Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz redjam #22428 üzenetére

Érdekes az OKAI rolleren a tempomat (cruise control), de megszokható. Első olvasásra nem is értettem mit kell csinálni. Xiaominál elég egyértelmű. Ha fix tempóval megyek X másodpercen keresztül, akkor hangjelzéssel tudatja, hogy rögzítette a tempót, bekapcsolt a sebesség tartás.

Ezt a működést vártam, helyette úgy működik, hogy menet közben kell a kormányon lévő power gombot 2-3 másodpercig megnyomni, és akkor megjelenik a kijelzőn egy ikon, és rögzíti a jelenlegi tempót.*

Bal kézzel könnyel elérhető a power gomb, nem kényelmetlen. És ez a módszer teljesen biztonságos, véd a "véletlen" bekapcsolás ellen. Ennek köszönhetően talán nem fogják kiszedni az appból (3.0.2 van fent.)
    Amúgy hangjelzést nem ad, de menet közben véletlenül amúgy se kezdi el az ember hosszasan nyomkodni a power gombot.

* Most még tesztelgetem, nem teljesen világos melyik pillanatban lévő tempót rögzíti. Tesztelgettem. Egyenes terepen nincs gond, amikor precízen lehet tartani egy gázkar állást.

Viszont úgy tapasztaltam, hogy amikor megjelenik a kijelzőn a tempomat ikonja, és akkor engedem el a power gombot ÉS a gázkart, akkor is rögzül a tempó. Viszont a tempót csak az elengedés követő 1-1,5 másodpercben rögzítette és mivel miközben folyamatosan csökkent a sebesség, így erre a lassabb tempóra áll be.

Viszont ha tovább nyomtam volna a gázkart, és belemegyek egy kátyúba, amitől ismét megrántom a gázkart, azzal azonnal kikapcsoltam volna a tempomatot.

Lényeg, rá kell majd érzeni, mikor kell a gázkarnak mozdulatlanul lennie, és a power gombnak benyomva lennie (kb. 2-4 másodpercig). Néha nagyon jól sikerült elkapni. Szerintem csak rá kell érzeni, nagyon jó lesz ez!

Viszont a sebesség tartása nem olyan egyenletes, mint a Xiaomi rolleré. Itt 2-3 km/h-s kilengések is vannak, a kisebb gödrök és púpok miatt, Xiaomi érzésre sokkal egyenletesebb tempóban kezelte le ezeket.

Új hozzászólás Aktív témák