- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1527 üzenetére
Gondolom észnélkűl berendelt valaki egy vagonnal, most meg nem győznek tőle szabadulni
Nálunk is szokott ilyen lenni, holnap én is elnézek a lidl -be hátha akad valami olcsó cucc.
Én most a weber 8.8kg briktettjét vadászom, ha lemegy valahol 5 ezer alá akcióban akkor 4 zsákkal berendelek. Tavaly 12 eu -ért hoztak német -ből ilyen kiszerelésűt, azóta nagyon megszerettem brikettel való sütést.
Elsőnek egy kicsit viszolyogtam tőle, de ha az ember nem valami kínai "kovács" brikettet használ akkor nincs gond. Amúgy a lild -s brikett sem rossz, nyáron kipróbáltam#1528 Precorus
+1Ahogy mondod, annak úgy van meg az igazi varázsa. Egy spontán sütésnél nincs jobb, főleg ha valahol a "világ végén" vagy a négyszögletű kerek erdő közepén
-
Brandynew
őstag
válasz
Makszimusz #1507 üzenetére
-
fonok87
aktív tag
válasz
Makszimusz #1507 üzenetére
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1501 üzenetére
Mi döglik meg
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1427 üzenetére
Mondták már, hogy egy dög vagy?
-
Kiskokó
veterán
válasz
Makszimusz #1425 üzenetére
Pác receptek jöhetnek de izibe
Bármilyen húsra. Nem csak grillre
Ha van rá érdeklődés rakok fel 1-2 képet a próbálkozásokról, szeretek sütni főzni, magamra is szoktam sokat, de azért még nem vagyok profi főleg nem grillen.
Az a fránya időhiány, ami miatt nem tudok sokszor úgy és azt csinálni amit szeretnék.Steak-et pl grillen még nem sütöttem de bent már volt pár próbálkozásom vele.
Az első az tökéletes lett számomra (Medium well mert csak így szeretem sajna) Medium még elmegy de a medium rare meg a raret már nem bírom megenni.. -
Kiskokó
veterán
válasz
Makszimusz #1421 üzenetére
helló
Ezt hogggy? Igy sütve nem lesz full gumi az a tintahal? Igaz fagyós, de még van egy fél csomaggal, most agyaltam hogy csináljam meg.Amúgy, hogy én nem tudtam erről a topikról eddig. Basszus!
Sajnálom, de néha jönni fogok zaklatniAmúgy nálam is az a vékony lemezes grill van egyelőre 2 éve vettem, eddig amúgy minden okés vele. Én 38 ért vettem, attól többet nem is adtam volna érte mondjuk, és szintén eláll a teteje.
Pizzát még nem sütötte benne, de akarok, remélem egy 300-fokot össze tudok hozni majd azért alatta! -
Essejó
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1421 üzenetére
Fura csirkék járnak felétek.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1419 üzenetére
Szerintem próbáld ki egyszer megéri, szinte minden méretben és formában kaphatóak ezek a saválló füstölő boxok.
Csirkéhez ajánlom mindenkinek ezt a folyékony pácot nem kell vele vacakolni és nem is lesz erősen fűszeres a hús, én még egy pár szelet lilahagymát is tettem a húsra majd finoman megpermetezem oliva olajjal és úgy áll egy éjszakát a hűtőben.
Fűszer érzékenyek crohn betegek is ehetik, annyi hogy sütés előtt le kell venni a csirke bőrét. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1414 üzenetére
Én már megmaradok a klasszikus faszénnénél és a briteknél, persze itt is belelehet nyúlni vettem már olyan brikettet hogy a húst még a kutyám se ette meg.
Az ismerősi körben van egy két gáz grill, ők is öntvény vaslapot használnak és füstölő boxot.
Gondolom te is használsz hozzá valamilyen füstölő dobozt, vagy nem?
Egy csabai haverom sk. csinálja, szárított cseresznye kökény és bükk keverékből, plusz add hozzá valamilyen "fűszert" is. -
Essejó
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1414 üzenetére
Meg van már vagy két hónapja?
Egyébként tény, tű pontos hőfokot lehet vele beállítani minden szenvedés nélkül. Ha megfut a hő csak letekered, és nem kell parazsat kiszedni. Egyébként a nagy vízen túl létezik gázüzemű offset bbq füstölő is. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1412 üzenetére
Én a gáz grillre gondoltam, mert előtte arról volt szó. Látom te az oda éget "töpörtyűre" gondoltál, oké benéztem mert nekem máson járt az eszem
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1409 üzenetére
Te kezdted az egészet hogy a gáz grill egészségtelen stb. én csak arra reagáltam.
De hagyjuk az egészet -
Precorus
tag
válasz
Makszimusz #1406 üzenetére
Azt meg ugye ne hagyjuk ki, hogy grillben gázégő fölé simán raksz pelletet, lecsukod a fedelet, és voálá, olyan füstös kajád lesz, mintha faszénen csináltad volna.
Próbáld ezt beltéren elkövetniPlusz ugye ha az eszköz meg is egyezik, azt se felejtsük el, hogy a setting más. A kerti grillt körbeállod a haverokkal, söröztök, mindenkinek csorog a nyála, stb
-
Brandynew
őstag
válasz
Makszimusz #1404 üzenetére
Miért, egy konyhai gázsütőben nem ugyanúgy alul ég a begyújtott gáz, amin egy vaslap van?
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1400 üzenetére
Abba is tehet akár ízesített füstölő boxot is, bár szerintem akkor sem lesz olyan mint faszénen vagy briketten.
Én a gázt grillt úgy tudnám magamnak elképzelni hogy egy öntöttvas lapot melegítek és azon sütők, mint egy tárcsán. Bár tárcsán is csak esőben vagy télen a teraszon használok gázt. -
Brandynew
őstag
válasz
Makszimusz #1394 üzenetére
Adhatnád nekem is, én szeretem a szarrá sült húsokat, a csirkemellet is úgy sütöm, mintha töpörtyűt csinálnék
Nem kell mindennek szaftosnak meg omlósnak lennie.
-
Precorus
tag
válasz
Makszimusz #1394 üzenetére
Aha, finom lett, puha meg minden
Durván 170-180 fokon 4-4 percet kapott. most nem forgattam közben, cserébe vajat sem kapott.
Nézegettem lidl-ben öntött vas lapot, 5500ért van még, de végül is....így is megsülbecsomagolás után ugyan úgy marad leve, mint a serpenyősnek(csak nem annyi), úgyhogy részemről szerintem ennyiben marad.
Lassan jöhetnek a drágább alapanyagok(ez is lidlis volt), csak lehet hogy picike a város ahhoz hogy legyen steak. Majd felkeresek egy-két hentest.
-
Precorus
tag
válasz
Makszimusz #1329 üzenetére
-
Precorus
tag
válasz
Makszimusz #1327 üzenetére
[link] texasi(?) bácsi, rácson csinálja, szót se szól vaslapról.
[link] JO videója, bár ez benti serpenyős sütés.Tekintve hogy az első kicsit rágós lett, ez meg finom omlós, ráadásul sikerült grillen elkövetni, én maximálisan elégedett voltam vele
(de az itthoni hozzám hasonló, hozzá nem értők is)
Nem tudom hogy jól látok-e, a lidlis kb a képen kinéző volt, bár talán egy kicsit jobb: [link]
Ja egyébként félig bbq-ztam a hétvégén, úgyhogy cseresznyefával füstölődött steak lett belőle. Én őszintén szólva nem éreztem egyik húson seTanácsokat meg köszi, majd igyekszem megfogadni egyet-egyet
-
Precorus
tag
válasz
Makszimusz #1321 üzenetére
erm..Jamie Oliver videót néztem.... ő mondta hogy forgassam, én hallgattam rá
még begyújtás előtt kivettem, szóval az olyan ~1,5 óra kb, tuti nem hűtő-hidegen raktam oda.
amúgy alacsony hőn, kb 140-150 fokon sült. Alapanyag Lidl-ből volt(na, ezért lehet karóba leszek húzva) Black Angus Denver névre hallgatott. Kb 10 percet pihentettem becsomagolva.
Lapon? Rácson sült. Korábban texasi manus videóját nézegettem, ő is rácson csinálta
Köszi a tippeket, még próbálkzni fogok, bár nem hetente
Életem második steakje, első grillen, ahhoz képest finom lett, én elégedett voltam magammal -
válasz
Makszimusz #1323 üzenetére
Bocs, lehet félreérthető voltam - tényleg nem trollkodni akartam
Komolyan érdekel miért írtad hogy kinti sütés esetén nem kell forgatni. -
válasz
Makszimusz #1321 üzenetére
Kb. az összes komolyabb steak videóban forgatják a szeletet max. 2 percenként - most akkor ezt nem kell
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1292 üzenetére
Na majd hétvégén kipróbálom. Az ecet és a kömény lehet hagyományos vagy ragaszkodjak a receptben leírtakhoz? A kávén meglepődtem egy kicsit
de úgy is főzök magamnak is
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Makszimusz #1287 üzenetére
Köszi a megosztást, ha gondolod akkor be dobhatjuk az összefoglalóba is
Kérdés, sütés után könnyedén lelhet szedni a bőrt a combokról és mennyire veszi magába a hús a fűszereket?
Sajnos tavaly a kislányomnál diagnosztizáltak egy betegséget és nem ehet azóta fűszeres ételeket, húsok közül is csak szárnyast és halat ehet. A csirkét krumplit stb. air fryer -ban sütjük neki és a bőrt is leszedjük sütés után. Ha nem veszi annyira át a fűszert akkor hétvégén csinálnék neki pár ilyen combot
Ha valaki tud enyhén fűszeres szárnyas receptet, az szívesen fogadom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest