Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• saen

veterán

válasz #13935616 #93134 üzenetére

Én nem tudom te milyen helyen horgászol, de nekem ezek elképzelhetetlenül erős dolgok.

Legnagyobb csukám eddig hajszállal 5kg felett volt, Balatonon fogtam, nádasban, 10-es daiwa fonott, nulla probléma, 7-21g-s bot. Legnagyobb süllőm 6kg környéke, igaz nem akadós terep, de 10lb-s flourocarbon zsinór (az kb 25-ös) és 21g-s Shimano bot, nulla probléma, csónak körül volt néhány kirohanás, de akadóban sem tudott volna megtréfálni.

Már közel 20 éve pergetek kisebb-nagyobb intenzitással, soha egyetlen hal nem tépett meg. Persze gyakran horgászom olyan helyen ahol igazán komoly hal nem jöhet és ritkán olyanon ahol bármi benne van. Nagyon sokáig a 10-es Daiwa fonott (8 szálas, legdrágább verzió, nem a j-braid) volt a legerősebb zsinórom. Volt, hogy törött a botom (feketesügér, itt is volt flouro előke), mert próbáltam megállítani, zsinór simán bírta pedig nem volt vastag...

Van 40g-s Abu botom, egyszerűen nem használom mert annyira feleslegesen erős, pedig iszonyat jó bot. Sokkal hamarabb nyúlok a kisebb pálcákhoz és még ezen az Abu-n se volt sose gond a vékony fonott.

Új hozzászólás Aktív témák