy 10 éves között. Sőt, egy 6 és egy másik 6 éves között is. Ha visszanézed a korábbi posztjaimat, csak olyat fogsz látni, ahol inkább túlbiztosítom (motoros bukó overkill-e) a rollerezést, mint alul. Ugyanez jellemzi a gyerekekhez való hozzáállást. Bár nem emeltem ki, de természetesen olyan környezetben (vidéken, zsákutcában) rollerezett/ik, ahol közel 0% az esély arra, hogy autóval találkozzon, és megfelelően kicsi az esélye, hogy mást elüssön. Magam is azt vallom, hogy better safe than sorry, de ez az én saját kockázattűrő képességembe belefért. Megérte azért a vigyorért, ami elhagyta a száját. Nagyon offtopic, de pl. a másik oldalon viszont nekem nem fér bele a zárt térben (étterem, kocsma, szórakozóhely, open-space iroda, mozi, színház, tornaterem, stb.) maszk nélkül tartózkodás 2020. októberben. A maszkban indoor tartózkodás sem, ezért szinte minden ilyen és ehhez hasonló kockázatot száműztem a saját és a családom életéből. Az iskola az egyetlen, amit nem tudtam. Szerintem mindenkinek máshol van a kockázatosság határa, még témakörönként is változhat: van, ami belefér, van, ami nem fér bele. Nálunk - hangsúlyozom, a fent részletezett gyerek és a most kifejtett körülmények figyelembevételével - ez belefért. És maximálisan elfogadom, hogy vannak, akiknek nem.

Új hozzászólás Aktív témák