Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Friczy

senior tag

válasz Jester01 #327901 üzenetére

Váltóbowdenem még sose szakadt el. (fékbowden igen, az izgalmas). Zörögni sem szokott, nyúlás előfordul, azt néha utána kell állítani, pár hónap után már nem nyúlik tovább. Zörögni nem szokott. A koszolódás lehet probléma, de a gravelemen hat évig nem okozott gondot.

• MC Pite

veterán

válasz Jester01 #327901 üzenetére

Ami kiáll, az sérülékeny. Terepen gondolom nem szoktál menni, mert akkor tudnád hogy a kövek, ágak felpattannak - lapított küllőket is törtem többször, nem hogy ilyen kiálló dobozokat.
    Nekem még nem szakadt el ott (de ha mégis az lenne, nem a világ kiszedni). A nagy súrlódás ellen igyekszek normális bowdent és házat használni, és valahogy megy rendesen, az ujjaim is bírják. Még az EF vátókarokkal és Acera váltóval is jól működött a Courier pl, még light terepen is (normális ház+bowdennel persze). Igen, koszolódik... 2-3 évente cserélem, addig remekül műxik.
    Normális cucc nem igazán nyúlik, de egyet tekersz akkor rajta kifelé ha mégis nyúlt egy kicsit. Zörögni akár zöröghet is bowden, de általában ez is megoldható kint is, bent is (ha nem spóroltál le a huzatot róla).

Szóval normális alkatrészek és minimális ránézés, karbantartással nekem a fentiek egyike sem okozott problémát.
    Ami viszont szokott, mínuszokban a LiIon akksit a felét (se) bírják a névlegesnek. A fészerben a napon a 40+ fokot se szeretik, de télen sem szeretnék a környezeti hőt. Tekerés után lecsapatom a montit, vegyem ki az akkut és vigyem így be, mindig a vizes körülmények között vegyem ki?

Ha valami kicsit is jobb a nekem fontos szempontok szerint, nem sajnálom rá a pénzt, plusz törődést. Most a ToughRoad Altus váltókarjai nem a legacélosabbak, de működik rendesen a váltás, a Sora meg az XT szett megint tök jó (azt hiszem Jagwire bowdenezés van mindegyiken, a Revoshiftes Contessán is, meg talán az X4-esnél is mintha az lenne). De amíg jól működik, nem szeretnék villanyost.

Új hozzászólás Aktív témák