Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Melorin #38909 üzenetére
Nem is annyira a bicikli típusa számít, hanem hogy hol tekersz, illetve milyen gumival. Amit írtam az aszfaltra vonatkozik (nekem abban van tapasztalatom), illetve nem traktor kerekekkel
Visszanéztem a tavalyi tekeréseimet, akkor még trekkinggel mentem, vastag gumival, amikor kb. 1 hónapja bicikliztem (előtte hosszú évekig 0 sport), akkor mentem 2 órát 20 km/h-s átlaggal. Szóval azért MTB-n a 20 reális szerintem(25 az vastagabb gumival valószínűleg azért necces). Amúgy akkor én 1370 kalóriát égettem, igaz akkor 95 kg voltam, szóval kisebb súllyal (80kg környékén) ennel azért 100-150-el kevesebb a reális.
Én 1,5 órára olyan 1000 - 1200 kalóriát lőnék be (de itt mindenképp hozzá kell hogy tegyem, hogy csak lelkes biciklista vagyok, sem eddző, sem orvos, szóval ezt semmiképp se vedd Szentírásnak, mindenképp magadhoz kell igazítani).Peet210:
"A zsír és kalória égetés valahogy úgy működik, hogy a kettőt egyszerre égeti"
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a kalória fogyasztás és a zsír fogyasztás összefüggRövidtávú eddzésnél (kevesebb, mint 3-4 óra) gyakorlatilag 0 zsír ég el, mert a zsírből való energianyerés lassú folyamat. Viszont. Az itt elhasznált energiát a szervezet a zsírraktárából pótolja (feltéve hogy nem kap a megszokottnál, illetve szükségesnél nagyobb plusz táplálékot a nap folyamán... mivel akkor egyszerűen pótolja abból és nem nyúl a zsírszövetekhez), tehát végeredményben az eddzés alatt elégetett kalória végülis átmegy zsírégetésbe (ennél az egész sokkal összetettebb persze, de nagyon leegyszerűsítve erről van szó). Emellett azért kell figyelni mégis arra, hogy ne tekerjünk túl nagy tempóban, mert akkor a szervezet érzi a nagy terhelést, és elkezd izmot növeszteni (illetve ilyenkor nagyobb az esélye, hogy eddzés utáni időben, utáni napon túlegyük magunkat). Ami persze ugyancsak lehet cél, illetve a zsírszövet ekkor is fogyni fog a szervezetben. De tartósan fogyni sokkal hatékonyabban lehet a gyakori, de nem túl megerőltető eddzésekkel (jobb naponta tekerni normális pulzuszónában, mint heti 1x széthajtani magunkat).
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- PERIFÉRIA beárazás (egér, egérpad, billentyűzet)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest