-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #32984 üzenetére
"Ezzel a megközelítéssel csak az a problémám..."
Ez nem egy megközelítés, nem az órákról beszéltem, hanem a mérnöki teljesítményről, ez teljesen független az órás hobbitól.
"a lesajnált okosórák körülbelül úgy viszonyulnak a kvarcórákhoz, mint űrrepülőgép a robogóhoz"
Pontosan. Nekem is van okosórám, csak nem hordom, mert nem érdekel, a "hagyományos" órák meg igen.
"Ettől függetlenül egy 50000 forintos mechanikus órát többre tartok, mint a világ legjobb okosóráját"
Én nem tartom többre, de jobban szeretem a mechanikus órákat, ezért több pénzt vagyok hajlandó rááldozni.
#32992 vinczetibor:
"Az egyetlen lényeges különbség a kvarc, illetve a lesajnált Powermatic 80 mechanikus szerkezet."Azért a számlap textúrája is elég nagy különbség, nyilván szerint nem voltak biztosak abban, hogy kizárólag a mecha szerkezet miatt kifizetnek az emberek 2-3-szor annyit.
#32994 zazenke:
"az automata órák azért kerülnek ennyibe mert le lehet húzni az embereket ennyivel"A világon minden ezért kerül annyiba, amennyibe kerül.
#33002 zola96:
Igen, a jelenlegi tudással és a jelenlegi technológiákkal valószínűleg kisebb mérnöki teljesítmény teljesítmény előállítani egy olcsó kvarcórát, mint egy olcsó mechanikust, de hosszú út vezetett idáig. És itt már képbe jöhet a vinczetibor által említett megközelítés: azt nézzük, hogy melyik volt nagyon mérnöki teljesítmény, vagy azt, hogy jelenleg melyiket nehezebb előállítnai. Nálam marad a történelem és a hagyomány, mint döntő tényező.#32996 kicn:
"kb 100ból 3-4 embernek van fogalma az órázásról komolyabban"Az már elég jó arány lenne, de szerintem sokat mondtál vele.
-
fagyalllo
őstag
válasz dzsi23 #33005 üzenetére
Szerintem meg az az igazi mérnöki teljesítmény, hogy ma már automata gépsoron fillérekért elő lehet állítani egy kvarc szerkezetet, míg a Quartz Astronnál még kézzel forrasztgatták a tranzisztorokat, kondikat, egyéb áramköri elemeket, jóval bonyolultabb volt egy mechanikus óránál. [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
vinczetibor
aktív tag
válasz dzsi23 #33005 üzenetére
"Ez nem egy megközelítés, nem az órákról beszéltem, hanem a mérnöki teljesítményről, ez teljesen független az órás hobbitól."
Az adott kor technikai és technológia szintjéhez mérten lehet csak megítélni, hogy melyik volt a komolyabb mérnöki teljesítmény. Ehhez nincs meg a megfelelő ismeretem és gondolom neked sem, ezért elég nagy bátorság olyat állítani, hogy a kvarcóra megalkotása komolyabb mérnöki teljesítmény volt, mint az első mechanikus óra elkészítése évszázadokkal korábban. Attól még, hogy valami későbbi korban született nem jelenti azt, hogy ahhoz komolyabb mérnöki teljesítmény tartozik.
-
Land
veterán
válasz fagyalllo #32929 üzenetére
Úgy értettem pl egy NH35-t akárhányszor tekerem a koronát nem lesz annyira nehézkes a tekerése, mint ennek az ST1901-nek. Viszonylag kevés tekerés után már nehezebb tovább tekerni. Simán tekerjem tovább, mert nem lesz kutya baja sem?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Faresz1976
aktív tag
Nekem van egy gagyi olcsó kínai automatám, az is ilyen. Hamar nehézzé válik a tekerése, de még 50 koronafordulatig is eltekerem
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
dzsi23
addikt
Egy automata órát tekerhetsz a végtelenségig, a kézihúzóst meg nem, így nincs értelme az NH35-öt az ST19-hez hasonlítani. Utóbbinál, ha teljesen felhúztad a rugót, megakad a korona. Vagyis nem nehézkes olyankor tekerni, hanem nem lehet tovább tekerni. Tapasztald ki, hogy hány tekerés után akad meg, és utána tudni fogod, hogy annál többel nem érdemes próbálkozni.
Szerk.: Ja, és ha teljesen felhúztad, esetleg mérhetsz egy járástartalékot. A kézihúzóst akár hordhatod is közben, nem kell félrerakni, mint az automatát, mert a mozgás nem visz bele extra felhúzást.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
-
zoarden
tag
válasz fagyalllo #32986 üzenetére
kínaiban jött?
nemtom mekkora volumban tokoznak, meg hát gyártója válogatja hogy mennyire néznek rá a végén.
Múltkor azért írtam a-nem-reprezentatív, csak fórumanadatokon-alapuló véleményem hogy talán látszik fejlődés ebben isI want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
zoarden
tag
válasz fagyalllo #33019 üzenetére
igen azt értettem előbb is hogy nem dzsunka alsón rakják bele követ, de valami minőségellenőrzés kéne amikor egyben van minden.
biztos van valami eljérés-, pont annyira amennyit költségben rászánnak
Aztán hogy ez mire elég...?Sikerült érvényesítened valami kártérítést az ealdó boltnál ?
[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
zola96
senior tag
-
Churpik
tag
Női Lorus bagóért, Seiko (Hattori) PC21 belsővel.
-
dzsi23
addikt
Na hogy állnak a 11.11-es rendelések? Úgy tűnik, az enyémek végül csak ideérnek karácsony előtt. Az egyik most került a magyar postához, a másiknál már az (utólagos) áfával is lehúztak, a harmadik pedig az expressnél van.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz dzsi23 #33029 üzenetére
Nekem-igaz nem óra- , de pénteken jött 1, ma meg 6. Szóval jönnek.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Faresz1976
aktív tag
Nekem már megjött 28.-án, most a "Black péntek" -i rendelést várom. de meglehetősen lassan érkezik a szokásoshoz képest. 25.-én rendeltem de még csak ma hagyta el kínát....
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
xcvbxcvb
aktív tag
11.11-én csak a casio fém tokot és szíjat rendeltem, de már 23-án itt volt.
A Bf rendelésekből elvileg holnap jön 2db lom (nem óra) amiből az egyiket 29-én rendeltem ezt nem tudom hogy lehet, talán európából küldték.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
kovsol
titán
Nekem ma jött meg a November 17. rendelésem.
BENYAR BB58 -t rendeltem. [link] Fekete verziót. 12e Ft-ra jött ki.
Ilyen olcsó órát nem mertem még korábban rendelni, de első benyomásom pozitív. Kivitelezés és minőségre igy érzésre a pagani design óráimmal van párban. Szíj jól illeszkedik, nem lötyög. Nincsenek éles szélek, rosszul kezelt felületek. Lehet bemákoltam egy jó darabot.
Viszont a Lume az egy rossz vicc a mutatók még úgy ahogy látszódnak, de a a számlapon kb éppen csak sejlik kicsit.
A szerkezet pontossága nem érdekel majd, mert csak néha fogom hordani akkor meg egy napon belül nem fog úgyse akkora nagy pontatlanságot csinálni. Kézzel húzható viszont az jó.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Faresz1976
aktív tag
válasz kovsol #33036 üzenetére
Hát a tokra is vigyázz mert öntvény. Sokkal sérülékenyebb mint az acél.
-
kovsol
titán
válasz Faresz1976 #33037 üzenetére
Alapvetően vigyázok minden órára, de ezért ez nem az a kategória amit siratni fogok ha megsérül. Inkább csak kiváncsi voltam mennyire tetszik ez a designe.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz kovsol #33038 üzenetére
Hát igen. Én is pont így voltam a Lige sub.-el. 1 éven belül eltört az automata dátumállítója, ez van . Benne van a kockázat az olcsóban.
