- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valami köze kell legyen, mert nincs mindig telihold, és furcsa lenne ha mindig olyat fotózna.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Ricardo
titán
válasz #96241664 #26 üzenetére
"De azért nem mindegy, hogy ráphotoshoppol a képre egy teljesen random hold textúrát, vagy deep learning módszert használva jeleníti meg jobb minőségben ugyanazt, amit amúgy tényleg látsz. Utóbbival szerintem semmi baj nincs, kifejezetten üdvözölném ezt az irányt más jellegű képeknél is."
Így van. Nem mindegy hogy feljavítja, vagy odatesz egy képet aminek köze sincsa telefon által készített képnek.
-
törölt tag
Nyilvánvalóan valamilyen szinten "kamunak" kell lennie, különben képtelenség lenne telefonnal ilyen képeket csinálni a holdról. Nem tudom mi ebben a lebukás.
De azért nem mindegy, hogy ráphotoshoppol a képre egy teljesen random hold textúrát, vagy deep learning módszert használva jeleníti meg jobb minőségben ugyanazt, amit amúgy tényleg látsz. Utóbbival szerintem semmi baj nincs, kifejezetten üdvözölném ezt az irányt más jellegű képeknél is.
Első linken ott egy összehasonlítás, S21 Ultra vs A7R III 600mm-es obival...
És ehhez képest az a Nikkor egy őskövület. 500mm f/8 nem fog jobb képeket készíteni, mint egy jó mobilos holdfotó mód.
Főleg hogy ezek a tükörobjektívek amúgy is a puha rajzolatukról ismertek és nem olyan felbontású vázon lenne használva, mint a fenti A7R, ahol azért bőven van lehetőség croppolni.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #24 üzenetére
Főleg, hogy a holdfotókkal sorra buknak a gyártók, hogy kamu képeket készítenek.
-
addikt
válasz szupermacs #23 üzenetére
Én mondtam, hogy nem sok értelme van..
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
szupermacs
veterán
Köszi mindkettőtöknek! Azt hiszem inkább gyűjtök még egy 500mm-es reflex Nikkorra. Ez nem az a minőség ami nekem elég.
-
mrThomi
addikt
válasz szupermacs #20 üzenetére
-
addikt
válasz szupermacs #20 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
válasz Elit3Zotya #18 üzenetére
Ez attől függ, hogy milyen távolt van a fényképezendő dolog. Pl egy sötétben világító holdat 100x zoomnál, jobb képet lehet csinálni mint egy másik tárgyról 20 méterről. Összehasonlítasi alapom csak samu 20,21,22 ultráról van, illetve jövőre érkezik hozzám egy Honor magic 4 pro. Xiaomira(11 ultra-gyenge üzemidő,12s ultra CN verzió) ennyit pénz nem adnék csak a kamera miatt. Ha jön a 13 ultra és a tesztet megerősítenek, akkor elnézem a miui hülyeségeit és benevezek egyre
-
addikt
A 12S Ultra az egyik legjobb volt 5x zoomban, de ugyan azt a mi 11 ultra is tudta már kb.
Egészen biztos, hogy lesz valami változtatás idén. Ha nem is lesz nagyobb a zoom mértéke, de minőségben lesz előrelépés szvsz.
Jelenleg a Vivo féle a legjobb kamera kombó szvsz, elég durva amit a 3.5x zoomból kihoznak. Bár a hardver miatt, elég nehéz lenne elrontani. Az a legjobb zoom kamera jelenleg minőségben, viszont elég kicsi a táv 3.5x, ha ezt beleraknák a 13 ultrába és ez mellé még egy 5x minimum, akkor az durva lenne.Mikor átvált optikairól onnantól felejtős."
Ez azért nem igaz, nézd meg hogy egy p50 pro pl milyen képeket lő 5x vagy akár 7x zoomig. gyengébb 5x optikai zoomokat elver kb.[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
válasz Elit3Zotya #16 üzenetére
Nyilván nem 100x zoomnál értettem a minőséget. Mikor átvált optikairól onnantól felejtős. Ezért leszek kíváncsi mit gurít a 13 ultra. Nem világmegváltást várok, de remélek fejlődést
-
addikt
de nekem fontos a zoom és azon belül a minőség"
Ez a 2-ő sajnos egyenlőre, nem megy egyszerre senkinek.
Már ha a 100x zoomra érted.
mi 11 ultra, s22 ultra, 12s ultra, p50 pro, ezek egyike sem ütötte meg a jó szintet szerintem 100x zoom esetén.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
mrThomi
addikt
Van aki használja. Mint például én. Engem pl a makró/microscope vagy a zoom képességek jobban érdekelnek mint a széleslátó, a sima főkamera vagy az éjszakai képességek. Ha egy koncereten, focimeccsen vagy, esetleg kirándulni mész és a hátterben messze van egy vár vagy bármi akkor nagyon jól jön. Persze egy jó főkamera alap, de nekem fontos a zoom és azon belül a minőség
-
mrThomi
addikt
válasz Elit3Zotya #1 üzenetére
Patikamérleg.
-
Usgyi
aktív tag
200x digitális zoom. Van ennek bármi értelme?
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
addikt
Az x90 pro+ most a legjobb kamera kombó szerintem, néztem sok tesztet és hát szerintem megvan a kövi szuperritka mindent verőm.. Nekem fontos a legalább 5x zoom, de abban olyan a 3.5x, mint a p50 pro-ban volt, ami azért elég durva amit tudott nálam.
A fő kamera meg már bizonyított a 12s ultrában, 1" és ehhez jön a mindent verő v2 képfeldolgozó + a Zeiss szuper élethű színek. X Note-ban eléggé adta a Zeiss.
Még noszogatom magam, de lassan beadom a derekam, lehet nem várom meg az s23 ultrát.
Az úgy is tömeg telefon lesz, az meg nem jön szembe kb soha.
x90 pro + eléggé a verhetetlen kategória jelenleg specik alapján, és a tesztek is eléggé alátámasztják eddig.
Ha a 13 ultra vagy az s23 ultra még is jobb lesz, akkor meg nincs mese, csere lesz.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #1 üzenetére
Jöjjön biza, de nem kell ez a nagy zoom, kb semmire se jó (kivéve egy dologra: vonatállomáson kívűl cigizel és a menetrend tábla messze van. Na ott qva hasznos, pl Westendnél párszor alkalmaztam Huaweikkel )
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
szupermacs
veterán
válasz Elit3Zotya #8 üzenetére
Holdfotózás telefonnal… mik vannak.
-
addikt
válasz szupermacs #7 üzenetére
Semmi értelme kb, 12s ultrában és s22 ultrában sem használtam soha egyszer sem, olyan pocsék. Kivéve a hold fotózást, ott tényleg elég jó, de ott is inkább a kisebb állások a jobbak, mint a 120x.
[ Szerkesztve ]
-
szupermacs
veterán
Mekkora parasztvakítás.
-
Hát ezzel benézek a repülő ablakán is.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
törölt tag
"digitális zoomot is bevetve" Akkor itt el is bukott a történet. Egészen biztos, minőségi lesz a tele közepén, végén.
digitális zoom = nagy büdös nulla
Legyen 3-5x optikai zoom. Az bőven elég. -
addikt
-
spawn21
veterán
Annyira kipróbálnám a 12s ultrát is.
Ezt is távolról nézem egyenlőres24U+15p
-
addikt
Gyere a papához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Le Mans Ultimate
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Parfüm topik
- Magisk
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest