Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
...és a "csodálatos" új Qualcomm SoC-re épülő notebook-ok?
Júliusban a Copilot+ bejelentése (Qualcomm ARM notik) utáni időszakban a Bloomberg kutatása alapján az összes eladott notebook 20% ARM-os volt, de nem az új AI funkciók miatt választják ezeket a gépeket, hanem a platform által ígért hosszabb üzemidő miatt... -
Szabi®
addikt
Persze az jogos, a világ legtetvedékebb országában, ahol a legmagasabb az adókulcs, ott nem 100$ a difi.
De usánkában vastagon megérte. Ott az m2 megjelenésekor annyi volt az eladó m1, mint égen a csillag. 600$ ért vettem 2 hónapos m1-et 16gb rammal az asszonynak.
Egyébként dollárban az m2 nagyon-nagyon jó deal volt. -
Szabi®
addikt
Sztem nem, de ha te így látod.
-
Szabi®
addikt
" és igazából paraméterekben nem igazán volt jobb."
??
Már a két 13-as m1-m2 között is a kijelző nagyobb az m2 javára. Az m2 10 gpu maggal jött az m1 7 gpu magja helyett. 24 gb ramra nőtt az unified memory a 16-als szembe.
Az m2 13-nak is 500 nites a fényereje az m1 400-ával szemben.Milyen paraméterekre gondolsz amiben nem jobb ?
És ez még csak a 13-as m2, ugye ebből jött a 15-ös is.
-
Szabi®
addikt
Az már akkor sem volt jó deal, amikor megjelent.Nálam volt kemény 8 napot. Rá két évre az M2 mindenben jobb volt, és végre jött a 15", véget ért a 13"-os egérmozi, nekem a 13" élhetetlen volt.
"Jóhát nem feltétlen a magyar átlagpolgárból és a rekord erős forintunkból kell kiindulni
De szerintem 400-450 sem sok otthoni átlagfelhasználásra, főleg hány ember kezében látok iPhone Pro Max-okat"Fizetik is évekig őket. A 4-500 ezres telefonok otthon 85%-ban előfizetésesek. Magyarország még nem tart ott, hogy 2-3-4 havi fizetésért megvegye a tömeg a telefonokat.
-
gliskard
senior tag
Apple a Metal API-t igyekszik HW oldalon is standardizálni az összes platformon (Mac, iPad, iPhone, AppleTV). Apple Arcade az intel-es Mac-eken a részben a Metal miatt szenvedés volt, már ha volt Mac-es port az adott játékból. Az M sorozatú gépekkel már nincs ilyen probléma (már csak a széles játék kinálat kellene) mivel már az architektúra is azonos.
Illetve az elmúlt 7-9 évben az Apple erősen elmozdult Mac vonalon a mainstream vásárló közönség iránybába aminek egyik főbb oka, hogy még az iphone/ipad app store nélkül is a szolgáltatások már egy jól látható részét adják az éves bevételnek. Ezért az eGPU támogatás elég marginális igény... -
martonx
veterán
Nem azt mondom, hogy nem fér bele, de amikor megveszek valamit túlárazva (okok, van aki szerint tökéletesen jó áron, ezen ne vesszünk össze), és azzal a szlogennel adják el, hogy it's just work, és pont azért adtam ki érte több pénzt, hogy simán, jól működjön, akkor szerintem nem fér bele.
Ha annyira beleférne, akkor még a mostaninál is olcsóbban raknék össze gépet, és linux futna rajtaahogy van is itthon linuxos házi szerverem.
-
Hadeska22
aktív tag
Igen, valóban, lusta voltam guglizni
(köszönöm a helyreigazítást!) . Azt tudom, hogy szeretnék kivezetni, hisz Nvidia GPU-k is régebbi inteles macbookok csak 10-es szériával kompatibilisek, azt hiszem AMD-nél jobb volt a coverage újabb szériáknál. Van valami más a háttérben, vagy ugyanaz mint a Snapdragon X Elite-es laptopoknál --> ARM ?
-
Hadeska22
aktív tag
Igen, a "régebbi" M szériás SoC-knál ez tudva levő volt, ellenben amennyiben nem tévedek azokhoz nem volt TB3-5 szabvány sem. Értelemszerűen külső dock station-ökhöz ez mindenképp jól jön, de szerintem ennek leginkább külső videókártya támogatásnál lenne értelme. M1 pro-t használok és alapvetően nagyon meg vagyok vele elégedve, viszont GPU szinten azért lenne még mit csiszolni rajta. Na most a leakelt benchmarkok alapján az M4 Max már elérné azt a szintet, hogy ténylegesen nem kell külső GPU, viszont az M1 (pro) azért képes megakadni néhol, főképp, ha natív felbontáson szeretnél vele játszani
.
Két játékkal játszom, mindkettő hivatalosan elérhető MacOS-en, szóval ezért lenne fontos. Amúgy van asztali PC erős GPU-val, de munkából fakadóan (8 óra kódolás) van, hogy nem szeretnék csak az asztalnál maradni és hurcolászom a gépet a házban -
martonx
veterán
Persze tudom, hogy az Apple Siliconok tök jók, csak az alma fanok hajlamosak az összehasonlításkor az M1 idejében volt, már akkor is gyengélkedő Intel 11. gen-t megegyezni maguknak viszonyítási alapként, mert az ember így működik, akkor volt a váltás, mindenkinek az csípődik be, hogy akkor mi volt. Az M1 rohadt nagy ugrás volt Intel 11. genhez képest. Azóta viszont x86 vonalon voltak nagy (és persze nem olyan nagy, mikor hogy) ugrások, pláne Amd vonalon.
Jonsbo C6 házba építettem a konfigot. Sokkal nagyobb mint egy Mac mini, de még így is kicsi. És szuperül bővíthető. És olcsó.
-
Juhaszatti
addikt
"Jóhát nem feltétlen a magyar átlagpolgárból és a rekord erős forintunkból kell kiindulni
"
Erre van rálátásom, úgyhogy ehhez tudok érdemben hozzátenni.
De amúgy igen, jogos. Ez tényleg csak a hazai viszonyokat tükrözi.
"De szerintem 400-450 sem sok otthoni átlagfelhasználásra, főleg hány ember kezében látok iPhone Pro Max-okat"
Ez érdekes dolog, mert tényleg sokan vannak úgy hogy megveszik 2-3 évente a flagship telefont, de a notivásárlásnál meg szempont hogy ne legyen mondjuk 250.000-nél drágább, de bírja legalább 5 évig
Ebben valószínűleg benne van az is, hogy a telefont szolgáltatótól hozza ki részletre. -
Juhaszatti
addikt
"Miért ne venne?
"
Tényleg nem vesz, ezzel foglalkozom. Az átlag kosárérték itthon notivásárlásnál valóban 400-450 ezer környékén van, de ebben a számolásban benne vannak a 700.000-800.000 vagy ennél drágább gamer gépek, és a milliós workstation-ök is.
Otthoni felhasználásra valahol 150.000-350.000 között keres a nagy átlag. A legtöbben 300 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged