Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Az tök jó, akkor lehet még tovább kímélni az akkut, mint amennyire gyárilag kíméli az, hogy csak 41V végfeszültségű a töltője.
(Tehát ha a szoftverben 100%-ra van állítva, az se fogja valójában 100%-ra tölteni a cellákat, hiszen az 42V lenne, azt meg egy 41V-os töltő nem tudja, ha megfeszül sem. Ez ugye tisztán fizika.
)Ui: a DoD viszont még mindig játszhat, habár van ezekben a "nagyon kímélős" dolgokban egy nagy adag túlgondoltság is, mert egyszerűen nem tudsz annyit menni egy rollerrel, hogy érdemben(!) számítson, hogy mennyire kíméled.
Azt mondják (lásd link), hogy 75-65% között használva érhető el a legtöbb töltési ciklus szám, viszont mivel ez csak az akku 10%-át használja az összes kinyerhető energia így nem a legtöbb: életszerűtlen. (Pár km-enként kellene tölteni...) 75-25% között viszont már csak kb. harmad ennyi ciklust bír ki, mire 90%-ára degradálódik az eredeti kapacitásának, viszont mivel az akku 50%-át használod, a kinyert energia összesen ~2x annyi: ez még valamilyen szinten életszerű lehet. Viszont kérdem én: kinek van szüksége 3000 ciklusra?
Ha naponta kétszer eljátszod (mert mondjuk munkában is tudod tölteni), és még hétvégén sem rakod le, meg hóban fagyban sem, akkor is közel 10 éves élettartamot jelent. Egész biztos, hogy 10 év múlva is ugyanazzal a rollerrel fogsz járni? Én most meg merem mondani, hogy szinte biztos, hogy nem. Ha nem megy tönkre rajta semmi, akkor is lesz új modell, ami jobb lesz valamiben, amire megéri leváltani.
Még akár új akkutechnológiát is kifejleszthetnek 2033-ra...
Szerk: lehet, hogy elszámoltam: ha kétszer töltöd naponta, inkább csak 4-5 év.
De most már úgy hagyom: amúgy sem túl életszerű, hogy valaki minden áldott nap kétszer feltölti a rollert, de ha ott tartunk 5 év múlva, hogy ezt mégis megcsinálta, még mindig tudja az akku az eredeti kapacitás 90%-át, tehát nemhogy nem kuka, hanem szinte alig észrevehető a hatótávcsökkenése... (Legalábbis elméletileg...
)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- Eladó Redmi A3 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Tehát ha a szoftverben 100%-ra van állítva, az se fogja valójában 100%-ra tölteni a cellákat, hiszen az 42V lenne, azt meg egy 41V-os töltő nem tudja, ha megfeszül sem. Ez ugye tisztán fizika.
)
Azt mondják (
Ha naponta kétszer eljátszod (mert mondjuk munkában is tudod tölteni), és még hétvégén sem rakod le, meg hóban fagyban sem, akkor is közel 10 éves élettartamot jelent. Egész biztos, hogy 10 év múlva is ugyanazzal a rollerrel fogsz járni? Én most meg merem mondani, hogy szinte biztos, hogy nem. Ha nem megy tönkre rajta semmi, akkor is lesz új modell, ami jobb lesz valamiben, amire megéri leváltani.
)