Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Ekkora lánc, ennyi bolttal nem tud mást.
Meg se érné.
Mert ugye arányaiban kevés a magyar vevő, és az se mind ennyire jól informált
Szendvicssütőnél így intézték, az is 4k körül volt. -
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem úgy intézik a gart.
Mailt írsz, visszaírnak, hova küldjék az újat, a régit meg megtartod. -
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
De csak nem mindegy hogy műanyag vagy grafit.
Vagy csak szebben hívják, de ugyanaz? Csak nem.... -
-
hcs57
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
3 év garancia van, a Lidl eddig is nagyon korrekt volt a garanciális ügyintézésben. Kevés orsót adnak 3 év garanciával 5500 Ft-ért.
#21881 dantre A fék finoman állítható, jónak tűnik. A rajz szerint a konstrukció is jó.
#21884 Dyde A tízezres orsók színvonalát simán hozza, érdemes lenne megnézned...
-
-
Évente 1x de lehet annyiszor se használva lehet a rossz is kitart 20 évig.
A lényeg hogy könnyű legyen. Ez az ami inkább kérdéses szerintem.
Meg hogy lesz-e az adott Lidl-ben, holnapig akciós csak?Amúgy, a Lidl általában igen jó cuccokat árul, sokszor jobbak a cuccaik mint a nagynevű márkák (nem peca, általában).
-
Dyde
aktív tag
Pedig már eldöntöttem hogy vagy Shimano Sienna (mert az nálam bevállt) vagy Daiwa Laguna E 2500 lesz (arról is jókat mondtak) lesz holnap, kár volt feljönni fúrumra

A fenti kettő 10k körül mozog, viszont azok szerintem korrekt kis orsók biztos jó szolgálatot tennének, kérdés ez fele ennyiért hozná-e a hasonló szintet? Fékre lennék nagyon kíváncsigban: Attól függ melyik orsó van hozzá, mert ha az olcsóbb akkor nem hinném hogy jó választás. 7-8 körül már lehet venni használható pálcát és 10ért orsót ami kezdésnek jó és élvezheted is rajta a pecát, vagy ha a szettben a drágább (5,5e-s orsó van amit kétlek akkor lehet megéri)
-
-
-
hcs57
addikt
Vettem egy 2000-s és egy 3000-s modellt belőlük, nekem tetszik, nem kotyog, könnyen fut, a visszaforgás is megáll azonnal. Annyi, hogy fém, így kicsit nehezek: 265g, ill. 300g.
A wobblerekről a horgokat l kell cserélni, de 1400Ft-ért 4 db.
21877 gban nem mondom, hogy csúcs modell, de ennyiért? Szerintem használható.
-
-
hcs57
addikt
A Lidl-ben most akciósak a horgászcuccok: [link]
Vettem ilyen orsót:
Meg ilyet is:
Amikor a Lidl-ben megvizslattam, egész korrekt orsónak tűnt az első fékes, abból 2000-s és 3000-s is volt, azt vettem a nyeletőfékesből a 3000-t vettem, abból van még 5000-s is
-
Janusz001
őstag
Nekem tavaly pár 2260b 6 -os méretben kihajlott, utána tértem át az a1 team feederre, ebből is most a strong változatot preferálom.
Amit még nagyon szeretek az a hayabusa mutsu, arany színű, fene se érti, de sokszor csak erre van kapás.
Tavasszal amúgy én szeretek csalitüskét használni, könnyű lebegő csalival. -
P. úr
tag
Sziasztok!
Ma voltam szezonnyitó pecán, és hiába nem betliztem, egy kicsit keserű szájízzel értem haza. Feederrel horgászom már 5 éve, és az első év óta nem sikerült megdönteni az egyéni rekordom, ami egy hét kilós ponty személyében született. Ma volt két érezhetően nagyobb hal a horog végén, de mindkettő lelépett egy öt perc fárasztás után. Nem ez az első ilyen eset, tavaly is sok leakadásom volt. Szépen finoman, szinte teljesen nyitott fékkel engedtem őket mászkálni, mert helyem volt. Az első után cseréltem horgot,hatos méretű Ownert tettem fel, amit egy tavalyi sokat leakadós horgászat után vettem. Mi lehet a baj? A hideg vízben még finoman esznek, lehet, hogy csak a szájuk szélét csípte a horog? Lehet az is hiba , hogy bevágásnál nem a parttal merőlegesen, hanem oldalra, párhuzamosan vágok be? Talán a csalit helyezem el rosszul? -
Zola007
veterán
3mm mély dobon sok értelme nincs zsinórprofilról beszélni, így is úgyis jól fog állni rajta, ha nem valami ultra elbaltázott tervezés.
Egyébként majdnem ugyanazt megkapod Nevis Aqua Feeder név alatt egy ezressel olcsóbban 3 vs 4 csapágy.
Eladni ugyanazt cégen belül menő névvel drágábban
Ahogy B4l!nt mondja, ennyi pénzért sokat ne várj, ha nem az ipari hulladék kategória, simán fut, 3 év gari, akkor megéri azt a 9e pénzt.

-
tween
őstag
Ez a Döme féle carp fighter lcs mennyire lehet sz@r?

-
gerii
addikt
Daiwa Laguna 2500
9k-ért is találhatsz boltokban.
Egy írás róla -
Dyde
aktív tag
Horgászshow-n csak elcsábultam és vettem egy ET PERCH BLADE ULTRA LIGHT botot (dobósúly nincs ráírva de iszonyat vékony a vége) Kicsit tartok tőle hogy jó vétel volt-e mert tényleg olyan vékony a spicc mint a damil
de ezért tetszett meg. Van egy erősebb botom 8-40g amivel sügerezni nem hiszem h nagyon nagy élmény lenne, aztán ezt azért vettem hogy a nagyobb bottal mehet a csuka,nagyobb balin vadászat, ezzel a finom kis pálcával meg sügerezni, domolykózni terveznék. Viszont kéne hozzá egy orsó, ami jó lenne ha k*va olcsó lenne és használható minőségű, de félek ez a kettő nem fér össze. A nagy boton egy 10ezres Shimano Sienna 2500 van, meglepődtem hogy mennyire jó a fékrendszere, piszok jó kis cucc. Vajon van esély arra hogy 5ezer körül kapok valami orsót aminek szintén jó a fékrendszere, vagy esélytelen és muszáj leszek kiadni min. 10e körül egy orsóra? -
Szerintem nagyon nem való egy pickerre 0.16-nál vastagabb zsinór.
(#21844) Grillo A március 6-ot én írtam, és tuti, hogy valós dolog volt.
Elméletileg a számítógépes rendszerben már utána tudnak nézni, hogy leadtad e a fogásit.
Egyébkét a "fenyegetésekkel" ellentétben a 2000 forintos mentőöv idén is működik azok számára akik nem adták le időben.
-
Janusz001
őstag
Tiszta vízben ennyit jelentene a fluorcarbon előke? Elgondolkodtattál, idén eddig kizárólag sötétedéstől hajnalig voltak kapásaim, nappal semmi, fonott előkét használok. Lehet hosszú hétvégén adok egy esélyt neki, hátha nappal is eredményesebb leszek.
Füles horogra milyen kötést javasolsz fluorcarbonnal?
-
Poultier
tag
Hali!
Sajnos a tegnapi peca során vettem észre, hogy a régi Okuma orsómon meghalt a visszaforgásgátló, aminek hatására össze vissza tekerte a damilt.
Tudtok ajánlani egy orsót max. 15k-ért? Egy 390-es Byron bojlis boton lenne, amivel fenekezni szoktam.
-
csƵ
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Dehogy volt sok a fék, pont azon gondolkodom, hogy épp kevés volt.
A baj inkább az volt, hogy nem mertem erőltetni és az előke már amúgy is viharvert volt. Tavaly panaszkodtam, hogy a fluorocarbon előke pár dobás után csúnyán leamortizálódik, csak még mivel hideg a víz és tiszta, nem akartam fonott előkét rakni. -
csƵ
addikt
Elegem van. Múlt héten és most is volt a kis pickerrel olyan kapásom, hogy esélyem nem volt a hal ellen, csak tekerte le a zsinórt a dobról. Múlt héten leakadt. Ma pedig elszakadt a 0.16-os előke...
-
Janusz001
őstag
Ebay ről érdemes elektromos kapásjelzőt venni vevővel?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék venni Kryston Super Nova 25lbs zsinórt, de sajnos itthon nem találok, hiába van fent sok webshopba. Ebay - Amazon oldalakon meg nagyon horror a szállítás. Nem tudtok véletlenül olyan webshopot ahol nem kérnek el 3-5-10k-t szállításra egy ilyen zsinórhoz? Akár EU-s oldal, akár USA, vagy bárhol a világba.

-
Megane2000
aktív tag
Aki ma megy pecázni annak görbüljön!

-
-
Grillo
őstag
Srácok! Hogy működik az egyesület váltás? Az a baj, hogy 250 kmre vagyok a jelenlegitől, és nagyon nehézkes bármit intézni.
Naplót elvileg időben megküldtem (már ha a március 6ig kitolás valóság volt). Bebattyogok valahova, aztán megmondom, hogy Grillo vagyok a hegyről, itta mani, aggyá papírt?
Itt Dunakeszi környékén van ajánlott egyesület? Ahogy néztem, a horgászhelyek.hu is alapított egyletet, van ott valaki? -
csƵ
addikt
Dilemmában vagyok. Lecserélem a pickeren az Alivio orsómat az eddig pergetni használt Siennára, mert kívánja a jobbat.
0.16-os damilt töltsek rá vagy 0.18-ast? Szétnéztem itt a helyi horgászboltban, de nem nagyon van lehetőség. Vagy az Alivióról áttekerem a Tubertini Gorilla 0.18-at vagy Tubertini Affordante 0.16-ot tudok rá venni helyben. -
BlackmMmDog
senior tag
Az idei első horgászatom nekem is megvolt.1 óráig jöttek a halak de amikor elkezdet fújni jobban a szél,halak megálltak.Maradtam még egy kicsit,de hal már nem jött.
Nem búslakodok, jött egy 2-es forma ponty,7 jó két tenyeres dévér. -
FireFox1996
addikt
válasz
üzenetére
Én csak csepeli oldalon horgászok, tudom azt mutatni:
1. Versenypálya, ahogy kb 10m-enként van egy 1.5m2 beton darab (jó sok van belőle, 20-30db lehet), le lehet kényelmesen ülni.
Viszont ide most már nem lehet kocsival behajtani. Így kénytelen vagy fent a dunadűlő úton parkolni (ingyenes, és sok parkoló hely van), és onnan kb 150m-re van a pálya:
Itt délelőtt nagyon süt a nap, délutánra már annyira nem, mert a gát eltakarja.2. Csepeli strandnál (Hollandi cukrászdától indulva): itt nincs stég, van nád, de van bőven hely, hogy tudtok leülni. (A Hollandi úton kell leparkolni, és kb 50m-ra van a duna)
Itt szoktak futni, biciklizni, kutyát sétáltatni, így lehet felkészülni, és válogatni, hogy ki mit szeretne, esetleg be is mehettek a strandra
Itt elégé árnyékéos hely. Ha kánikulában mentek, akkor ide kell.
Este/Éjjel is lehet itt horgászni, mert van rendes kivilágítás
Előbb szerintem telepet nézzétek (1 kis séta + pár gombóc fagyival már egészen kellemes lehet elsétálni a parton)
3. Csepeli komp, ami a csepeli strand után van, itt is kb olyan a telep, mint a 2-es pont.
Viszont sok itt a kenus, evezős. Néha lehet bele futni nagy csoportokba.
Reggel 8-9h-ig biztonsan, hogy nincsenek, vagy délután 5-6h után. De este 11kor is lehet látni 1-2 ember evezni
-
Grillo
őstag
Urak, segítsetek.
Olyan víz kéne, ahol gyerekekkel (4-8 év) is tudunk úgy horgászni, hogy nem ölnek meg minket az unalomtól.
Tehát a cél nem az lenne, hogy fogjunk 3 nap alatt 2db 30 kg-os pontyot, hanem legyen sok keszeg, kárász, vagy akár törpe is, de mozogjon a víz.A célterület valahol a a Dunakeszi-Kóka vonal közelében legyen, de mondjuk az M3nál sokkal északabbra nem mennénk, keletre meg mondjuk Hatvan, nyugatra M0, délnek meg mittomén.
Köszi előre is, várok minden ötletet!
-
csƵ
addikt
Akkor mindenkinek botavatás volt a hétvégén.

-
szuszinho
őstag
Vasárnap én is kijutottam, de csak keszegek jöttek, pedig a héten volt telepítés is, de abból nem igen fogtak. Aminek örülök, hogy ki tudtam próbálni az új Manta smartot. Tetszik!
-
Gabesz26
senior tag
Hétvégén voltam én is (mondjuk a februári szezonkezdésemnél jobb idő volt, mint elmúlt szombaton...), az erős szél ellenére sikerült 2 pontyot (az egyik 7,5 kg-os volt), és 10+ kárászt fognom, ami az időjáráshoz képest nem volt rossz.
Aminek a fogáson kívül örültem, hogy végre sikerült a februárban beszerzett Manta Evo-X 360M botot hallal is "felavatni". Ezzel fogtam mindkét pontyot, a 7,5 kg-os pontynál nagyon szépen dolgozott, de emellett a kárászok fárasztása is élvezetes volt vele (pl. a Spro Master Carp 330M hozzá képest keményebb bot...)
-
csƵ
addikt
Mindig is utáltam szélben horgászni, de ma olyan szépen sütött a nap, hogy dacból kimentem. Kár volt, a picker vége úgy táncolt a szélben, hogy nem lehetett látni a kapást. Megerősödött bennem, hogy szélben soha többet!
-
bandi0000
nagyúr
ez a legelső fogaskerék amit hajtok? mert pár fognak a hegye hiányzik, gondolom ezért darál, viszont ezt mennyi eséllyel lehetne találni?
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
mi az a tányérkerék?

-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
szerintem is, majd utánajárok hátha javítanak valahol, amúgy ez a jelenség mitől lehet? biciklis tapasztalataim alapján a fogaskerekek elkopásából? van hozzá alkatrész vagy inkább kidobós?
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
tudom, amikor még egybe volt itt csináltattam, elkért a faszi egy 500-ast mert átzsírozta és hazaküldött azzal hogy a daiwa mindig is darál, vagyis csak a hangja ilyen, de mivel ez nem csak darál hanem közbe nem is teker, ezért van valami baja inkább valami hozzáérthetőbbet kéne keresnem
-
-
-
gerii
addikt
HorgászShow-ra van 50%-os kupon Daiwa Exceler orsókra, ha valakit érdekel. 30-35k az eredeti áruk, bár nem tudom minőségben milyenek lehetnek.
-
Zola007
veterán
válasz
Atesz 666
üzenetére
Nekem van ilyen kettő darab.
Alapvetően szeretem őket, de azért pár dolgot elmondanék.
- nehéz. Tehát könnyű vagy 3,9m alatti botokra nem ajánlom, mert nagyon farnehéz lesz az egész.
- a zsinórbecsavarodást gátló műanyag dob alatti keretet érdemes kiszedni, mert ettől még betekeredik oda a zsinór.
- nem tökéletes a tengelyre való dobrögzítés, kicsit "kóvályog". Használatban nem befolyásol semmit, csak fura látvány egy ekkora fém monstrumtól.
- nagyon magas a dob, nagyon kiemeli a csiga, így ügyelni kell arra, milyen pozícióban áll dobás előtt
- ha valakinek nem ideális a mérete, akkor nincs belőle kisebbb/nagyobb (az 5400 az más építés)- nyeletőfék nagyon precíz, finoman állítható
- sima fék is nagyon jól beállítható, filc lamellák. Mértem mérleggel húzva a zsinórt, 1kg húzóerőre beállítva konstansan megindul 95-105dkg között, tehát pár százalék tapadás vagy csúszás van csak benne, ami elég jónak számít.Ha többet is tudsz költeni rá (25-28), akkor nem biztos, hogy megvenném megint, de ebben az árkategóriában nem nagyon láttam azóta sem jobbat, max ami hasonló, pl. a Longbow, abból van sok méret, de az is lutri már.
-
-
-
Atesz 666
aktív tag
"Vélemények - az utolsó érdekesen kontrasztos"
-Igen,de hállisten az csak egy a sok pozitív tapasztalat között.
-Nekem van egy erdélyi haverom aki elég sok kinti horgászt ismer és azt mondta,hogy kint nagyon sok bojlis horgász használja ezt az orsót.
-Nálam ez egy 360-as Energo-s teleszkópos boton lenne használva. -
Ettől függetlenül egy igen elterjedt orsó, az egy-két negatív kritika mellett minden fórumon sokkal több a pozitív hozzászólás az orsó javára. Régóta gyártják, inkább egy ilyen mint egy Nevis. Meg persze egy ekkora méretű orsónál amit 20 ezerért adnak ne várjunk csodát egyik gyártótól sem.

-
válasz
Atesz 666
üzenetére
Vélemények - az utolsó érdekesen kontrasztos
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv mindenkinek.
-A HorgászShow-n,de lehet még hamarabb szeretnék venni egy Banax Helicon 5600NF orsót.
-Valakinek esetleg van valamilyen tapasztalata ezzel az eszközzel?
A válaszokat előre is mindenkinek nagyon köszönöm.

-
bandi0000
nagyúr
válasz
Sage83
üzenetére
Igazábol sokat nem akarok erre költeni, fiatal vagyok még, szóval ráérek akkor ha leaz család stb azt talán lesz idö elmenni hétvégente, most sajnos 1-2 havonta megyek tudok menn, talán az idei szezon jobb lesz
de azért kösz, nem nagy baja van a redstarnak csak 1ponton nem akad be a nyeletőfékAm ha egy orsó darál, vagyis tekerem és nem teker ha súly van rajta hanem recsegő hangot ad, azt még lehet javítani? Valamilyen daiwa orsó
-
Sage83
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Sajna a Nevis Redstar az egy ilyen orsó...
elég sok belőle a hibás darab!! Ha 30-40 között viszont ott vannak a Dam Quick fs orsók piszok jó belsővel!!
csigás dobemelés,rotorfék...stb ha 30 alatt meg most a ryobi naxo van!!
nevisből meg a boss vagy a karma ami jó lehet!! 
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Sage83
üzenetére
Majd most hazamegyek meglesem, remélem csak elnéztem, egy nevis redstarral, ez is gyári hibás pont ezért érint ez érzékenyen, eladó sráccal beszéltünk mert volt egy 25k s bot is, a márkára nem emlékszek de mondta h ahhoz illene egy 35-40k s orsó, ezért mondtam róla le, úgy is csak hobbi ez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

elég sok belőle a hibás darab!! Ha 30-40 között viszont ott vannak a Dam Quick fs orsók piszok jó belsővel!!
Steady74