-
Churpik
tag
válasz kovsol #33036 üzenetére
Mindenre is érzékeny. Ez egy olcsó kínai szerkezet, nem lehet csodákat várni tőle, megy ameddig megy. A belseje törni talán nem fog, de előfordul, hogy óraállítás után ha fel van húzva akkor sem hajlandó elindulni, csak külön ösztökélésre (tok és üveg pöckölgetése), vagy olyan is előfordul, hogy a hátul a rotor megszorul, és a hátlap lekapása után kicsit meg kell segíteni. Persze a hullámzó minőség miatt valaki tök szerencsés és semmi baja nincs vele évekig, nem kell rögtön a horrorra készülni. A napi 45 másodperces eltérés itt most nyilván nem számít, és a változó járástartalék sem (kinek 6 óra, kinek 20, papír szerint 36).
A Benyar még mindig mágneszáras dobozban adja az automatáit? Vagy ehhez már normális doboz volt (vagy zacskó)?
[ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
válasz Faresz1976 #33039 üzenetére
Azt tudom, hogy abban a Lige Subban egy Mingzhu belső van, de arról meg az égvilágon sehol semmit sem lehet találni, talán csak valamilyen kínai nyelvű órás oldalon. Annyit láttam, hogy az egy Miyota másolat.
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
Én nagyon csehül állok és kezdek is ferde szemmel nézni az Alira, főleg a múltkori SM GMT affér óta.
November 2-i rendelésem volt 6 db óraszíj (mi más:), 4 különböző boltból, a kanyarban sincsenek egyelőre. Track szerint még HU Customs előtt vannak, uccsó státusz: handed over from linehaul office, bármit is jelentsen ez. Tehát eltelt egy hónap, de semmi.
11.11 rendelés egy Mocenary folder volt (megőrjítenek ezekkel a nevekkel), az meg még mintha el se indult volna, de már belekeveredett a holland posta valahogyan.
Fáskiván, mondom Pákó után szabadon.
-
kovsol
titán
válasz driv4r #33043 üzenetére
Én is rendeltem óra szíjakat november 24. Ma kaptam egy ilyen üzenetet:
Your order has been temporarily delayed due to unsuccessful customs clearance. This could have happened for a number of reasons. AliExpress works closely with our logistics partners to ensure your package arrives on time.
Most jön gondolom az, hogy megfogták a vámon, és akkor majd fizetnem kell valamennyit.
-
Churpik
tag
válasz kovsol #33042 üzenetére
Mágnes, még mindig... Nagyon nem szerencsés. Ha nincs, vagy nem zavar a napi eltérés (sietés v. késés) amit okozhat, akkor nem érdekes, egyébként egy demagnetizálás segíthet, hogy pontosabb legyen.
A mágneszáras dobozban tárolás/utaztatás nagyon nem egészséges dolog egy automatának. -
Churpik
tag
válasz driv4r #33043 üzenetére
Július-Augusztusban 8-10 nap alatt jöttek a csomagok. Most valami egymilliárd csomag indult el Kínából, gondolom ott sem egyszerű a dolog. Utána még ott van a magyar oldal is, bár az Express One elég jól összeszedte magát, 60 ezer csomagot simán lekezelnek (most lehet úgy 200 ezer). Viszont ami a Magyar Postával jön az siralmas.
Addig egy kis kedvcsináló, hogy is mennek ott a dolgok
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz driv4r #33045 üzenetére
Vámkezelés mindig van, csak nem szabnak ki vámot, áfát meg már befizetted alin 150 dollár alatt.
Érdemes aliexpress saver shippinggel vagy aliexpress standard shippinggel rendelni.
A szíjakat akkor összecsomagolták egy küldeménybe ha jól értem, az is el szokott húzódni.
A holland postás megoldás sajnos néha elhúzódik.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
driv4r
aktív tag
válasz xcvbxcvb #33049 üzenetére
Megnéztem most a rendeléseket, ez látszik mindegyiknél: 15 day delivery · Fast Delivery · Free returns · On-time guarantee.
A saver shipper / standard shipping opciókra nem emlékszem.
De az alábbi schedule zavar igazán, mi a búbánatos ló[csúnya szó]t csináltak november 4 és 26 között?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest