Új hozzászólás Aktív témák
-
isapeti
aktív tag
válasz
T. Almeida #13 üzenetére
akkor kircsó
és nincs mit! Asszem ha lesz érkezésem, megtekintem ezt a scribus progit...
-
isapeti
aktív tag
válasz
T. Almeida #10 üzenetére
Nem volt ez annyira off
Hát, ha kevés zsetonból kell megoldani, egy próbát mindenképp megér ez a Scribus srácHa alapvetô vektoros alakzatokat is lehet benne esetleg rajzolgatni, akkor a vektorgrafikus progit meg is úszhatod, letöltesz egy GIMP-et, aztán hajrá... Word az tényleg nem a legalkalmasabb erre a célra, hogy finoman fogalmazzak.
Annak azért nézz utána, hogy ilyen jellegû felhasználás esetén is ingyenesek-e ezek a progik... -
isapeti
aktív tag
válasz
T. Almeida #5 üzenetére
Ha tényleg nulla a tapasztalatod, inkább add ki a szerkesztést tapasztalt embernek, és csak a kiadást vállald magadra. Nem olyan egyszerû dolog szép havilapot csinálni...
Személy szerint tipográfia könyvvel kezdeném, és egyszerûbb dolgokkal kísérleteznék kezdetben.
[Szerkesztve] -
isapeti
aktív tag
A Quark nem szabvány, a nyomda nem vár Quarkot. A nyomda postscriptet, pdf-et vagy filmet vár.
Mindamellett ezt a Scribust nem ismerem, én Adobe csomagot használok kiadványszerkesztésre. Sajnos egy programmal ezt nem lehet megúszni, kell egy képszerkesztô a pixeles melóhoz (pl Photoshop), egy vektorgrafikus progi (pl Illustrator) és egy kiadványszerkesztô progi (pl InDesign, Quark).
Nekem az a véleményem / tapasztalatom, hogy az InDesign rendesen lehagyta a Quarkot, ráadásul a teljes Adobe programcsomag olcsóbb a Quarknál (!!!) így sztem egyértelmûen erre érdemes csak befektetni, ha fizetôs megoldás mellett döntesz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest