- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
senior tag
válasz Hadeska22 #36 üzenetére
Hát ahogy nézem már M1-nek is TB3-ja volt, de nem technikai okai voltak ahogy nézem, hanem, hogy Apple nem akarja az eGPU supportot. Meg akar tőle szabadulni, s csak a saját GPU-ira koncentrálni és terelni a fejlesztőket.
Az Apple GPU-k legnagyobb problémája PC-s játékokkal az architektúrális különbségek. AZ M3-ban elég sokat dolgoztak ezen, hogy rugalmasabban legyen, valszeg ezért javult a dolog.
-
hapakj
senior tag
válasz Hadeska22 #39 üzenetére
Milyen más dolog a háttérben?
Applenek nvidiával volt rossz viszonyban. Első körben azért mert 2008 környékén elég sok nvidia gpu elégett a macbook pro-kban, aztán meg később, szerintem a Metal bevezetése idején az nvidia nem adta át a GPU doksijait az Apple-nek, s az már nem is használt Geforce 650 / 750-nél újabb GPU-t, s az nvidia eGPU-k sem voltak támogatva. Az más kérdés, hogy utána még az nvidia csinálhatott web drivereket egy jó ideig.Intel meg AMD-vel nem tudok ilyen problémát. Szerintem tényleg az az ok, hogy simán meg akarnak a Radeonoktól szabadulni, mert azt akarják, hogy a fejlesztők elsődlegesen a saját megoldásaikra fejlesszenek, amihez kicsit más megközelítés kell mint egy Radeonhoz.
Nem tudom mire gondolsz Snapdragon X Elite-tal kapcsolatban
-
hapakj
senior tag
válasz Hadeska22 #36 üzenetére
Két játékkal játszom, mindkettő hivatalosan elérhető MacOS-en
- mondjuk az hogy hivatalosan elérhető MacOS-re sajnos nem sok mindent jelent. Pl Starcraft 2 is elérhető ráadásul Metal API-val és valami nagyon furán megy az Apple Silicon gépeken. Elemezgettem a render pipeline-ját (igaz csak Windowson) és valami katasztrófának tűnt az Apple Silicon gépekhez. Egyszerűen nagyon optimalizálatlanul használja. (Nem hiszem amúgy, hogy a tényleges Mac-es verzió jobb lenne, mert még az Apple Silicon gépek előtt jött ki.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest